belépés | regisztráció RSS

Elküld Nyomtat 2018. május 25., péntek

„Ha szenved egy tag, mindegyik tag vele szenved, ha dicsőségben részesül egy tag, mindegyik tag vele örül." (26. v.)

1Kor 12,12–26

A fogyatékkal élők világa szokatlan világ. Ha látjuk őket: sajnálkozunk. Néha egészen ijesztő a kép, amivel találkozunk. A világ gonosz módon közelít hozzájuk, megveti, kigúnyolja őket.

Talán át sem gondoltuk, hogy a bűn miatt, az első bűneset óta mindnyájan „fogyatékkal" születtünk. Nem Vele (Jézussal) járjuk együtt az utunkat, hanem vagy egyedül, túlzottan hangsúlyozva valaminek a szerepét (kéz, láb, szem stb.) vagy pedig, bár az emberekkel karöltve, de a Fej (Jézus), azaz valódi vezető nélkül. „Vezetés nélkül – pedig– elbukik a nép." (Péld 11,14a) Az Úr népe pedig győztes seregként kell, hogy járjon a világban, só és világosságként. Ahhoz, hogy Jézus jó katonájaként együtt tudjunk szenvedni és örülni, először vele kell eggyé lennünk. Így bár emberi közösségünkben ott lesznek a kicsik és a nagyobbak, a kicsinyre éppúgy szükség lesz, mint a legfontosabb személyre, mert aki egybeszerkeszt minket az nem más, mint az Úr. (Róm 12,15)


Ajánlott szakaszok

Mt 5,13–15A kalauzról

Segítség a Biblia naponkénti tanulmányozásához
A kiadásért felel a Bethánia CE Szövetség Iratmissziója.

2018. május 25., péntek,
Orbán napja van.

Elhunyt Pásztor Jánosné

2016. május 24., kedd

85 éves korában elhunyt Pásztor Jánosné, a Magyarországi Református Nőszövetség korábbi elnöke. „A legfontosabb számomra, hogy tudom, az Úristen szeret. Hiszem, hogy egészségemben, betegségemben velem van. Amikor legutóbb beteg lettem, éreztem, hogy a legnagyobb orvosság a szeretet. A gyerekeim folyamatosan kerestek, az egész család és a szomszéd is imádkozott értem. A nőszövetségben is nagyon kedvesek voltak, rengeteg gyöngédség van bennük” – mondta két évvel ezelőtt egy interjúban a Reformátusok Lapjának.

Az igazi győzelmek

2016. május 20., péntek

Hasznosságelv szerint működő világban élünk, ahol mindent forintosítanak, de a Szeretethídon senki nem számítja ki, hogy mennyit ér az önkéntes segítség, hiszen jó dolgokat tenni alapvető emberi magatartás. Helyszíni riport Budafokról, a Szeretethíd május 20-i megnyitójáról, ahol nemcsak önkénteskedtek, hanem táncra is perdültek a résztvevők a legkisebbektől kezdve a püspökökön át az államtitkárig.

Hogyan olvassunk égő háztetőt?

2016. május 16., hétfő

Az események egymásutániságában történetet keresni, a történetnek jelentést tulajdonítani: hitbeli cselekedet. Hit nélkül az egymásutániság: egymás nélküliség. A hit értelmezői mozzanatában azonban fölizzik egy lehetséges idézőjel a történet mondatai fölött – Molnár Illés gondolatai Visky András pünkösdi homíliá járól.

Az elefántnál is

2016. május 15., vasárnap

A Szentlélek szimbóluma a galamb. Az ősmélység felett mintegy tojását költő madárként lebegett – a Lélek teremtő hatalom; és Krisztus megkeresztelkedésekor aláereszkedik reá – a Lélek kinyilatkoztató és felhatalmazó erő. Feltétlenül szabad, mégis bizalmas, érkeztében szuverén áldáshozó. Mi azt mondanánk: vendég, holott ő a gazda – és minket avat birtoka vendégeivé: Ő a Lélek. A jelképe galamb.

A különbség: ég és föld

2016. május 11., szerda

A kis konfirmandusok a hét végén egyáltalán nem akartak hazamenni, pedig közülük többen bevallották, hogy néhány nappal korábban a legkülönbözőbb ötleteket fontolgatták, hogyan lehetne meglépni a csendeshétről. Lelki otthon, amely csodák színhelyévé vált. Az a ház, amit a tomboló tűz sem tudott elpusztítani. Harmincéves a nyárlőrinci Emmaus-ház, a kecskeméti reformátusok missziós háza.

Látogatóink száma a mai napon: 1190
Összes látogatónk 2000. november 01. óta : 40623416

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fenntartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat