Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 810 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 54  Következő

Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2007. feb. 12., hétfő 16:01 

()

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Zsolt 2008. márc. 06., csütörtök 09:30-kor.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2007. feb. 12., hétfő 16:07 
Bentlakó

Minden esetre elég sajátosan érted :cry:

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2007. feb. 12., hétfő 16:07 
Bentlakó

Tudod, bírom, amilyen magabiztossággal megítéled az embereket, Zsolt, de nem érdekes. :)
A kereszténység nem azt jelenti, hogy én már tuti jó helyen vagyok, a többiek meg... kit érdekel, ha elvesznek. Nekem ez a hozzáállás is mindig olyan furcsa volt. Olyan szeretetlen íze van.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2007. feb. 12., hétfő 16:11 
Bentlakó

hmmm... eleve elrendeltetett, hogy NE ÉN legyek itt az okos :D

de azért egy igehelyet ideidéznék... PICIT passzolni látszik a magas emelvényekről elhangzó magasztos szózatokra:

[Lk. 8.17] Mert nincs oly rejtett dolog, ami nyilvánvalóvá nem válnék, sem olyan eldugott dolog, ami ki ne tudódnék, ami világosságra nem jönne.
[Lk. 8.18] Azért vigyázzatok rá, hogyan hallgatjátok. Mert akinek van, annak adni fognak, de akinek nincs, attól még azt is el fogják venni, amije lenni látszik

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2007. feb. 12., hétfő 16:13 
Bentlakó

Zsolt írta:
Kedves Tavasz!

Dehogynincs. Ha egyedül laknék egy szigeten sosem tudnám meg, hogy létezik az Úr. Ez csak tanításon keresztül lehetséges. De nem mindegy ki tanít, és hogyan tanít, főleg mire.

No igen köztudottan sem Ádám sem a próféták sem azok az emberek nem tudtak az Úrról akik vele beszélgettek,
ki is kezdeményezte a beszélgetést ???

Ja,hogy Isten és nem az ember !

Érdekes,hogy most pont az ellenkezőjét írod,mint az eleve elrendeléssel kapcsolatban,ahol azt próbálod elhitetni,hogy mivel Isten szuverén jogokkal rendelkezik ezért bárkit aki kopogtat nála azt lazán elzavarhatja,de azt már nem hiszed,hogy Isten lelke egy lakatlan szigeten is képes
tanítani az embert.

Milyen hamar megvontad Isten korlálan lehetőségét !

Ami pedig azt a feltevést illeti,hogy Isten eleve üdvözülésre választ egyeseket másokat pedig vissza utasít mert megteheti,azért kell mint hívőnek vissza utasítanom ,mert az igaz,hogy Istennek joga van hozá,hogy bárkit vissza utasítson aki üdvözülni akar,de egyvalamire még Isten
sem képes,nem képes arra,hogy a saját természetével ellenkező cselekedetet tegyen.

Vagyis nem az a lényeg az eleve elrendeléssel kapcsolatban,hogy Isten mondhat-e nemet egy ember
megtérési,üdvözülési szándékára,hanem az,hogy
erre személyiségéből fakadóan képes lenne-e .

A válasz pedig erre a jelenlegi ismereteim szerint,hogy Isten
erre nem képes,ezért adatott meg minden ember számára az üdvözülés lehetősége.

Isten,Jézuson keresztül megmutatta valódi személyiségét,
ezért mindenki aki kopogtat az ajtaján bizhat benne,hogy
meghalgatásra talál.

Szeretettel Gabriel

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2007. feb. 12., hétfő 16:16 

()

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Zsolt 2008. márc. 06., csütörtök 09:29-kor.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2007. feb. 12., hétfő 16:18 
Bentlakó

Ja, Gabriel hsz-ról jut eszembe, amig nem volt Írás, addig hogy szólította meg Isten az embert? Vagy ők lettek volna azok a bizonyos kiválasztottak?

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2007. feb. 12., hétfő 16:23 

Kedves Gábriel!

Amit írsz, ahhoz inkább nem fűznék semmit. Részemről a témát lezártnak tartom. Amit már akartam, leírtam. Egyébként elég farizeusi az álláspontod.

Kedves Tavasz!

