Időzóna: UTC + 1 óra




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 142 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Következő
 

Hírek 2.
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2007. feb. 24., szombat 17:18 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
Ez a topic a beragadt Hírek című topic folytatása. Ide várjuk azon, a médiában megjelent cikkek bekopizását, amelyek szerintetek érdekelhetik a fórum lakóit.

Jó hírvadászatot! :)


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. feb. 24., szombat 17:26 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
Megszólalt a "nagy öreg"
2007. február 24. szombat 16:58

"Piszok nagy bajban vagyunk" - mondta az MSZP helyzetéről a kongresszuson Horn Gyula. Véleménye szerint a szocialisták nehéz helyzetét nem a kormányzat tevékenysége okozta, hanem a párt elbizonytalanodása. Horn Gyula hiányolta a nagy lakossági rendezvényeket és akciókat. Szerinte ezeket mielőbb be kell indítania a pártnak, például országjárás formájában, ezzel jobban bevonva az embereket a döntések előkészítésébe. "Nem lehet elfogadni, hogy az emberek nagy része csak azt tapasztalja, hogy minden rosszul megy" - Bírálta azt is, hogy folyamatosan csökken az MSZP népszerűsége. Kell lennie egy határnak, amit nem szabad túllépnünk - közölte. Értetlenségét fejezte ki a miniszterelnök azon kijelentése miatt, hogy csak akkor lesz pártelnök, ha a küldöttek legalább 75 százaléka rá szavaz. Horn Gyula erre azt mondta: a miniszterelnök eddig is minden támogatást megkapott, olyan pedig sehol nincs, hogy a reformok ekkora támogatást kapjanak. Azt kérte Gyurcsány Ferenctől, hogy fejezzék be a Kádár-rendszerrel kapcsolatos megnyilvánulásokat, mert nem kellenek "újabb frontok". "Lassan már nincs olyan réteg, amelyikkel ne kerültünk volna szembe" - fűzte hozzá indoklásul. Gyurcsány egyébként alacsonyra tette a lécet: aki egyedül indul többnyire 95 százalék feletti támogatást kap. Ezek szerint fél a titkos szavazástól, hogy a 75 százalékért rimánkodik


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. feb. 24., szombat 18:26 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
Gyurcsány ellenében lépett fel Szili

Politológusok szerint Gyurcsány Ferenc alternatívájaként lépett fel Szili Katalin azzal a cikkével, amely pénteken jelent meg a Népszavában. A házelnök pénteki cikkében azt írta, hogy új politikára van szükség, egy értékelvű kormányzásra, mely alapján a baloldal a magyar társadalom többségének bizalmát visszanyerheti.

Véleménye szerint tudomásul kell venni, hogy a párt van a koalícióban és nem a kormány a pártban. Fel kell vállalni a kormányzás politikai kontrollját - szögezi le a cikkben.

Szili Katalin szerint a reform olyan átalakítást jelent, amely a rendszer lényegi elemeit nem változtatja, legfeljebb módosítja.

Álláspontja szerint korunk politikai kihívása az, hogy harmóniában kezelje a gazdasági, társadalmi- és szociális kérdéseket, illetve ökológiai kihívásokat.

"Korszerű nemzetpolitikát is magába foglaló, ökológiai érzékenységet integráló társadalompolitikai stratégiát kell megfogalmaznunk, visszatérve a jövő lehetőségeit kutató baloldal progresszív hagyományaihoz" - írja cikke végén a házelnök.

Politológusok a cikkről és a Szili-Gyurcsány ellentétről

Abban Kiszelly Zoltán politológus, Mráz Ágoston Sámuel, a Nézőpont Intézet elemzője és Budai Bernadett, Vision Consulting szakértője is egyetértett, hogy a szocialista házelnök írása gyengítheti Gyurcsány Ferenc pozícióit az MSZP-ben, a párt tisztújítására azonban nem lesz hatása, és erősen kérdéses, hogy a kormány által meghirdetett reformok irányvonala változik-e a cikk után. A szakértők szerint egyelőre nem lehet pontosan látni, megerősödik-e, felbátorodik-e az MSZP belső ellenzéke az írás hatására.

Abban is egyetértettek az elemzők, hogy a cikk inkább az MSZP "belső köreinek" szólt, nem a teljes nyilvánosságnak.

A politológusok arra is rámutattak: a cikkből az is látható, hogy Szili Katalin legalább kétéves távlatban gondolkodik. Kiszelly Zoltán szerint Szili Katalin célja az lehetett a cikkel, hogy a "baloldali arcélt" jelezze az MSZP-n belül, tartva attól, hogy Gyurcsány Ferenc pártelnökké válása után a szocialistákat a neoliberális gazdaságpolitikával azonosítják, ha pedig Gyurcsány Ferenc stratégiája miatt bukik, akkor ne bukjon vele az MSZP. A jelenlegi kormány sikertelensége esetére Szili Katalin így már előre jelezte, hogy van másik jelölt - tette hozzá.

Kiszelly ugyanakkor úgy látja: az MSZP belső ellenzéke nem bátorodhat fel az írás ellenére sem. A Fidesz ugyanis folyamatos nyomás alatt tartja a kormányt és a koalíciót, ilyenkor pedig az MSZP "összezár". Így Szili Katalinnak ez volt az utolsó lehetősége arra, hogy alternatívát kínáljon, ha ugyanis a kongresszus után, a márciusi esetleges demonstrációk alatt, vagy a Fidesz őszre tervezett népszavazása előtt hozta volna nyilvánosságra álláspontját, azt már "kibeszélésnek" értékelhették volna a szocialisták - mutatott rá a politológus.

Azzal Budai Bernadett is egyetért, hogy a belső ellenzék megerősödését gátolja a párt összezárása. A szakértő szerint Szili Katalin éppen azért jelentethette meg a cikket, mert a párton belül eddig nem kapott nagy visszhangot az általa megfogalmazott kritika. A politikai elemző emlékeztetett arra, hogy Szili Katalin neve mindig is alternatívaként merült fel, amíg azonban Gyurcsány Ferenc a "porondon van", addig nem nagyon van a szocialista házelnöknek esélye.

Arra Mráz Ágoston Sámuel is rámutatott, hogy a Gyurcsány-Szili ellentét régebbi eredetű. A politológus ugyanakkor úgy látja, hogy szervezettebb formát ölthet az elégedetlenség a párton belül, amely Gyurcsány Ferenc pozícióit veszélyezteti. Úgy vélte, hogy a Szili-cikkre Gyurcsány Ferencnek választ kell megfogalmaznia a hétvégi kongresszusi beszédében.

A politológusok arra is rámutattak, hogy Szili Katalin megállapításainak számos pontja összecseng az Orbán Viktor által hangsúlyozott kérdésekkel. Mráz Ágoston Sámuel szerint az üzenetek szintjén van "összejátszás", de ez nem azt jelenti, hogy Szili Katalin közeledni szeretne a Fideszhez. Budai Bernadett hangsúlyozta, hogy mind a két politikus azt a réteget szeretné megszólítani, amely még kötődik az MSZP-hez, de elbizonytalanodott a kormány tevékenysége miatt. Kiszelly Zoltán is arra mutatott rá, hogy Szili nem akarta, hogy Orbán elvigye a párttól a "kádári kisembereket", ha pedig Gyurcsány bukik, akkor ennek a rétegnek a szocialista házelnök még mindig hitelesebb, mint a Fidesz elnöke.

A szakértő szerint Szili Katalin és Orbán Viktor egyszerre ismerte fel, hogy a világgazdaságban változás indult meg, amely más irányvonalat mutat, mint a Gyurcsány Ferenc képviselte neoliberális gazdaságpolitika. Ez lehet a magyarázata annak, hogy különböző közelítésből adnak hasonló válaszokat - hangsúlyozta Kiszelly Zoltán.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. feb. 24., szombat 22:48 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
A Német Szociáldemokrata Párt elnöke támogatja Gyurcsányt
2007. február 24. 15:46


MNO
Matthias Platzeck, a Német Szociáldemokrata Párt (SPD) korábbi elnöke az MSZP szombati kongresszusán arról beszélt felszólalásában, hogy Németország is volt hasonló helyzetben, mint most Magyarország, de véghez kell vinni a reformokat, mert csak stabil pénzügyi helyzetben lehet igazságos szociáldemokráciát csinálni. A politikus támogatásáról biztosította az MSZP-t és Gyurcsány Ferencet.

Brandenburg tartomány miniszterelnöke felidézte, hogy Scröder kancellár idején a jelentős munkanélküliség és a gazdaság stagnálása miatt muszáj volt olyan intézkedéseket hozniuk, amelyek népszerűtlenek voltak, többször demonstráltak ellenük és ki is fütyülték politikusaikat. Kiálltuk a nyomást, mert tudtuk, hogy szükség van a bevezetett intézkedésekre - hangoztatta a politikus.

Matthias Platzeck hangsúlyozta: néhány évnek el kell telnie, hogy ennek a hatása érzékelhető legyen, de Németországban már növekszik a gazdaság és folyamatosan csökken a munkanélküliség. Kitért arra: annak idején bejárták a országot és elmagyarázták az embereknek a progresszív célokat.

MTI


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. feb. 24., szombat 22:49 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
Mádltól Fábryig: Nem akarunk ilyen országban élni!
2007. február 23. 17:22

Budapesten 2006. szeptember 17. és október 23. között a diktatúra sötét napjait idéző események zajlottak - tartalmazza az a dokumentum, amelyet számos közéleti szereplő és értelmiségi írt alá. Az állásfoglalás szerint a letartóztatottak olyan kínzásokat szenvedetek el, amelyekre az 1956-os forradalom vérbe fojtása óta nem volt példa.

"A rendőrség, amely a televízió ostrománál nem akadályozta meg a rendbontás elfajulását, a következő napokban a történtektől távoli helyszíneken rendezett hajtóvadászatot a politikai rendezvények állítólagos résztvevői ellen. Nemzeti ünnepünkön lovasrohammal, kardlappal, gumilövedékkel támadt utcai tüntetések, gyűlések résztvevőire, súlyos sérüléseket okozva" - olvasható a Nem ilyen országban akarunk élni címet viselő nyilatkozatban.

"A rendőrök különös kegyetlenséggel verték, kínozták ellenállást nem tanúsító áldozataikat, lakóházakba, szórakozóhelyekre törtek be az üldözöttek nyomában. A gyakran tizenéves letartóztatottaknak a kínzás és megaláztatás olyan nemeit kellett elszenvedniük, melyekre Magyarországon nem volt példa az 1956-os forradalom vérbe fojtása óta. Sokan közülük életre szóló testi és lelki károsodást szenvedtek" - írják a közéleti szereplők.

A dokumentum szerint találomra előállított, megvert és megfélemlített személyek ellen emeltek vádat.

"Minél brutálisabban léptek fel velük szemben az intézkedő rendőrök, annál súlyosabb cselekedetekkel vádolták meg őket. A gyanúsítottak emberi méltóságát, valamint méltányos eljáráshoz való jogukat ismételten megsértették a rendőrségen, a büntetés-végrehajtási intézményekben és egyes esetekben a bíróságon is. A koholt vádak alapján indított perek jelenleg is tartanak" - olvasható a dokumentumban.

"Alulírottak kijelentjük, hogy nem tudunk, nem akarunk ilyen országban élni. Magyarországon jelenleg nincs hadiállapot, és nem állomásoznak földünkön megszálló csapatok. Az állam polgárai ellen viselt hadjáratra saját, demokratikusan választott kormányunk adott felhatalmazást. A végrehajtók és parancsnokaik a jogállam rendjének védelmére tettek esküt" - áll a szövegben.

Az aláírók szerint a kormánypárti sajtó azt próbálja elhitetni a kül- és belföldi közönséggel, hogy a rendőrök a politikai szélsőségek erőszakos fellépése ellen védekeztek.

"Az áldozatok túlnyomó többsége azonban ártatlan: gyermekeink, tanítványaink, barátaink. A velük szemben tanúsított gyalázatos bánásmódra nem mentség, hanem súlyosbító körülmény, ha a hatóság azért járt el így, mert el akarta venni a polgárok kedvét a politikai véleménynyilvánítástól" - fogalmaznak a nyilatkozatot jegyző közéleti szereplők.

A dokumentumot aláírta többek között Ács Sándorné, Dárday István, Elek István, Fábry Sándor, Granasztói Szilvia, Hegedűs Zsuzsa, Kormos Valéria, Lányi András, Mádl Ferenc, Makovecz Imre, Mellár Tamás, Pozsgay Imre, Varga Zoltán, Zelnik József. A nyilatkozat teljes szövege és az azt jegyző közéleti szereplők névsora olvasható a szombati Magyar Nemzet 6. oldalán.

MNO


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. feb. 24., szombat 23:22 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
Egyre több energiát követelnek a szerverek
Szerző: Erasmus | Dátum: 2007-02-16 16:21 | Rovat: Egyéb | Forrás: IT.news

Egy most publikált tanulmány szerint a kiszolgálók a világ teljes energiafelhasználásának közel egy százalékáért felelősek.

Az eddig is ismert volt, hogy a weboldalakat kiszolgáló vállalatok, közintézmények és kutatási központok által használt szerverek rengeteg elektromos energiát fogyasztanak, ráadásul egyre többet. Az amerikai Lawrence Berkeley Nemzeti Laboratórium kutatói most számszerűsítették, hogy mennyit is.

A tegnap publikált eredmények szerint az Egyesült Államokban működő szerverek és a hozzájuk kapcsolódó hűtőrendszerek 2005-ben 45 milliárd kilowattórányi energiát használtak el, többet, mint Mississippi állam egésze. Ráadásul a számítógépek étvágya gyorsan nő, 2000 és 2005 között megduplázódott – mutatott rá Jonathan Koomey, a vizsgálatot vezető egyik kutató. A fogyasztásnövekedés javarészt az olcsóbb, belépő szintű szerverek egyre szélesebb körű terjedésének tudható be – tette hozzá.

A kutatók becslése szerint a világ szervereinek energiafogyasztása 2005-ben összesen 123 milliárd kilowattórára rúgott – ez a globális energiafelhasználás 0,8 százaléka, Magyarország éves áramfelhasználásának pedig mintegy 3,2-szerese. Az Egyesült Államokban a szerverek az ország összfogyasztásának 1,2 százalékáért felelősek. Az IDC forgalmi előrejelzéseit figyelembe véve a tanulmány készítői úgy becsülik, hogy a 2005 és 2010 közötti ötéves periódusban a világon telepített kiszolgálók fogyasztása újabb 40 százalékkal nő, de ha az egyes gépek energiafelhasználása olyan ütemben emelkedik, mint eddig, akkor a növekedés 75 százalékos is lehet.

A jelentés elkészítését az Advanced Micro Devices (AMD) processzorgyártó támogatta, amely egyike azon technológiai nagyvállalatoknak, amely maga is egyre nagyobb hangsúlyt fektet az energiatakarékos alkatrészek gyártására. A vizsgálatban figyelembe vették a kiszolgálók működéséhez szükséges infrastruktúra – így a légkondicionálás és a világítás – hozzájárulását a fogyasztáshoz, de az egyéb eszközökét – például tárolórendszerek vagy hálózati switchek – nem. E berendezések étvágya Koomey szerint a szerverekének körülbelül egyharmada.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. feb. 25., vasárnap 09:59 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
gondola 2007. február 22. 12:58

Az erdélyi unitárius lelkészek nyilatkozata


Az Unitárius Lelkészek Országos Szövetsége mindig is szorgalmazta a lelkészek közéleti szerepvállalását. Meggyőződésünk, hogy Isten és ember szolgálatában álló lelki vezetőkként, a próféták hagyományát folytatva, a közélet lelkiismereteként kötelességük nemzeti közösségünk érdekében szót emelni.
Tőkés Lászlót éppen a közélet iránti prófétai elkötelezettség és a következetesség – amelyet mind a kommunista diktatúrában, mind pedig a rendszerváltás utáni időkben bizonyított – teszi a legalkalmasabbá arra, hogy az Európai Parlamentben egyházi és nemzeti közösségünk valós érdekeit képviselje.

Sajnálattal vettük tudomásul, hogy az RMDSZ vezetősége durván elutasította az Erdélyi Magyar Nemzeti Tanács vezetőinek, majd az Erdélyi Református Egyházkerület Elnökségének és az Esperesek Kollégiumának azon szándékát, hogy közös listán indulhassanak az erdélyi magyarság képviselőjelöltjei. Döntésük nyomán az erdélyi magyarság európai parlamenti képviselete súlyos veszélybe került.

Álságosnak tartjuk, hogy az RMDSZ elnöke lejárató kampányfogásként Tőkés Lászlót a múlt képviselőjének nevezi. Éppen Tőkés László tiszta – és nem tisztára mosott! – múltja és jelene a biztosíték arra, hogy közösségeink nemzetközi képviseletét rábízhatjuk. Azt a jövőt pedig határozottan elutasítjuk, amelyben – akár fiatalok, akár idősek által – nemzeti közösségünk valós érdekeinek nemzetközi képviselete helyett a klientúra-építés, illetve egy szűk érdekcsoport hatalmi törekvése bontakozik ki.

A múlt átkos hangját mi sokkal inkább véljük felfedezni az RMDSZ csúcsvezetőinek egyházellenességében, a lelkészeket és egyházi elöljáróságokat durván kioktató hangnemében. E viszonyulás a nacionál-kommunista idők parancsuralmi retorikájára emlékeztetve a lelkészeket kitiltaná a közéletből, és csak annyi mozgásteret engedélyezne számukra, hogy az önhatalmukkal törődő politikusok által megalázott és kilátástalanságba sodort emberek lelkigondozását elvégezzék, majd utolsó útjukra kísérjék őket. Tőkés László és egyházaink több lelkésze akkor szenvedett meghurcoltatást, megaláztatást, avagy börtönt közösségünkért, amikor az RMDSZ mai egyházellenes hangadói a kommunista rendszer kegyeltjeiként mélyen hallgattak, vagy pártfeladatokat láttak el. Egyházaink lelkészei és hívei még legrosszabb álmaikban sem gondolták, hogy 17 évvel a Tőkés László által elindított népfelkelés után baloldali egyházellenes retorika köszön majd vissza az ún. érdekképviseletük vezetőitől.

Üdvözöljük az Erdélyi Református Egyházkerület Elnökségének, az Esperesek Kollégiumának, valamint református lelkésztársainknak és világi egyházvezetőik felelősségteljes kiállását nemzeti közösségünk érdekében, ugyanakkor teljes támogatásunkról biztosítjuk Tőkés Lászlót az európai parlamenti választáson való indulásban. Az Unitárius Lelkészek Országos Szövetségének Választmánya felhívással fordul az Erdélyi Unitárius Egyház lelkészeihez és híveihez, hogy – miként teszi ezt a többi magyar történelmi egyház lelkészeinek és híveinek többsége –, aláírásukkal támogassák Tőkés László jelölését, majd szavazzanak rá a választáson. Meggyőződésünk, hogy általa az erdélyi magyarságnak méltó képviselője lesz az Európai Parlamentben.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. feb. 25., vasárnap 10:15 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
Jack Corn 2007. február 23. 09:14

A kommunizmus öl

A kommunizmus öl, olvasható a világszerte jól ismert sarló-kalapácsos, halálfejes plakáton. A kommunizmus a világtörténelemben eddig előfordult minden más izmusnál több embert pusztított el vagy nyomorított meg. Vasárnap lesz az emlékezés napja.

