Parókia fórum
https://honlap.parokia.hu/forum/

Hogy volt..?
https://honlap.parokia.hu/forum/viewtopic.php?f=29&t=155
Oldal: 1 / 1

Szerző:  figyelő [ 2006. nov. 26., vasárnap 14:05 ]
Hozzászólás témája:  Hogy volt..?

Régi, jó szokásunkhoz híven, tekintsünk vissza - még most, friss emlékekkel - a tegnapi fórumtalálkozóra!

Ki, mit "kapacitált" belőle - ha egyáltalán? Kellemes vagy kellemetlen meglepetés volt az egész?

Volt-e olyan része a beszélgetésnek, bizonyságtételeknek, ami segített hited növekedésében?

A magam részéről sajnálom, hogy Fony továbbra is inkognitóban maradt, akárcsak Kikka. Semi pedig tavaly óta tartozik két puszival.

Örülök, hogy új találkozásaim is lehettek, a viszontlátáson túl.

Köszönöm a sok munkát a szervezésben, a sok finomság elkészítésében. Szenély szerint Erikának a nagy adag juhtúrót - igen finom. Az Úr áldja meg őt és férjét nagylelkűségéért, hiszen önmagában a Felvidékről ideruccanni sem olcsó mulatság.
Magdának köszönöm a könyvajándékot, Tavasznak a könyvjelzős emléket, Boglárkának a "jelenléti" képeslapot.

Ha valakit érdekel a könyvkivonat (Imáddal érintsd meg a világot!), az keressen meg e-mailben, s elküldöm. Nyomtatott formában csak az a két példányom volt, amit Erikának és Boglárkának szántam.

Végezetül, de elsősorban áldom az Urat az alkalomért és kérem Őt, hogy túl a "testies" örömködésen túl, kiben-kiben munkálja tovább az esetlegesen és reményem szerint Tőle való gondolatok (ha voltak ilyenek)kibontását, megszentelődési fejlődését!

Amennyiben eszköze lehettem ebben; kizárólag Őt illesse a dicséret és magasztalás!

Szerző:  figyelő [ 2006. nov. 26., vasárnap 14:11 ]
Hozzászólás témája: 

Bocsánatot kívánok, de látom, az eredeti topicban már megtörténtek a visszatekintések, ezért "modernizálni" kéne ezt valkinek oda, valahogy, noha elég bénán fog hatni a "felvezető szöveg" a beírásaitok után.
Hiába, így jár, aki nem tájékozódik kellő mélységben.
Lehet, hogy az egészet ki kell ollózni, radirozni, savazni...

Moderátorok!
Íme a feladat..

Szerző:  semibrevis [ 2006. nov. 26., vasárnap 14:51 ]
Hozzászólás témája: 

Ó, hát igazán sajnálom, hogy most végképp megbízhatatlan, könnyelmű ígéreteket tévő nőszemélynek látszom... már meg sem ígérem, hogy jövőre megadom...látszik, hogy ember tervez...

Szerző:  rosta [ 2006. nov. 26., vasárnap 15:28 ]
Hozzászólás témája:  Re: Hogy volt..?

figyelő írta:
Régi, jó szokásunkhoz híven, tekintsünk vissza - még most, friss emlékekkel - a tegnapi fórumtalálkozóra!Kedves Figyelő!

Részemről már a múlt évi talin hálát adtam azért, mert ilyen sokfelől jött, ennyire eltérő gyökerű, identitású Krisztusban hívő emberek ennyire egységesen tanúbizonyságát adták a Jézusban való elhivatottságnak. Annak, hogy a hitük mennyire megajándékozta, segített őket, és annak, hogy Jézus iránt mennyire elkötelezett ez a sok különféle helyzetből jövő ember.

Most inkább a párbeszéd volt fontos a számomra, amely során a különféle teológiai, élethelyzet kérdésekben is teljesen nyitott párbeszéd alakult ki, melynek során mindenki őszintén, taktikázás, mellébeszélés nélkül tette fel a kérdéseit, vállalta a maga nézeteit, ezáltal vállalt esetleg bizonyos megmérettetést is.

Nem az okoskodó emberek párbeszéde volt ez, hanem a értelmet, és lehet, hogy nagy szó, de a Jézust kereső emberek párbeszéde volt, amikor a legkülönfélébb élethelyzetekről, teológiai kérdésekről beszélgettünk. Egy év alatt eljutottunk odáig, hogy nem kóstolgattuk egymást, a helyet, az alkalmat, hanem nyitottan eszmét cseréltünk.

Szerintem jobban értjük egymást a tali után, és remélhetőleg jobban értem, értjük, hogy mi is jöjjön azután a bizonyos kettős pont után...

Szerző:  FM [ 2006. nov. 26., vasárnap 15:30 ]
Hozzászólás témája: 

Kedves Admin tedd fel amit elmondtál, mert csak arra emlékszem, hogy nagyon jó volt, de arra, hogy miért volt jó és mit mondtál nem emlékszem.
Szóval a mag olyan mélyre került, hogy szükséges egy kis felszin porhanyósítás.
Lehet, hogy eszembe jut, de azért mindenki épülésére kérlek tedd fel, és azt is kérem bocsáss meg, hogy nem emlékszem rá, csak az élményre.
:)

Szerző:  net2rist [ 2006. nov. 27., hétfő 08:17 ]
Hozzászólás témája: 

köszönöm szépen, hogy ott lehettem :)

legnagyobb "revelation": a KETTŐSPONT

legnagyobb MEGLEPETÉS: figyelő éneke (ne merészeljen senki cinizmust belelátni a mondatomba: TÉNYLEG NAGYON SZÉP VOLT!!)

a második éneket amúgy ismertem "eredetiben", valamelyik baptista énekeskönyv gyakran énekelt darabja, talán valamelyik énekkari gyűjteményben van, ismertem az EGÉSZEN EREDETI amerikai verziót is (egy döbbenetes film-élményem kapcsolódik hozzá, utcai lövöldözésben véletlenül megölt srác anyja, ahogy eljut odáig: "it is WELL"... huhh... még most is borsódzik a hátam, ahogy EBBEN az összefüggésben énekli a fekete gyülekezet), ismerem személyesen BalogFerit is és nagyon szeretem, és MINDEZEK UTÁN figyelő személyisége pluszban hozzáadva...
tényleg nagyon szép és igazán mély élmény volt: KÖSZÖNÖM!

