Kedves Fóka!
Hát lehet, hogy valamit kapizsgálok, de ebből még nem jöhet ki, hogy mi legyen a megoldás.
Nem tudom, hogy a nejed mennyire felnőtt fejjel, belátóan, és tevékenyen gondolkodik, viselkedik a házasságban. Itt csak ilyen dolgokra gondolok, hogy érzi-e a súlyát annak, hogy te megkeresed a család megélhetését. Van olyan, hogyha egy fél nem érzi azt a kemény napi áldozatot, amivel a munka, ezzel a rengeteg stressz, harc jár, hát nem is tudja értékelni azt.
Magyarul, aki nem dolgozik kemény munkahelyi viszonyok között, mondjuk állandó kirugással fenyegetve, vagy harcolva, az nem is értékeli a dolgozót. Például úgy költi a pénzt, hogy közben lesmucigol, ha te a takarékosságra inted. Megoldás, ha tudod, el kell küldeni az asszonyt dolgozni egy kicsit, hogy tudja meg, miből is kerül az asztalra kenyér. Ezzel megpróbálja magát, lefoglalja magát, és megismeri az értékét a munkának.
Ha nem ilyen jellegű a problémád, hanem szimplán nem értékel, mint embert, hát csak javasolni tudom, hogy pár hétre tedd félre a szelíd lelkületet. Ugyanazzal reagálj, amint az asszony bánik veled. Először élből légy pozitív, majd lépd azt, amit ő. Ha kemény veled, légy te is kemény vele, ha jóságos veled, légy te is jóságos vele. Ezzel máris körbe tapogathatod a határait, határaidat, és hát ő is bepillantást nyerhet, milyen is pofonok között élni. Mindezek mellett mindig légy korrekt!
Ha olyan a gond, hogy szimplán nem szereti még a szagodat sem, amit remélek, hogy nem úgy van, hát akkor baj van, mert e nélkül nehezen működik egy házasság.
Ha túl kényesek az általam felvetettek, hát elnézést. Esetleg megbeszélhetjük priviben is, de oda nem szoktam sokat írni, és azt hiszem eléggé anonim a fórum ahhoz, hogy ne legyen kényelmetlen ez a kért lemeztelenedés számodra...
Majdnem elfelejtettem, hogy szoktatok ti normálisan beszélgetni? A családról, magatokról, a gyerekekről, a problémákról? Hetente, kéthetente, havonta. Akár némi összekapással, kibéküléssel átrágjátok a benneteket érintő, saját magatokat érintő kérdéseket. amelyek lehetnek akár fájóak is, de végül mégiscsak tisztázóak? A működő házassághoz szerintem ez feltétlenül szükségeltetik. És még néhány más dolog is kell...
|