Emlékezzünk Leninre, Sztálinra, a Szovjetunióban politikai okokból többször is szándékosan előidézett éhínségekre, mikor a szülők kínjukban a saját, már éhen halt gyerekeiket, rokonaikat ették meg, a gulágokra, a szovjet koncentrációs táborokban megölt tízmilliókra, a rabszolgává tett értelmiség, munkások és parasztok millióinak halálával épített vasútvonalakra, a szűzföldek feltörésére, a mocsár lecsapolásokra, a kőbányákra, a koncepciós perekre, az akasztásokra, a sortüzekre és az egyéb, kegyetlen módon elkövetett kivégzésekre. A kommunizmus nevében kivégzett kommunistákra, a szülőhelyükről elűzött, megalázott, deportált és megtizedelt népek, nemzetiségek megkínzott és megölt tagjaira, Ceausescura, Brezsnyevre, Pol Potra, Maóra, a kínai kulturális forradalom előtt, alatt és után kivégzett és halálra éheztetett milliókra, a kommunisták által származásuk vagy vallásuk miatt megölt milliókra, a saját népüket koncentrációs táborokba záró, az országukat szellemileg megerőszakoló, nihilbe, erkölcstelenségbe, nyomorba és gazdasági csődbe juttató cseh, lengyel, bolgár, laoszi, szlovák, albán, mongol, ukrán, horvát, kazah, türkmén, grúz, örmény, szerb, észak-koreai, orosz, azerbajdzsáni, vietnami, kubai, belorusz, német, kirgiz, tadzsik, etiópiai, angolai, kambodzsai, afganisztáni, mozambiki és román kommunistákra.

Itt, Magyarországon emlékezzünk Kun Bélára, Czerny Józsefre, Szamuely Tiborra, Kádár Jánosra, Horn Gyulára, Vida Ferencre, Rajnai Sándorra, Korom Mihályra, Mindszenty Józsefre, Farkas Mihályra, Grósz Károlyra, Apró Antalra, Biszku Bélára, Appel (Aczél) Györgyre, Nemes Dezsőre, Münnich Ferencre, Recskre, az Andrássy út 60-ra, a Corvin közre, a Széna térre, a Szabadság térre, a Kossuth térre, a Gyorskocsi, a Nagy Ignác és a Markó utcára, a temetőkben filmező rendőrökre, a temetőkben parkoló rabszállítókra, a kisöpört padlásra, Sztahanovra, Titó partizánjaira, Csurogra, Zsablyára, a nemzeti vagyont először elkobzó, majd privatizáló és végül eladókra, Salgótarjánra, Mosonmagyaróvárra, a véget nem érő hazudozásokra, a kordonokra, a szögesdrótokra, a létező és nem létező terroristákra, április 4.-ére, november 4.-ére, december 5.-ére, Péter Gáborra, a malenkij robotra, az ÁVH-ra, Gergényire, Csorba Attilára, Bauer Sándorra, március 15.-ére, a kékcédulákra, hogy miért jártak az emberek Szabad Néppel és Népszabadsággal a vécére, a pufajkásokra, a törvények és az igazságszolgáltatás évtizedeken át való megcsúfolására, a KISZ-re, Balatonöszödre, az álarcokra, a viperákra, a munkásőrökre, az első pillanatban meghökkentő, ám a sorba tökéletesen illeszkedő betelepítési tervekre, a Medgyessy villára, az Apró villára, a Kóka villára, a történelem meghamisítására, a határon túli magyarok cserben hagyására, a téeszesítésre, a prágai tavaszra, az anyánkat, nővéreinket és az országunkat megerőszakoló Vörös Hadseregre, a sok éves szovjet hadifogságból 42 kilósan hazaérkező magyar katonákra és az őket a magyar határon megverő és leköpő ÁVÓ-sokra (te szemét, hát te is harcoltál a szovjet elvtársak ellen!?) 1956. október 23.-ára, 2006. október 23.-ára, az éles és gumilövedékekre, a könnygázgránátokra, a 301-es parcellára, a Duna-deltára, a Hortobágyra, a csengőfrászra, az önkéntes békekölcsönre, a Lenin fiúkra, Rákosi Mátyásra, Gerő Ernőre és Gyurcsány Ferencre.

A barbár és nemzetvesztő kommunista vezéreket életükben megszámolhatatlanul sok millió ember átka kísérte, de a végén többen mégis ágyban, párnák közt, megbecsülésben és a jól végzett munka örömével vegyes nyugodt lelkiismerettel haltak meg.

Minimum száz millió halott. Kimondani lehet, elképzelni, felfogni nem. A kommunizmus áldozatainak pontos száma soha nem fog kiderülni. Az eszelősen kergetett idiotisztikus kommunista eszmékért és a délibábos szocialista ábrándokért elpusztított és a testben, lélekben megnyomorított emberek számát a mai napig is csak tág határok között lehet megbecsülni. Az emléknap 24 órája kevés, hogy a világ kommunista és a szocialista pártjainak bármely nemzettel szemben elkövetett bűnei tételesen felsorolhatók legyenek.

A nemzetközi munkásmozgalom emberölési versenyében a listavezető Sztálin több mint kétszer, Mao Ce-Tung pedig közel kétszer annyi embert ölt meg mint Hitler. A német nemzet szocialistáinak volt vezére az orosz és kínai elvtársait messziről követve csak nehezen fért fel ennek a szomorú képzeletbeli dobogónak a harmadik helyére.

Emlékezzünk, és tegyünk érte, hogy egy se jöjjön vissza közülük. A jövőnk a tét.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. feb. 25., vasárnap 17:12 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
Dévényi Isrván, hetijegyzet@hetivalasz.hu 7. évfolyam 8. szám, 2007.02.22.

Orbánmentes övezet

Igencsak hülyén hangozna az a beszéd, amelyikben a politikus kizárólag a família, a famíliapolitika, a férj és feleség fordulatokat használná, meg olyanokat mondana, hogy dézsma- vagy sarckedvezmény.


Család, családpolitika, házaspár, adókedvezmény - ilyen csúfságokat modern baloldali politikus a szájára nem vesz, már amennyiben modern baloldali politizálását a Magyar Szocialista Párt parlamenti frakciójában folytatja. Mert ott irányelvek mentén zajlik a közjó előmozdítása, s a képviselők írásba foglalt segédletekből értesülnek róla, hogy most éppen mi használ, vagy mi nem a Magyar Köztársaságnak.

Nos a család, családpolitika, házaspár, adókedvezmény szavak jelen pillanatban éppen nincsenek az MSZP, ilyetén hazánk hasznára. Ezek a kifejezések a szocialista háttérszakértők szerint ugyanis úgynevezett hívószavak, amelyekre a jobboldali szavazópolgár kapja föl a fejét pavlovi reflexektől vezérelve, aztán hogy nézne már ki, ha egy baloldali politikus a másik szimpatizánsaihoz szólna az Országgyűlés demográfiai vitanapján.

Jó kis terv volt, az antifideszes stratégia mégsem működött, mert mint arról Mesterházy Attila a közt tájékoztatta, a szocialista képviselők sehogy sem tudtak elrugaszkodni a demográfia témájához fűződő szakkifejezésektől. Meg lehet érteni őket, hiszen igencsak hülyén hangozna az a beszéd, amelyikben a politikus kizárólag a família, a famíliapolitika, a férj és feleség fordulatokat használná, meg olyanokat mondana, hogy dézsma- vagy sarckedvezmény.

Mindenesetre, ha a szocialisták továbbra is ragaszkodnak a tiltott ellenzéki hívószavas politizáláshoz, akkor villámgyorsan komoly kommunikációs csávába kerülhetnek. Mert nehéz lesz megszokniuk, hogy tények és konkrétumok helyett folyamatosan ne a Fideszt vagy annak elnökét emlegessék.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. feb. 25., vasárnap 17:32 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
2007. február 25. vasárnap 00:00
Beszéljenek a tények XLVIII.

Adóterhelés az OECD országokban

A minap Gyurcsány azt hangoztatta, hogy a hazai adóterhelés átlagosnak mondható. Úgy látszik, hogy az OECD nem hallgatja eleget a kormányzati tényezők beszédeit, mert kimutatásaiban bizony nem ez szerepel. A honlapján látható legutolsó év adatai szerint Magyarországnál csak egy államban, Svédországban nagyobb az adóteher, ott is csak épp egy hajszállal.

A 2005-ös adatokhoz képest a konvergencia program tovább növelte a terheket, s ekként biztosak lehetünk: Ma a világ "legfejlettebb országai" között nálunk sújtja a munkavállalókat a legnagyobb elvonás. Ekként ki-ki eldöntheti, hogy további adóemeléssel avagy adócsökkentéssel lehet javítani versenyképességünket.

Surján László


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. feb. 25., vasárnap 17:52 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
Tanulékony magzatok

A magzat agyában mintegy százmilliárd idegsejt található. A kapcsolódási lehetőségek száma szinte végtelen. Minél több kapcsolat jön létre, annál intelligensebb lesz a megszületendő gyerek.

A magzatban a fogantatás pillanatától kezdve gyors ütemben szaporodnak a neuronok. A terhesség első hónapjában a bébi szervezetébe percenként negyedmillió idegsejt fejlődik. Ekkor lépnek működésbe a légzéshez, a táplálkozáshoz szükséges idegsejt-kapcsolatokat elindító mechanizmusok. A neuronok születési sebessége folyamatosan csökken (ha nem így lenne, a babának hatalmas feje nőne), de kapcsolódási készségük nem, sőt a kapcsolódásra “nógatni” is lehet őket. A terhesség negyedik-ötödik hónapjában a magzat hanggal, zenével stimulálható. A két agyfélteke így később jobb munkát végez.

Meghatározó táplálkozás

A terhes nő táplálkozása és mozgása szintén meghatározó magzatának jövőbeni szellemi képességeit illetően. A terhesség első hat hónapjában a helytelenül táplálkozó anya szervezetében a fehérjehiány akadályozza a magzat sejtosztódását. A fejlődése ugyan nem áll le, de kisebb kapacitású agya lesz. A fogyókúrázás, a rendszertelen étkezés veszélyes. Nem beszélve a drogról, amelyek közül a legenyhébb is öli a magzati idegsejteket. A kicsi agysejtjei a terhesség alatti rendszeres mozgást is igénylik. A sportoló terhes nő tüdeje kitágul, több oxigént juttat a szervezetébe, magzata agyába.

A csecsemő látóérzéke világrajöttének második hónapjától fejlődik, és nyolchónapos korában befejeződik. Ebben az időszakban kell megtanulnia a látást. A gyerek tizenkét hónapos korára rögződik az agy és a hallókéreg közötti kapcsolat. Egyéves kor után egyre nehezebb felismerni korábban nem hallott hangokat. Ezért kell a csecsemővel értelmesen beszélni, nem csupán gügyögni neki. Ahhoz, hogy egy gyerek valamely másik nyelvet anyanyelvként sajátítson el, ezen a nyelven kell szólni hozzá, mielőtt beszélni tudna.

Ösztönző évek

A gyermekkor az agy aranykora. Minden újszülött fantasztikus teljesítőképességgel jön a világra, de amennyiben a gyerek agya nem kap megfelelő ösztönzést, képességeinek egy részét hatéves korára elveszíti. Közülük némelyik, amilyen például a cselekvőképesség, ez után is fejleszthető, némelyik azonban nem. Azok az agyi idegsejtek ugyanis, amelyeknek kapcsolat híján nincs munkájuk, elhalnak.

Már a magzat négy-öt hónapos korától kezdődően a kisgyerek kétéves koráig kialakulnak a mozgást koordináló agyi kapcsolatok. Minél többféle mozgásra késztetjük ebben az időszakban, annál magabiztosabb felnőtté válik. Egy felnőtt tánckészsége például elsősorban a gyermekkori impulzusok függvénye.
A tértudat kifejlesztéséhez ajánlatos földre tenni a gyereket, és fizikai gyakorlatokra késztetni, amelyek a légzéstechnika elsajátítására is ösztönzik. Tudományosan igazolt tény, hogy a fizikai igénybevétel közben elfogyasztott csokiszelet növeli a szellemi teljesítményt.

Idézet:
Érzelmi intelligencia

A szeretet, a részvét, a többi érzés is egyfajta felfogó- és reagálóképesség, amelyet néhány pszichológus érzelmi intelligenciának nevez. A világgal való kapcsolatunk és viselkedésformánk az érzelmi intelligencia függvénye. Ez olyan képességek összefoglaló elnevezése, amilyen például az önismeret, az empátia, az agyfürgeség és az impulzuskontroll.
Az érzelmi intelligencia a szociális alkalmazkodáshoz nélkülözhetetlen, hiánya életeket dönthet romba, a házasság megromlásához, társtalansághoz, depresszióhoz, agresszivitáshoz, bűnözéshez vezethet.


Intelligencia

Az intelligencia az élet bármely szakaszában fejleszthető. A gyerekekkel ellentétben a felnőtteknek hosszabb ideig és intenzívebben kell ösztönözniük az agyukat, hogy abban újabb és újabb neuronkapcsolatok rögzüljenek.
A szürkeállomány fejlesztésére alkalmas bármely alkotó, szellemi erőfeszítésre késztető tevékenység; az írás, a rajzolás-festés, a számolás, valamint elgondolkoztató művek – könyvek, színdarabok – rendszeres fogyasztása.
Ha vásárlás után rendre megpróbáljuk magunkban felidézni, hogy mire és mennyit költöttünk, a sokadik alkalomkor a számla a fejünkben szinte magától összeáll.

Idézet:
A nő és a férfi intelligenciája

Igaz-e, hogy a férfiak intelligensebbek a nőknél? Vagy éppen fordítva van? Egyik állítás sem igaz. Tesztek sora mutatta ki azonban, van különbség a két nem agyműködése között.
– a férfiaknak jobb a térlátásuk, az eligazodó-képességük, jobban kiismerik magukat a térképeken, jobban értenek a szerkezetekhez;
– a nők beszédben, kifejezőkészségben múlják felül a férfiakat, a kislányok hamarabb kezdenek beszélni, jobban artikulálják a hangokat, nagyobb a szókincsük és szebben írnak.


Pánczél Andrea


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. feb. 25., vasárnap 21:05 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
2007-02-25 19:11
„Harry herceg lesz az első számú célpont”

Harry herceg a terroristák első számú célpontja lesz iraki állomáshelyén - állítja a Sunday Express című brit bulvárlap vasárnapi számában. A hercegre leselkedő iraki veszélyekre a brit hírszerzés, az MI-6 főnöke személyesen figyelmeztette Harryt. A lap úgy tudja, hogy a brit hírszerzőknek sikerült betörniük az Al-kaida kommunikációs rendszerébe.


John Scarlett a brit hírszerzés vezetője állítólag a londoni Clarence House-ban, Károly herceg rezidenciáján kereste fel Harryt egy dossziéval, de nem próbálta meg lebeszélni a veszélyesnek ítélt kiküldetésről - írja a lap.

A hadnagyi rangot viselő herceg a Sandhurst katonai akadémián tanult. A brit trónöröklési rendben harmadikként következő Harry egy 12 fős páncélozott felderítő egység parancsnoka, ezredét május végén vagy június elején vezénylik át Irakba.

A herceg valószínűleg Bászra mellett teljesít majd szolgálatot, de sem a pontos helyet, sem az odautazás pontos időpontját nem árulták el. A brit kormány egyébként körlevélben kért minden újságírót, hogy túlzottan pontos információval ne veszélyeztessék Harry és társai életét.

A lap egyébként úgy tudja: miután kiderült, hogy Harryt Irakba küldik, barátnője, a dél-afrikai származású Chelsy Davy Rióba utazott a karneválra.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. feb. 25., vasárnap 21:07 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
2007-02-25 19:01
Kóka: Az azonos neműek kapcsolatát is regisztrálják!

Lehetővé tenné az azonos neműek számára a regisztrált élettársi kapcsolatot Kóka János. Egyebek mellett ezt a konkrét javaslatot tartalmazza a szabad demokrata elnökjelölt programjának vasárnap bemutatott harmadik vitairata, amely az Esélyegyenlőség a társadalomban címet viseli.

Az SZDSZ olyan államot szeretne, amely lehetőséget ad a hátrányos helyzetű csoportoknak, a felelőtlen állami osztogatás helyett célzottan támogat, és határozottan fellép a diszkrimináció ellen - jelentette ki Kóka János. El kell érni, hogy a nyílt előítéletesség szalonképtelenné váljon - tette hozzá a szabad demokrata politikus.

Az Esélyegyenlőség a társadalomban című vitairat a romák integrálásán és a fogyatékosok minél nagyobb arányú foglalkoztatásán kívül a nemek közötti esélyegyenlőtlenséggel, valamint a szexuális kisebbségek esélyegyenlőségével is foglalkozik. Az elnökjelölt szerint egy homoszexuális sokszor a szűkebb környezetében sem vállalhatja magát, színlelni kényszerül. Magyarországon nem biztosított a szexuális jogegyenlőség - közölte Kóka János. Nem fogadható el, hogy az azonos nemű párok másként adózzanak, örököljenek, mint azok, akik a közfelfogás normáinak megfelelően élnek párkapcsolatban, ezért az azonos neműek számára lehetővé kell tenni a regisztrált párkapcsolatok létesítését - fejtette ki egyik konkrét javaslatát az SZDSZ-es elnökjelölt.

Független Hírügynökség


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. feb. 25., vasárnap 21:26 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
Menjenek tankolni! Most!
Portfolio.hu
2007. február 25., vasárnap 9:18

Nagy valószínűséggel jelentősebb benzináremelés lesz szerdán a hazai kutaknál, a nemzetközi jegyzésárak ugyanis - az olajárak növekedésével párhuzamosan, bár annál nagyobb mértékben - több mint 10 százalékkal emelkedtek az elmúlt héten. A gázolajnál szintén növelés lehet, mértéke azonban a Portfolio.hu szerint szerényebb lesz.

Az irányadó benzinjegyzésárak 10,4 százalékkal emelkedtek, amin érdemi módon nem változtattak a devizaárfolyamok sem, hiszen a forintban számolt változás 10,5 százalék volt. Ennek megfelelően a Mol várhatóan komolyabb mértékű árnövelést eszközöl a szokásos szerdai árváltoztatás során.

A gázolaj esetében a hatás tompítottabb volt, hiszen dollárban 5,1, forintban kifejezve 5,2 százalékkal emelkedtek a jegyzések.

Legutoljára február 7-én változott az üzemanyagok ára, akkor mind a 95-ös benzin, mind a gázolaj ára 5 forinttal emelkedett. Azóta enyhe világpiaci árnövekedés, majd enyhe visszaesés következett be mindkét üzemanyag esetében, amit a hazai kiskereskedelmi árak nem követtek le. A Portfolio.hu szerint a múlt heti jelentős árnövekedés már biztosan árnövelő lépésre sarkallja az olajcégeket.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. feb. 25., vasárnap 21:59 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
gondola 2007. február 25. 22:00

"Ne engedjük, hogy újra el...ják!" - képek a Terror Háza előtti megemlékezésről


Ma tartotta megemlékezését a Fidesz a kommunizmus áldozatainak emléknapja alkalmából a Terror Háza Múzeumnál. Az eseményen 15-20 ezer ember vett részt.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 142 hozzászólás ]  Oldal 1, 2, 3, 4, 5 ... 10  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 19 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Style by phpBB3 styles, zdrowe serce ziola
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség