Időzóna: UTC + 1 óra
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 172 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Következő
 

Esküvő
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2006. okt. 03., kedd 07:02 
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 07., csütörtök 06:47
Hozzászólások: 143
Tartózkodási hely: Dunaújváros
Sziasztok!

Egy régi német nyelvleckére emlékezve eszembe jut két fiatal nő beszélgetése:

...és szép esküvő, hófehér ruhjával, fátyol, koszorúslányok, rózsaszirom a lábam alatt...
- Ne légy már ilyen romantikus!
- Harangzúgás, első hitvesi csók...
- Ah, régimódi!
- Miért te mit szeretnél? Nem akarsz esküvőt?!
- Megbolondultál? Esküvőt?!Beszélgessünk arról, ha van kedvetek, hogy szerintetek mi kell ahhoz, milyen feltételeknek kell teljesülnie, hogy két fiatal házasságot kössön!
Vigyázz, talán a két fiatal közül te vagy az egyik...


Üdv.
Anti


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2006. okt. 03., kedd 07:25 
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 03., kedd 07:08
Hozzászólások: 6
Tartózkodási hely: Vác
Szia!

Én a nyáron mentem férjhez, 21 éves vagyok és egyetemista.
Azt nem tudom mi kell a házassághoz, a saját körülményeinket, és az eddigi tapasztalatainkat viszont le tudom írni, ha érdekel! :-)

Anna


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2006. okt. 03., kedd 07:36 
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 07., csütörtök 06:47
Hozzászólások: 143
Tartózkodási hely: Dunaújváros
Szia Anyanyuszi!

Bizony, hogy érdekel!
Csak írjad bátran!

Üdv Anti


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2006. okt. 03., kedd 12:40 
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 03., kedd 07:08
Hozzászólások: 6
Tartózkodási hely: Vác
5 éve találkoztunk először a férjemmel a nyári kántorképzőn a Ráday utcában. Akkor még egy nagyon lökött srácnak tűnt, nem nagyon foglalkoztam vele (bár ő próbálozott felkelteni a figyelmemet :wink: )
A következő évben már érettebbnek tűnt :)
Én épp ismerkedtem valakivel, de ő is tetszett, és azt hiszem ez volt az első olyan döntés az életemben ahol igazán kikértem Isten véleményét, és gyötrődve imádkoztam, hogy melyiket válasszam. A válasz gyors, és egyértelmű volt.

4 évig jártunk együtt, a 20. szülinapomon kérte meg a kezem.
megkérdeztük az Úrat jó ötlet-e ha idén nyáron tartjuk az esküvőt, és rábólintott :-)

A férjem most nyáron fejezte be az egyetemet, és sikerült gyakornokként elhelyezkednie ősszel, és a harmadik évemet kezdem az egyetemen. Ő 24 éves, én 21 vagyok.

Anyukáméknál lakunk egy családi ház emeletén (a férjem Pestről költözött ki hozzánk).
"Vagyonunk" a diákhitel adósság, de bízunk Istenben, és szeretjük egymást. Az együttélés nem mindig könnyű a szülőkkel, a férjemnek az alkalmazkodás, nekem pedig az nehéz, hogy szinte semmi nem változott, és nekem mégis egy teljesen más szerepet kell(ene) betölteni. (És persze sokszor a szüleim sem vesznek tudomást arról, hogy már nem a kicsi lányuk vagyok, akinek meg kell mondani mit és mikor egyen, és egyáltalán mit szabad neki meg mit nem)

Szóval nem mondom hogy egyszerű így belevágni egy házasságba, de hiszem, hogy az Úr erőt fog adni mindenhez, és annyira jó, hogy a férjemhez jöhetek haza egy nehéz nap után...

:D


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Esküvő
HozzászólásElküldve: 2006. okt. 03., kedd 13:47 
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 29., péntek 22:56
Hozzászólások: 24
Tartózkodási hely: Otthon
[quote="Anti"]Sziasztok!

Egy régi német nyelvleckére emlékezve eszembe jut két fiatal nő beszélgetése:

[i]...és szép esküvő, hófehér ruhjával, fátyol, koszorúslányok, rózsaszirom a lábam alatt...
- Ne légy már ilyen romantikus!
- Harangzúgás, első hitvesi csók...
- Ah, régimódi!
- Miért te mit szeretnél? Nem akarsz esküvőt?!
- Megbolondultál? Esküvőt?![/i]


Beszélgessünk arról, ha van kedvetek, hogy szerintetek mi kell ahhoz, milyen feltételeknek kell teljesülnie, hogy két fiatal házasságot kössön!
Vigyázz, talán a két fiatal közül te vagy az egyik...


Üdv.
Anti[/quote]

Szia, Anti!

A mi esetünkben egyetlen akadálya van, hogy együttéljünk, illetve, hogy összeházasodjunk. Ez pedig sajnos a pénz. :cry: És ez nem kifogás. Sajnos ez van. A helyzet ugyanis az, hogy különköltözni nem tudunk, a szülőkkel való együttélés pedig szóba sem jöhet. Nem csupán azért, mert szerintem rengeteg konfliktus forrása lehet a szülőkkel való együttélésnek - pláne egy panelben -, hanem azért is, mert egész egyszerűen nem megoldható. De ha külön is tudnánk költözni - mert mondjuk egy "varázsütésre" lenne egy lakásunk :*: -, akkor sem tudnánk fenntartani. Nincs rá pénzünk!!!! Jelen esetben a szülők sem tudnak támogatni - páromnak ráadásul meghalt az apukája régen; így ketten laknak anyukájával -, így várnunk kell.
Most a helyzet az, hogy gyűjtögetünk mindketten. Párom még két évig főiskolára jár, és emiatt főállásban sem fog tudni dolgozni. Jelenleg dolgozik - egy szállodában éjszakai recepciós -, de sajnos el kell jönnie, mert a tavalyi tanév alatt tapasztalta, hogy a tizenkét órás, éjszakai műszak mellett nem tud rendesen felkészülni a vizsgákra. Úgyhogy most részmunkaidős állást fog keresni. Mondtam is neki, hogy egyelőre a suli legyen a legfontosabb, ha emellett nem bírja a melót, akkor inkább jöjjön el. Előbb ő vetette fel a dolgot, és rengeteget morfondírozott rajta, de mivel nem volt lehetőség részmunkaidőben dolgoznia ott, ezért el fog jönni onnan. Én most keresek állást - holnap kiderül, összejön-e egy munka.
Úgyhogy itt tartunk most. Valójában nehezen viseljük a mostani helyzetet; szeretnénk együtt élni végre és az esküvőről is szoktunk beszélgetni, de egyelőre nem tudunk mit csinálni. :cry: Biztosak vagyunk egymásban; tudjuk, hogy együtt szeretnénk leélni az életünket, mégsem tehetünk perpillanat semmit. Pedig nagyon szeretnék már feleség (is) lenni, és gondoskodni az uramról. :wink: Egyébként úgy érzem, hogy nagyon szerencsés vagyok vele. Mégpedig azért, mert tapasztalataim szerint a mai huszonéves világi fiúk többsége menekül a "házasság" szó hallatán, de ő nem. Éppolyan természetesnek tartja, hogy "ha eljön az idő, az ember megházasodik", mint én. A mai emberek legnagyobb része nem így látja, vagy ha így is, akor sem veszi sokszor komolyan a házasságot. Az én szememben viszont a házasság szent dolog; el nem tudom képzelni, hogy valaha elváljak. Érdekes, mert eszembe jutott, hogy anno, még amikor általánosba jártam, akkor az volt a nagy dolog, ha valakinek elváltak a szülei, most pedig az, ha még együtt vannak. Tudom, hogy minden kapcsolat két emberen áll vagy bukik, de teljes mértékben bízom és HISZEK benne, hogy a gyerekeim nem fognak csonka családban felnőni, együtt fogok párommal megöregedni, és öregkorunkban is kézen fogva fogunk mászkálni, ahogy ma is látni így sok idős házaspárt. Olyan aranyosak!


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2006. okt. 04., szerda 11:01 
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 04., szerda 10:02
Hozzászólások: 159
Tartózkodási hely: Révkomárom (Szlovákia)
Bocsánat, hogy ilyen hosszúra sikeredett, de mindenkit biztatok az elolvasásával, mert sok építő dolog van benne szerintem. :D Anyuszihoz hasonlóan nekem is nyáron volt az esküvőm. Történetünk hasonló. :*: Mi férjemmel 7 éve ismerkedtünk meg egy középiskolai kutató táborban. Ott felajánlotta, hogy náluk is lehetne egy sátortábor féleség. Nekem nagyon beindult ekkor a fantáziám, mert Ő Szlovákiában lakik, és én nagyon szerettem, és még szeretem is a növényeket, és arra gondoltam, hogy milyen növénykülönlegességek lehetnek arra. :D Ezért elkezdtünk levelezni. Néhány levelet váltottunk csak. Rákövetkező évben ismét mindketten ott voltunk ebben a kutató táborban. Attilának a tábor után szüksége volt szállásra pesten, én meg mondtam neki, hogy jöjjön hozzánk, öcsém szobájában elfér. Ez után már többet járt hozzánk, és nagyon jó barátok lettünk. Egyikünknek sem fordult meg a fejében, hogy ez több is lehetne, mert Attilának volt barátnője, én meg akkor még abban voltam, hogy én nem akarok családot, férjet, inkább a kutatásnak akarok élni. Szerintem pont ennek köszönhető, hogy ilyen jó barátság alakult ki köztünk. Ha nálunk volt, elhívtam a gyülekeztünkbe. Bár még nem volt hívő, de nagyon szeretett ifibe járni. Egyszer, amikor Attila már szakított a barátnőjével, meghívtam hozzánk szilveszterezni a gyülekezetbe. Szilveszter után barátnőm (aki a tanúm volt most az esküvőn) azt mondta, hogy ez szerinte már több köztünk, mint barátság. Mondtam neki, hogy ez nem így van. Aztán egy hétvégén elmentem Attilához. És mai napig nem tudunk megegyezni, hogy mi történt akkor. Szerinte én kezdeményeztem, szerintem meg ő. :*: Szóval az biztos, hogy valami "Deus ex machina" volt, és Isten irányított minket, mert hogy, hogy nem elkezdtünk járni.
Három hónapig bírtam, utána szakítottunk. Az egyik problémám az volt, Attila nem volt hívő, és nem tudtunk együtt imádkozni, pedig nagyon igényeltem volna. A másik ok, meg természetesen én voltam. Nem tudtam elfogadni a helyzetet, hogy én házasságra készüljek, mikor nem is akarok családot. (Az számomra evidens volt, hogy nem játszadozok fiúkkal, csak akkor járok velük, ha el tudom képzelni, hogy ő férjem legyen egyszer.)
Azon a nyáron, amikor szakítottunk, Pesten dolgozott. Egy igen kedves családnál kapott szállást a gyülekezetből. (Azóta a férfi már gyülekezetünk gondnoka.) Én eközben ifitáborban voltam, és az imaesten imádkoztam Attiláért, hogy térjen meg. Elképzeltem, hogy mikor olyan 50 éves lesz, és már semmit nem tudok róla, megtér. Mikor visszaérkeztem a táborból, felhívott, hogy szeretne velem beszélni. Én először nem akartam, és ő ezt elfogadta, de aztán felhívtam, hogy jó, inkább beszéljünk mégis. Ekkor elmondta nekem, hogy megtért. :o Utána nem sokkal ismét elkezdtünk járni. :D De részemről még mindig nem volt teljesen tiszta a dolog, mert nem voltam benne biztos, hogy nekem férj, és család kell. Ezel még jó hosszú ideig megszenvedtem, vagy jó 1,5 év harcom volt, mikor Isten világossá tett előttem mindent. Egy kis "életfát" készítettem, és akkor szólt hozzám Isten, hogy ide figyelj gyermekem! Én épp így készítem neked Attilát. Én is rád gondoltam, miközben készítettem, mint ahogy most te is arra gondolsz, akinek készíted. Én is úgy készítem neked, hogy számodra a legszebb, és legjobb legyen, hogy örülj neki. Persze, hogy hibái is vannak, lesznek, de azok is értetek vannak, hogy sok-sok mindenre megtaníthassalak benneteket.
Na ettől kezdve semmi kétségem nem volt. Erre a bizonyosságra kb. egy évre, születésnapjaink közelében megtartottuk az eljegyzést, és most, az eljegyzésre egy évre megtartottuk az esküvőt.
Problémánk nekünk is akad. Nekünk sincs saját lakásunk. Egy faluban lakunk, a falu egyetlen panelházában anyósomékkal, és férjem két testvérével, és a huga barátjával. Szóval van egy 3 m * 5 m-es, otthonosan berendezett szobánk :D . Munkánk még nincs, most keresünk, de hisszük hogy hamarosan megkapjuk a legjobb munkát. Isten mindent olyan jól intézett, ezt is biztosan így fogja tenni. Megtaláltuk a faluhoz legközelebbi református gyülekezetet, ahol az első pillanattól otthon érezzük magunkat. Pont most indul (eddig nem volt) októbertől egy ifi, aminek reméljük, hogy tudunk, lelkes tagjai lenni, és nem fog meggátolni benne a munka, de biztos, hogy menni fog, mert Isten mindent olyan szépen intézett és intéz. Mindezért nagyon hálásak vagyunk neki!


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2006. okt. 04., szerda 15:02 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6079
Kedves Gabriék!

Gondoltam ám Rátok júl. 15-én, ugye,akkor volt?

Most pedig énekelek:

Te csak az Istennek országát keresd,
és az Ő szent igazságát,
Minden egyéb megadatik majd neked,
Békéje, áldása vár rád!Nagyon szép a történetetek, ismerem ezt az elterelő hadműveletet, h. vmi valós dolog miatt az ember kizárja, h. ez vminek a kezdete, így tud szabadon beszélgetni, ...aztán egyszercsak fény derül az igazságra,h. megtaláltuk egymást.


Lenne egy kérdésem: miért te költöztél?


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2006. okt. 04., szerda 17:26 
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 04., szerda 10:02
Hozzászólások: 159
Tartózkodási hely: Révkomárom (Szlovákia)
Szia Erika!

Köszönjük, hogy gondoltál ránk. :D Igen, Július 15-én volt az esküvő.

Hogy én költöztem, annak több tudott, és több még előre nem látott oka is volt.

Az egyik az volt, hogy apósomék lakása nagyobb, mint az én szüleimé, kényelmesebben elférünk.
Még nem teljesen volt tudott, de sejthető volt, hogy a szobámra többeknek is szüksége van. Barátnőm szeretett volna ide jönni albérletbe, mert a jóval minimálbér alatti fizetéséből (40.000 Ft) nem tudta kifizetni az albérletét, másról nem is beszélve. Aztán sajnos ő került "küszöbre", de sikerült testvéréhez költöznie.
A másik pályázó pedig unokatestvérem volt, mert Miskolcról ment fel Pestre, és Pesten szeretne dolgozni.
Meg már nagyon vágytam el Pestről. Itt természetközelebbi helyen vagyunk, ami számomra nagyon jó, és tetszik a nyugodtabb életmód is, mint a Pesti.
Az előre nem látható ok pedig az volt, hogy úgy érzem, hogy Isten itt akar minket látni. Ezt a Párkányi gyülekezet miatt tudom, hogy teljesen otthon érezzük ott magunkat. Remélem, hogy a közelben kapunk munkát, hogy maradhassunk ebben a gyüliben.
Most kb. ennyiről tudok, de meglehet, hogy van mégtöbb oka is. :*:


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2006. okt. 04., szerda 18:57 
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 03., kedd 07:08
Hozzászólások: 6
Tartózkodási hely: Vác
A mi esküvőnk is július 15-én volt! :D

Nektek melyik templomban?


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2006. okt. 04., szerda 19:23 
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 04., szerda 10:02
Hozzászólások: 159
Tartózkodási hely: Révkomárom (Szlovákia)
Szia Anna!

Van egy erős olyan érzésem, hogy abban a templomban, ahol a tieteké. :D


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2006. okt. 04., szerda 21:19 
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 30., szombat 13:13
Hozzászólások: 260
sziasztok

jaj, de jó olvasni ezeket a szépeket:))))))))))

Gratulálok sok szeretettel nektek, Gabri, anyuszi!!!
köszi a részletes történetet:)
Párkányról még csak hallottam, mert van ott egy ismerős, de biztos szép!!
áldjon meg titeket ott az ÚR!!!

sok puszi és várjuk a további esküvőket;)))

dorcsi


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2006. okt. 14., szombat 16:48 
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 30., szombat 20:10
Hozzászólások: 381
Tartózkodási hely: itt
Én bevallom, hogy irígykedéssel olvasom a történeteket, amiért bocsásson meg nekem az ÚR.
:?

_________________
Az ÚR közel!


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2006. okt. 14., szombat 17:22 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 30., szombat 08:33
Hozzászólások: 1884
Tartózkodási hely: Bács-Kiskun megye
semibrevis írta:
Én bevallom, hogy irígykedéssel olvasom a történeteket, amiért bocsásson meg nekem az ÚR.
:?Semi, még a te férjed is megtérhet, ne csüggedj! :)


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2006. okt. 17., kedd 21:35 
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 30., szombat 20:10
Hozzászólások: 381
Tartózkodási hely: itt
no igen, Istennek semmi sem lehetetlen!
akkor lehet, hogy beszámolhatok róla, hogy volt esküvőnk...
bár azt sem bánom, ha nem lesz, csak bárcsak megtérne a férjem! :roll:

_________________
Az ÚR közel!


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2006. okt. 25., szerda 09:44 
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 13:22
Hozzászólások: 185
Tartózkodási hely: Budapest/Érd
semibrevis írta:
no igen, Istennek semmi sem lehetetlen!
akkor lehet, hogy beszámolhatok róla, hogy volt esküvőnk...
bár azt sem bánom, ha nem lesz, csak bárcsak megtérne a férjem! :roll:Semi, legyen a te hited szerint! És tudom, hogy mennyire nehéz tud lenni ez a teher, bár személyesen nem éltem meg... Az Úr adjon szabadulást a párodnak !

_________________
"Örvendek igazságodon, magasztallak minden napon, Örökké éneklek és szereteted áldom!
Mindig csak rólad énekelnék!...Mindig csak rólad énekelnék!"


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 172 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3, 4, 5 ... 12  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Style by phpBB3 styles, zdrowe serce ziola
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség