Időzóna: UTC + 1 óra
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 3 hozzászólás ] 
 

Közösség az Atyával / Közösség a gyülekezettel
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2008. ápr. 30., szerda 16:09 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 29., vasárnap 16:25
Hozzászólások: 2935
Tartózkodási hely: bp
Sziasztok!

Szeretném, ha tisztábban látnánk. Ezért hoztam létre ezt a topicot.
Pár kérdést tennék fel mindenki számára, aki szeretne válaszolni rá tegye meg.

Milyen alapon, milyen események által lesz valakinek közössége Istennel, olyan formában, hogy az Atyja lesz?
Hogyan jön létre ez a közösség, hogyan erősödik, hogyan épül?

Milyen alapon tartja magát valaki bizonyos felekezethez tartozónak? Milyen felekezeti különbségek vannak, mi kell ahhoz, hogy bizonyos keresztyén közösségek befogadjanak?
Hogyan jön létre a különböző felekezeteken, gyülekezeteken belüli közösség, hogyan erősödik, hogyan épül és milyen céllal?

Sok kérdés, de talán tisztábban látunk arról, hogy ki miért van itt a fórumon!

Köszönöm:
Péter

_________________
Békesség Istentől


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Közösség az Atyával / Közösség a gyülekezettel
HozzászólásElküldve: 2009. okt. 07., szerda 13:14 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6067
Nagyon jó kérdés, fogalmazgatom magamban rá a választ, de mindig valami gubancba ütközöm.
Majd a többiek után felsorakozom..


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Közösség az Atyával / Közösség a gyülekezettel
HozzászólásElküldve: 2009. okt. 09., péntek 20:30 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6067
Eeyore írta:
Szóval akármilyen nagy és erős, kőszikla biztosságú is valakinek a hite - közösség nélkül a legmélyebb boldogtalanságot élheti át.

Másoknak erről mi a véleménye?Én nem vagyok a számok embere, így nem mondhatok arányokat, és azért is nehéz válaszolni, mert sohasem voltam szorosabb-lazább közösség nélkül.

Megtérésem előtt minden rendben folyt körülöttem, éltem a vidám diákéletet- s akkor szakadt rám, hogy így,az Istennel való szoros kapcsolat nélkül SEMMINEK nincs értelme.
A megtérésem után automatikus volt, hogy szorosabbra fogtam a már addig is meglévő testvéri közösséget. Létszükséglet volt együtt lenni másokkal, együtt is olvasni az Igét, megbeszélni, ki hogy éli meg, éppen mivel harcol, miben tudott győzni Istennel. Nem az volt a kérdés, hogy akkor melyik nap szorítsunk is ki egy röpke órácskát az együttléthez, hanem, hogy melyik nap nem leszünk együtt. A kiscsoport számban is szépen növekedett.
Amikor elköltöztem arról a helyről, megkerestem a lakóhelyemhez legközelebb eső lelkitestvéremet,s a rendszeressé vált találkozásaink is időről időre bővültek új tagokkal. Intenzív együttlétek voltak ezek,igeolvasással, hosszú imaharcokkal./
Párhuzamosan egy másik csoporttal is rendszeressé vált az Ige köré telepedés.Mivel időben egyszerre mindkét helyen nem tudtam lenni, válaszatnom kellett-úgy láttam, a magyar református közösségben van a helyem.Ebből aztán kinőtt egy ifjúsági munkatársi csoport, amire bizony nagy szükség volt, amikor a bársonyos forradalom után nyíltan lehett evangéliumi táborokat szervezni.
Az a közösség, amibe tartoztunk, főleg az ifjúság körében végzett munka körül folyt. Visszatekintve nem győzünk a férjemmel hálát adni azért, hogy akkor, amikor a mi családunk is egyre gyarapodott, a kisgyerekes problémák bőven elboríthattak volna, mégis volt lehetőségünk ebbe a közösségbe beletartozni. Megjegyzem, számomra ez sok egyedül töltött időt jelentett, mert induláskor sokszor akadt valami leküzdhetetlen akadály- és a férjem a nagyobb gyerekekkel elment a táborba, alkalmakra, én pedig a kicsivel vagy a beteggel otthon maradtam. De csodálatos volt megtapasztalni, hogy ha ilyenkor elcsendesedtem az Úr előtt, mindig betöltött a békességével, tanított, úgyhogy nem volt az az érzésem, hogy én valamiről is lemaradtam volna azért, hogy fizikailag nem voltam jelen a közösségi alkalmakon.
Mivel az ifjúsági munkában való résztvétel nem csupán egy jó ötletünk volt, hanem határozott indítást kaptunk erre az Úrtól, eszem ágában sem lett volna ebből visszahúzni a férjemet, ha én történetesen nem mehettem.
Idővel elértük a korhatárt- amit lehet, hogy emberi szempontokat figyelembe véve szabott meg a vezetőség- de ha megszabta, akkor ránk is érvényes volt.
Jelenleg a régen szorosabb közösségi kötelékeink fellazultak. Ezt most nem akarom boncolgatni, hogy nekünk ebben mi a részünk, akikre tartozik, azokkal szívesen megbeszélnék pár dolgot,-őszintén- de ennek még nem jött el az ideje.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 3 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 1 óra


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Style by phpBB3 styles, zdrowe serce ziola
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség