Re: IGEFÉNYEK,- ahogyan bevilágitanak a szivünkbe.
| Szerző |
Üzenet |
|
szj
|
Elküldve: 2026. máj. 30., szombat 04:47 |
|
| Bentlakó |
 |
Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 17:12 Hozzászólások: 4643 Tartózkodási hely: Magyarország
|
|
Zsid. 11:13,14,16 (részletek)
"Idegenek és vándorok a földön. Hazát keresnek. Azonban jobb után vágyódnak, tudniillik mennyei után."
|
|
| Vissza a tetejére |
|
|
szj
|
Elküldve: 2026. jún. 08., hétfő 06:24 |
|
| Bentlakó |
 |
Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 17:12 Hozzászólások: 4643 Tartózkodási hely: Magyarország
|
|
A NAGY AJÁNLAT
Máté ev. 10:32
"Aki vallást tesz Énrólam az emberek előtt, arról majd Én is vallást teszek mennyei Atyám előtt."
|
|
| Vissza a tetejére |
|
|
szj
|
Elküldve: 2026. jún. 10., szerda 20:22 |
|
| Bentlakó |
 |
|
|
GYŐZELMES ÉLET
Zsoltárok 44:3b (egysz. ford.)
"... nem saját vitézségükkel győztek, hanem Te győztél, Istenem! A Te karod győzött, a Te jobb kezed, és arcod fénye! Azért győztek, mert szeretted őket."
|
|
| Vissza a tetejére |
|
|
szj
|
Elküldve: 2026. jún. 15., hétfő 04:48 |
|
| Bentlakó |
 |
|
|
Jeremiás k. 24:7a
"Olyan szívet adok nekik, amellyel megismernek engem, hogy én vagyok az Úr."
|
|
| Vissza a tetejére |
|
|
szj
|
Elküldve: 2026. júl. 02., csütörtök 17:43 |
|
| Bentlakó |
 |
|
|
II. Timóteus 2:19
"Mindazáltal megáll az Istennek erős fundamentoma, melynek pecsétje ez: Ismeri az Úr az övéit; és: Álljon el a hamisságtól mindenki, aki Krisztus nevét vallja."
*
Megfontolások: Az Úr ismeri az övéit, nem én. Mindent tud róluk. Ha közéjük számítom magamat, akkor "kutya-kötelességem" elállni minden hamisságtól.
|
|
| Vissza a tetejére |
|
|
szj
|
Elküldve: 2026. júl. 08., szerda 09:26 |
|
| Bentlakó |
 |
|
|
Jelenések 3:20
"Ímé az ajtó előtt állok és zörgetek; ha valaki meghallja az én szavamat és megnyitja az ajtót, bemegyek ahhoz és vele vacsorálok, és ő Énvelem."
*
Mennyei Atyám, megadom magam, kinyitom az ajtót Jézus előtt; elmondok mindent őszintén, majd átadom a szót Neki, átadom a szót Neki.
|
|
| Vissza a tetejére |
|
|
szj
|
Elküldve: 2026. júl. 22., szerda 19:27 |
|
| Bentlakó |
 |
|
|
AKIT NAGYON SZERET
Példabeszédek 3:11-12 (egysz. ford. nyomán)
"Fiam, mikor az Úr figyelmeztet és fegyelmez, ne utasítsd el, ne sértődj meg, ha helyreigazít! Mert akit szeret az Úr, azt helyreigazítja és megfegyelmezi, mint apa a fiát, akit nagyon szeret."
Jelenések k. 3:19 (egysz. ford. nyomán)
"Akit Én szeretek, azt helyreigazítom, megfegyelmezem, sőt, megfenyítem. Ezért teljes erővel igyekezz, változtasd meg szívedet és az életedet!"
|
|
| Vissza a tetejére |
|
|
szj
|
Elküldve: 2026. aug. 09., vasárnap 04:17 |
|
| Bentlakó |
 |
|
|
Római levél 11:33-36 (egysz.ford. nyomán)
"Ó, milyen hatalmas Isten gazdagsága, milyen mélységes a bölcsessége és végtelen a tudása! Milyen nehéz megérteni a döntéseit! Ki képes követni, hogy Isten mit miért tesz?
Amint az írás is mondja: Ugyan ki értheti az Örökkévaló gondolatait, ki adhat neki tanácsot? Ki adott valaha is elsőként az Úrnak, hogy annak visszafizetését várja Tőle?
Mert mindent Isten teremtett, mindent Ő tart fenn, és minden Őérte létezik. Övé legyen a dicsőség örökké! Ámen."
|
|
| Vissza a tetejére |
|
|
szj
|
Elküldve: 2026. szept. 23., szerda 03:24 |
|
| Bentlakó |
 |
|
|
Ézsaiás 33:6b (egysz. ford.)
"Az Örökkévaló ismerete lesz a gazdagságod. Az Örökkévaló imádata és félelme lesz kincsed."
|
|
| Vissza a tetejére |
|
|
szj
|
Elküldve: 2026. okt. 06., kedd 02:47 |
|
| Bentlakó |
 |
|
|
Ézsaiás 40:6-8
"Egy hang szól: - Kiálts! Én kérdeztem: - Mit kiáltsak? - Minden test csak fű, és minden szépsége, mint a mezei virágé. Elszárad a fű, elhervad a virág, ha ráfúj az ÚR szele. Bizony csak fű a nép! Elszárad a fű, elhervad a virág, de Istenünk Igéje örökre megmarad."
|
|
| Vissza a tetejére |
|