Időzóna: UTC + 1 óra
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 124 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Következő
 

Megváltás
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2007. szept. 22., szombat 12:44 
Jézus Krisztus személyében az Ige testet öltött. Benne mindenki megláthatja kicsoda Isten és mit vár el tőle, milyennek képzelte/teremtette Ő, ezáltal kicsoda önmaga!

Jézus Krisztus kereszt halála legyőzte a bűnt, ami az embert elválasztotta Istentől. A bűn MIATTA többé már nem elválasztó fal!

Jézus Krisztus azonban nincs a sírban! Új testben feltámadt és ebben a mennyei testben még itt élt ezen a földön, amíg el nem ment az Atyához a mennybe!
Mint első zsenge, úgy támadt fel Ő! Akik elfogadták bűneik bocsánatát az Ő áldozatáért, azoknak MIATTA kegyelemből a földi testük pusztulása után mennyei testet ad.

Addig a Vele való folytonos közösség a Szent Lélek által történik
A Szent Lélek az, aki már itt a földön alkalmassá teszi az Isten gyermekét, hogy egy ellenséges hazug világban Isten dicsőségére vegyen részt az Evangélium elterjesztésében, míg Isten meg nem jelenik ítélni

Ahogyan Ő feltámadt új testben, úgy fognak új testet kapni azok, akik bűneik bocsánatát személyesen elfogadták az Ő érdeméért.
Krisztus feltámadása miatt az Őt követők is feltámadnak mennyei testben. Olyan testben, ami tökéletes, nem mulandó!

Isten az ember megváltását elvégezte.
Jézus Krisztus meghalt a bűneinkért és feltámadt a megigazulásunkért!
Ha hiszed ezt testvérem és az Urad lett Ő, akkor nem uralkodik többé feletted sem a bűn, sem a Sátán, sem a halál!

Lesznek azonban akik elkárhoznak, akik a halálban maradnak, mert nem hittek Jézus Krisztusban, nem fogadták el a kegyelmet, megváltásukat!


Vissza a tetejére
  
 

Megváltás
HozzászólásElküldve: 2007. okt. 10., szerda 16:04 
Offline

Csatlakozott: 2007. aug. 10., péntek 17:57
Hozzászólások: 46
Tartózkodási hely: Miskolc
Kedves Kavics! Köszönöm,hogy a megváltás témáját betetted a Fórumba és annak is,hogy Bibliánk és Hitvallásaink szellemében cselekedted ezt.Külön öröm volt, hogy a kárhozat szerepelt írásodban.Sajnos lassan tabu téma lesz a református igehírdetésekben is a kárhozat témáját nem, hogy felvetni, hanem magát a szót is kiejteni.Az utóbbi évtizedekben az ÜDV-UNIVERZALIZMUS centrumba kerűlt.Mindenki fog üdvözűlni, hírdetik ők.Olvastam református igehírdetésben:Jézus keresztje, annak vertikális ága leért a pokol mélységébe, és felért a mennyországba.Akik nem hitben haltak meg, így üdvözűlni fognak "menthetetlenűl". Tanfegyelem már régóta nincs egyházunkban.Szeretettel köszöntelek:Pista.

Jónás próféta jele.

_________________
Jónás próféta jele..


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Megváltás
HozzászólásElküldve: 2007. okt. 10., szerda 19:20 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 30., szombat 08:33
Hozzászólások: 1884
Tartózkodási hely: Bács-Kiskun megye
pista írta:
...Olvastam református igehírdetésben:Jézus keresztje, annak vertikális ága leért a pokol mélységébe, és felért a mennyországba.Akik nem hitben haltak meg, így üdvözűlni fognak "menthetetlenűl"....


:shock: Azt állítani, hogy akik nem hitben halnak meg, mégis üdvözülni fognak - tévtanítás! Reformátusként én még nem hallottam (sem nem olvastam) olyan igehirdetést, ahol ilyen hangzott volna el, de el tudom képzelni, hogy nem hívő lelkész (mert ilyen sajnos akad, nem csak ebben a felekezetben) mondhat ilyet.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. okt. 10., szerda 19:36 
Kedves Pista!

Milyen jó volt olvasni Boglárka idézetét, amit írt egy másik topicban!

A legnehezebb dolog a földön az embernek elkárhozni, mert Isten annyi mindent megtesz értünk, az Ő szeretete annyiszor hív megtérésre!

Én is azt gondolom, hogy ahol az Úr Igéjét hírdetik, ott szóba kerül a külső sötétség ahol nincs más csak sírás és a fogak csikorgatása!

De nem ez a központi üzenet!
A központi üzenet, hogy van egy Király, aki elszámolásra hívja az adós szolgát, mindenért, amit tőle kapott és ez a Király elkészítette a kegyelem helyét és elkészítette a bocsánatot, amit el lehet venni és lehet tovább menni, csak add tovább, ne akard magadnak tartogatni, mert olyan helyre kerülsz, amit a külsőség, a sötétség, a vígasztalhatatlan sírás és a fogak csikorgatása jellemez!

Ne tartsd meg a bocsánatot amit kaptál, add tovább az ellened vétkezőnek, az Úr ellen elkövetett bűnöket pedig hagyd arra, aki igazságosan ítél élőt és halottat és imádkozz érte, hát ha még az ítélet előtt hit által övé is lehet az Úr kegyelme Fia haláláért!


Vissza a tetejére
  
 

HozzászólásElküldve: 2007. okt. 10., szerda 22:39 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 04., szerda 16:49
Hozzászólások: 1317
persze lehet beszélni,arról,hogy milyen rossz lessz annak aki elkárhozik,rálehet ijeszteni az emberekre,hogy térjenek meg gyorsan.
Ezt még meglehet spékelni azzal,hogy már a világvége korszakában vagyunk,ezért ne habozzon,térjen meg azonnal.

És lehet kecsegtetni az embert azzal,hogy milyen jó lessz neki a mennyországban ,ahol"persze"ott lesznek a földi szerettei is,
és ahol örökboldogságban élhet.

De vajon kihez és mihez tér meg az aki félelemből vagy a jutalom reményében
"tér"meg ?

Biztos,hogy Istenhez tér meg ?????

Tényleg ennyire nem lehet szeretni Istent,hogy azért kell megtérni hozzá,mert rossz a pokolban vagy mert
mint a cukros bácsi ajándékokat osztogat ??????

Ha valaki csak egy pillanatra is közel engedi magához Istenlelkét akkor az,nem azért foggja szeretn és követnii Istent mert fél a pokoltól vagy a kárhozattól,és még csak nem is azért
mert jó az örökélet,hanem azért mert Istennél szeretetteljessebb Lélekkel még nem találkozott és mert Istent imádni
csodálatos.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. okt. 11., csütörtök 00:11 
Offline

Csatlakozott: 2007. aug. 19., vasárnap 12:51
Hozzászólások: 298
Nahát,végre kimondtuk,hogy Jézus Krisztus azért a Megváltó,a Király,mert a Keresztje vertikális ága, az Életfa, a Világtengely összeköti a Mennyet és a Poklot egymással,miközben Ő a Középben nyugszik.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. okt. 11., csütörtök 07:34 
Az Istenhez nem lehet oda menni bűnössen!
Az Isten SZENT! Útálja a bűnt és ezért útálja az embert, mert bűnnel fertőzött.
A bűnös ember is útálja a SZENT Istent!
Ezt a szakadékot az ember önmagában nem tudja áthidalni!

Az ember hiába fél a kárhozattól és hiába vágyik az örök létre és hiába gondolja, hogy az általa gyártott isten majd megmenti őt, attól a haragtól, ami az Isten és közte van!
Ez mind hiába valóság!

A valóság KRISZTUS!
Ő hidalta át ezt a szakadékot, a világ bűnét vette magára, hogy kifizesse azt az adósságot, amit a világ az Úr ellen felhalmozott!
És ebben benne van mindannyiunk vétke, gonoszsága.
Ha nem fogadod el a megváltást és nem térsz meg, akkor egyszer eljön az idő és Isten maga elé fog állítani és cselekedeteid alapján el fog ítélni!
Ez nem rajtam múlik és nem rajtad, ott már nincs ember és nincs szellemi lény és nincs bálvány és senki aki meg tudna menteni, aki tudna bármit is tenni az érdekedben!

Ezért mondja Pálon keresztül az Úr:
2Kor 5,20 Krisztusért járván tehát követségben, mintha Isten kérne mi általunk: Krisztusért kérünk, béküljetek meg az Istennel.

Újonnan kell születneket! Ő egy másik világot - ISTEN ORSZÁGÁT - hozta el erre a földre és akik befogadják Őt, azoknak hatalmat ad arra, hogy Isten fiaivá legyenek!

Jézus Krisztus az IGAZSÁG és ezért Ő jelenti ki, hogy van ideje a megtérésnek, van ideje a megváltás elfogadásának, a bűnbánatnak, bűnbocsánatnak, a hitnek és az ítéletnek.


Máté 24.
42. Vigyázzatok azért, mert nem tudjátok, mely órában jő el a ti Uratok.
43. Azt pedig jegyezzétek meg, hogy ha tudná a ház ura, hogy az éjszakának melyik szakában jő el a tolvaj: vigyázna, és nem engedné, hogy házába törjön.
44. Azért legyetek készen ti is; mert a mely órában nem gondoljátok, abban jő el az embernek Fia.
45. Kicsoda hát a hű és bölcs szolga, a kit az ő ura gondviselővé tőn az ő házanépén, hogy a maga idejében adjon azoknak eledelt?
46. Boldog az a szolga, a kit az ő ura, mikor haza jő, ily munkában talál.
47. Bizony mondom néktek, hogy minden jószága fölött gondviselővé teszi őt.
48. Ha pedig ama gonosz szolga így szólna az ő szívében: Halogatja még az én uram a hazajövetelt;
49. És az ő szolgatársait verni kezdené, a részegesekkel pedig enni és inni kezdene:
50. Megjő annak a szolgának az ura, a mely napon nem várja és a mely órában nem gondolja,
51. És ketté vágatja őt, és a képmutatók sorsára juttatja; ott lészen sírás és fogcsikorgatás.

Az Úr Jézus így beszélt a valóságról!


Vissza a tetejére
  
 

HozzászólásElküldve: 2007. okt. 11., csütörtök 08:03 
Offline

Csatlakozott: 2007. aug. 19., vasárnap 12:51
Hozzászólások: 298
Kedves Kavics!

Érdekelne,hogy a Bibliában hol találkozunk az "utálni" szóval (amit egyébként rövid u-val írunk,de ez részletkérdés),erről a nagyfokú utálatról hol olvashatunk?Jó volna,ha az eredeti szövegre utalnál (és nem utálnál:)),és elmagyaráznád a szó etimológiáját,különben nem leszek meggyőzve arról,hogy nekem ezen a Földön bárkit is "hivatalból" utálnom kéne.

És érdekelne az is,hogy miben látod SZENT és PROFÁN különbségét,viszonyát,lényegét, azon kívül, hogy szerinted utálják egymást?

Köszönettel:
MM.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. okt. 11., csütörtök 09:19 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 21:15
Hozzászólások: 4790
Tartózkodási hely: Budapest
máriamagdolna írta:
Kedves Kavics!

Érdekelne,hogy a Bibliában hol találkozunk az "utálni" szóval (amit egyébként rövid u-val írunk,de ez részletkérdés),erről a nagyfokú utálatról hol olvashatunk?Jó volna,ha az eredeti szövegre utalnál (és nem utálnál:)),és elmagyaráznád a szó etimológiáját,különben nem leszek meggyőzve arról,hogy nekem ezen a Földön bárkit is "hivatalból" utálnom kéne.

És érdekelne az is,hogy miben látod SZENT és PROFÁN különbségét,viszonyát,lényegét, azon kívül, hogy szerinted utálják egymást?

Köszönettel:
MM.

Rengeteg helyen lehet találkozni vele(mármint az utál szóval, a Biblában), de gondolom téged csak az érdekel, hogy Isten mint utál. Az is le van írva sokszor, hogy utálja a bűnt, vannak előtte utálatos bűnök. Egy bibliai keresőt beindítasz, magad is taláhatsz eleget. Nem hiszem, hogy ilyen technikai segítségre lenne szükséged. A Bibliliában egyébként rövid és hosszú "ú"-van is megtalálható az utál szó.
üdv
ex


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. okt. 11., csütörtök 09:26 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 08:52
Hozzászólások: 4464
máriamagdolna írta:
...különben nem leszek meggyőzve arról,hogy nekem ezen a Földön bárkit is "hivatalból" utálnom kéne.

...


ha akarom félreértés, ha akarom csúsztatás: Kavics NEM MONDTA, hogy NEKED bárKIT is útálnod kéne

Idézet:
Jób 1,1. Vala Úz földén egy ember, a kinek Jób vala a neve. Ez az ember feddhetetlen, igaz, istenfélő vala és bűn-gyűlölő.

Péld 17,15. A ki igaznak mondja a bűnöst, és kárhoztatja az igazat, útálatos az Úrnak egyaránt mind a kettő.


elég nyilvánvaló, h nem a BŰNÖS, hanem a BŰN utálatáról van itt szó

_________________
/mT


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. okt. 11., csütörtök 09:55 
Offline

Csatlakozott: 2007. aug. 19., vasárnap 12:51
Hozzászólások: 298
exrefis írta:
máriamagdolna írta:
Kedves Kavics!

Érdekelne,hogy a Bibliában hol találkozunk az "utálni" szóval (amit egyébként rövid u-val írunk,de ez részletkérdés),erről a nagyfokú utálatról hol olvashatunk?Jó volna,ha az eredeti szövegre utalnál (és nem utálnál:)),és elmagyaráznád a szó etimológiáját,különben nem leszek meggyőzve arról,hogy nekem ezen a Földön bárkit is "hivatalból" utálnom kéne.

És érdekelne az is,hogy miben látod SZENT és PROFÁN különbségét,viszonyát,lényegét, azon kívül, hogy szerinted utálják egymást?

Köszönettel:
MM.

Rengeteg helyen lehet találkozni vele(mármint az utál szóval, a Biblában), de gondolom téged csak az érdekel, hogy Isten mint utál. Az is le van írva sokszor, hogy utálja a bűnt, vannak előtte utálatos bűnök. Egy bibliai keresőt beindítasz, magad is taláhatsz eleget. Nem hiszem, hogy ilyen technikai segítségre lenne szükséged. A Bibliliában egyébként rövid és hosszú "ú"-van is megtalálható az utál szó.
üdv
ex


Rendben,én abból indultam ki,hogy ha egy fórumon beszélgetünk,akkor a magyar helyesírás szabályainak megfelelően írunk.Sztem hasznos volna,hogy ha ettől eltérünk,akkor azt jelezzük.Nem biztos,hogy mindenki tudja,hogy az "útálat", a "bűnössen" vagy a "hiába valóság" (így külön írva) szerepel a Bibliában.Nekem őszintén szólva zavaró így a fórumon.De tényleg nem ez volt a hsz.-em lényege,túltettem magam rajta.
Engem az utál szóval kapcsolatban az érdekel,amit le is írtam,hogy az eredeti szövegben hogy szerepel,és milyen jelentéstöbblettel bírhat az eredeti szó,tehát az etimológiája érdekel.Ehhez bizony technikai segítségre,vagy személyi segítségre van szükségem,mivel jómagam nem beszélek héberül és sajnos nyelvész sem vagyok.
Azért köszi.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. okt. 11., csütörtök 10:00 
Offline

Csatlakozott: 2007. aug. 19., vasárnap 12:51
Hozzászólások: 298
net2rist írta:
máriamagdolna írta:
...különben nem leszek meggyőzve arról,hogy nekem ezen a Földön bárkit is "hivatalból" utálnom kéne.

...


ha akarom félreértés, ha akarom csúsztatás: Kavics NEM MONDTA, hogy NEKED bárKIT is útálnod kéne

Idézet:
Jób 1,1. Vala Úz földén egy ember, a kinek Jób vala a neve. Ez az ember feddhetetlen, igaz, istenfélő vala és bűn-gyűlölő.

Péld 17,15. A ki igaznak mondja a bűnöst, és kárhoztatja az igazat, útálatos az Úrnak egyaránt mind a kettő.


elég nyilvánvaló, h nem a BŰNÖS, hanem a BŰN utálatáról van itt szó


Valóban nem írta így le,de a logika szabályai szerint ez következik a mondandójából.Ezért kérdeztem rá nála szakrális és profán viszonyára.Kíváncsi vagyok a válaszára.
És eléggé nyilvánvalóan nem (csak) azt írta Kavics,hogy Isten utálja a bűnt,hanem azt,hogy utálja az embert,mert bűnös.Ezen a kijelentésen nincs mit csúsztatni.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. okt. 11., csütörtök 10:00 
Az Isten utálja a bűnnel fertőzőtt embert, viszont szereti az embert!
A bűn, ami az emberen van arra készteti, hogy elforduljon tőle és viszont!
Tudod mi történt a kereszten Jézus Krisztussal, amikor a világ bűneiért szenvedett!
Isten utálatát hordozta el értünk!
Isten a saját Fiát hagyta el a bűn mocska miatt!

Miért történt mind ez?
Azért, hogy akik a váltságot elfogadják, azokat már többé ne hagyja el az Atya!

Az utálni, győlölni szó számomra azt jelenti, hogy távolodni.
Jézus Krisztusban jött közel a bűnös emberhez a SZENT Isten. Benne készítette el a megváltást. Az ember ÖNMAGÁBAN képtelen az Istenhez menni, mert taszítja a bűne az Istent és fordítva! Ezt hívom utálatnak!

De Jézus Krisztus még tovább megy!

1Jn 2,15 Ne szeressétek a világot, se azokat, a mik a világban vannak. Ha valaki a világot szereti, nincs meg abban az Atya szeretete.
(Itt már nem pusztán a bűn gyűlöletéről beszél Jézus Krisztus)

Jézus Krisztus is gyűlölt!
Gyűlölte (utálta) a bűnt - ezért verejtékezett vért, amikor a bűnnel teli poharat kiitta.
Gyűlölte azt a világot, amiben a bűn és a halál uralkodik, ahol a Sátán szabadon öli és pusztítja Isten teremtményét az embert.
Ezért hozott egy új valóságot, új világot: Isten Országát!

Még be lehet lépni! Lehet bűnbánatot tartani Előtte és Tőle elfogadni a bocsánatot az Ő áldozatáért és élni a Feltámadottal, hű szolgaként az Ő dicsőségére, emberek szabadulására, hirdetve az Örömhírt, várni vissza Őt!


A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kavics 2007. okt. 11., csütörtök 10:16-kor.

Vissza a tetejére
  
 

HozzászólásElküldve: 2007. okt. 11., csütörtök 10:07 
Offline

Csatlakozott: 2007. aug. 19., vasárnap 12:51
Hozzászólások: 298
kavics írta:
Jézus Krisztus még tovább megy!

1Jn 2,15 Ne szeressétek a világot, se azokat, a mik a világban vannak. Ha valaki a világot szereti, nincs meg abban az Atya szeretete.
(Itt már nem pusztán a bűn gyűlöletéről beszél Jézus Krisztus)

Az utálat számomra a szeretet ellentéte, nevezhetném gyűlöletnek is.

Jézus Krisztus is gyűlölt!
Gyűlölte (utálta) a bűnt - ezért verejtékezett vért, amikor a bűnnel teli poharat kiitta.
Gyűlölte azt a világot, amiben a bűn és a halál uralkodik, ahol a Sátán szabadon öli és pusztítja Isten teremtményét az embert.
Ezért hozott egy új valóságot, új világot: Isten Országát!

Még be lehet lépni! Lehet bűnbánatot tartani Előtte és Tőle elfogadni a bocsánatot az Ő áldozatáért és élni a Feltámadottal, hű szolgaként az Ő dicsőségére, emberek szabadulására, hirdetve az Örömhírt, várni vissza Őt!


Akkor ezzel kapcsolatban három kérdésem lenne:
1. Miért gondoljuk mégis,hogy Jézus maga a Szeretet?
2. Miért akadtok ki (egy másik topikban,ha kell,megkeresem) azon,hogy a keleti vallások hívei nem a szeretetet ajnározzák,hanem közönnyel viseltetnek az evilági dolgok iránt,amikor Jézus is így tett?(egyébként gyanusan erős a párhuzam megintcsak a "kelettel")
3.Továbbra is kíváncsi volnék,most már nem csak az "utál",hanem a "szeret" szó etimológiájára is, a Biblia vonatkozásában.Aki tud,segítsen!Lucius esetleg?


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. okt. 11., csütörtök 10:19 
"Útálja a bűnt és ezért útálja az embert, mert bűnnel fertőzött."

Ezt írtam, amiből te egy gondolatot fogalmaztál meg felém:
Az Isten gyűlöli az EMBERT!

Miért tetted?
Szeretetből?


Vissza a tetejére
  
 

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 124 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3, 4, 5 ... 9  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Style by phpBB3 styles, zdrowe serce ziola
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség