Időzóna: UTC + 1 óra




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 99 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Következő
 

Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2008. nov. 20., csütörtök 05:23 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 03., kedd 07:57
Hozzászólások: 1476
Tartózkodási hely: Rákoskeresztúr
Hú, de jól hangzik! És nem is bonyolult :). Ma pont itthon vagyunk Tücsivel (elért egy határt a náthája), és pont azt ígértem neki, hogy ma csinálunk valami különlegeset. Majd beszámolok!


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. jan. 23., péntek 19:03 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6071
Sziasztok!

Most nézem, hogy még nem írtam le a zabpehelyfasírtot- pedig nagyon finom, melegen-hidegen.
Nos: egy fél liter zabpelyhet leforrázok egy fél liter forró vízzel. Ha kihűl, belekeverek 4 egész tojást, egy kis őrölt borsot, 2-3 kiskanál vegetát, 2O dkg reszelt sajtot. Összedolgozom, majd kis gombócokat formázok, megforgatom prézliben, és bő forró olajban kisütöm.Legjobban hasábburgonyával, tartárral szeretik.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. jan. 24., szombat 17:46 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
Erika írta:
Sziasztok!

Most nézem, hogy még nem írtam le a zabpehelyfasírtot- pedig nagyon finom, melegen-hidegen.
Nos: egy fél liter zabpelyhet leforrázok egy fél liter forró vízzel. Ha kihűl, belekeverek 4 egész tojást, egy kis őrölt borsot, 2-3 kiskanál vegetát, 2O dkg reszelt sajtot. Összedolgozom, majd kis gombócokat formázok, megforgatom prézliben, és bő forró olajban kisütöm.Legjobban hasábburgonyával, tartárral szeretik.


Erika, ez nagyon jól hangzik. Egyrészt azt hiszem egészséges, hiszen a zabpehely alap miatt akár cukorbetegek is ehetik, és még a nagyon egészségesen táplálkozó lányomnak is megfelel szerintem. Másrészt könnyűnek tűnik elkészíteni, és kevés idő kell hozzá.

Gondolom sót kell beletenni. A vegetánál mi a mérték? Gondolom 2-3 mokkás kanál, és nem teáskanál. Ma este megcsinálom, de jó lenne, ha netközelben lennél...


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. jan. 24., szombat 17:54 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6071
Szia Rosta!

a pizza sütése közben bekukkantottam, s milyen jó.
só nem kell bele, de teáskanállal mértem a vegetát- esetleg egy picit kóstold meg-megnyalod-


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. jan. 24., szombat 20:32 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 29., vasárnap 16:25
Hozzászólások: 2935
Tartózkodási hely: bp
kész :-)

Pannával csináltuk, ő gyúrta én sütöttem, Ábel segített a keverésben.

Egyelőre senki sem eszi, mert anya ás Bálint beteg, a két kicsi meg nem éhes, Petra pedig versenyen a kutyával, de amit kóstoltak az izlett nekik, nekem meg nagyon bejön....

KÖSZÖNJÜK, ha van még ilyen olcsó és tápláló recepted, azt szívesen elfogadjuk :-)

_________________
Békesség Istentől


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. jan. 24., szombat 20:33 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 29., vasárnap 16:25
Hozzászólások: 2935
Tartózkodási hely: bp
ja és a sóval én is vaciláltam, de bíztam Erika pontosságában
talán ez is lehet így hívő topic :-)

_________________
Békesség Istentől


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. jan. 24., szombat 20:42 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
Köszi Erika, nagyon finom lett. Az összekeverésig eljutottam, de onnan már a nejem vette át a készítést több okból is. Egyrészt ragadt a tészta hiába liszteztem a kezem. Aztán kiderült, hogy vizezni kell a kezet, akkor nem ragad a gombóc. Másrészt sütni kellett olajban, na ehhez meg végképp nem értek.

Sült krumplival és tartárral ettük, remek étel, ízlett nagyon. Kösz a receptet! :)


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. jan. 25., vasárnap 20:48 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6071
Sziasztok!

Örömmel olvasom, hogy ízlett a zabpelyhes. Az az igazság, hogy kaptam még egy hasonló egyszerű receptet, de nem volt merszem kipróbálni, s most nem találom. Ha a nyomára jutok, beírom.
Kárpótlásul leírok egy könnyen elkészíthető sütit-


Reszelt almás

1/2 kg reszelt alma, 40 dkg porcukor, 3 tojás, 2 teáskanál szódabikarbóna, 2 dl olaj,
Ezt mind jól összekeverjük, 10 percig állni hagyjuk, majd hozzáadunk
40 dkg félgrízes lisztet, és megsütjük.
Kihűlés után lecsokizzuk.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. jan. 26., hétfő 14:28 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6071
A cserkész joghurtot ismeritek?
1 liter tejet meglangyosítok- csak kézmeleg lehet! 2 kanál porcukorral, és belekeverek 1 adag fehér joghurtot. Jól elkeverem, és egy éjszakára meleg, biztonságos helyre teszem- hogy senki ki ne borítsa :) .
Reggelre megsűrűsödik s aztán ki hogy szereti: kakaóval, gyümölccsel ízesítheti.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. jan. 26., hétfő 15:00 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 29., vasárnap 16:25
Hozzászólások: 2935
Tartózkodási hely: bp
wow, ha van még ilyen ocso és finom és tápláló recepted, akkor jöhet

_________________
Békesség Istentől


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. jan. 30., péntek 18:43 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
Meg akartam kérdezni, hogy miért kell bele a két kanál porcukor. Most megkóstoltam és rájöttem. Azért mert így finom.

Ha az ember gyümölcsöt ad hozzá egy nagyon szuper joghurtot kap. A nejem meggybefőttet meg narancsot tett bele. Szépen elszíneződik. Kevés cukor, citrom hozzáadásával messze lepipálja a Danon és egyéb, tartósítós joghurtokat.

Ez már megint nagyon jó recept volt! :)


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. jan. 30., péntek 20:04 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 29., vasárnap 16:25
Hozzászólások: 2935
Tartózkodási hely: bp
igen, én lekvárt kevertem bele... :-)
KÖSZÖNJÜK!

_________________
Békesség Istentől


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. jan. 30., péntek 22:30 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6071
Bár nagyon kétbalkezes vagyok a gépekkel, /csak amisnek álcázom magam/, most vettünk egy kenyérsütőgépet. Főleg a dagasztó program érdekel, mert azt kézzel elég hosszadalmas kivitelezni,és szeretjük a pizzát, a fánkot, a beiglit.
Az első adag fánkból kimaradt az élesztő, de aztán helyrepofoztuk.
Ha valakinek van jól bevált kenyér receptje, azt szívesen veszem, mert már kerítettem párat, de a végeredmény nem volt igazán sikeres. :(


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. jan. 31., szombat 08:12 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 29., vasárnap 16:25
Hozzászólások: 2935
Tartózkodási hely: bp
húúúú, de jó, most mi segíthetünk neked :-)
mi egy ideje szinte csak a gépből esszük a kenyeret, mert amit vásárolni lehet, az vagy ehetetlen, vagy vehetetlen az ára miatt.

Szólok Áginak és minden féle tuti tanácsot és receptet ad neked vasárnap estig.
:-)

_________________
Békesség Istentől


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. jan. 31., szombat 08:51 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6071
Nagyszerű, türelmesen várom a recepteket. :D


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 99 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Style by phpBB3 styles, zdrowe serce ziola
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség