belépés | regisztráció RSS

Elküld Nyomtat 2018. július 23., hétfő

A legnagyobb a szeretet

Mt 7,12–23

"Gyümölcseikről ismeritek meg őket. Vajon a tövisről szednek-e szőlőt, vagy a bojtorjánról fügét?"  (16.v.; Károli) Azt az utat, ahol sokan járnak, és sok élmény, gazdagság reményében még tolakodnak is, aztán kétségbe esnek, ha nem jutnak előre; Jézus széles útnak nevezi, azt mondja; az a veszedelembe fut. Akik ezen a széles úton járnak, termik, és szedik maguknak ennek a gyümölcseit; amely az önzés bojtorjánja és az erőszak tövise. Szenvednek ettől a terméstől, mégis ragaszkodnak hozzá, az ördög elhitette őket. A másik választható út szűk járatú, mert magát is le kell győznie annak, aki előre akar jutni. Az ezen az úton járók ismerik gyengeségeiket, de segítségére vannak egymásnak. Ez az út az élet útja, ezen az úton jár Isten Fia, aki az igazi szőlőtő; jóízű, zamatos szőlőt terem, ízletes fügét, szeretetet, hűséget, irgalmasságot. Nem a reklám, hanem a termés segít abban, hogy az úton járók felismerjék, merre tartanak, kik a testvéreik. Van mód a keskeny úton, a Lélek által új szívhez, új élethez jutni, ami által a jó ízű gyümölcsök is megjelennek – szinte maguktól –, s akik ízlelik, dicsérik Istent.


Ajánlott szakaszok

Ajánlott igeszakasz: Ézs 55,1–6A kalauzról

Segítség a Biblia naponkénti tanulmányozásához
A kiadásért felel a Bethánia CE Szövetség Iratmissziója.

2018. július 23., hétfő,
Lenke napja van.

Elhunyt Pásztor Jánosné

2016. május 24., kedd

85 éves korában elhunyt Pásztor Jánosné, a Magyarországi Református Nőszövetség korábbi elnöke. „A legfontosabb számomra, hogy tudom, az Úristen szeret. Hiszem, hogy egészségemben, betegségemben velem van. Amikor legutóbb beteg lettem, éreztem, hogy a legnagyobb orvosság a szeretet. A gyerekeim folyamatosan kerestek, az egész család és a szomszéd is imádkozott értem. A nőszövetségben is nagyon kedvesek voltak, rengeteg gyöngédség van bennük” – mondta két évvel ezelőtt egy interjúban a Reformátusok Lapjának.

Az igazi győzelmek

2016. május 20., péntek

Hasznosságelv szerint működő világban élünk, ahol mindent forintosítanak, de a Szeretethídon senki nem számítja ki, hogy mennyit ér az önkéntes segítség, hiszen jó dolgokat tenni alapvető emberi magatartás. Helyszíni riport Budafokról, a Szeretethíd május 20-i megnyitójáról, ahol nemcsak önkénteskedtek, hanem táncra is perdültek a résztvevők a legkisebbektől kezdve a püspökökön át az államtitkárig.

Hogyan olvassunk égő háztetőt?

2016. május 16., hétfő

Az események egymásutániságában történetet keresni, a történetnek jelentést tulajdonítani: hitbeli cselekedet. Hit nélkül az egymásutániság: egymás nélküliség. A hit értelmezői mozzanatában azonban fölizzik egy lehetséges idézőjel a történet mondatai fölött – Molnár Illés gondolatai Visky András pünkösdi homíliá járól.

Az elefántnál is

2016. május 15., vasárnap

A Szentlélek szimbóluma a galamb. Az ősmélység felett mintegy tojását költő madárként lebegett – a Lélek teremtő hatalom; és Krisztus megkeresztelkedésekor aláereszkedik reá – a Lélek kinyilatkoztató és felhatalmazó erő. Feltétlenül szabad, mégis bizalmas, érkeztében szuverén áldáshozó. Mi azt mondanánk: vendég, holott ő a gazda – és minket avat birtoka vendégeivé: Ő a Lélek. A jelképe galamb.

A különbség: ég és föld

2016. május 11., szerda

A kis konfirmandusok a hét végén egyáltalán nem akartak hazamenni, pedig közülük többen bevallották, hogy néhány nappal korábban a legkülönbözőbb ötleteket fontolgatták, hogyan lehetne meglépni a csendeshétről. Lelki otthon, amely csodák színhelyévé vált. Az a ház, amit a tomboló tűz sem tudott elpusztítani. Harmincéves a nyárlőrinci Emmaus-ház, a kecskeméti reformátusok missziós háza.

Látogatóink száma a mai napon: 4048
Összes látogatónk 2000. november 01. óta : 41143304

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fenntartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat