most egész őszintén nem tudom, hogy mit csináljak...
egyfelől Magda felvetette a kérdést "vitassuk meg, mi a baj velem" - jeligére
másfelől nyilván azt várta volna, hogy elítéljétek "ellenséges levelemet"
komoly vádakkal szemben nem szokásom védekezni (már ha alaptalanok, nyilván...), ezt most nem értékeltem olyan fajsúlyúnak, hogy ne érjen meg egy kis pontosítást-helyretételt...
nem akarok belemenni most a "magánlevél közzétételének tilalma" témába, csak emlékeztetnék, hogy ha ezt csak EGYESEKNEK tilos, az érdekes szemléletet tükröz...
mindezek után csak annyit tennék, hogy a TELJES LEVELEZÉST iderakom, hogy aki összefüggéseiben látni akarja, láthassa... aki nem akarja: NEM fontos elolvasni
kedves Erika: ha NEKEM nem szabad ezt, akkor töröld nyugodtan
----------------------------------------------------------------------------------
Feladó: FM
Címzett: net2rist
Elküldve: Hétf. Ápr. 16, 2007 11:12 am
Téma: kérés Üzenet idézése
Kedves Tamás kérlek írd meg miért hagytad ott a baptistákat, és jelenleg miért nem tartozol hozzájuk?
Köszönöm:
MagdaFeladó: net2rist
Címzett: FM
Elküldve: Hétf. Ápr. 16, 2007 11:30 am
Téma: Re: kérés
????????? MIRE kell ez neked????????????
ettől még semmi titkos nincs benne Smile
"hivatalosan" akkor hagytam ott őket, mikor (cca 22-23 éve) átmentünk a HitGyülibe
ennek az volt az oka, hogy a házicsoportunk világból megtért tagjait VALAHOVA szükséges volt a házicsoporton kívül is "csatlakoztatni", és erre az adott baptista gyülekezet akkor nem igazán tűnt alkalmasnak
ettől még ma is megvannak a kapcsolataim, napi szinten foglalkozom baptistákkal is Smile
a legutóbbi "hivatalos" kapcsolatom az volt, hogy egy baptista dicsőítő csapatban több évig szolgáltunk (együtt 2 nagylányommal)
kb ennyit tudok elmondani
Elküldve: Hétf. Ápr. 16, 2007 11:54 am
Téma: Re: kérés Üzenet idézése
Köszönöm a választ.
Sokat ütköztünk, de időnkénti ütközések nekem nem voltak hátrányomra.
Emberileg jobb közösséget a baptistáknál keresve sem találnék.
Ezt tudják magukról és jónak tartják magukat, ettől lesznek borsódzásaim.
XXXXXX akit ismersz azt javasolta, nem, azt tartaná számomra jónak, ha lakatlan szigeten laknék, de indokot nem mond, nem ír.
Hát én a te kérdőjeleidre ennyit tudtam írni.
üdv.
Elküldve: Hétf. Ápr. 16, 2007 11:58 am
ja, tehát arra kellettem volna, hogy végre mondjak rájuk ROSSZAT...
a te gondod "csak annyi", hogy nem adnád fel a világ minden kincséért se a "fölöttem csak az Úr" szabadságát...
ezt a Biblia nem igazán támogatja, de vagyok annyira realista, hogy nem erőszakoskodok a gyülekezethez tartozás kérdésében veled...
te tudod, a te életed...
Elküldve: Hétf. Ápr. 16, 2007 12:07 pm
Köszönöm az értékítéleted, csak öszinteséget vártam, és az megjött.
Szeretettel
Elküldve: Hétf. Ápr. 16, 2007 12:37 pm
nem, ez még NEM értékítélet volt, az MOST JÖN (ha már kiprovokáltad)
eddig csak próbáltam szelíden a TÉNYEKET összeszedni számodra
az értékítélet most jön:
szerintem BUTASÁG mindenféle fóbiás viselkedéssel KIEGYEZNI, bármilyen VÉDETTSÉGET is ad (belülről nézve természetesen, KÍVÜLRŐL maximum az a védettség jár vele, amivel az indiánok is tisztelik a bolondokat...) ... sokkal jobban járnál, ha SZEMBENÉZNÉL azzal, hogy MIÉRT NEHÉZ téged elviselni, Isten segítségével LÉPNI TUDNÁL, és utána sokkal jobb lenne neked...
na EZ valóban egyfajta "diagnózis és javasolt gyógymód" volt, természetesen csak egy darab papír, be lehet gyújtani vele_________________
/mT
Feladó: FM
Címzett: net2rist
Elküldve: Hétf. Ápr. 16, 2007 1:24 pm
Ezt is köszönöm