Igen, melyik is a legkönnyebb út a számomra?
Azon gondolkodok, hogy Krisztus univerzális, azaz Benne, Általa, Érte van ÉLET, létezés. (ami most jön, az csak egy teória, kéretik megvizsgálni
)
Egy példa: az eső kell az élethez, ha nem esik, ha nincs víz, nincs élet.
Ha nincs oxigén, nincs élet. Az Úr mindenkinek ad valamennyi oxigént ahhoz, hogy éljen, létezzen, mondhatja az ember, hogy neki nincs szüksége oxigénre, még is naponta többször be és ki lélegzik.
Krisztus kegyelme, szeretete pont ilyen. Ezen áll az egész létezés. Mindenki kap belőle, amíg él, amíg létezik. Ha ez eltünne egy ember életéből, az ugyan olyan következménnyel járna, mint az oxigén hiány.
Szóval azt gondolom, hogy az egész teremtett világ Benne létezik, még is elutasítja.
Nekem ez olyan, mint ha valaki arra gyúrna egész életében, hogy oxigén nélkül éljen és igyekszik minél kevesebbet lélegezni, csak azért, mert utálja azt, akitől az oxigén jön.
Szóval, hogy egy kicsit rövidítsek.....
Fel lehet a világban fedezni Krisztust, a mindent átható Életet, de legteljesebben Jézusban mutatkozott meg, amikor Emberré lett az Ige.
A kérdés pl. hogy el merjük-e hinni, hogy kezdetben volt az Ige és az Ige Istennél volt és maga Isten az Ige.
Ha így van, akkor bárki aki eddig igazán kereste Istent a történelem során és bárki akinek Isten megnyílt, az az Igével találkozott.
A keresztyéneknek azért lenne könnyű dolguk, mert olyan közel jött az Ige, amilyen közel csak lehet. Nem képletek, nem szózatok, nem vallási gyakorlatok hanem valódi ember képében jött el Jézusban. Benne látható az Isten és ezért üdvözül az ember.
A család témában pedig Ószövetségi ígéret is van arra, hogy mi van, ha valaki szereti Istent.
Nehéz kérdés, hogy most akkor elég, ha a szüleim hittek és szerették az Istent az én számomra is, vagy nekem is hinnem kell?
Nekem is hinnem kell (szerintem), de a szüleimnek nyugalmat adott, hogy azt hitték, hogy a Jézusban való kitartásuk engem is üdvözíteni fog (és legalább nem engem nyaggattak folyton azzal, hogy térjek már meg és nem ebben lettek elvislehetetlenek, mert volt hitük és ígéretük)