Időzóna: UTC + 1 óra
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 92 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 3, 4, 5, 6, 7
 

Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2008. szept. 23., kedd 05:32 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 30., szombat 08:33
Hozzászólások: 1884
Tartózkodási hely: Bács-Kiskun megye
Kedves SDG!

Az Isten szerinti viszonyulás mindenképp a MEGBOCSÁTÁS. (Ez egyébként a saját érdekében is nagyon fontos, hisz csak így lehet Istennel a kapcsolata jó, és így lehet a lelkében békesség.)

A megbocsátás nem azt jelenti, hogy össze kell járnia, mint közeli barát a volt házastárssal és új párjával!, hanem azt, hogy el kell engednie a sérelmeket, szabaddá lehet válni ezzel kapcsolatban (ha szabaddá válik, akkor az, hogy ők is abba a templomba járnak, nem oszt, nem szoroz már a számára). Nyilván amikor az ember nagy sebeket kapott, nem megy a megbocsátás senkinek saját erőből, könnyedén, de olyan jó, hogy lehet ehhez is Istent segítségül hívni!

"Ti azonban szeressétek ellenségeiteket, tegyetek jót, ....semmit sem várva érte: nagy lesz akkor a jutalmatok, és a Magasságos fiai lesztek, mert ő jóságos a hálátlanok és gonoszok iránt." (Lukács 6:35)

"Ne ítéljetek, és nem ítéltettek. Ne kárhoztassatok, és nem lesz kárhoztatásotok. Bocsássatok meg, és nektek is megbocsáttatik. (Lukács 6:37)

"Viszont legyetek egymáshoz jóságosak, irgalmasak, bocsássatok meg egymásnak, ahogyan Isten is megbocsátott nektek a Krisztusban." (Efézus 4:32)

"Viseljétek el egymást, és bocsássatok meg egymásnak, ha valakinek panasza volna valaki ellen: ahogyan az Úr is megbocsátott nektek, úgy tegyetek ti is." (Kolossé 3:13)

Üdv., B.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2008. szept. 24., szerda 05:42 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 30., szombat 08:33
Hozzászólások: 1884
Tartózkodási hely: Bács-Kiskun megye
Kedves Eeyore!

Dávid és Úriás az Ószövetségi törvény idején élt. (A törvény csupán nevelő volt Krisztusig! -> Galata 3:24), mi pedig, mai hívők az Újszövetségben kapott kegyelem szerint élünk. Ahogy nekünk, Krisztusban Isten megbocsátott, úgy kell megbocsátanunk nekünk is másoknak.

Te a Bibliára (annak Ószövetségi részére /Példabeszéd/) hivatkozva tartod a megbocsátást abszurdnak. Az előző hszólásomban a Bibliából (Újszövetség) vett idézetekkel támasztottam alá, amit írtam!

Kiegészítésül itt van két idézet a Bibliából, ahol Jézus arról beszél, hogy az Újszövetség idején más kell legyen a viszonyulás, mint a régi, Ószövetségi időkben :

"Hallottátok, hogy megmondatott: Szemet szemért, fogat fogért. Én pedig azt mondom nektek, hogy ne szálljatok szembe a gonosszal, hanem annak, aki arcul üt jobb felől, tartsd oda másik arcodat is." (Máté 5:38-39)

„Hallottátok, hogy megmondatott: Szeresd felebarátodat, és gyűlöld ellenségedet. Én pedig azt mondom nektek: Szeressétek ellenségeiteket, és imádkozzatok azokért, akik üldöznek titeket (Máté 5:43-44)

Üdv., B.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 92 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 3, 4, 5, 6, 7

Időzóna: UTC + 1 óra


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Style by phpBB3 styles, zdrowe serce ziola
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség