hát... nem tudom
az a baj a misztikus dolgokkal, hogy misztikusnak tűnnek
viszont vannak dolgok, amik enélkül nem igazán érthetők meg... (sőt... néha még ezzel együtt sem, ANNYIRA misztikusak
)
először egy "földhöz ragadt" példa, ezúttal teljesen megúszva a gyónási titok elárulásának veszélyét, mivel rólam-rólunk van szó, első lépcsőben a szüleimről
úgy alakult ki a kapcsolatuk, hogy édesapám ápolásra szorult, mikor találkoztak, édesanyám pedig ebben (is) profi volt, a dolog remekül működött, egy nagyon áldott házasság lett belőlük
ámde... a "szerep beszorult": későbbiekben is ugyanez maradt a "felállás"
így aztán a pénzkezelés is édesanyámra maradt, nem mintha annyira hataloméhes lett volna, de így legalább működtek a dolgok
egyszer történt csak meg, hogy apa "magához ragadta a kezdeményezést" (lévén ő is tudta, hogy mi lenne a biblikus)... aztán ... kb. három hétig tartott a kísérlet, gyorsan és ijedten "visszaadta a kamrakulcsot", és maradt minden a régiben
és mindezek ellenére: teljesen áldott, sok ezer ember felé szolgáló ember volt mind a kettő, Isten megáldotta a munkájukat, a családjukat, a gyerekeiket...
(édesanyám "technikája" amúgy az volt, hogy megpróbálta "jóváhagyatni" a szerinte jó megoldást apával, aztán ha nem sikerült: nem sikerült! ...ilyenkor volt, hogy nagyon jó ötletek nem valósultak meg... és a fordítottja is: iszonyat pénzeket beleölt a család olyan projektbe, amiből aztán a végén nem lett semmi)
én "tanultam elődeim hibájából", nálunk "talpán" vannak a dolgok... így aztán NEKEM van alkalmam rettenetes hibákat elkövetni, aztán bocsánatot kérni a feleségemtől...
összességében azért látható, hogy ez egy jobb modell, kevésbé "kényelmetlen" nekem is, a feleségemnek is... és Isten ugyanúgy megáldja a mi családunkat is
más ügyben mondtam, de itt is fenntartom: Isten nem fekete-fehérben gondolkodik