Re: IGEFÉNYEK,- ahogyan bevilágitanak a szivünkbe.
Szerző |
Üzenet |
szj
|
Elküldve: 2024. feb. 29., csütörtök 10:54 |
|
Bentlakó |
|
Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 17:12 Hozzászólások: 2994 Tartózkodási hely: Magyarország
|
I. Mózes 3:7-9 (rev. előtti Károli ford.)
7. "Akkor mind a kettőnek megnyilatkozának szemeik, és megesmérék, hogy mezítelenek volnának: és figefának leveleit fonván egybe, csinálának magoknak körülkötőket. 8. És mikor hallanák az Úr Istennek szavát zengeni a kertben, annak a napnak szele mentében, elrejté magát Ádám és felesége az Úr Isten előtt a kertnek fái között. 9. Kiáltá pedig az Úr Isten Ádámot, és mondá nékie: Hol vagy?"
János evangéliuma 12:46 (Jézus mondta)
"Én világosságul jöttem e világra, hogy senki ne maradjon a setétségben, aki Énbennem hisz."
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szj 2024. máj. 11., szombat 05:50-kor.
|
|
Vissza a tetejére |
|
szj
|
Elküldve: 2024. márc. 03., vasárnap 15:22 |
|
Bentlakó |
|
Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 17:12 Hozzászólások: 2994 Tartózkodási hely: Magyarország
|
"Ó bárcsak följegyeznék szavaimat! Bárcsak könyvtekercsbe írnák azokat! Vasvesszővel írják ólomtáblára, sziklába véssék, hogy fönnmaradjon örökre!" (Jób 19:23-24) (EFO) . "Uram, eddig csak hallottam Rólad, de most saját szememmel láttalak. Ezért hibáztatom és elítélem magam, és mindent visszavonok, amit mondtam. Bocsáss meg nekem, aki porban és hamuban heverek!" (Jób 42:5-6) (EFO)
*
Jób bocsánatot kért az Úrtól. (!!) Nagy emberek alázata.
|
|
Vissza a tetejére |
|
szj
|
Elküldve: 2024. márc. 14., csütörtök 20:12 |
|
Bentlakó |
|
|
V. Mózes 23:9, 14a (egysz. ford. nyomán)
"Amikor hadba vonulsz ellenségeid ellen, óvakodj mindentől, ami miatt tisztátalanná válhatsz! Istenünk, az Úr közöttünk jár a táborban, hogy megszabadítson bennünket ellenségeinktől, és győzelmet adjon nekünk. Ezért a tábor legyen szent...!"
|
|
Vissza a tetejére |
|
szj
|
Elküldve: 2024. márc. 16., szombat 21:36 |
|
Bentlakó |
|
|
Példabeszédek 16:2
Károli ford.: "Minden útjai tiszták az embernek a maga szemei előtt; de aki a lelkeket vizsgálja, az Úr az!"
egysz. ford. nyomán: "Mindenki helyesnek tartja a saját tetteit, de az Úr az, aki mérlegeli szívünk szándékait."
|
|
Vissza a tetejére |
|
szj
|
Elküldve: 2024. márc. 21., csütörtök 10:30 |
|
Bentlakó |
|
|
Filippi 2:3
"Semmit nem cselekedvén versengésből, sem hiábavaló dicsőségből, hanem alázatosan egymást különbeknek tartván ti magatoknál."
*
Különleges keresztyén identitás ez.
Magas léc, nehéz feladat; mindennap. Rámegy az egész életem...
|
|
Vissza a tetejére |
|
szj
|
Elküldve: 2024. márc. 25., hétfő 18:37 |
|
Bentlakó |
|
|
Lukács ev. 7:47
"Minekokáért mondom néked: Néki sok bűne bocsáttatott meg; mert igen szeretett; akinek pedig kevés bocsáttatik meg, kevésbé szeret."
