Augu írta:
Bocsássatok meg, hogy ezt mondom, de Isten gyermekében csak egy természet lehet, ő újjászületett, és az óemberével csak harcol,de nem található meg már az ő természetében.
a pokolba kerül a katolikus, a baptista és a karizmatikus
a katolikus kifejti, h őneki itt semmi keresnivalója, MAXIMUM a tisztító tűzben, hiszen meg van keresztelve, meg egyáltalán... az EGYEDÜL ÜDVÖZÍTŐ ANYASZTEGYHÁZ TAGJA...
a baptista kifejti, h NEKI AZTÁN itt semmi dolga, hiszen be van merítve
a karizmatikus meg megrázza magát, és határozott hangon kijelenti:
"én Jézus nevében megvallom, hogy NEM IS VAGYOK ITT!!"
PERSZE... nem JÓ, hogy az óember ott figyel az emberben, és bizony mindent megtesz, hogy LEMÁSSZON a keresztről...
tagadni EGYSZERŰ... de ezzel PONT AZT állítom, h "jobb vagyok Pál apostolnál"!!!
(én NEM ÁLLÍTOM!!)
Pál írta:
[Róm. 7.18] Tudom ugyanis, hogy bennem, azaz húsomban jó nem lakik, mert az akarás ugyan kezem ügyében van, de a jó dolgok véghezvitelét nem lelem magamban.
[Róm. 7.19] Mert nem a jót teszem, amit akarok, hanem a gonoszt, amit nem akarok, azt hajtom végre.
[Róm. 7.20] Ha pedig azt teszem, amit nem akarok, többé nem én munkálom azt, hanem a bennem lakó vétek.
[Róm. 7.21] Magamra nézve tehát azt találom törvénynek, hogy nekem, aki a jót akarom tenni, a gonosz van kezem ügyében.
[Róm. 7.22] Gyönyörűségemet lelem ugyanis az Isten törvényében a belső embernek megfelelően,
[Róm. 7.23] de tagjaimban egy másik törvényt látok, mely hadban áll értelmem törvényével, és fogollyá tesz annak a véteknek törvényébe zárva, mely tagjaimban van.
[Róm. 7.24] Én nyomorult ember! Ki fog kiragadni e halálos testből?
[Róm. 7.25] Az Istentől felkínált kegyelem a mi Urunkon, a Krisztus Jézuson keresztül. Következőleg én, mikor értelmem indít, Isten törvényének teljesítek rabszolgálatot, de amikor húsom indít, a vétek törvényének.