Találtam igéket, amelyek fontosak lehetnek:
Az 1 Kor 14-ből:
"Ha már most, atyámfiai, hozzátok megyek, és nyelveken szólok, mit használok néktek, ha vagy kijelentésben, vagy ismeretben, vagy prófétálásban, vagy tanításban nem szólok hozzátok?" 1 Kor 14,6
"Azért a ki nyelveken szól, imádkozzék, hogy megmagyarázza." 1 Kor 14, 13
"Hálát adok az én Istenemnek, hogy mindnyájatoknál inkább tudok nyelveken szólni; De a gyülekezetben inkább akarok öt szót szólani értelemmel, hogy egyebeket is tanítsak, hogy nem mint tízezer szót nyelveken." 1 Kor 14, 18-19
"Ha valaki nyelveken szól, kettő vagy legfeljebb három legyen, mégpedig egymás után; és egy magyarázza meg" 1 Kor 14,27
"Azért atyámfiai törekedjetek prófétálásra, és a nyelveken szólást se tiltsátok." 1 Kor 14,39
Máshonnan:
"Némelyiknek csodatévő erőknek munkái; némelyiknek meg prófétálás; némelyiknek pedig lelkeknek megítélése; másiknak nyelvek nemei; másnak pedig nyelvek magyarázása;" 1 Kor 12,10
"És mikor Pál reájok vetette kezét, szálla a Szent Lélek ő reájok; és szólnak vala nyelveken, és prófétálnak vala." Apcs 19,6
"És megjelentek előttük kettős tüzes nyelvek és üle mindenikre azok közül. És megtelének mindnyájan Szent Lélekkel, és kezdének szólni más nyelveken, a mint a Lélek adta nékik szólniok." Apcs 2,3-4
"Azok pedig, a kik hisznek, ilyen jelek követik: az én nevemben ördögöket űznek; új nyelveken szólnak." Mk 16,17
Az 1 Kor 14,27-en kérném a Hitgyüliseket elgondolkodni, a Mk 16,17-en pedig a reformátusokat (beleértve saját magamat is).
Én is abba a kategóriába tartozom, hogy "ismerek olyat, aki nyelveken szól". De én hallottam is a nyelveken szólást. Persze nagyon nehéz megkülönböztetni a valódi nyelveken szólást a hümmögéstől. Én sem tudom 100%-ra, hogy amit hallottam az az volt. Igazából csak úgy lehet, hogyha ismered az illetőt, ismered az életét, tudod, hogy ő nem "szórakozik". Én mindenkinek azt javaslom, hogy ha valaki azt mondja neki, hogy nyelveken szól, akkor ne higyje el azonnal, mert lehet becsapás is, és ne is utasítsa el, mert lehet, hogy tényleg az Úrtól van.
_________________ "Bizony boldog ember, akit Isten megfedd! A mindenható fenyítését ne vesd meg! Mert ő megsebez, de be is kötöz, összezúz, de keze meg is gyógyít." Jób 5, 17-18
|