Szeretettel köszöntök mindenkit!Keresztyén hitéletünket figyelve Interneten,egyházi lapokban,élőszóban elmondott bizonyságtételekben, szinte általánosnak mondható az az igény, hogy jó lenne ha Isten jelekkel,csodákkal erősítené hitünket,s ezzel is kézzelfoghatóvá tenné irántunk való szeretetét.Ez a biblikus keresztyénségen kívűl, teljesen érthető.Jézus követőinél már megkérdőjelezi az Őbenne vetett hit valódiságát.Tudom Bibliánkban sok jelet kaptak az ószövetségiek,és Urunk is sok csodát tett,és az apostolok is Mesterük felhatalmazásával
A zsidó kortársak permanensen követelték Jézustól a messiási jeleket,amit Ő nem elégített ki, hanem a Tőle szokatlan fogalmazásban utasította el a kérést:E gonosz és parázna nemzetség jelt kíván:és nem adatik jel neki,hanemha Jónás prófétának jele." /Máté 12.39./
Mi volt a jónási jel?Az, hogy a próféta igehírdetésére a ninivebeliek megtértek s így megmenekűltek.Ahol az evangélium hírdetése másodrangú szerepet kap és helyére kerűl és helyére kerűl a csodaélmények, a jelek prédikálása,a róluk szoló bizonyságtételek,ott kitessékelték a Szentlelket, úgy az egyén, mint a közösség életéből
A második jónási jel:"Mert amiképpen Jónás három éjjel és három nap volt a cethal gyomrában, azonképpen az embernek Fia is három nap és három éjjel lesz a főld gyomrában."Minden jel eltörpűl húsvét csodája mellett.
Talán a csodavárás legáltalánosabb területe a betegekért mondott imádságunk.Bíztat is erre minket az Ige, de nagyon keskeny ez az ösvény, mikor járunk rajta.Férfi, akinek hónapjai volta hátra gyomorrák miatt,felesége asszonytársaival napokon keresztűl imádkozott férje gyógyúlásáért.És meggyógyúlt a beteg.Pár heti lábadozás után, első dolga volt össze szűrni a levet a szomszéd asszonnyal.Az imádkozók nem kértek megtérést,üdvösséget, csak gyógyulást.Gyűmőlcséről ismerszik meg a fa!
A másik történet:amásodik világháború és fogságból szabadúlt férfi a templomban könnyes szemmel tett bizonyságot arról, hogy őt Isten úgy szerette,hogy onnan hazahozta.Majd egy özvegy is,zokogva kérdezte,hogy az ő férjét nem szerette Isten, mivel ott halt meg a lágerben?
Isten szeretetéről egyedűl és kizárólag Jézus Krisztusban beszélhetünk.Hogy szeret Isten?Úgy, ahogy a János 3.16.-ban olvassuk, és csak úgy!
Ma amikor a földön a Mammon-Fortuna isten imádata terjed, ahol a könnyen hívők tábora sokasodik, ahol anyagot /mű/ állít elő a tudomány, a génsebészet, az őssejt kutatás embert "gyárt", ahol a mérgezett agysejtek piacán mindenre van vevő, legfőképpen arra, hogy elhiggyük a kigyó szavát::...olyanok lesztek, mint az Isten..."/Gen.3.5./ott a Krisztusban hívőknek csak egy jel adatott:JÓNÁS JELE!
Most 78 éves koromban, a mai napig nem értem, de Isten iránti hálaadással írom le, hogy 13 éves koromban, egy alcsúti konferencián, hogy tudtam IGENT mondani Jézusnak.Hogy maradhattam meg a keskeny úton évtizedeken keresztűl, pedig kapta hideget, meleget bőven.Utam végéhez közelítve, legnagyobb örömöm, hogy az Ővé vagyok testestől,lelkestől.Mind többet gondolok erre a jézusi ígére:"...ti megláttok, mert én élek és ti is élni fogtok."/Ján.14.19./
Annak a hívő embernek, akinek az életében szép lassan devalválódik a jónási jel, és visszatekintve a siker élmények foglalják el hitéletét,akkor egyik professzorunk frappáns mondata jut eszembe:akinél nem az a karrier, hogy ő már nem él, hanem él benne a Krisztus, ott nagy baj van.Én teszem hozzá, lehet, hogy nagy karriert fog befutni főldi pályáján.Áldás,Békesség!
_________________ Jónás próféta jele..
|