Erika írta:
Sziasztok!
Kissé bátortalanul fogok e sorok írásához, mert magam is gyakran beleesek ebbe a gödörbe- mégis,... akkor mint szintén sáros, mondom: ahogy olvasom a fórumot, úgy tűnik nagyon jó meleg kuckó ez- bárhol, bármelyik topikban elkezdődik egy beszélgetés- ami éppen nem a topik témájához tartozik.Értem én, hogy ha ott alakult ki a beszélgetés, akkor olyan macerás körülnézni, melyik jobban passzoló topikban kellene folytatni-
De, kedves fórumozók! talán nem feleslegesen lehettek kijelölve a témák, - azért vannak rendszerezve, hogy ne egy zsákba legyen öntve minden hegyin-hátán, mint a régi/jó/ fórumon.
Természetesen ismerem a mondást:"a zseni átlát a káoszon"- hozzáteszem, főleg ha naponta megfordul a fórumon, de gondoljunk csak a betévedőkre!
Nos, rátok bízom: rend legyen-e?/ami egy kicsit jelzi azt is, hogy odafigyelek a másikra/, vagy legyen egy laza hely, ..- végül is mindegy, csak melegség áradjon belőle.
---Ez bizony nagy gödör.- Mert pld. ha a Gondolatokban olvasott gondolat megérint valakit és "gondolatokat" vált ki,- akkor mit tegyen, ha nem lehet a Gondolatokban hozzászólás.---
-Keresse meg azt a topikot, amelyikbe illik az eredeti Gondolat,-- de ha az ő reakciója már másik topikba illene, akkor vigye át - hova ? melyikbe ?
-Én azt gondolom, hogy bármely topikba lehetséges,--- sőt, szerintem éppen fokozza az alap értékét, ha valakiben-, vagy -ből viszont, vagy ellentétes gondolatot vált ki...-- de, mérsékelten kellene tennünk ( elsősorban rám vonatkozik!
) --- és ha hosszabb vita keletkezik belőle, akkor átmenni az "illetékes" topikba.-
Erre már volt sok "jó" példa is....
-Nem kéne a rigorózus "skatulya"... Emlékszem, (na, mondhatom,- talán igen, mert ez ugye a "beszélgessünk" topik) de a rigorózus "emlék" juttatta eszembe.-
Egyszer valamelyik topikba, - oda nem illően, viszonoztuk valakivel az egymásnak örülő szeretetünket,- mindössze két hsz. volt ! - de jött a rigorózus skatulyázó moderátor és elég keményen odaszólt, hogy ez NEM... az a topik,- törölni fogja....
---- Nagyon ledöbbentett és kiábrándító volt...
---- Máskor meg a valóban oda nem illő vitatkozás sokadik hsz-nál, fogta a modi és törölte az egészet, velük együtt az odaillőt is... Szóval nehéz téma ez... De az a kérdés, hogy ész, vagy szív...
---- Harmadszor, vagyis nem utoljára,- megtörtént az is, nagyon örültem, hogy a modi volt szíves és törölte az -utólag alaposan megbánt- indulati hozzászólásomat...
-Ami a betévedőket illeti,- én is a szívemen viselem őket, de ha tud és akar olvasni, és az utolsót esetleg nem érti,- talán rájön, hogy az előtte levőt is el kéne olvasnia ahhoz, hogy az utolsót megértse...
-Végül is, én is rend párti vagyok, alapjában véve,--- de a szív nélküli rend--őrség már nem igazán vonzó a számomra...
Azzal végképp nem értek egyet, hogy kétféle topik volna: kinyilatkoztatós, meg beszélgetős... - Ez fórum, ami alapvetően a beszélgetést célozza... szerintem: témák vannak és vélemények, amit jó, vagy lehet megbeszélni... Nem ?