Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Hirdetések 2017. május 14-én

 

Hirdetések 2017. május 14-én

 

Imádkozzunk azért, hogy az istentiszteleten bennünket megszólító Úr üzenete a világ számára is érzékelhető gyümölcsöket teremjen bennünk!

 

***********************************************************

Csütörtökön este 6 órakor zenés áhítatot tartunk a Zenekonzervatórium hallgatóinak hangszeres szolgálatával.

Szombaton az évente megrendezésre kerülő Kárpát-medencei református önkéntes napok keretében, a gyülekezetünkben megszokott módon temetőtakarítást, kertrendezést szervezünk a Bajai úti Református Temetőben. Korlátozott számban tudunk szerszámokat biztosítani, de aki teheti, kérjük, hogy gereblyével, metszőollóval, ágvágóval felszerelkezve csatlakozzon hozzánk!

 

Legközelebbi úrvacsorás alkalmainkat pünkösd első és második napján tartjuk.

 

Kérjük a június 26-30. között megrendezésre kerülő, kirándulásokkal egybekötött gyülekezeti csendesnapjainkra jelentkezőket, hogy májusban 10 ezer forint előleg befizetésével erősítsék meg részvételi szándékukat.

 

Május 21-én, jövő vasárnap, a Magyar Református Egység napján kezdetét veszi a gyülekezetünk fennállásának 70. évfordulója alkalmából rendezett rendezvénysorozatunk. A délelőtti istentisztelet után alagsori gyülekezeti termünkben megnyitjuk a gyülekezet történetét bemutató kiállítást. Azt követően „A reformáció Szegeden és a Délvidéken" címmel dr. Balázs Mihály irodalomtörténész professzor úr tart előadást. Ünnepi alkalmunkat a gyülekezeti teremben rendezett fogadással zárjuk, melyre szeretettel hívjuk a jelenlévőket!

 

Ünnepi emlékezéseink következő napján, június 11-én hittan-tanévzáró napot tartunk, melyen többgenerációs, csoportos vetélkedőt rendezünk!

 

A május 20-ig beadandó adóbevallási nyilatkozatokhoz szeretnénk segítséget nyújtani azoknak, akik rendelkezni kívánnak a kétszer 1%-os felajánlásukról.

Kérjük, hogy az első 1% estében a Magyarországi Református Egyházat jelöljék meg. Technikai száma: 0066.

A második 1%-ot, gyülekezetünk alapítványának kiadásaira kérjük:

Szeged-Kárász Utcai Református Missziói Házért Alapítvány.

Adószáma: 18459351-1-06

Fenti információk gyülekezetünk újságjában és internetes honlapunkon is megtalálhatóak. Köszönjük a segítséget.

 

Hétfőn a Dugonics temetőben kísértük utolsó útjára Molnár Sándorné /Almási Mária 68 éves korában elhunyt testvérünk hamvait.

1949. március 17-én született Debrecenben. Az Élet Ura 2017. április 22-én Szegedről hívta vissza magához. Ravatalánál Pál apostol thesszalonikabeliekhez írt első leveléből kértük el Isten vigasztalását. „Nem szeretnénk, testvéreink, ha tudatlanok lennétek az elhunytak felől, és szomorkodnátok, mint a többiek, akiknek nincs reménységük. Mert ha hisszük, hogy Jézus meghalt és feltámadt, az is bizonyos, hogy Isten az elhunytakat is előhozza Jézus által, vele együtt."

 

**************************************************************

Legyen minden a tied..."

2Sám 16,4

 

 

 

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 131, összesen: 2250673

  • 2024. április 22., hétfő

    „Az esperesi szolgálat nem plecsni, nem kitüntetés, hanem lehetőség a szolgálatra.” Beiktatták Kovács Gergely esperest a Budapest-Déli Református Egyh...
  • 2024. április 22., hétfő

    Baráti ölelések, szakmai beszélgetések, keresztyén légkör fogadta a lelkipásztorokat, hittanoktatókat és vallástanárokat a Dunamelléki Katechetikai Tá...
  • 2024. április 21., vasárnap

    Közelebb a teremtett világhoz, közelebb egymáshoz, közelebb az Ige megéléséhez. A Gyökössy Intézet a lelkészeket hívja ki a mindennapok terhei közül. ...
  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
  • 2024. április 15., hétfő

    Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
  • 2024. április 15., hétfő

    Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.
  • 2024. április 12., péntek

    Százhúsz lelkész és missziói munkás találkozott a Káposztásmegyeri Református Gyülekezetben tartott Nagy-Budapesti Missziói Konferencián.