hm...
Azon gondolkodok, még Indu levelére válaszolva, hogy én is ismerek valakit, akinek az a hang szólalt meg, hogy legyen öngyilkos (persze becsomagolva egy félreértelmezett Igén keresztül), ráadásul az öngyilkosságnak valami olyan módján, ami a külvilág számára a legmegdöbbentőbb lett volna.
Egyenesen azt "tanácsolta", hogy ugorjon le jó magasról és ez a magas egy templomnak a teteje legyen.
Vissza térve Barankára, alig tudunk egymásról valamit.
Amikor már tudunk, akkor rendszerint nagyon méllyen van az illető valamiben. Az a férfi Indu lelveléből, ki tudja miket rajzolt, ki tudja milyen dolgokban volt benne miközben keresztyén irodalmat olvasott és ki tudja milyen keresztyén irodalom volt ez, de ennél még az is durvább, hogy a lelkészünk is mesélte, hogy belső késztetése (hang) volt ami arra késztette szolgálata elején, hogy ugorjon ki az ablakon a szolgálata kezdetén.
Én azt éltem meg, hogy ilyenkor egyetlen Valaki védheti meg az embert.
Jézus Krisztus. Mert ezek belső/felső lelki csaták, itt sokszor ember nem segíthet a másik emberen, vagy csak korlátok között.
Az Indu által említett férfi is oda jutott, hogy egy Ige mentette meg, miszerint az ölés bűn. Hogy nem szabad ölni.
Engem annó az mentett meg a széteséstől, hogy Jézushoz kiáltottam a nyomorúság idején és azóta Őt szeretném dícsérni, mert saját magam tapasztaltam, hogy milyen hatalma van.
És itt jön a kérdés, hogy mi felett. Azt gondolom, hogy a betegség felett, de nem csupán a betegség felett, hanem a Sátán felett.
A Biblia többről beszél, mint a betegségekről. Amikro egy beteg ember olvassa a Bibliát, akkor legalább talál egy olyan könyvet, amiben megfogalmazódik valami, amiről talán még beszélni sem mer másnak.
Kimondhat olyan dolgokat, gondolatokat, amiket addig talán leplezett.
Ilyen lehetett ez a lány, aki már legalább odáig eljutott, hogy ki merte mondani, hogy okkult dolgokkal foglalkozott, hogy drogozott, stb.
A bűnvallás, a bűnlátás a gyógyulás első lépése, nagyon nagy dolog, amikor az ember legalább ki meri mondani, hogy mi is van vele.
Ez szerintem már az Úr munkája és aki segíteni akar, az szerintem nem mondhatja ilyenkor, hogy "te jó ember vagy, ezeket felejtsd el, meg hogy gondolj inkább valami szépre, stb." A megoldás az lehet, hogy Jézus keresztjéről beszélek, hogy Isten is bűnnek tartja zat, amit az ember megfogalmazott, de ezért a bűnért más valaki szenvedett, Jézus Krisztus. Őt büntette meg Isten és ha valaki ezt elhiszi, akkor a bűnnek és a Sátánnak nem lesz ereje felette.
A lányról.....
Az orvosok ha valamit diaknosztizálak az már eleve súlyos hatással van az emberre. Akár igaz a dolog, akár nem.
Mitől félt a lány? ISTEN BÜNTETÉSÉTŐL, hogy Isten bünteti!!!!!!
Hogy átok alatt van!!!
Aki gyógyítani akarja, az első renden arra gondol, hogy ezt megcáfolja. Nem, dehogy, ezt felejtsd el!
Jézus Krisztus tovább ment, mint az aikidos, aki tovább lendíti a dolgot:
"Igen, azok a dolgok amit tettél halálos bűnök, de nem kell neked ezért szenvedni és nem kell neked bűnhödni, mert kiváltalak ebből"
Az a durva ebben, hogy elismerem a másik őszinte szavait, nem vonom kétségbe azt, amit hisz, vagy érez és ez már segíthet.
De ha ez a lány egy olyan orvoshoz megy, aki nem hisz Isten létezésében, sőt egyenesen skrizofénnek titlulálja alapból azt, aki egy szellemi lényben hisz, akkor ez fából vaskarika, ördögi kör, egyre méllyebre süllyedő spirál.
Ezért nagyon örülök neked Baranka!