belépés | regisztráció RSS

Elküld Nyomtat 2017. május 27., szombat

Teszter

1Móz 24,29−49

"Most azért, ha meg akarjátok mutatni, hogy szeretitek uramat, és hűek vagytok hozzá, mondjátok meg nekem! De ha nem, azt is mondjátok meg, mert aszerint fordulok jobbra vagy balra!" (49.v.) Íme, egy gyorsteszt arra, hogy kiderítsd hogyan is állsz te ezzel a híres keresztyénséggel! Első kérdés: Megkereszteltek? Második: Keresztyén vagy? Harmadik: Tényleg? Ha mindhárom kérdésre igennel válaszoltál, akkor egészen biztos lehetsz abban, hogy te keresztyén vagy és annak is vallod magad, így a hatályos hit és egyéb elvek, valamint egyházi szabályok és kitételgyűjtemények alapján is keresztyén vagy. Taps, mennyei kórus, egy kis halleluja. Íme, egy gyorsteszt arra, hogy kiderítsd hogyan is állsz te ezzel a híres Mindenható Istennel! Első kérdés: Szereted őt? Második: Hű vagy hozzá? Harmadik: Mindig igazat mondasz? Ha mindhárom kérdésre igennel válaszoltál, akkor a keresztyénségen túl Istenhez is közöd van, de ha bármelyikre a háromból nemmel feleltél, akkor még van mit dolgozni a kapcsolatotokon. Mert keresztyénné lehetsz vízzel, hozzáállással, megvallással, de Istenhez csak akkor lehet közöd, ha azt nap, mint nap meg is éled. A hitnek látható és hallható jelei vannak, s ezeket a jeleket meg kell mutatnunk a világnak. Taps, mennyei kórus, szép nagy halleluja.


Ajánlott szakaszok

Ajánlott igeszakasz: Jak 5,12A kalauzról

Segítség a Biblia naponkénti tanulmányozásához
A kiadásért felel a Bethánia CE Szövetség Iratmissziója.

2017. május 27., szombat,
Hella napja van.

Elhunyt Pásztor Jánosné

2016. május 24., kedd

85 éves korában elhunyt Pásztor Jánosné, a Magyarországi Református Nőszövetség korábbi elnöke. „A legfontosabb számomra, hogy tudom, az Úristen szeret. Hiszem, hogy egészségemben, betegségemben velem van. Amikor legutóbb beteg lettem, éreztem, hogy a legnagyobb orvosság a szeretet. A gyerekeim folyamatosan kerestek, az egész család és a szomszéd is imádkozott értem. A nőszövetségben is nagyon kedvesek voltak, rengeteg gyöngédség van bennük” – mondta két évvel ezelőtt egy interjúban a Reformátusok Lapjának.

Az igazi győzelmek

2016. május 20., péntek

Hasznosságelv szerint működő világban élünk, ahol mindent forintosítanak, de a Szeretethídon senki nem számítja ki, hogy mennyit ér az önkéntes segítség, hiszen jó dolgokat tenni alapvető emberi magatartás. Helyszíni riport Budafokról, a Szeretethíd május 20-i megnyitójáról, ahol nemcsak önkénteskedtek, hanem táncra is perdültek a résztvevők a legkisebbektől kezdve a püspökökön át az államtitkárig.

Hogyan olvassunk égő háztetőt?

2016. május 16., hétfő

Az események egymásutániságában történetet keresni, a történetnek jelentést tulajdonítani: hitbeli cselekedet. Hit nélkül az egymásutániság: egymás nélküliség. A hit értelmezői mozzanatában azonban fölizzik egy lehetséges idézőjel a történet mondatai fölött – Molnár Illés gondolatai Visky András pünkösdi homíliá járól.

Az elefántnál is

2016. május 15., vasárnap

A Szentlélek szimbóluma a galamb. Az ősmélység felett mintegy tojását költő madárként lebegett – a Lélek teremtő hatalom; és Krisztus megkeresztelkedésekor aláereszkedik reá – a Lélek kinyilatkoztató és felhatalmazó erő. Feltétlenül szabad, mégis bizalmas, érkeztében szuverén áldáshozó. Mi azt mondanánk: vendég, holott ő a gazda – és minket avat birtoka vendégeivé: Ő a Lélek. A jelképe galamb.

A különbség: ég és föld

2016. május 11., szerda

A kis konfirmandusok a hét végén egyáltalán nem akartak hazamenni, pedig közülük többen bevallották, hogy néhány nappal korábban a legkülönbözőbb ötleteket fontolgatták, hogyan lehetne meglépni a csendeshétről. Lelki otthon, amely csodák színhelyévé vált. Az a ház, amit a tomboló tűz sem tudott elpusztítani. Harmincéves a nyárlőrinci Emmaus-ház, a kecskeméti reformátusok missziós háza.

Látogatóink száma a mai napon: 9465
Összes látogatónk 2000. november 01. óta : 37417973

Copyright © 2008 Parókia Portál, Minden jog fenntartva.

Impresszum / Média Ajánlat / Kapcsolat