Engem az foglalkoztat, hogy ezek az emberek vagy zsidó, vagy protestáns gyökerekkel rendelkeztek és még is alapjaiban kérdőjelezték meg a Biblia/Tóra igazságait.
Nekem gyanús, hogy volt valaki mellettük, akitől infót szereztek, de a látott gyümölcs miatt ellenségnek tartották mind ezt.
Szerintem Marx "kiütése" a szegénységgel, a munkás osztállyal szembeni érzéketlenség volt. Magas értelmi képességeit ezért arra használta, hogy nekik segítsen. És hogy ez ne passzolt a keresztyénséggel, az szükség szerűen konfliktusba torkolt.
Nieche szerintem olyat hallott és látott, ami alapjaiban más volt. (szerintem!!!)
Freud olyat állított, amit ma is hallok a templomban. Az érzelmeink hátterében is gondolatok állnak. Elsők a gondolatok, ebből fakadnak az érzelmek (félelmek, harag, öröm, stb.) max. nem vagyunk tisztában teljes mértékben saját gondolkozásunkkal sem.
Nekem a megoldás még mindig a Biblia.
Galata 3.
27. Mert a kik Krisztusba keresztelkedtetek meg, Krisztust öltöztétek fel.
28. Nincs zsidó, sem görög; nincs szolga, sem szabad; nincs férfi, sem nő; mert ti mindnyájan egyek vagytok a Krisztus Jézusban.
Mk 14,7
Mert a szegények mindenkor veletek lesznek, és a mikor csak akarjátok, jót tehettek velök; de én nem leszek mindenkor veletek.
Máté 23.
2. Mondván: Az írástudók és a farizeusok a Mózes székében ülnek:
3. Annakokáért a mit parancsolnak néktek, mindazt megtartsátok és megcselekedjétek; de az ő cselekedeteik szerint ne cselekedjetek. Mert ők mondják, de nem cselekszik.
1Pt 3,4
Hanem a szívnek elrejtett embere, a szelíd és csendes lélek romolhatatlanságával, a mi igen becses az Isten előtt.
Kedves Kuruc!
Mi volt ez a dal? Én is foglalkozok gyerekekkel, csak hogy ne hibázzak...