Szerző:  figyelő [ 2006. nov. 27., hétfő 09:00 ]
Hozzászólás témája: 

Rosta mondta:

Nem az okoskodó emberek párbeszéde volt ez, hanem a értelmet, és lehet, hogy nagy szó, de a Jézust kereső emberek párbeszéde volt, amikor a legkülönfélébb élethelyzetekről, teológiai kérdésekről beszélgettünk. Egy év alatt eljutottunk odáig, hogy nem kóstolgattuk egymást, a helyet, az alkalmat, hanem nyitottan eszmét cseréltünk.Távol álljon tőlem a kötözködés, de, ha itt voltak megtért és újjászületett emberek, akkor már nem beszélhetünk Jézus kereséséről. Inkább a Benne való elmélyülés, ismeretének mind teljesebbbé válása a jó kifejezés - különben nagy baj van, ha egész életünk a kereséssel telik, majd meghalunk, s még mindig csak MAJDNEM (sátáni terminus!) találtuk meg. :idea:

Szerző:  Kikka [ 2006. nov. 27., hétfő 12:18 ]
Hozzászólás témája: 

Kedveseim!
Nagyon sajnálom, hogy nem lehettem ott, már megint :cry: :cry:
Egyelőre kissé kusza az életem, vannak körülöttem, akik főleg azzá teszik, és egyszerűen képtelen voltam még röpke 3 órára is lemenni :cry: Az egész hétvégém tiszta gyalog-galopp volt :?

Reméltem, hogy jó éreztétek magatokat, és olvasom is, hogy így volt.
Áldott az Úr azért, mert ezt a kis közösséget folyamatosan építi, még személyes találkozásokkal is!
És áldjon meg az Úr minden szervezőt, résztvevőt! :wink:

Szeretettel gondolok rátok!

Szerző:  Indu [ 2006. nov. 28., kedd 19:23 ]
Hozzászólás témája: 

Sziasztok!

Nekem is nagy öröm volt megismerni titeket!
Köszönet a szervezőknek. Az énekek is szépek voltak.
Aki repetázni szeretne Mendelssohn 95. zsoltárából, itt megteheti :)

http://www.biblia.hu/zene/m3u/nyis-4.m3u

Üdv:
Indu

Szerző:  rosta [ 2006. nov. 28., kedd 20:44 ]
Hozzászólás témája: 

figyelő írta:

Távol álljon tőlem a kötözködés, de, ha itt voltak megtért és újjászületett emberek, akkor már nem beszélhetünk Jézus kereséséről. Inkább a Benne való elmélyülés, ismeretének mind teljesebbbé válása a jó kifejezés - különben nagy baj van, ha egész életünk a kereséssel telik, majd meghalunk, s még mindig csak MAJDNEM (sátáni terminus!) találtuk meg. :idea:


Igazad van, nem Jézus kereséséröl van szó, hiszen azon az ominózus kettöspont kérdésében egyetértünk. Inkább valami olyasmiról van szó, hogy a talin a megváltás, üdvözülés útján kérdéseket feltevö emberek beszélgettek, akiknek fö témája Jézus volt. :)

(Kénytelen vagyok a hosszú ö helyett sima ö-t írni, mert most így látszik a képernyön a hosszú ö: "Q"

Szerző:  kavics [ 2006. nov. 28., kedd 20:48 ]
Hozzászólás témája: 

Kedves Indu!

Figyelő éneklésében jobban átjött az ima oldala, de ez is nagyon szép.
:-)

Szerző:  figyelő [ 2006. nov. 29., szerda 09:34 ]
Hozzászólás témája: 

Köszi Indu a linket!

Kavics!

Ezért mondják, hogy az élőzene barátiasabb, emberközelibb. Ám, aki profi zenét és előadást akar hallani (mint pl. én), annak a stúdiófelvételek ajánlottak.. :)

Szerző:  semibrevis [ 2006. nov. 29., szerda 10:36 ]
Hozzászólás témája: 

figyelő írta:
Köszi Indu a linket!

Kavics!

Ezért mondják, hogy az élőzene barátiasabb, emberközelibb. Ám, aki profi zenét és előadást akar hallani (mint pl. én), annak a stúdiófelvételek ajánlottak.. :)


Hát profi az nem vagyok, ráadásul nem full keresztény zenét játszom (Mozart pl. szabadkőműves volt...), de azért szeretettel meghívlak benneteket jövő vasárnap (10-én) 17.00 órára a budakalászi Faluházba, ahol iskolánk fennállásának 10. évfordulója alkalmából mindenféle szép műsorszámok lesznek.
Játszom egy Moart zongoranégyesben, meg két aranyos 6kezes darabban, valamint szólóban egy Debussy-művet. :wink:

Oldal: 1 / 1 Időzóna: UTC + 1 óra
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/