Re: IGEFÉNYEK,- ahogyan bevilágitanak a szivünkbe.
Szerző |
Üzenet |
szj
|
Elküldve: 2024. máj. 13., hétfő 03:58 |
|
Bentlakó |
|
Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 17:12 Hozzászólások: 3016 Tartózkodási hely: Magyarország
|
Ezékiel 12:2
"Embernek fia, pártos ház közepette lakol, akiknek szemük van a látásra, de nem látnak, fülük van a hallásra, de nem hallanak, mert ők pártos ház."
*
A pártoskodás (is) elvakít.
|
|
Vissza a tetejére |
|
szj
|
Elküldve: 2024. máj. 15., szerda 21:01 |
|
Bentlakó |
|
Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 17:12 Hozzászólások: 3016 Tartózkodási hely: Magyarország
|
Példabeszédek 15:8b (egysz.ford. nyomán)
"Az Úr... az igazak imádságának örül."
Példabeszédek 15:33 (kat. ford.)
"Az Úr félelme a bölcsesség iskolája; az alázatosság megelőzi a dicsőséget."
|
|
Vissza a tetejére |
|
szj
|
Elküldve: 2024. máj. 19., vasárnap 04:11 |
|
Bentlakó |
|
|
János ev. 14:23-24
"Felele Jézus, és monda neki: -- Ha valaki szeret engem, megtartja az Én beszédemet... Aki nem szeret engem, nem tartja meg az Én beszédeimet..."
Efézus 1:4b
"... hogy legyünk mi szentek és feddhetetlenek Őelőtte szeretet által."
|
|
Vissza a tetejére |
|
szj
|
Elküldve: 2024. máj. 21., kedd 20:37 |
|
Bentlakó |
|
|
Példabeszédek 20:20 (egysz. ford.)
"Aki apját, anyját átkozza, annak világossága a legnagyobb sötétben alszik ki."
*
Az eltörléskultúra kritikája.
|
|
Vissza a tetejére |
|
szj
|
Elküldve: 2024. máj. 22., szerda 05:42 |
|
Bentlakó |
|
|
Efézusi levél 1:4b "... hogy legyünk mi szentek és feddhetetlenek Őelőtte szeretet által."
*
"szentek és feddhetetlenek": tisztátalanság és hamisság kizárva.
"Őelőtte": képmutatás kizárva.
"szeretet által": keserűség, harag, gyűlölködés kizárva.
|
|
Vissza a tetejére |
|
szj
|
Elküldve: 2024. máj. 23., csütörtök 04:43 |
|
Bentlakó |
|
|
Római levél 12:9 "A szeretet képmutatás nélkül való legyen. Iszonyodjatok a gonosztól, ragaszkodjatok a jóhoz."
* Az igaz(ságos) szeretet. "Iszonyodjatok a gonosztól": az ún. elfogadáskultúra, tolerancia kritikája; "ragaszkodjatok a jóhoz": az eltörléskultúra kritikája.
|
|
Vissza a tetejére |
|
szj
|
Elküldve: 2024. máj. 28., kedd 05:38 |
|
Bentlakó |
|
|
Jób könyve 31:1 "Szövetségre léptem szemeimmel, és hajadonra mit sem ügyeltem."
Zsoltárok 119:37 "Fordítsd el az én szemeimet, hogy ne lássanak hiábavalóságot; a Te útadon éltess engemet."
*
"A szerelem vakká tesz." A házastársunk iránti szeretet, az Úr iránti szeretet, a hűség.
|
|
Vissza a tetejére |
|
szj
|
Elküldve: 2024. máj. 28., kedd 21:10 |
|
Bentlakó |
|
|
Példabeszédek 28:25b-26a
"... aki bízik az Úrban, megerősödik. Aki bízik magában, bolond az..."
|
|
Vissza a tetejére |
|
szj
|
Elküldve: 2024. jún. 07., péntek 08:34 |
|
Bentlakó |
|
|
I. Sámuel 23:16-18
"Ekkor elindult Jonatán, Saul fia, és elment Dávidhoz az erdőségbe, és erősítette az Istenbe vetett bizalmát. Mert így szólt hozzá: -- Ne félj, nem ér utol apámnak, Saulnak a keze! Te leszel Izráel királya, én pedig a második ember leszek melletted... És szövetséget kötöttek egymással az Úr színe előtt..."
*
János ev. 3:27, 30
"Keresztelő János így válaszolt: -- Nem kaphat az ember semmit, ha nem a Mennyből adatott meg neki... Őneki növekednie kell, nekem pedig kisebbé lennem (alább szállanom)."
*
"Az evangéliumi lelkület röviden: a másik ember fontosabb, mint én." (internetről - parokia hu)
|
|
Vissza a tetejére |
|
szj
|
Elküldve: 2024. jún. 18., kedd 06:18 |
|
Bentlakó |
|
|
Ezékiel 20:11 "Eléjük tártam rendelkezéseimet, és megismertettem velük törvényeimet, hogy aki teljesíti azokat, életet nyerjen általuk."
János I. levele 4:9 "Abban nyilvánult meg Isten irántunk való szeretete, hogy egyszülött Fiát küldte el Isten a világba, hogy éljünk Őáltala."
*
Ószövetség, Újszövetség. A törvény a kezünkben. A törvény a szívünkben.
|
|
Vissza a tetejére |
|
szj
|
Elküldve: 2024. jún. 18., kedd 19:57 |
|
Bentlakó |
|
|
Zsoltárok 40:9 (Dávid zsoltára) "Abban telik kedvem, Istenem, hogy akaratodat teljesítsem, törvényed szívemben van."
Apostolok cselekedetei 13:22b "Megtaláltam Dávidot, Isai fiát, a szívem szerint való férfit, aki teljesíti minden akaratomat."
|
|
Vissza a tetejére |
|
szj
|
Elküldve: 2024. jún. 27., csütörtök 18:45 |
|
Bentlakó |
|
|
Példabeszédek 27:1-2 (egysz. ford.) "Ne légy elbizakodott a jövőre nézve, mert nem tudhatod, mit hoz a holnap. Más dicsérjen téged, ne te magadat, inkább az idegen szája, mint a tiéd!"
Jakab 4:13-16 (egysz. ford.) "Vannak, akik azt mondják: Ma, vagy holnap elmegyünk abba a városba. Ott maradunk egy évig, üzleteket kötünk, és sok pénzt keresünk. Jól figyeljetek! Azt sem tudjátok, mit hoz a holnap! Hiszen egész életetek olyan, mint a pára, amely csak rövid ideig látszik, azután szétfoszlik. Ehelyett azt kellene mondanotok: Ha az Úr akarja, és élünk, ezt meg ezt fogjuk tenni. Ti pedig magabiztosak és büszkék vagytok -- minden ilyen büszkeség gonosz dolog!"
Példabeszédek 27:11 (egysz. ford.) "Fiam, légy bölcs, hadd örüljek sikerednek, s hadd tudjak megfelelni annak, aki gyaláz."
|
|
Vissza a tetejére |
|
szj
|
Elküldve: 2024. júl. 02., kedd 18:20 |
|
Bentlakó |
|
|
Máté ev. 11:29
"Vegyétek föl magatokra az én igámat, és tanuljátok meg tőlem, hogy én szelid és alázatos szívű vagyok: és nyugalmat találtok a ti lelkeiteknek."
*
Szerintem is, az alázatot tanulnunk kell, egész életünkben. Különlegessége, hogy sosem tudjuk meg, hogy elértük-e: alázatos ember nem tud róla, hogy ő alázatos.
|
|
Vissza a tetejére |
|
szj
|
Elküldve: 2024. júl. 05., péntek 09:11 |
|
Bentlakó |
|
|
Ézsaiás 65:2
"Kiterjesztém kezeimet egész napon a pártos nép után, amely nem jó úton járt gondolatainak nyomán."
|
|
Vissza a tetejére |
|
szj
|
Elküldve: 2024. júl. 06., szombat 19:45 |
|
Bentlakó |
|
|
Lukács ev. 18:22, részlet "... egy fogyatkozás van benned: add el mindenedet..."
Példabeszédek 3:5 " Bizodalmad legyen az Úrban teljes elmédből; a magad értelmére pedig ne támaszkodjál."
Filippi 3:7-9a "Amelyek nékem egykor nyereségek voltak, azokat Krisztusért kárnak ítéltem. Sőt annakfelette most is kárnak ítélek mindent az én Uram Jézus Krisztus ismeretének gazdagsága miatt: Akiért mindent kárba veszni hagytam és szemétnek ítélek, hogy Krisztust megnyerjem. És találtassam Őbenne, mint akinek nincsen saját igazságom..."
|
|
Vissza a tetejére |
|