Azt figyeltem meg, hogy Isten előtt sokszor nem az a kedves imádság, amit én pedig annak gondolnék. Sokszor elmondom a lehető legszebben mindazt, amiről azt gondolom, hogy az ÚR szerint való, "betartok" minden írott és íratlan "szabályt" (pl. hálákat adván, stb...) és mégsem az Isten válasza, amit vártam volna. Ilyenkor megint a Szent Szellem, és ráébredek, hogy hát meg van írva, hogy az Atya tudja mit akartam már mielőtt kimondtam volna, Őt nem a szép cikornyás körmondataim érdeklik, mégcsak nem is a Bibliaismeretem "kápráztatja el", sőt még csak nem is az, hogy őszintén akartam-e azt a dolgot, amit kértem, hanem csak egy: mi van a szívemben. Van-e benne hit és szeretet? Tudom-e szívből annyira szeretni az én URamat, hogy felelősségem teljes tudtatában mondjam az imádságom végén, hogy "de mindazonáltal a TE akaratod legyen meg az én életemben, URam"? Mert, ha nem, akkor teljesen mindegy mit mondtam előtte, vagy mit szeretnék utána. Isten nem kíván tőlem szószaporítást, elég neki adott esetben EGY szó is, ha az az a szó, amit Ő hallani szeretne tőlem. Ha teljesen oda tudom szentelni magam az imádságomban is az ÚRnak (de sokszor nem sikerül!), akkor már maga a Vele való közösség is áldássá lesz. Ha csak kötelességszerűen imádkozom, akkor nyűg az egész.
Sokféle imádság van, nemcsak kérés, könyörgés, hanem hálaadás, imádás, stb.. Isten olyanokat vár, akik szellemben és igazságban tudják imádni Őt. Ezt szeretném valahogy "megtanulni" én is. Biztos, hogy gyökeresen megváltozna az imaéletem is.