Amikor a megemlékezés szeretetet munkál: a saját bűneinkről való megemlékezés, amiket az Úr megbocsátott. Eltörölve Jézus vére által.
|
|
Vissza a tetejére |
|
szj
|
Elküldve: 2024. márc. 25., hétfő 19:48 |
|
Bentlakó |
|
|
Ézsaiás 16: 63 . "Megemlékezzél és pirulj, és meg ne nyissad többé szádat szégyenletedben, amikor megkegyelmezek neked mindenben, amit cselekedtél, - ezt mondja az Úr Isten." . . Lukács ev. 7:36-50 (részletek) . "Aki bűnös volt... megállt hátul az Ő lábainál sírva..." . "Mondom neked: Neki sok bűne bocsáttatott meg; mert (ezért) nagyon szeretett; akinek pedig kevés bocsáttatik meg, kevésbé szeret."
|
|
Vissza a tetejére |
|
szj
|
Elküldve: 2024. márc. 30., szombat 04:02 |
|
Bentlakó |
|
|
Márk ev. 2:17
"És amikor ezt hallotta Jézus, mondta nekik: -- Nem az egészségeseknek van szükségük orvosra, hanem a betegeknek; nem azért jöttem, hogy igazakat, hanem hogy bűnösöket hívjak megtérésre."
I. Péter 3:18a
"Mert Krisztus is szenvedett egyszer a bűnökért, mint Igaz a nem igazakért, hogy minket Istenhez vezéreljen..."
Engem hív, értem szenvedett.
|
|
Vissza a tetejére |
|
szj
|
Elküldve: 2024. ápr. 11., csütörtök 05:42 |
|
Bentlakó |
|
|
Példabeszédek 10:19
Károli ford.: "A sok beszédben elmaradhatatlan a vétek, aki pedig megtartóztatja ajkait, az értelmes."
új ford.: "A sok beszédben elkerülhetetlen a tévedés, de az eszes ember vigyáz a beszédre."
kat. ford.: "Ahol sok a beszéd, nem marad el a bűn, okosan teszi, aki féken tartja ajkát."
egysz. ford.: "Aki sokat beszél, sokat is vétkezik, aki pedig idejében elhallgat, az bölcs."
|
|
Vissza a tetejére |
|
szj
|
Elküldve: 2024. ápr. 20., szombat 09:21 |
|
Bentlakó |
|
|
Márk ev. 2:17
"Amikor ezt Jézus meghallotta, így szólt hozzájuk: -- Nem az egészségeseknek van szükségük orvosra, hanem a betegeknek; nem azért jöttem, hogy igazakat hívjak, hanem hogy bűnösöket, megtérésre."
Máté ev. 5:4, 6
"Boldogok, akik sírnak, mert ők megvigasztaltatnak." "Boldogok, akik éheznek és szomjaznak az igazságosságra (megigazulásra), mert ők megelégíttetnek."
|
|
Vissza a tetejére |
|
szj
|
Elküldve: 2024. ápr. 27., szombat 20:34 |
|
Bentlakó |
|
|
Zsoltárok 27:13 (egysz.ford. nyomán)
"Mégis hiszem, hogy meglátom az ÚR jóságát, még életemben."
|
|
Vissza a tetejére |
|
szj
|
Elküldve: 2024. ápr. 28., vasárnap 20:28 |
|
Bentlakó |
|
|
Zsoltárok 29:9b (egysz.ford. nyomán)
"Az Úr templomában mindenki azt kiáltja: Dicsőség Istennek!"
|
|
Vissza a tetejére |
|
szj
|
Elküldve: 2024. ápr. 29., hétfő 20:36 |
|
Bentlakó |
|
|
Zsoltárok 29:10 (egysz.ford. nyomán)
"Az Úr uralkodott, mint király, az özönvíz felett. Igen, az Úr ma is uralkodik, Ő a Király örökké!"
|
|
Vissza a tetejére |
|
szj
|
Elküldve: 2024. máj. 01., szerda 20:43 |
|
Bentlakó |
|
|
Jeremiás könyve 8:23 (Károli és egysz.ford.: 9:1)
"Bárcsak a fejem víznek, és a szemem könnynek forrásává válnék! Éjjel-nappal siratnám népem megöltjeit."
|
|
Vissza a tetejére |
|
szj
|
Elküldve: 2024. máj. 11., szombat 05:45 |
|
Bentlakó |
|
|
Máté ev. 11:27
"Mindent nékem adott át az én Atyám, és senki sem ismeri a Fiút, csak az Atya; az Atyát sem ismeri senki, csak a Fiú, és a kinek a Fiú akarja megjelenteni."
*
Abszolut teokrácia.
Ezzel ellentétben demokráciában én tudom, nekem van igazam.
|
|
Vissza a tetejére |
|