Időzóna: UTC + 1 óra
Új téma nyitása A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 9 hozzászólás ] 
  Nyomtatóbarát verzió

TÖRVÉNY!
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2006. dec. 12., kedd 07:10 
Mire való a törvény, mi a törvény?

Ne legyen idegen Istened, csak a Szabadító! Ne keress idegen isteneket.

Ne a teremtményeket istenítsd. Az élőlények, csillagok, a föld minden dolga nem Isten! Ne akard ezeket merevíteni, fixálni és úgy leborulni előttük.

Isten nevét ne koptasd, ne használd kötőszó ként. Amikor az Ő nevét használod, akkor tudd, hogy kiről beszélsz, minden Teremtőjéről, a te Szabadítódról!

Hat napig becsülettel dolgozz, ne légy ingyen élő, mert aki nem akar dolgozni ne is egyék, de a hetedik napot egészében az Úrnak szánd, pihenj és a Vele való közösségben erősödj, ha lehet testvérek között.

Tiszteld a szüleid, akik idősebb kort megéltek már mint te. Miért nézed le őket, amikor te nem mentél még át azokon amiken ők már igen, és túl élték?

Ne ölj!
A magzatot se és az ember társad lelkét se pusztísd, mert a teste is bele fog pusztulni. Ne mond neki ok nélkül bolond, ne mond neki hogy te egészében elvetni való vagy.
Ha bolondnak nevezed, mond meg miért, de általánoságban ne vesd el, szeresd!

Ne paráználkodj!
Ne engedj azoknak a vágyaknak, amikről már te is tudod az elején, hogy tisztátalanok, mert Isten háta mögött akarod ezeket tenni. Kicsit fordulj el Uram, mert most ez nem tetszene neked, de olyan jó lesz egy kicsit ártani magamnak és másnak a pillanat örömét keresve. Most nélküled megyek Uram, nézd el ezt nekem!

Ne lopj!
Van ami nem a tiéd! Másra bízta az Úr! Neki a felelősége, hogy arra vigyázzon és ápolja. Te miért veszed el más feleségét, férjét? Miért veszed el más idejét? Miért lopod el testvéred örömét?
Miért lopod el azt az állami támogatást, ami nem neked jár?

Ne tanuskodj hamisan!
Ha a másik ember nem a te mondataid szószólója, nem a te barátod, nem a te felekezeted, gyülekezeted tagja, akkor vele mindent lehet? Akkor hamisan beszélhetek róla a háta mögött? Akkor elmondhatok róla olyanokat is, amiket csak gondolok vele kapcsolatban, akkor is, ha ő nem ezeket mondta?

Ne kívánd a másét, a házát, feleségét, férjét, kocsiját, telkét, munkahelyét.
Miért gondolod, hogy te ott helyt tudnál állni? Miért kívánod ezeket, hiszen csak a külsőséget látod? Neked annyit ad az Isten, amivel boldogan élhetsz, de neked ez nem elég!
Miért?
Használd azt, amit neked adott hűségesen és akkor kapsz!


És mire való a törvény? A római levélben megtalálható!

Péter


Vissza a tetejére
  
 

HozzászólásElküldve: 2006. dec. 12., kedd 08:14 
Aktív tag
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 30., szombat 16:09
Hozzászólások: 791
Jak 1,19 Azért, szeretett atyámfiai, legyen minden ember gyors a hallásra, késedelmes a szólásra, késedelmes a haragra.
Jak 1,20 Mert ember haragja Isten igazságát nem munkálja.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2006. dec. 12., kedd 08:21 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 08:52
Hozzászólások: 4464
Idézet:
késedelmes a szólásra


én például MEG SE SZÓLALOK ;)

_________________
/mT


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2006. dec. 12., kedd 08:26 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 03., kedd 07:57
Hozzászólások: 1476
Tartózkodási hely: Rákoskeresztúr
Tudom, hogy a gyerekszájba kéne, de olyan szépen ideillik:
Tündi épp járja körbe a lakást, szépen sorban mutogat az összes konnektorra, és mondja, hogy nem-nem-nem, és rázza a fejét :D:D.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2006. dec. 12., kedd 08:45 
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 11., szerda 13:59
Hozzászólások: 496
Tartózkodási hely: Kassa kerülete
:*:

_________________
Én választottalak titeket.. Jn 15,16


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2006. dec. 12., kedd 09:18 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 29., péntek 15:30
Hozzászólások: 2408
Rm 8,2
Mert a Jézus Krisztusban való élet lelkének törvénye
megszabadított engem a
bűn és a halál törvényétől.

A szellem törvény amit felsoroltál ebben a törvényben iratott felül,
mint a szabadesés törvényét a felhajtó erő törvénye felül írja a repülés aerodinamikájában.

Az egész világmindenség törvény alapján működik, amikor Isten mégegyszer megrázza az állhatalan dolgokat akkor a törvény nélküli dolgokat rázza, mert ott a törvény megtartó rendezettsége nem érvényesül. szvsz


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2006. dec. 12., kedd 14:56 
Sziasztok!

A törvény Krisztusra vezérlő mesterünk!
A kegyelemre vezető eszköze Istennek!

A szülő szava még sokat ér, kedves Kamilla!
Bár az Úr szavára állnánk rá így, ahogyan a gyermeked! Ilyeneké az Isten Országa!
:-)

Péter


Vissza a tetejére
  
 

HozzászólásElküldve: 2007. jan. 15., hétfő 06:51 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 29., péntek 15:30
Hozzászólások: 2408
FM írta:
Rm 8,2
Mert a Jézus Krisztusban való élet lelkének törvénye
megszabadított engem a
bűn és a halál törvényétől.

A szellem törvény amit felsoroltál ebben a törvényben iratott felül,
mint a szabadesés törvényét a felhajtó erő törvénye felül írja a repülés aerodinamikájában.

Az egész világmindenség törvény alapján működik, amikor Isten mégegyszer megrázza az állhatalan dolgokat akkor a törvény nélküli dolgokat rázza, mert ott a törvény megtartó rendezettsége nem érvényesül. szvsz


Pál apostolon keresztül a Galatákhoz írt levélben érdekes, hogy ki ellen nincs törvény.
Ezt valahogy kihagyjuk amikor a törvény szóba keröl. (engem is csak nem rég figyelkeztetett rá a Szent Szellem)


Vissza a tetejére
 Profil  
 

törvény
HozzászólásElküldve: 2008. jan. 07., hétfő 09:14 
Offline

Csatlakozott: 2007. aug. 10., péntek 17:57
Hozzászólások: 46
Tartózkodási hely: Miskolc
Evangélium-Törvény .

A témában már nagyon sok és jó írás jelent meg református teológiai irodalmunkban. Örömmel olvastam a Fórumban „kavics” Törvény címszó alatt a Törvény rövid magyarázatát Nem fogom most a tíz törvényt sorra venni. Csupán csak arra hívnám fel figyelmünket, miszerint Istentől nekünk adott tíz parancs a mai napig /meg a jövendőben is!/ érvényes a keresztyén emberre és aki arra hivatkozik, hogy nem „vagyunk a törvény alatt”, az ügyes trükkös módszerrel ezt a Páli gondolatot kiszakítja az összefüggésből/I.Kor.9./ A páli teológiának egyik fő tennivalója volt küzdeni azok ellen, akik a keresztyénséget egy zsidó szektává akarták minősíteni/Gal.2./.
A tíz törvény és annak rövid összefoglalója: Isten és emberszeretet nagy parancsolata érvényes halálunkig. Belőle egy pontocska sem veszhet el!
Bibliaolvasók megtanulhattuk, Isten úgy kér, hogy előbb Ő ad.:”…kihoztalak téged Egyiptomnak földéről ,a szolgálat házából…”,ezért jogosan szól így: „ Tudd meg tehát, hogy a te Istened az Úr az Isten. Állhatatos Isten Ő, aki hűségesen megtartja szövetségét ezer nemzedéken át is, azok iránt, akik SZERETIK Őt és megtartják parancsolatait. De megfizet személy szerint azoknak, akik gyűlölik őt, elpusztítja őket „/V Mózes 7.9./. Világos beszéd, mint Isten minden beszéde! Evangélium és törvény! Mondanom sem kell, mi általában a hangsúlyt az előbbire szoktuk tenni. Az Újszövetségben ugyan ezt találjuk. Jézus szavai: „Akkor így szól a Király…jöjjetek Atyám áldottai…”majd:”…menjetek előlem átkozottak az… örök tűzre”. /Máté 25./.
Tehát pokolra valók a szeretni nem tudók! Innen indul millió vétek.
Ki és kik tudják gyakorolni az Isten és felebarát iránti szeretetnek törvényét? Csak azok, akiket Isten kihozott a bűn „egyiptomi” rabságából, azok, akik tudják, hogy Jézus előbb szerette őket, mint ők Jézust /I.Ján.4.17./
Így a világtól nem várható a szeretet törvényének cselekvése, legfeljebb az, hogy morált, etikát, erkölcsi parancsokat emeljen törvényerőre, amit aztán betart úgy-ahogy. A szeretet forrását Jézust elutasítja, ezért szenved szeretethiányban, ezért haldoklik a bűn eset óta. Szembe nézni a valósággal képtelen. Erejéből kizárólag sürgős humanitárius cselekvésre képes. Képes mert Isten általános kegyelme /gratia generalis/ ezt munkálja a világ életében
Egyházi lapunkból idézek: „A világ népességének 33 %-át kitevő gazdag országok, a világban felhasznált energia 99 %-át fogyasztják el évente.” Persze tegyünk meg mindent az igazságos társadalomért, a javak igazságos elosztásáért -mondjuk szüntelen. Nem vagyok cinikus, de keresztyén életem évtizedei reális gondolkodásra neveltek . A Szentlélek rám adaptált pedagógiája következtében sem az emberiség helyzetét, sem a keresztyén élet folytatást illetőleg, nem engedett „szállani”, vagy az evangéliumból rózsaszín ködöt prédikálni. Amikor bizonyságtevő testvéreim sugárzó és ragyogó szemmel mondták, hogy milyen öröm Jézussal járni, akkor /mivel rossz a májam/ mindig eszembe jutott annak az asszonynak őszinte vallomása, aki így szólt egy alkalommal: amióta megtértem több bajom van, mint annak előtte. Egyszerűen megtagadta önmagát, felvette keresztjét és követte Jézust. Nem szóval szeretett, hanem cselekedettel és valósággal. A nagyon-nagyon happy keresztyének már régóta gyanúsak nekem. Ők olcsóvá teszik a kegyelmet, már pedig nincs olcsó kegyelem a Bibliánkban. Ellenben van igazságos és kegyelmes Mennyei Atyánk a Jézus Krisztusban a Lélek egységében. .Itt minden szó hangsúlyos és egymástól elválaszthatatlan. Áldás, Békesség! Pista.
Jónás jele.

_________________
Jónás próféta jele..


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása A témát lezárták, nem szerkesztheted a hozzászólásaid, és nem küldhetsz új hozzászólást.  [ 9 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 1 óra


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 2 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Style by phpBB3 styles, zdrowe serce ziola
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség