GABRIEL777 írta:
Luk 1.15 .Mert nagy lészen az Úr előtt,és bort és részegítő italt nem iszik:és betelik a Szent Lélekkel még az ő anyjának méhétől fogva.
Luk 3.22. És leszálla ő reá a Szent Lélek testi ábrázatban mint egy galamb,és szózat lőn mennyből, ezt mondván:Te vagy amaz én szerelmes Fiam,Te benned gyönyörködöm.
A Luk.1.15-ben ha szószerint értelmezzük akkor az derül ki,hogy Keresztelő János már az anyaméhben megkapta a Szentlelket.
Mig a Luk 3.22.-ben amennyiben szószerint értelmezzük akkor az derül ki,hogy Jézus
csak azután kapta meg a Szentlelket miután
Keresztelő János vízzel megkeresztelte,vagyis 30 éves korában.
Ha ezt így elfogadjuk akkor azt kellene elfogadni,hogy Isten Fia aki a Szentlélektől fogant,késöbb kapta meg a Szentlelket mint az embertől fogant Keresztelő János.
Röviden ennyit a Bibliai igék szó szerinti értelmezéséből fakadó félreérthetőségről.
Csak az olvasók miatt kiigazítás, mert Gabriel777 ilyenkor árulja el gőze sincs a témához.
Jézus nem kapja a Szentlelket, hanem az csak leszáll rá! A szó szerinti tényleg legyen szó szerinti! Ez egy jelzés. A Szentháromság első személye parancsára a Szentháromság harmadik személye, leszáll a Szentháromság második személyére.
A Szentháromságban hierarchia van. Az Atya küldi a Fiút. Az Atya valamint a Fiú egyaránt küldik a Szentlelket. A Szentlélek nem magáról, hanem Jézusról tesz bizonyságot. Jézus Krisztusnak nincs szüksége a Szentlélekre a szentséghez, az ő lelke nélküle is szent. Parancsol a Szentléleknek! Keresztelő Jánosnak annál inkább szüksége volt rá. Ő valóban szó szerint értendően magzatként betelt Szentlélekkel. Ezt édesanyja tudtára is adta amikor megjelent náluk a várandós Mária. Lk1,41.
És lőn mikor hallotta Erzsébet Mária köszöntését, magzat repese az ő méhében...
Hogy az olvasó lássa Jézust küldi az Atya, erre egy ige: Jn6,57 „Amiként elküldött engem, amaz élő Atya, ...”
Az Atya küldi a Szentlelket Jézus kérésére: Jn14,16 „És én kérem az Atyát, és más vigasztalót ád néktek...” 26. „Ama vigasztaló pedig a Szentlélek.”
Jézus küldi a Szentelket: Jn16,7b „Jobb néktek, hogy én elmenjek: mert ha el nem megyek, nem jön el hozzátok a Vigasztaló: ha pedig elmegyek, elküldöm azt tihozzátok.”
Jn16,14-ben az is megtalálható, hogy Jézust dicsőíti.