Úgy látom, hogy egy cipőben járok sokakkal. Leírom a véleményemet, amiről tulajdonképpen fogalmam sincs, utána pedig jönnek a válaszok csőstül. Éppolyan hozzáértőek, és magasröptűek.

Ezekután azt hiszem nem tehetek mást, minthogy elvonuljak gondolkodni, hátha jön valami isteni sugallat. Úgy látom nektek ez összejött, én is megpróbálom.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2007. feb. 12., hétfő 16:34 
Bentlakó

Én, mint "kivülálló" csak egyet nem értek. Hogy ennek az eleve elrendelésnek a bizonygatása mire vezet? A keresztény életben ennek hol van szerepe?

Bocs, ha nem vagyok magasröptű, nem tudtam, hogy csak zsenik lehetnek keresztények. (De azért ez is sokat elárul rólatok

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2007. feb. 12., hétfő 16:42 
Bentlakó

net2rist írta:
hmmm... eleve elrendeltetett, hogy NE ÉN legyek itt az okos :D

deazé... szemléltetek:

tegyük fel, hogy én rádolvasom, hogy te bűnös gyaurvaú kárhozatra menő szerencsétlen vagy...

mire te jól NEM térsz meg...

itten válik ketté a predestinációval FELSZERELT és FEL NEM SZERELT "evangélista"

a FEL-NEM-SZERELT rágja magát, hogy mit rontott el (vannak tippjeim ;) ), meg hogy biztos nem volt elég hite, stb stb stb...

a predestinációval FELSZERELT meg megrántja a vállát: "egyszerűen nem vagy arra elrendelve hogy megtérj, úgyhogy, én tökéletesen jól csináltam mindent"

ebből is látszik, MENNYIVEL GAZDASÁGOSABB a predestinációban (és a kognitív disszonancia elhárításban) gondolkodni...

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2007. feb. 12., hétfő 16:48 
Bentlakó

Nem elég, hogy az Édenkertben bűnbe esett az ember, még akkor nem is kapunk egyforma esélyeket a megtérésre.
Tényleg igaza van Indunak. Ez olyan, mintha bizonyos emberek eleve bűnre születtek volna, mások meg nem.

Na de nem akarom elbagatellizálni a témát, filozófálgassatok csak rajta.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2007. feb. 12., hétfő 16:53 
Bentlakó

én ugyan nem, köszi szépen :D

van nekem hála Istennek egy bátyám/pásztorom, OLYAN VILÁGOSAN elmondta az egészet, h fel vagyok mentve a további filózás alól :D

nyilván továbbra is érvényes a Filippi3:15-16, nem is szeretnék nekiugrani annak, aki "valamiben másképen ért"...

csak az olyan DIREKT vadhajtások ellen kiabálok maximum, h "nem is kell hirdetni az evangéliumot", hiszen aki arra van rendelve, az ÚGYIS ODATALÁL Istenhez...

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2007. feb. 12., hétfő 17:01 
Bentlakó

Ugye úgy akartad mondani ahhoz úgy is oda talál Isten

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2007. feb. 12., hétfő 17:14 
Bentlakó

FM írta:
Ugye úgy akartad mondani ahhoz úgy is oda talál Isten

nem, NEM úgy akartam mondani!!!

ha például HOZZÁD nem talál oda Isten... az nem azért van, mert elvesztette a térbeli orientációs képességét...

hanem azért mert BAROMIRA MEGVANNAK AZ ELVÁRÁSAID, hogy hozzád HOGYAN szóljon egy magára valamit adó Isten

nos... EBBEN AZ EGY ESETBEN tényleg lehetséges, hogy ISTEN nem tud az EMBERHEZ odatalálni...

minden egyéb esetben (predestináció ide vagy oda) Isten AZ,
Idézet:
1Tim 2,4. A ki azt akarja, hogy minden ember idvezüljön és az igazság ismeretére eljusson.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2007. feb. 12., hétfő 17:20 
Bentlakó

Ugye bár ez azt jelenti, hogy baromileg/lag ismersz és minent tudsz rólam, ezért értékítéleteddel is meg spékelhetsz.
Köszi :)

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 810 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 12, 13, 14, 15, 16, 17, 18 ... 54  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra