HISZED-É EZT?
“És felelt az Isten embere: Az Úr néked annál sokkal többet adhat.” 2Krónika 25,9
Mindig van ráfizetés, ha valaki az Úr mellett dönt. Itt a száz tálentum ezüst volt. Ha mindent elengedsz, ha mindent visszacsinálsz, amiről tudod, hogy nem Isten kezdte - hiszed-e, hogy neked annál sokkal többet adhat? Jézus sorban mondja: “...senki nincs, aki elhagyta házát vagy szüleit, vagy testvéreit, vagy feleségét, vagy gyermekeit az Isten országáért, aki sokszorta többet ne kapna ebben az időben, a jövendő világon pedig örök életet” (Lk 18,29-30). Többet kaphatsz anyagiakban, testvérekben, azokban, akik melletted állnak. Amikor Jézust megismertem, teljes társaságom felborult. Világi, szórakozó ember voltam. Elhiszed-e, hogy amibe most égre-földre kapaszkodsz, annál neked Isten sokkal többet adhat? “A jövendő világon pedig örök életet.” Szeretném, ha nem úgy volnátok, mint én: óh, messze van az még! Nincs messze! Most van, most ad életet, ami igazán élet. Jézust kapod meg, a mindennél sokkal többet. Ha tudom, hogy mit kapok, nem éltem volna 28 évet Jézus nélkül. Valaki mondta: olyanok térnek meg, akiknek semmi nem sikerül. Nem ilyen ember voltam. Nagyon is úgy nézett ki, hogy minden sikerült. Szeretném most belekiáltani a szívedbe, a gondolatvilágodba, hogy sokkal, sokkal több, mint amit el tudsz képzelni. Ez a mennyország! A sokkal, sokkal több maga Jézus! Ugyanaz a szeretet, türelem, alázat élhet benned, ami Krisztusban. Ha vágyakozol Jézus életére, mondd: Uram, kész vagyok veszni hagyni a száz tálentum ezüstöt, kész vagyok mindent visszacsinálni, nem kívánok nélküled élni!
|