Nyomtat Elküld Olvasási nézet

Hirdetések 2018. június 10-én

 

Hirdetések 2018. június 10-én

 

Imádkozzunk segédlelkészünk, Dajka Zsanett holnapi záróvizsgáinak áldott eredményéért

és hittanoktatónk, Damacsekné Somogyi Katalin sikeres vizsgáiért!

*********************************************

Istentiszteletünk után, az alagsori gyülekezeti termünkben vetített előadáson ismerkedhetünk meg a mai svájci református egyház életével.

 

Ma délután 4 órára kaptunk meghívást az újszegedi református testvérektől, akik egyházközségük 90 éves évfordulójának ünneplésére hívnak minket.

Este 6 órakor istentiszteletet tartunk a lenti, nagy gyülekezeti teremben.

Kedden délelőtt 9 órakor tartunk bibliaórát.

Csütörtökön kora este fél 6-kor bibliaórán folytatjuk Mózes első könyvének „beszélgetős" magyarázatát.

 

Pénteken este 6 órakor bűnbánati istentiszteletre várjuk azokat, akik így (is) szeretnének készülni a jövő vasárnapi úrvacsorás istentiszteletekre (10 és 18 órakor).

 

Szombaton este 6 óra körül érkeznek meg kárpátaljai vendégeink. A programjaik lebonyolítására és a gyülekezeti munkájukra fordítandó, eddig beérkezett adományokat megköszönjük, és kérjük, hogy akit arra indít a Lélek, most, az előtérben, vagy a héten a lelkészi hivatalban járuljon hozzá magyar testvéreink vendéglátásához, megajándékozásához.

A házigazdákkal istentisztelet után itt, a templomban tartjuk meg az elektronikus levelezésben előre jelzett rövid megbeszélést.

 

Jövő vasárnap, kerül sor a hittan évzáró családi napra.

 

A délelőtti, úrvacsorás istentisztelet után ebéd és játék a gyálaréti Meskete kalandparban! A gyermekfoglalkozások alatt a szülők beszélgethetnek  Falucskai Henriett klinikai szakpszichológussal. Az ebéd ára 1.000Ft, melyet a gyülekezeti ebédeken megszokott módon, majd a helyszínen fizethetünk. Jelentkezés jún. 13-ig Kereskényiné Líviánál a szórólapon megadott elérhetőségeken.

 

Jövő vasárnap, a délelőtti istentisztelet után rövid megbeszélést tartunk a gyülekezeti kirándulásunkról!

Kérjük a napközis táborba (június 18-22.); a gyülekezeti kirándulásra (június 25-29.); és a hittantáborba (július 30-augusztus 3.) jelentkezőket a részvételi díjak befizetésére.

 

Megrendelhető Bereczky Albert püspök Csend című könyve, amely az 1939-1944 közötti időszakban kiadott válogatott írásait tartalmazza. A kötet ára: 1.500.- Ft.

 

Isten akaratában megnyugodva, a feltámadás evangéliumával hirdetjük, hogy kedden, a Református Temetőben búcsúztunk el Bíró Lászlóné, László Mária Irén 79 éves korában elhunyt testvérünktől. Temesváron született 1939. szeptember 28-án, és Budapestről hívta magához Isten, 2018. május 13-án.

Ravatalánál A filippiekhez írt levélből hangzott a vigasztaló üzenet: egyet teszek: ami mögöttem van, azt elfelejtve, ami pedig előttem van, annak nekifeszülve futok egyenest a cél felé, Isten mennyei elhívásának Krisztus Jézusban adott jutalmáért." (3,14)

*************************************************

Jó az Úr!"

Náhum 1,7

 

 

 

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 446, összesen: 2248511

  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.
  • 2024. április 15., hétfő

    Alkohol- és drogfüggőségből szabadult srácok, közös munkájuk biztonságos közeget teremt számukra a reintegráció felé vezető úton.
  • 2024. április 15., hétfő

    Újraalapításának 30. évfordulójáért adott hálát a Kecskeméti Református Általános Iskola vasárnap.
  • 2024. április 12., péntek

    Százhúsz lelkész és missziói munkás találkozott a Káposztásmegyeri Református Gyülekezetben tartott Nagy-Budapesti Missziói Konferencián.
  • 2024. április 10., szerda

    Költészet napja alkalmából a tükrök fontosságáról és a férfivá nevelésről beszélgettünk Hajdúné Tóth Lívia, lovasberényi hittanoktatóval, lelkipásztor...
  • 2024. április 08., hétfő

    Hogyan kezdődik a templomépítés? Kell hozzá telek, tervek, támogatás? Külső-Kelenföldön rajzpályázattal indul. 
  • 2024. április 08., hétfő

    Az elmúlt évek felújításaiért adtak hálát a Tassi Református Egyházközségben, ahol a közösségi terek nemcsak az impozáns múltról, de az élettel teli j...