Időzóna: UTC + 1 óra

Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1545 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 99, 100, 101, 102, 103

Re: Mit olvastam?
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2026. máj. 26., kedd 12:09 
Bentlakó

"A kérdés nem az, hogy valami rossz vagy jó, hanem hogy a jó és az Isten szerint való jó között mi a különbség."

Lovas András (internetről - parokia)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2026. máj. 27., szerda 06:06 
Bentlakó

Sz. Tóth Ildikó: Józanság

https://megvanirva.hu/jozansag/

Részlet:

"... A lélektanban van egy fogalom, amelyet az intelligencia egyik legritkább formájának tartanak, ez a metakogníció.
Akik erre képesek, mély önismerettel rendelkeznek. Nemcsak azt tudják, mit éreznek vagy gondolnak, hanem azt is, hogy miért..."

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2026. máj. 27., szerda 06:24 
Bentlakó

A cserkésztörvény tíz pontja:

1. A cserkész egyeneslelkű és feltétlenül igazat mond.
2. A cserkész híven teljesíti kötelességeit, amelyekkel Istennek, hazájának és embertársainak tartozik.
3. A cserkész, ahol tud, segít.
4. A cserkész minden cserkészt testvérének tekint.
5. A cserkész másokkal szemben gyengéd, magával szemben szigorú.
6. A cserkész szereti a természetet, jó az állatokhoz, és kíméli a növényeket.
7. A cserkész feljebbvalóinak jó lélekkel és készségesen engedelmeskedik.
8. A cserkész vidám és meggondolt.
9. A cserkész takarékos.
10. A cserkész testben és lélekben tiszta.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2026. máj. 27., szerda 10:04 
Bentlakó

Mayer Márton:

"Valahogy így képzelem, ahogy kétezer éve Jeruzsálemben vagy máshol a Földközi-​tenger medencéjében az őskeresztények megélték a hitüket: nem egy héten egyszer mentek istentiszteletre, hanem minden nap minden percében azt élték meg, hogy ők Krisztus követői."

"Az elmúlt néhány száz évben a nyugati társadalmak sokat tettek azért, hogy leépítsék az Isten, a hit köré épülő közösségi lét kereteit, és helyébe léptessék az egyén mindenekfelettiségét. Szerintem a mai nyugati keresztény kultúrkör és pl. az iszlám világa között ez a legnagyobb különbség. Ugyanakkor a gyülekezeti közösségben éppen ez az egyik dolog, amit a legjobban szeretek: hogy oda belépve magam mögött hagyhatom az individuumot."

"Ötvenezer kilométert stoppolva a világban megtanultam, hogy az emberek mindenhol ugyanolyanok: dolgoznak, szeretik a családjukat, próbálnak mindennap ételt tenni az asztalukra. Ezt szeretné mindenki, de közben sokan gyűlölik is egymást...
Pedig gyűlölni iszonyatos teher! Mindennap felkelni, hergelni magadat, hogy a másik nemzet tagja, a másként gondolkodó ember rossz, gonosz, ártani akar, ezért eltaposandó – ez lélekromboló. Ezért kell nagyon tudatosan észben tartanunk, hogy sokkal több mindenben hasonlítunk, vagyunk akár egyformák, mint amiben különbözünk."

internetről - evangelikus hu

teljes riportcikk:

https://www.evangelikus.hu/hireink/inte ... -az-utazas

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2026. jún. 01., hétfő 07:52 
Bentlakó

"... Van kárhozatos és van üdvösséges öröm és bánat. Van Jézus nélkül és van Ővele megélt győzelem és vereség. Az egyik rombol, a másik épít. Az egyik gyűlöl, a másik szeret. Az egyik békétlenséget teremt, a másik békességre hangol. Az egyik leláncol és gúzsba köt, a másik felszabadít..."

Márton Gergely (megvanirva)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2026. jún. 01., hétfő 10:44 
Bentlakó

"... A tökéletesség nem állapot, hanem irány. Ilyen csak Jézus volt, mi pedig mindig fejlődhetünk..."

https://magazin.ezazanap.hu/100-os-hivok/

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2026. jún. 02., kedd 09:59 
Bentlakó

"... A legnagyobb problémánk az, hogy szeretnénk „eleve elrendelni” a saját életünket, amihez behívjuk a természetfölötti jó barátot, hogy áldja meg azt.
Ha jó történik velünk, akkor azt könnyen Isten akaratának mondjuk, ha viszont rossz, akkor lázadozunk...

... Elfogadom az emberi gondolkodásom korlátait, hogy nem tudom megérteni Istent, viszont a Szentírás arra vezet bennünket, hogy attól, hogy nem értjük meg, mert nem érthetjük meg, még maximálisan bízunk benne, akár gyermek a szülőjében..."

Lénárt Tibor (parokia)

A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára szj 2026. jún. 06., szombat 07:22-kor.

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2026. jún. 03., szerda 07:58 
Bentlakó

Bátorítás. Az Úr népének.

https://megvanirva.hu/ne-felj/

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2026. jún. 06., szombat 07:21 
Bentlakó

"Ma már nincs igazság, csak nézőpontok."
internetről

*

Ez lenne a demokrácia?...

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2026. jún. 08., hétfő 06:13 
Bentlakó

Üzenet (nemcsak) fiataloknak:

https://zarandok.ma/egy-angol-haborus-veteran-uzenete/

"Azt szeretném, ha (a fiatalok) megtanulnák szeretni egymást. Nagyon sok a gyűlölet, a kapzsiság, a mohóság, ez abszurd. […] Tönkretesszük magunkat, mert nem szeretjük egymást. A Földön a legerősebb a dolog a szeretet, erősebb még a halálnál is. Urunk Jézus Krisztus megmondta nekünk, hogy visszatér, és vissza is fog térni. Akkor majd új Paradicsom lesz, és egy új Föld születik, én ebben hiszek". (Harry Billinge)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2026. jún. 10., szerda 18:03 
Bentlakó

"... Jézus... egyáltalán nem úgy viselkedik, mint egy népvezér. Mi ahhoz vagyunk hozzászokva, hogy ha valaki követőket akar szerezni magának, akkor kiszínezi, könnyűnek és kívánatosnak tünteti fel terveit, a nehézségekről és áldozatokról pedig keveset szól vagy éppenséggel hallgat.
Jézus viszont a szavaival szinte maga riaszt el követésétől, mintha népszerűtlenné akarná tenni a saját ügyét. Pedig nem tesz mást, mint őszintén és egyenesen beszél. Megmondja, mit nem kínál, és ne is várjunk tőle. Nem ígérget és nem áltat...

A keserű csalódásokhoz vezető hatalmas tévedést akkor követjük el, amikor Istent kőművesnek és biztosító társaságnak akarjuk felfogadni saját emberi terveinkhez. Építse fel, amit elképzeltem, adja meg, amit akarok, segítsen és oltalmazzon a bajtól, én meg cserébe persze megadom, ami neki jár: időnkénti istentiszteletet, anyagi áldozatot,… S aztán ha ez nem így történik, kiábrándulunk, elveszítjük a hitünket, megszólal bennünk a vád és a kétség…
Csakhogy Jézus soha nem ígérte, hogy minden betegségből meggyógyít, hogy sikereket, vagy felhőtlen emberi kapcsolatokat ajándékoz. A fájdalom és szenvedés mindannyiunk közös sorsa..."

Sz. Tóth Ildikó (internetről - megvanirva)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2026. jún. 10., szerda 18:46 
Bentlakó

Hallgass a szívére...

https://www.hetek.hu/cikkek/online/a-ki ... val-all-ki

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2026. jún. 11., csütörtök 15:39 
Bentlakó

"Nem cselekedeteinkből élünk, hanem abból, hogy cselekedeteink megbocsáttattak."

Karl Barth (internetről - parokia)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2026. jún. 12., péntek 12:35 
Bentlakó

"... Én nem tudom, hogy a kiégés, a depresszió és a gyengeség mikor lett a hitetlenség szinonimája, de nagyon hálás vagyok Istennek, hogy Ő még más szemmel néz ránk, mint ahogy sokszor mi mérjük egymás hitét és értékét. Olyan Istenünk van, akihez feljut népe nyomorúsága, aki nem süket a jajszóra, és aki rátekint szolgálólánya megalázott voltára..."

Erlitz Anita (internetről - megvanirva)

Vissza a tetejére

HozzászólásElküldve: 2026. jún. 15., hétfő 14:22 
Bentlakó

Iancu Laura:

"... Isten létébe vetett hitemben valóban nincs kétség. Én ezzel nem tudok játszani. Amikor az ember kétségbe vonja Isten létét, a saját létét vonja kétségbe. Ez nagyon veszélyes. Isten nélkül az ember nem tud megállni.

Ugyanakkor az Istennel kapcsolatos „tudásunkat” illetően vannak hiányérzeteim vagy akár kételyeim is. Elnézve a teológia sokhangúságát, nem lehet nem látni azt, hogy az Istenről alkotott képünk többet árul el rólunk, emberekről, mint Istenről. Ő a képmására alkotott minket, mi pedig az ember képmására alkotjuk meg Istent. Teoretikusan nem, de a gyakorlatban gyakran így fest a dolog.

Tény, hogy a Biblia gazdagsága és a kétezer éves keresztény hagyomány kimeríthetetlen.

Én mégis kíváncsi volnék arra is, hogy itt és most mit „nyilatkoztat ki” Isten. Mert nem kérdés, hogy most is szól hozzánk. De mintha elveszítettük volna az érzékenységünket, a kíváncsiságunkat, a hallásunkat..."

internetről (magyarkurir - részlet egy riportból))

https://www.magyarkurir.hu/hirek/isten- ... u-lauraval

Vissza a tetejére

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1545 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 99, 100, 101, 102, 103

Időzóna: UTC + 1 óra