Parókia fórum
https://honlap.parokia.hu/forum/

szabályos-szabálytalan; törvényes-törvénytelen --->> a
https://honlap.parokia.hu/forum/viewtopic.php?f=29&t=343
Oldal: 1 / 1

Szerző:  FM [ 2007. jún. 19., kedd 13:13 ]
Hozzászólás témája:  szabályos-szabálytalan; törvényes-törvénytelen --->> a

Kérlek ha tudjátok írjátok meg, hogy ügyvéd szóbeli, vagy írásbeli megállapodás alapján dolgozik?

Szerző:  cilla [ 2007. jún. 19., kedd 21:02 ]
Hozzászólás témája:  Re: szabályos-szabálytalan; törvényes-törvénytelen --->&g

FM írta:
Kérlek ha tudjátok írjátok meg, hogy ügyvéd szóbeli, vagy írásbeli megállapodás alapján dolgozik?


Szia Magda!
Megpróbáltam Neked utánanézni.A legtöbb helyen írásbeli megbízást mondanak.Bemásolom az egyik cikket amit találtam.Ebben elég részletesen leírja a teendőket.

2.
ÜGYVÉDKERESÉS EGYEZTETÉS: Ha felismerte a problémát, meg kell keresnie a megfelelő ügyvédet és időpontot kell vele egyeztetnie. Amennyiben nem biztos hogy jól választ akkor forduljon hozzánk.
3.
TÉNYVÁZLAT: Az ügyvéd megerősíti, hogy ügyvédi közbenjárásra van szüksége, akkor felveszi az Ön problémájának tényvázlatát, az Ön adatait és az ügy konkrét, pontos leírását. Ez fogja a megbízás és a későbbi munkavégzés alapját képezni. Semmilyen körülményt se hallgasson el!!! Az ügyvédet köti az ügyvédi titoktartás és csak hozott anyagból tud dolgozni!
4.
ÁRAJÁNLAT: Az ügyvéd javaslatot tesz az ügy ellátásának díjazására. Erről az ügyvédi szolgáltatás menüpont alatt olvashatott. Ezt érdemes végiggondolnia, ha nem muszáj ne vállaljon olyan kötelezettségeket amit később nem tud teljesíteni. Az ügyvédi munkadíj ÁFA köteles (20%).
5.
MEGBÍZÁS: Az ügyvéd megbízási szerződés alapján dolgozik. Ez nem vállalkozási szerződés, tehát nem egy eredmény elérésére koncentrál! Ez azt jelenti, hogy sikertelenség esetén is (kivétel sikerdíj) jár a megállapodott munkadíj. A munkadíjat alapvetően a megbízási szerződés részeként szokás meghatározni, de lehet külön mellékletként.
6.
MEGHATALMAZÁS: Ahhoz, hogy az ügyvéd a feladatát el tudja látni, szervezetek előtt eljárhasson az Ön nevében, Önnek meghatalmazást kell adnia a részére. A meghatalmazást konkrétan kell megfogalmazni, tehát kitűnjön belőle, hogy mire terjed ki és meddig tart. Például: Adóhivatal előtt a 2004-es ÁFA ellenőrzéssel kapcsolatosan teljeskörűen képviseljen, helyettem és nevemben eljárjon. A meghatalmazás visszavonásig érvényes. Ha nem vagyunk megelégedve és azt visszavonjuk, akkor az adóhivatal felé is jelezzük azt.
7.
RENDELKEZÉSRE ÁLLÁS, FIZETÉS: Mindig legyen Önnél pénz, mert attól hogy a megbízás alá van írva az ügyvéd mindig kér előleget. Ez lehet munkadíjelőleg és költségelőleg. Ezután már csak segítenie kell az ügyvédet együttműködésével, az információk és egyéb az eljáráshoz szükséges kötelezettségek biztosításával.

Talán még annyit tudnék mondani, hogy a polgármesteri hivataloknál, úgy tudom, hogy van ingyenes jogtanácsadás.

Üdv szeretettel cillaSzerző:  FM [ 2007. jún. 19., kedd 22:51 ]
Hozzászólás témája: 

Szia Cilla!

Köszönöm a fáradozásod, ha lehet írd meg, hogy ezt hol találtad.

Szerző:  cilla [ 2007. jún. 20., szerda 06:52 ]
Hozzászólás témája: 

Szia Magda!

Itt találtam a cikket.
http://www.ugyvedeknek.hu/ikreator/ugy/ ... 38-hu.html

Itt pedig nagyon sok információt találsz.Van olyan is, hogy on-line jogsegély, szintén ezen a portálon.
http://ugyved.lap.hu/

Oldal: 1 / 1 Időzóna: UTC + 1 óra
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
http://www.phpbb.com/