Időzóna: UTC + 1 óra
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 
 

Én vagyok-Ehje aser
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2008. ápr. 03., csütörtök 11:26 
Offline

Csatlakozott: 2007. aug. 10., péntek 17:57
Hozzászólások: 46
Tartózkodási hely: Miskolc
Búza és konkoly.

Sokáig haboztam, hogy hova tegyem Fórumunkba a témát. Sokba illenék. Végső döntésemben segített, Jézus /Én vagyok…/szava. Isten országa szókapcsolatot nagyon szerette. A „bazileia”-királyság több mint 90.-szer szerepel Jézus ajkán. Arról a királyságról van szó, melyben a Szentháromság uralkodik tulajdonosként. Nem mennyországról van szó, hanem ahhoz:” Hasonló a mennyek országa ahhoz az emberhez, aki jó magot vetett főldjébe .”/Máté 13./ A példázatot Jézus később megmagyarázza tanítványainak. Annyira unikum az elbeszélés, hogy egyedül Máténál találjuk. A többi evangélista kihagyta. Okát nem tudjuk, csak sejtjük. Máté, a hagyomány szerint az író, zsidó ember volt. Lévinek hívták amikor Jézus a vámszedő asztalnál meglátta és tanítványának fogadta. Evangéliumának címzettjei, zsidókból lett keresztyének voltak s mint ilyen kulturális-vallási háttérben felnőttek, inkább tudomásul vették a konkoly létezését a világban, inkább mint a pogányokból lett keresztyének.
A búza és konkoly példázata Urunknak, nem még tejnek italával táplálkozó keresztyéneknek való üzenet. Nehezen emészthető, hogy a világban, mint szántóföldben együtt van, együtt nő a búza és a konkoly .Együtt a jó és a gonosz, a hívő és a nem hivő, akiből a speciális kegyelem /gratia speciális/ hívőt tud formálni, megtérésre segíteni.
Aki már látott búzamezőt, az tudja, hogy a konkoly nem sávosan nő a búza mellett, hanem közötte nő. Még pedig agresszív természetével, elszívja az éltető nedvességet a sokkal szerényebb búza tövektől.
Most nincs szándékomban Isten országáról, vagy az Ország és egyház kapcsolatáról írni,mint Isten elhívott és kiválasztott gyülekezetéről, az eklézsiáról értekezni. Jelen írásomban Isten iránti hálával emlékezem, hogy én aki az un. „népegyház” kereteiben felnövő és hitre jutott lelkész milyen sokat kaptam ettől a jézusi példázattól .Megóvott elbukástól ,csalódástól. Azt
hiszem Luther és Kálvinunk szomorúan vették tudomásul, hogy idő múltán éppen olyan lelkészek, sőt püspökök jelentek meg a reformáció talaján /paráznák ,részegesek ,korruptak/, mint akik konkolyként virágoztak, terjedtek a római egyházban. Hányan és hányan hagyták el egyházunkat, mivel nem tudták, vagy elfelejtették a búza és konkoly példázatát. Új közösséget kreáltak. Nem felejtem azt a budapesti orvost, aki „szabad” gyülekezetet hozott létre, és elhagyta „bűnös” egyházunkat, ahol hitetlen papok prédikálnak Majd visszatért, mivel kitudódott és bizonyítékkal /szerelmes levél /napvilágra került paráznasága. Négy gyermekes családapa esett bele a Sátán vermébe. Akik megbotránkoztak az eseten, vagy a hitben hajótörést szenvedtek, akik ateisták lettek, mind magukra vethetnek csak, mivel Jézus példázata nem volt eledelük. A világból kivonuló esszénusoktól el egészen a „tiszta” gyülekezetekig, vagy gyülekezetről gyülekezetre vándorló, szaladgáló atyafiakig, mind-mind egyszer sem olvasták komolyan Jézus példázatát a búzáról és a konkolyról, pedig pontosan őérettük mondta el két ezer évvel ezelőtt. Áldás ,Békesség Pista.

_________________
Jónás próféta jele..


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 1 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 1 óra


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: Google [Bot] valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Style by phpBB3 styles, zdrowe serce ziola
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség