exrefis írta:
Tereled a témát, de én erre gondoltam.
Idézet:
Egyébként egy lelkésztől hallottam már a keresztyén magyarázatát is mindazoknak a díszeknek, amiket a fára aggatunk. A teljesség igénye nélkül: a fenyő/örökzöld az örök életre mutat, a csúcs Istenre mutat, a gömbök a kerek világot jelképezik, ... stb.
Ez egy színtiszta belemagyarázás. Akkor inkább mondjuk azt, hogy a gyerekek nagyon szeretik a csilli-villi szines díszeket és az ő szemcsillogásukért érdemes csinálni. Abban lesz legalább valami iagaz.
üdv
ex
Vannak emberek, akik mindent, ami a keresztyénséggel kapcsolatos, azt megkérdőjeleznek. Relativizálnak. Legyen az akár külsődleges, akár tartalmi dolog. Megkérdőjelezik Jézus születésnapjának időpontját, a Húsvétot, azok jelképes velejáróit, Mikulás sem kóser nekik, de akár Jézus anyját is képesek mocskolni, sőt egyesek már arról beszélnek, hogy Jézus visszajött közénk.
Ilyen értelemben meg lehet kérdőjelezni a karácsonyfa állítást, sőt szembe lehet állítani azt Jézussal, és mint valami modern zseni rá lehet jönni a nagy összefüggésre, hogy bizony a karácsonyfa díszei a szem szépségéért vannak, és csak áttételesen kötődnek Jézushoz. Hát ezen áttételes kapcsolat felfedezéséhez aztán baromi nagy ész kell...!
Csak hogy tudd azért médsem kell nagy ész a nyilvánvaló ellentétek felfedezéséhez, mert hát már maga a matematikai, logikai tudás is bebizonyította, hogy a világ efféle ellentétekre, feloldhatatlan paradoxonokra épül. Mindig találsz olyan paradoxont, amit logikailag, matematikailag sem tudsz feloldani. Gödeltől ismerjük ezt a bizonyított matematikai kérdést..
Innentől kezdve talán tényleg értelmesebb lenne a paradoxonok, és önellentmondások keresése helyett pozitívabb dolgokra fecsérelni az energiátokat...
[/quote]