belépés | regisztráció RSS

Elküld Nyomtat 2017. november 22., szerda

Álmodók

Lengyelné Csapkovics Éva

"Mert mindaz, aki kér, kap; aki keres, talál; és aki zörget, annak megnyittatik." (Lk 11,10)

Amikor legidősebb gyermekünknek általános iskolát kellett választani, igyekeztünk bölcsen dönteni. Egy olyan sulit választottunk, ahol a Biblia értékei a mérvadók az iskolavezetésben. Csakhogy másfélszeres túljelentkezés volt, ám több hívő testvérünk kapcsolatait használhattuk volna, mint protekciót. De hittel megharcoltuk, az Úrra bíztuk, imádkoztunk és nem kértünk segítséget emberektől. És mivel a legbefolyásosabb személynek – Istennek – szóltunk, így fiunk bekerült a vágyott iskolába.

Zsolt 126

"...olyanok voltunk, mint az álmodók. Akkor megtelt a szánk nevetéssel, és örömkiáltás volt nyelvünkön." (1b–2a.v.)

Átélted-e már? Amikor minden rózsaszínnek látszik, minden szép, és fél méterrel a föld felett jársz? Ilyen álomba illően gyönyörűséges, amikor a sötétségből a világosságra jutsz. Amikor meglátod a Szentlélek által az igazságot, és elhiszed, elfogadod az örömhírt, az evangéliumot. És megkapod mindazt, amire igazából vágytál: Istennel való igazi, személyes kapcsolatot. Akkor úgy látod: minden lehetséges Istennel. Őszinte, gyermeki – álmodó – hittel tekintesz a jövő felé! De ez nemcsak a kezdetek kezdetén van így, hanem így van mindig azzal, aki hisz a Mindenhatóban, akinek minden lehetséges (Mt 19,26). Lehet, hogy nem úgy történnek a dolgok, ahogyan te elképzeled. Ez így van rendjén, mert Urunk olyat cselekszik, amit el se tudsz képzelni, sőt: amiről nem is álmodsz. De hidd el, hogy az a legjobb neked, amit Isten tervez és "álmodik" rólad!


Ajánlott szakaszok

Ajánlott igeszakasz: Jer 29,10–14A kalauzról

Segítség a Biblia naponkénti tanulmányozásához
A kiadásért felel a Bethánia CE Szövetség Iratmissziója.

2017. november 22., szerda,
Cecília napja van.

Elhunyt Pásztor Jánosné

2016. május 24., kedd

85 éves korában elhunyt Pásztor Jánosné, a Magyarországi Református Nőszövetség korábbi elnöke. „A legfontosabb számomra, hogy tudom, az Úristen szeret. Hiszem, hogy egészségemben, betegségemben velem van. Amikor legutóbb beteg lettem, éreztem, hogy a legnagyobb orvosság a szeretet. A gyerekeim folyamatosan kerestek, az egész család és a szomszéd is imádkozott értem. A nőszövetségben is nagyon kedvesek voltak, rengeteg gyöngédség van bennük” – mondta két évvel ezelőtt egy interjúban a Reformátusok Lapjának.

Az igazi győzelmek

2016. május 20., péntek

Hasznosságelv szerint működő világban élünk, ahol mindent forintosítanak, de a Szeretethídon senki nem számítja ki, hogy mennyit ér az önkéntes segítség, hiszen jó dolgokat tenni alapvető emberi magatartás. Helyszíni riport Budafokról, a Szeretethíd május 20-i megnyitójáról, ahol nemcsak önkénteskedtek, hanem táncra is perdültek a résztvevők a legkisebbektől kezdve a püspökökön át az államtitkárig.

Hogyan olvassunk égő háztetőt?

2016. május 16., hétfő

Az események egymásutániságában történetet keresni, a történetnek jelentést tulajdonítani: hitbeli cselekedet. Hit nélkül az egymásutániság: egymás nélküliség. A hit értelmezői mozzanatában azonban fölizzik egy lehetséges idézőjel a történet mondatai fölött – Molnár Illés gondolatai Visky András pünkösdi homíliá járól.

Az elefántnál is

2016. május 15., vasárnap

A Szentlélek szimbóluma a galamb. Az ősmélység felett mintegy tojását költő madárként lebegett – a Lélek teremtő hatalom; és Krisztus megkeresztelkedésekor aláereszkedik reá – a Lélek kinyilatkoztató és felhatalmazó erő. Feltétlenül szabad, mégis bizalmas, érkeztében szuverén áldáshozó. Mi azt mondanánk: vendég, holott ő a gazda – és minket avat birtoka vendégeivé: Ő a Lélek. A jelképe galamb.

A különbség: ég és föld

2016. május 11., szerda

A kis konfirmandusok a hét végén egyáltalán nem akartak hazamenni, pedig közülük többen bevallották, hogy néhány nappal korábban a legkülönbözőbb ötleteket fontolgatták, hogyan lehetne meglépni a csendeshétről. Lelki otthon, amely csodák színhelyévé vált. Az a ház, amit a tomboló tűz sem tudott elpusztítani. Harmincéves a nyárlőrinci Emmaus-ház, a kecskeméti reformátusok missziós háza.

Látogatóink száma a mai napon: 1817
Összes látogatónk 2000. november 01. óta : 38876639

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fenntartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat