figyelő írta:
Régi, jó szokásunkhoz híven, tekintsünk vissza - még most, friss emlékekkel - a tegnapi fórumtalálkozóra!
Kedves Figyelő!
Részemről már a múlt évi talin hálát adtam azért, mert ilyen sokfelől jött, ennyire eltérő gyökerű, identitású Krisztusban hívő emberek ennyire egységesen tanúbizonyságát adták a Jézusban való elhivatottságnak. Annak, hogy a hitük mennyire megajándékozta, segített őket, és annak, hogy Jézus iránt mennyire elkötelezett ez a sok különféle helyzetből jövő ember.
Most inkább a párbeszéd volt fontos a számomra, amely során a különféle teológiai, élethelyzet kérdésekben is teljesen nyitott párbeszéd alakult ki, melynek során mindenki őszintén, taktikázás, mellébeszélés nélkül tette fel a kérdéseit, vállalta a maga nézeteit, ezáltal vállalt esetleg bizonyos megmérettetést is.
Nem az okoskodó emberek párbeszéde volt ez, hanem a értelmet, és lehet, hogy nagy szó, de a Jézust kereső emberek párbeszéde volt, amikor a legkülönfélébb élethelyzetekről, teológiai kérdésekről beszélgettünk. Egy év alatt eljutottunk odáig, hogy nem kóstolgattuk egymást, a helyet, az alkalmat, hanem nyitottan eszmét cseréltünk.
Szerintem jobban értjük egymást a tali után, és remélhetőleg jobban értem, értjük, hogy mi is jöjjön azután a bizonyos kettős pont után...