Időzóna: UTC + 1 óra
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 259 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 14, 15, 16, 17, 18
 

Re: Zsidó vallás és gondolatok
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2012. szept. 04., kedd 21:36 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
Meggyaláztak egy keresztény kolostort Izraelben

Hír TV
2012. szeptember 04., kedd 18:23
Vandálok rongáltak meg egy keresztény kolostort Izraelben. Ismeretlenek keddre virradóra felgyújtották az épület kapuját, falaira pedig héber nyelvű keresztényellenes feliratokat fújtak.

Csatolmány:
attrocitás11.jpg
attrocitás11.jpg [ 55.99 KiB | Megtekintve 4160 alkalommal. ]


Csatolmány:
attrocitás22.jpg
attrocitás22.jpg [ 53.26 KiB | Megtekintve 4160 alkalommal. ]


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Zsidó vallás és gondolatok
HozzászólásElküldve: 2012. szept. 13., csütörtök 06:48 
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 21:41
Hozzászólások: 241
Tartózkodási hely: Debrecen
Kedves Rosta!
Remélem, a méltányosság jegyében, közzéteszed azt is, ha a maguk módján vallásos honfitársaink éppen egy zsidó temetőt "ékesítenek fel" érdekes szimbólumokkal.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Zsidó vallás és gondolatok
HozzászólásElküldve: 2012. szept. 13., csütörtök 09:52 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
Kedves Kuruc, ha átnézel a muszlim topikba, oda is az adott topik, az iszlám problémás dolgait kopizom be. Nem teszek tehát kivételt. Különben itt van a topik gazdája, aki gondoskodik arról, hogy az általad hiányolt hírek bekerüljenek a topikba.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Re: Zsidó vallás és gondolatok
HozzászólásElküldve: 2013. jan. 13., vasárnap 11:56 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
Az alábbi hetek.hu cikk azt elemzi, hogyan alakult a korrupció a Jézus korabeli zsidóság körében. A nagy hatalmú főpapi hivatalhoz vásárlással lehetett hozzájutni. A 6000 főre terjedő farizeusokból álló bírói hálózat maga volt a korrupció melegágya, a farizeusok tökéletesen érvényesíteni tudták az akaratukat.

Érdemes elolvasni a cikket, amelyben idézetekkel részletezik a korabeli korrupció kérdését.. :

Idézet:
A nagy hatalommal járó főpapi hivatalt ekkoriban már másfél évszázada politikai alkukért és pénzért adták-vették; a római uralom elérkezésével pedig már csak olyan ember lehetett főpap, akiben a birodalom megbízott. A császári udvar kénye-kedve szerint váltotta le a főpapokat, a drágakövekkel díszített, szent főpapi ruhát a megszállók az Antonia-erődben tartották elzárva, és csak a nagy ünnepekre adták ki. A hivatalra esélyes, azaz erősen Róma-barát főpapi családok szinte teljesen elgörögösödtek, nem hittek a halottak feltámadásában (ehelyett Platónt követve vagy a reinkarnációt, vagy epikureus mintára a lélek elemekre bomlását vallották), és a hatalmukat biztosító mózesi öt könyv kivételével elutasították a Szentírás isteni eredetét. A főpapi Kathrosz-család nemrég feltárt jeruzsálemi otthonában a régészek bálványszobrokat is találtak. A qumráni tekercsek szerint a főpapság annyira korrupttá vált, hogy sorsuk a biztos elkárhozás: ők a „gúnyolódók”, „a verem fiai”, akik szövetséget kötöttek a halállal; a rabbinikus irodalom „az erőszak embereinek”, Josephus „durváknak és erőszakosoknak” nevezi őket. Jézus velük kapcsolatos súlyos ítéletei az Újszövetségben barátságosnak és engedékenynek tűnnek a többi kortárs véleményéhez képest.

A hatalom birtoklásában részt vevő másik párt-felekezet, a farizeusok ugyan csak hatezer fős volt összesen, de mivel a két és fél milliós társadalmat átszövő bírói rendszer java részét ők adták, elenyésző számuk ellenére rendeleteikkel az egész nép fölött uralkodni tudtak. A mózesi Törvény értelmében ugyanis tíz férfire már jutott egy bíró, ötvenre egy másodfokú bíró, százra egy harmadfokú, ezerre egy negyedfokú, és mindezek felett állt a Szanhedrin elnöke mint legfelsőbb bíró, aki a főpappal közösen döntött minden nagy kérdésben, ennek pedig halálbüntetés terhe mellett engedelmességgel tartozott minden alsóbbrendű bíró. Szintén valamennyi írott forrás megerősíti, hogy a bírói rendszert a Szanhedrin elnökétől fogva lefelé áthatotta a korrupció, ugyanakkor viszont a zsidóságot az isteni Törvény kötelezte a nekik való engedelmességre, ami rendkívül nehéz helyzetbe hozta etikailag a népet. A bírók kiközösítéssel büntették azokat, akik nem engedelmeskedtek rendeleteiknek – így az ilyen emberek teljesen ellehetetlenültek és elszigetelődtek mind a magánéletben, mint üzleti, mind vallási életükben: senki sem vette meg áruikat, nem vehettek részt a zsinagógai istentiszteleteken, baráti, rokoni kapcsolataik megszakadtak. Míg Júdea egészét uralta ez a megfélemlítés, addig a Jeruzsálemtől távoli, perifériális Galileában szakadozott a farizeusok e hálózata, így valamivel szabadabb légkör uralkodott, így aztán az összes szabadabb szellem oda menekült – együtt a valódi bűnözőkkel, lázadókkal és zűrös, fanatikus alakokkal.


http://hetek.hu/hit_es_ertekek/201212/a ... bb_probaja


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 259 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 14, 15, 16, 17, 18

Időzóna: UTC + 1 óra


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Style by phpBB3 styles, zdrowe serce ziola
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség