Református oktatási intézményünk

„Emberé a munka, Istené az áldás" (127. zsoltár)

Iskolánk, óvodánk, bölcsődénk egy közös egységben, magas színvonalon gondoskodik a gyermekekről.

A 2004 óta református fenntartásban működő intézmény eredményeire, azt gondolom, joggal lehetünk büszkék. A keresztyén, szeretetteljes hangulat, a jól értelmezett gyermekközpontúság, a valódi odafigyelés különböztet meg minket másoktól.

Nagy előnye intézményünknek, hogy a tagintézmények pedagógusai egyre jobban törekszenek egymás munkájának megismerésére. Ebből következően a gyermekek óvodai-iskolai átmenete mára már zökkenőmentesnek mondható. Az osztályok kialakításakor figyelünk a kialakult baráti viszonyok lehetőség szerinti megtartására, az egyenlő képességű csoportok kialakítására, a nemek megfelelő arányára. Munkánk minőségének elismeréseként értékeljük, hogy a környező településekről is szívesen hozzák hozzánk a gyermekeket.

Eredményesen, jól dolgozni persze csak megfelelő körülmények között lehet. Ennek érdekében igyekszünk intézményi feltételeinket folyamatosan fejleszteni. 2010 óta használhatjuk a megszépült és kibővült óvodát, valamint az új tornacsarnokot, 2014 szeptemberére pedig megszépült iskola várta a beiratkozókat. A 2014/2015 tanévben a nyelvi laborunkat újítottuk fel, médiatermet, könyvtárat fejlesztettünk. 2015 nyarán az udvar megújítása, megszépítése, valamint a diákok kényelmét és anyagi biztonságát is szolgáló zárható fém öltözőszekrények beszerzése történt meg. Intézményünk köztereit - gyermekeink anyagi és testi biztonságának megőrzése érdekében - kamerarendszer figyeli. Ezúton is szeretném köszönetemet kifejezni mindazon szülőknek, akik akár önkéntes munkával, akár tárgyi eszközök adományozásával, kedvezményes beszerzési lehetőségek biztosításával támogattak minket!

Óvodánk munkáját az egyházi elköteleződésen túl két fő terület jellemzi. Egyik a néphagyomány-éltetés, másik a környezetvédelem. Mindkét területen bátran mondhatom országos hírnévre tettünk szert. 2011-ben mi szerveztük a Néphagyomány Őrző Óvodák Országos Találkozóját több mint 250 vendég jelenlétében, a természetvédelmi munkaközösségünk pedig 2014 őszén szervezett országos találkozót. Óvodánk évek óta a Zöld Óvoda cím büszke tulajdonosa. Iskolánk is pályázik a Zöld Iskola kitüntető címre. Tagintézményeink elnyerték a Madárbarát Óvoda, Madárbarát Iskola címet.

Iskolánk erre a jó alapra építve szervezi munkáját. Pedagógiai Programunk részeként a szabadon felhasználható órakeretből alsó tagozatban az olvasás, írás és a matematika, míg felső tagozatban az idegen nyelv, valamint a természettudományos tantárgyak kaptak plusz óraszámokat. Iskolánk egyházi jellegét pedagógusaink krisztusi szeretetre való törekvésén túl egyházi ünnepeink megünneplése, a tananyagba integrált tanítások, példák adják. Tapasztalataink szerint ez a többlet hozzáállásban, jólneveltségben, tájékozottságban többszörösen megtérülő tudást ad diákjainknak.

Bátran kijelenthetem, hogy a nálunk dolgozó pedagógusok felkészültsége, emberséges hozzáállása messze átlagon felüli. Ennek eredményeképpen mind az Országos Kompetenciaméréseken, mind a továbbtanulási statisztikákban igen jók intézményünk mutatói.

A Kompetenciamérések eredményei jóval a kistelepülési iskolák fölött, a városi iskolák felső szintjén találhatóak. A visszajelzések alapján volt diákjaink tartják a nálunk mutatott átlagaikat, eredményesek, szívesen látott tanulói a középiskoláknak.

Bár tudnék, de nem szeretnék statisztikákat, versenyeredményeket felsorolni. Diákjaink számos tanulmányi versenyen, sportversenyen szereznek országos, regionális dobogós helyeket.

Bátran kijelenthetem, hogy példaértékű az az összefogás és eredményesség, amely intézményünket jellemzi. Büszke vagyok arra, hogy a verőcei Géza Fejedelem Református Általános Iskola, Óvoda és Bölcsőde igazgatója lehetek.

Továbbra is sok szeretettel hívogatjuk Önöket, gyermekeiket intézményünkbe!

2015. március

 

 

 

 

 

Szanyó István igazgató

 

Néhány fotó az Intézmény létesítményeiről, és életéről.

 

1.JPG 3.JPG 4.JPG
5.JPG 6.JPG 7.JPG
8.JPG 9.JPG 11.JPG
12.JPG 13.JPG 14.JPG
15.JPG 16.JPG 17.JPG
18.JPG IMGP0674.JPG IMGP0777.JPG
IMGP1638.JPG IMGP1676.JPG IMGP4723.JPG
IMGP4726.JPG IMGP9105.JPG IMGP9473.JPG
IMGP9486.JPG IMGP9487.JPG

Vissza az oldalra

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fentartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat / Hírlevél

Látogatók ma: 938, összesen: 360223

  • 2024. május 02., csütörtök

    Júniusban újra lehetőség nyílik lelkipásztorok számára lelkésztovábbképzésen a rezilienciáról tanulni, tapasztalatot szerezni. Ez a négynapos konferen...
  • 2024. május 02., csütörtök

    A gyülekezeti gyermek­táboroztatásban fontos szerepet betöltő szervezeteket hívott a Szentírás Szövetség a budapesti Ráday Házba 2023 tavaszán.
  • 2024. április 30., kedd

    Hogyan teszi Isten alkalmassá az elhívottakat? Interjú Koncz Tiborral, a BKK menetirányító diszpécserével.
  • 2024. április 29., hétfő

    Új könyvük megjelenésének alkalmából a közeledés és távolodás egyensúlyáról, az anyaság kulcsairól és a kapcsolódás alapú elengedés örömteli mivoltáró...
  • 2024. április 29., hétfő

    Hajdúvidékről indult, a Bács-Kiskunsági Református Egyházmegyében testvéri közösség fogadta, Lajosmizsén pedig hazaérkezett. Beiktatták Varga-Kovács M...
  • 2024. április 27., szombat

    Ígéretes akadémiai karriert cserélt a kákicsi lelkészi szolgálatra, majd élete nagy részét az Ormánság néprajzi kincseinek megőrzésére és társadalmi p...
  • 2024. április 25., csütörtök

    Az evangélium dinamikus, egyházi életünk viszont jobbára statikus. Mit tehetünk azért, hogy az életet munkáljuk – mások számára is? Lovas András...
  • 2024. április 25., csütörtök

    A Krisztusban kapott szabadságról gondolkodtak a lelkésznők és lelkésznék a Ráday Házban tartott közelmúltbeli találkozójukon.
  • 2024. április 24., szerda

    Alig több mint tíz év alatt vált néhány fős közösségből templomépítővé a szigetszentmártoni református gyülekezet, amely április 20-án rakta le félkés...
  • 2024. április 22., hétfő

    „Az esperesi szolgálat nem plecsni, nem kitüntetés, hanem lehetőség a szolgálatra.” Beiktatták Kovács Gergely esperest a Budapest-Déli Református Egyh...