Időzóna: UTC + 1 óra
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 
 

mustármag
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2007. okt. 05., péntek 16:09 
Offline

Csatlakozott: 2007. aug. 10., péntek 17:57
Hozzászólások: 46
Tartózkodási hely: Miskolc
„mustármag”

Kedves Forumozók! Szeretettel köszöntök mindenkit! A Hit és Tudomány topikot olvasva, feltűnt, hogy az ember-kérdés mintha hiányozna a hit és tudomány témában Pedig szerintem a legizgalmasabb kérdés az antropológia világa. Kik vagyunk, milyenek vagyunk, honnan jöttünk, hova tartunk? A teológia biztosan mondja, hogy Istentől a Teremtőnktől jöttünk és Hozzá megyünk. Hozzátartozásunkat a bűneset alaposan szétroncsolta-szakította, de megsemmisíteni nem tudta még az okos „kígyó” sem. Ezért mondhatta Pascal: „az ember semmi a Végtelenhez képest, minden a semmihez képest. Élete éppúgy különbözik a semmitől, amelyből vétetett, mint a Végtelentől, amelybe megtér.” Megtérhet és meg is tér, mert az egyetlen igaz és tökéletes Ember, Isten Fia, Jézus Krisztus utat nyitott neki.
A tudomány antropológiát hiába kérdezzük ,feleletet nem kapunk önmagunkról. Foglalkozik betegséggel, de nem az emberrel. Kutatja a makró és mikró világ titkait ,óriási felfedezések eredmények jelzik útját, de Szent Györgyi Albertünk szomorúan állapítja meg, hogy „az erkölcsi haladás elmarad a tudományos mögött.” Nem felejtem az emberrel foglalkozó tudományt, a pszihológiát , melynek csúcsa a freudizmusban triumfált, nemiségünk túlhangsúlyozásával.
Már teológus koromban megállított Jézus kritikája hívőségemet illetően, amikor azt mondta: „Ha akkora hitetek volna, mint egy mustármag és azt mondanátok ennek a hegynek: Menj innen oda! –odamenne és semmi sem volna nektek lehetetlen.” /Máté 17.20./ Azóta rájöttem, hogy Jézus itt arra hívta fel figyelmünket, miszerint a HIT /a spiritualitás/ és az ANYAG/ a matéria/ kölcsön hatásban van egymással. Ezt Európa szellem óriásai A.Einstein, W.Heisenberg, C.F.Waizsecker és még sokan mások, nem a platóni filozófia útján, hanem gyakorlatian kísérleti és csodálatra méltó elméleti fizikával kimondták a SZELLEM és ANYAG elválaszthatatlan kapcsolatát a szellem primátusságában.
Amikor az immanencia világából, kiűzték a transzcendens tartalmat, az ember életéből és a természet világából is, elkezdődött a mai napig tartó környezet szennyeződés. Régen az erdőkben ,hegyekben najádok, nimfák, tündérek, jó és gonosz démonok lakoztak, a természet vallásos tiszteletet , védelmet kapott. Nincs lélek, csak anyag van! -hírdették a materialisták. A természet felett az ember uralkodik ,a természet legyőzhető és igába fogható! Feltárjuk az anyag titkait, megfejtjük titkos kódjait!
Azóta sok víz lefolyt a Dunán. A nagy tudósok dolgoztak. A görögök szerint az atom oszthatatlan voltát az atomzúzók megcáfolták ,és ma már tudjuk, hogy az atom magban a sejtmagban neutronok, protonok vannak .De ezzel sincs vége. Már a sejtmag ezred részéig jutottak el. Az atomzúzók a részecske gyorsítok segítségével, minél kisebb részecskék jelentkeztek. Protonokban a kvarkok, de ők is tovább bonthatók. Lehet, hogy „szálakból” van az anyag építőköve? A fizikusok lassan kifogynak a görög abc.betűiből?
Lassan két éve ,hogy egy „békés” Tv.Csatorna elméleti fizikus előadását ,vele készült interjú sorozatot közvetített. Aki látta, attól elnézést kérek, de megragadott a mondanivaló, így közé teszem. Ha fel akarom emelni egyik karomat, akkor a karom engedelmeskedik és felemelkedik. Hogyan tudja ezt kivitelezni az akarat, egy gondolat? Hogyan lehetséges, hogy egy vágy, elindít egy fizikai jelenséget és a karom felemelkedik? A parancsok egész soráról van szó jelen esetben. Tudjuk, hogy az idegsejtek által továbbított impulzusok okozzák a kar izmainak összehúzódását. Az impulzusok az idegszálakon keresztül jutnak el az agyból a végtagokhoz, a jeleket pedig az agy elektromos tevékenysége indítja útjára. De vajon mi húzza meg a „ravaszt”, mi nyomja meg a „gombot”? Mitől indul el ez a parancs sorozat? Hogy lehet, hogy egy gondolat, elektronokat, idegsejteket képes mozgásba hozni? Hogyan lehetséges, hogy egy gondolat, mozgatja az anyagot? Az életet már megjárva /Arany János után szabadon/, az az érzésem, hogy átlettünk dobva a „palánkon”! „Divide et impera! Áldás-Békesség kedves Forumozók! Jónás próféta jele.

_________________
Jónás próféta jele..


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 1 óra


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Style by phpBB3 styles, zdrowe serce ziola
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség