Nyomtat Elküld Olvasási nézet

KRÓNIKA

http://widget-7c.slide.com/widgets/slideticker.swf" type="application/x-shockwave-flash" quality="high" scale="noscale" salign="l" wmode="transparent" flashvars="site=widget-7c.slide.com&channel=1585267068837328252&cy=be&il=1" width="426" height="320" name="flashticker" align="middle"/>
[fotók a 2007-es Csillagpontos koncertünkről]


:: 2007 ::

- a Sárospataki Csillagponton
2007.júl.20-án pénteken, 20 órakor koncerteztünk Sárospatakon, a Csillagponton!

- Kúmi a Pázmányon
2007.ápr.18. szerda 17:00 órakor volt evangélizációs koncertünk Piliscsabán, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem MEKDSZ körének meghívására. A pontos helyszín végül az étkező pinceklub-helyisége lett... Személyes élmények Mankától és Andristól

- tavaszkezdő Kúmiturné
Melynek első állomása: márc. 25-én vasárnap a kerecsendi hatalmas Plébániatemplom volt, másnap 26-án (hétfőn) pedig Pesten, a Luther Otthon vendégei voltunk, ahol a kicsi étkezőben zajlott koncertünk, de nagy hangulatban.

- evangélizációs koncert Kőbányán
Január 20-án a Kőbányai Evangélikus Egyházközség gyülekezeti termében (1102 Kápolna u.14.) adtunk evangélizációs koncertet.
[bővebben itt a blogon!]

:: 2006 ::
- adventi este Szentkirályszabadján
December 6-án 17.30-kor koncerteztünk a falu református gyülekezeti termében, az "adventi esték" sorozat keretében. [bővebben itt a blogon!]

- koncert a nagykőrösi Refiben!
Október 25-én 16 órakor Talitha Kúmi evangélizációs koncert volt Nagykőrösön, az Arany János Református Gimnáziumban! [bővebben]

- Kúmi újra a Jubálon!
Október 8-án Gödöllőn játszottunk a Jubál fesztiválon! [bővebben]

- Raja és Maka esküvője
Janiék után Rajmund és Maka is felbátorodtak a házasságra. Ezúttal kivételesen az egész együttes nem játszott, csak egy kis különítmény... [bővebben]

- Janiék esküvője
Tiszteletbeli ex-kúmisunk, Jani esküvője Gazdagréten volt, amelyen együttesünk is játszott 2 dalt köszöntésképpen. [bővebben]

- Kúmi a Völgyben!
Talitha Kúmi koncertek a Művészetek völgyében:
aug. 2. szerda 19.00 Kapolcs, evangélikus templom
aug. 3. csütörtök 19.00 Öcs, református templom
beharangozó a KúMiBLoG-ban

- Gyál, református templom
Június 11-én, 16.00-kor szolgáltunk a gyáli ref. gyülekezetben hagyományos megtartott Szentháromság-napi zenés áhitat keretében. A másfél órás alkalmat szeretetvendégség követte.
[élménybeszámoló a kúmiblogban]

- a Baár-Madas-ban!
Március 30-án, csütörtökön 15.00-kor volt a Talitha Kúmi szolgálata a Baár-Madas Ref. Gimnáziumban, a "Neked délután" keretében. Együttesünk szolgálata után Bacskai Bálint igehirdetése következett, majd a délutánt zenés dicsőítő alkalom zárja.

- a budaörsi konfirmandus találkozón

Február 25-én, szombaton 18.30-kor a Talitha Kúmi 1 órás zenés evangélizációs szolgálata az ifi-klubban.



:: 2005 ::

- II. Református Zenei Fesztivál, Budapest

- Csillagpont 2005 Debrecen

- LEMEZBEMUTATÓ KONCERTEK

- Budapesten
Október 20. csütörtök, 19 óra, Fonó Budai Zeneház,
a Só-klub keretében (Köszönet a Só együttesnek!)
Nagy nap lesz ez az október 20 nekem, hiszen még az unakaöcsém (a Kúmi tiszteletbeli tagjainak, Gyurának és Lillának a gyermeke)is aznapra időzítette születését! :) A jó technikai feltételeknek köszönhetően kényelmesen sétáltunk fel-alá a színpadon egymásra vigyorogva - ilyen önfeledten még soha nem játszottunk! És első ízben aknáztuk ki az "audiovizuális" technikában rejlő lehetőségeket is - képeket vetítve a dalokhoz. (Köszönet Kisantinak és Tibunak!)

- Veszprémben
Október 24, hétfő, 19.30 óra, Várfok Kolesz díszterme
(Köszönet Colosnak a hangosításért!)

Ez az alkalom is bizonyára jól be fog vésődni az emlékeinkbe... ha másért nem, hát azért, mert soha ennyit nem pakoltunk, mint azon a délutánon! Azért mindezt mégis feledteti az a rengeteg tesó, aki segített a technika, a színpad, a világítás, a székek, és az asztalok rakodásában, és aki megtöltötte a termet. Lépten-nyomon ismerősökbe botlottunk! És miután utolsó csepp energiánkat is beleadva eljátszottuk, elénekeltük utolsó dalunkat, a Magasztalást, az este megkoronázásaként hordhattunk vissza a technikát, a színpadot, a világítást, a székeket és az asztalokat... :)



:: 2004 ::

- Február 28.-án Gigi és Dávid esküvőjén (zenekarunk segítője és basszerosa) elöször játszottuk el, a "Járom a táncot" című dalunkat, a törökbálinti lovagi étteremben és sok boldogságot kívántunk az ifjú párnak.

- Április 6.-án a Halásztelki Református Szakiskola diákjainak zenéltünk. Kicsit megijedtünk amikor láttuk benyomulni a mintegy 200 fiatalt az ebédlőbe, de végülis nagyon jó hangulatú koncert kerekedett a dologból. Volt csokinyuszi evngélizáció és egy lánynak az emlékkönyvében a Groovehouse mellé kerültünk!

- Református Zenei Fesztivál

- Jubál Fesztivál, Gödöllő

- Regionális Csillagpont, Miskolc

- Regionális Csillagpont, Budapest



- 2003 -

- Március 26-án böjti ökumenikus istentiszteleten zenéltünk és utána koncertet adtunk a Magyar Szentek temploma melletti Ökumenikus Közösségi házban, Budapesten. Szépen sikerült Marci, Murci és Lilla elbúcsúztatása, és a két új "szerzemény": Adri és Endre bemutatkozása is! Lelkes volt a közönség is, mit mondjak még...? Egyszerűen csak hálát adhatunk Istennek az egész estéért, hogy így sikerült!

- Május 11-én a Salétrom utcai református templomban adtunk koncertet. Ez alkalommal hangzott el először Nem szakíthat el című dalunk.

- Május 23-án Tapolcán evangélizációs koncertet tartottunk. Útjára indult emlékkönyvünk, amibe mindenki írhat a koncerteket megelőzően és utána. Minden hozzászólást, véleményt nagyon köszönünk!

- Május 24-én Veszprémben volt - veszprémi illetőségű tagjaink számára hazai - koncertünk.

- Június 29-én az Ez az a nap! keretében léptünk fel a könnyűzenei színpadon. Utolsó fellépőként nem túl sok idő jutott nekünk, de mindenképpen örültünk a meghívásnak.

- Július 8-án a Veszprémi Utcazene fesztiválon játszottunk. Mivel a körülbelül kétszemélyes színpadon aligha fértünk volna el, néhány méterrel távolabb szereltük fel a hangosítást. A szél eléggé fújt, amit leginkább a kottatartók bántak, de reméljük nem csak mi éreztük olyan jól magunkat!

- Július 19-én Miskolcon, a Keresztény Kávézóban zenéltünk lelkes közönségünknek. Talán eddigi leghosszabb koncertünk volt. Nagyon köszönjük a finom teát és az örömöt, amit kaptunk!

- Július 23-án Bodajkon, a Csillagpont - Országos Református Ifjúsági Találkozón tettünk eleget annak a felkérésnek, hogy zenénkkel "szinesítsük" a találkozó programját. A jó szervezésnek köszönhetően, bőven volt időnk beállítani mindent, így a technika nem ment a koncert rovására. A hangtechnikusok is nagyon készségesek voltak. Az eső is elállt estére és NAGY szeretettel játszottunk a NAGYszínpadon. Az utánunk következő zenekar késett így majdnem játszhattunk többet is az előre eltervezettnél, de az utolsó pillanatban megérkeztek...

- Augusztus 30-án este Gyálon koncerteztünk, egy egyhetes sátoros evangélizáció zárásaként. Jó volt látni az egész rendezvényt, jó volt megbizonyosodni affelől, hogy ilyet egy református gyülekezet képes, és meg is akar szervezni. A hosszú délutáni program után éjszakába nyúló koncertünk egyre fogyatkozó közönsége töretlen volt, ami a lelkesedést illeti, sőt, még a hangosításból fakadó, már-már zajszerű hatások sem szegték kedvüket. Köszönjük, gyáliak!

- Augusztus 31-én a leányfalui, majd pedig a pócsmegyeri református gyülekezetben, az istentiszteleteken játszottunk néhány dalt. Ezúton is köszönjük a leányfalui gyülekezetnek, hogy helyet adtak hétvégi táborunknak! Pócsmegyeren a kis gyülekezeti teremben pedig -hacsak néhány percre is-, de üdítő volt az akkusztikus zenélés.

- Szeptember 20-án Pomázon játszottunk egy református ifjúsági találkozó zárásaként. A mikrofonokat szerencsésen Budafokon hagytuk, amiért még vissza kellett ugrani. Kicsit furcsa volt, hogy csellista és altos nélkül játszunk, és a fiatalok sem túl lelkesek, de azért a végére jó kis hangulat kerekedett.

- Október 25-én újra a Jubálon "téptük a húrokat". Sok-sok kétséggel jöttünk ide, de a találkozót nagyon élveztük - sok kiváló együttest hallhattunk, és a mi koncertünknek is örültek a többiek. Remélem, jövőre is tudunk jönni. Hajrá Jubál!

- Október 26-án, másnap délután pedig már robogtunk a Ford Transit kölcsön-mikrobusszal Baracs felé, ahol a környék szórvány-gyülekezeteinek közös alkalmán koncerteztünk. Isten humorát mutatja, hogy az utolsó pillanatban (amikor már lemondtunk róla...) felhívott minket Barna, így lett keverő-emberünk is. Hangulatos délután volt, a végén szeretetvendégséggel.

- November 2-án a fasori református gyülekezetben zenéltünk, a Refisz által szervezett evangélizációs alkalmon.



:: 2002 ::

Március 9. Pápai Református templom:
Eddigi legtöbb nézőt/hallgatót vonzó szolgálatunkon, mintegy 500 gimnazistának játszottunk, jó volt a hangosítás, volt fűtés, és nem utolsó sorban lelkes közönség is!

Ezen a tavaszon voltunk a veszprémi Kuzmitza Flóra általános iskolában is, ahol fogyatékos gyerekeknek zenéltünk. Azt hiszem mindezidáig ők voltak a leglelkesebb közönségünk: tapsoltak a számok után és alatta is. A legemlékezetesebb talán az a pillanat volt, amikor a koncert végén felugrott egy kissrác és odakiáltott nekünk: "Ügyesek voltatok!" A gyerekek aztán alig akartak elengedni minket, próbálgatták a hangszereinket, kísérgettek, ölelgettek, és sokáig integettek utánunk.

A tavasz során még koncertet adtunk Várpalotán, a ref. gyülekezetben, Budapesten, a Kálvin téri templomban pedig az egyetemi istentisztelet keretében játszottunk.

Májusban Debrecenben az "Ez az a nap!" dicsőítő nap keretében adtunk koncertet.

Szeptemberben a balatonalmádi református templomban immár önállóan zenéltünk. Októberben a budafoki gyülekezetben az ottani kisközösségek évnyitó "klubdélutánján" zenéltünk, aztán teázgattunk, sütiztünk az ott lévőkkel. Még ugyanebben a hónapban Veszprémben, egy családos nap keretében léptünk fel.

Október 12-én, szombaton, Gödöllőn, a Jubál-fesztiválon koncerteztünk. Itt is szeretnénk megköszönni a szervezőknek, rendezőknek, hogy gondoltak ránk, és a technikai "szolgáltatás" magas színvonaláért is!

November 6-án Budapesten, a Ref. Teológia Dísztermében léptünk fel, ahol ezúttal összes "működő" tagunk jelen volt, és még a technikával sem volt gond! A koncert előtt sokat izgultunk, és semmi sem úgy sikerült, ahogy szerettük volna, a koncerten azonban megtapasztalhattuk, hogy a jó Isten velünk van és nem égtünk be, sőt, jól sikerült.

November 9-én, Leányfalun, a református templomban léptünk fel a "családalapítás a 21. században" címmel rendezett ifjúsági találkozó keretében. Sikerült ezúttal jó hangulatban, felszabadultan zenélnünk. Mivel Lilla nem volt ott, a felkonferálásokat felosztottuk egymás közt, ennek következményeként ilyen és ehhez hasonló bevezető beszédek születtek: "Most pedig egy dal következik.", "Következő számunk címe Kerestem szüntelen az eget, és a keresésről szól..." Nem is értem, hogy a közönség miért nem vette a lapot...

December 7-én Veszprémben, a református gyülekezeti teremben volt a 2002. évi utolsó koncertünk. Egyfajta hálaadó és ádventi koncert volt, hálaadó, mert felszerelésünk nagy része már megvan, és ádventi az időpont miatt. Jó volt újra hazai vizeken, saját gyülekezetemben zenélni, és azt hiszem, nagyon jó hangulat is kerekedett a koncert végére. Ezúttal régebbi tagjaink közül a Lívi és a Gyura is ott volt, és így a ráadásban a Szalaba bellét 11-en énekeltük. Olyan élmény volt, amit még sokáig emlegetni fogunk...



:: 2001 ::

Budapesten, 2001 áprilisában zenéltünk a református Teológián.

Szeptemberben pedig Veszprémben tartottuk lemezbemutató koncertünket.

Októberben a budafoki "derekas kör"-ben zenéltünk.

Novemberben pedig a balatonalmádi református templom szentelésén szolgáltunk.



:: 2000 ::
Februárban megalakultunk!!!

Júniusban játszottunk Veszprémben az új gyülekezeti központ szentelésén, zenés istentiszteleteken, Gyulafirátóton és Kádártán konfirmációs szeretetvendégségen.

Addigi legnagyobb szabású koncertünk Szentesen volt
2000 adventjén, ahol 2 órán keresztül zenéltünk-énekeltünk egy adventi szeretetvendégség keretében a helyi református gyülekezetben.



































































































































































Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

  • 2024. április 25., csütörtök

    Az evangélium dinamikus, egyházi életünk viszont jobbára statikus. Mit tehetünk azért, hogy az életet munkáljuk – mások számára is? Lovas András...
  • 2024. április 25., csütörtök

    A Krisztusban kapott szabadságról gondolkodtak a lelkésznők és lelkésznék a Ráday Házban tartott közelmúltbeli találkozójukon.
  • 2024. április 24., szerda

    Alig több mint tíz év alatt vált néhány fős közösségből templomépítővé a szigetszentmártoni református gyülekezet, amely április 20-án rakta le félkés...
  • 2024. április 22., hétfő

    „Az esperesi szolgálat nem plecsni, nem kitüntetés, hanem lehetőség a szolgálatra.” Beiktatták Kovács Gergely esperest a Budapest-Déli Református Egyh...
  • 2024. április 22., hétfő

    Baráti ölelések, szakmai beszélgetések, keresztyén légkör fogadta a lelkipásztorokat, hittanoktatókat és vallástanárokat a Dunamelléki Katechetikai Tá...
  • 2024. április 21., vasárnap

    Közelebb a teremtett világhoz, közelebb egymáshoz, közelebb az Ige megéléséhez. A Gyökössy Intézet a lelkészeket hívja ki a mindennapok terhei közül. ...
  • 2024. április 18., csütörtök

    Az egyházkerületi konferencia-központok helyzetéről, a Kákicson nyíló ifjúsági házról és az elsőként megválasztott presbiterek közelgő találkozójáról ...
  • 2024. április 17., szerda

    A HolddalaNap zenekar újra hangszőnyeget sző a csendből. Imádságban fogant koncertjükről Gulyás Anna énekessel, dalszerzővel beszélgettünk.
  • 2024. április 16., kedd

    Duráczky Bálint szociológus szerint a tradicionális keretek lebomlása az elköteleződés megerősödését hozhatja egyházunkban.
  • 2024. április 16., kedd

    A Református Pulmonológiai Centrumban kapta meg Közép-Európában elsőként a gyógyszeres kezelést egy hatévesnél fiatalabb cisztás fibrózisos gyermek.