Időzóna: UTC + 1 óra




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 138 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Következő
 

Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2007. okt. 02., kedd 16:15 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Gabriel, ez így van, de itt most nem erről volt szó.
Szülni vagy nem szülni?- ez volt a kérdés, legalább is én erre válaszoltam.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. okt. 02., kedd 19:18 
Offline

Csatlakozott: 2007. aug. 24., péntek 14:01
Hozzászólások: 104
Tartózkodási hely: Budapest
exrefis írta:
A jobboldali szavazóktól (kivéve Rosta) szeretnék kérdezni valamit.
Legutóbb OVi arról beszélt, hogy új szelek fújnak Európában. Értve ez alatt a német és francia jobboldali győzelmet és vezetést.
Azt szeretném kérdezni tőletek, hogy érzite-e, vagy nem sem az európai jobboldal (USA-ról már ne is beszéljünk) és a magyar jobboldal közötti különbséget, vagy inkább távolságot.
A kérdés nem provokáció és nem költői, tényleg kíváncsi vagyok a véleményetekre.
üdv
ex


Kedves Ex,

Igen, én is érzem az európai és a magyar jobboldal közötti távolságot, amely már-már szakadéknak is nevezhető.

A kérdésedről és a franciákról a következő történet jutott eszembe:

Amikor tavaly októberben elszabadultak az események és indulatok -
adóemelések, gázáremelés, öszödi beszéd, békés tüntetők és székházfoglalók, barrikádok, huligánok és gyerekes családok oszlatása gumilövedékkel, vízágyúval, lovasrendőrökkel stb. - végignézhettük az eseményeket Budapesten és mindez kiment a világsajtóba is, megkérdeztem egy francia ismerősömet (mérsékelt jobbközép, vállalati felsővezető, ő is Sarko-re szavazott) hogy mit gondol erről?

Merthogy szerintem borzasztó, hogy így viselkedünk, ilyen képet mutatunk magunkról Európának és a világnak.

Francia ismerősöm azt válaszolta: ő egyáltalán nem érti a magyarokat.

Ha az ő hazájában ilyenek történnének, MINDENKI kimenne az utcára, politikai hovatartozás nélkül.

Igen, ahogy a franciákat ismerem, igaza van. Persze nekik is fontos, hogy jobboldaliak vagy baloldaliak, de elsősorban és mindenekelőtt franciák. És ha úgy látják, hogy egy intézkedés sérti az érdekeiket, vagy Franciaország érdekét, akkor természetesen elmennek tüntetni. Ja, és ott a mindenkori kormány figyelembe veszi a lakosság véleményét, és pl. módosítja a tervezett rendelkezést.

Tényleg óriási a szakadék a magyar és az európai politikai kultúra között.

És a magyar ellenzék - most a jobboldal - és lakosság rendelkezésére álló eszközök között.

Szerinted, mi mikor fogunk eljutni odáig, hogy nem jobboldaliak és baloldaliak vagyunk, hanem magyarok, és közösek az érdekeink?


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. okt. 02., kedd 20:35 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 05., csütörtök 20:20
Hozzászólások: 3994
Tandíj, vizitdíj, receptdíj, korházi díj, szociális ellátások lefaragása, privatizáció, stb.
Na ezekhez hasonlítsátok a magyar jobboldalt, a programját a jelszavait, szándékait, stb!
üdv
ex


Szia Ex!
Akkor most a baloldal nagyon eltévedt, mert ők csinálják a jobboldal politikáját.Tulajdonképp nem is nyertek volna, ha ezt mind elmondják, hogy mit akarnak.
Üdv szeretettel cilla


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. okt. 02., kedd 21:04 
Offline

Csatlakozott: 2007. aug. 19., vasárnap 12:51
Hozzászólások: 298
cilla írta:
Tandíj, vizitdíj, receptdíj, korházi díj, szociális ellátások lefaragása, privatizáció, stb.
Na ezekhez hasonlítsátok a magyar jobboldalt, a programját a jelszavait, szándékait, stb!
üdv
ex


Szia Ex!
Akkor most a baloldal nagyon eltévedt, mert ők csinálják a jobboldal politikáját.Tulajdonképp nem is nyertek volna, ha ezt mind elmondják, hogy mit akarnak.
Üdv szeretettel cilla


Így van.Ezt már több szakember szájából hallottam,hogy a baloldal jobboldali gazdaságpolitikát folytat. És milyen vicces,hogy épp a kommunistázó jobboldal kéri számon a szocikon, hogy állambácsi miért veszi le a kezét a népről. Össze van itt kavarodva már minden.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. okt. 02., kedd 21:21 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 05., csütörtök 20:20
Hozzászólások: 3994
:D
Tényleg jó lenne, ha az ország érdekeit tartanák a szemük előtt, a bal is, és a jobb is.
Üdv szeretettel cilla


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. okt. 02., kedd 22:50 
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 21:41
Hozzászólások: 241
Tartózkodási hely: Debrecen
máriamagdolna írta:
Egy nő két gyereket szül átlagban, nem pedig 1,4-et, mint nálunk.

Kedves Rosta,nem tudom,hallottál e róla, hogy jelenleg az egyik legnagyobb, katasztrófával fenyegető problémája a Földbolygónak a túlnépesedés. Magyarország ökológiai lábnyoma történetesen 130%-os.

Ezzel kapcsolatban bemásolnék néhány dolgot:

"Magyarország népessége csökken. Miért kell itt a globális túlnépesedésről beszélni?
A Föld egyetlen globális faluvá vált, a kommunikáció, a közlekedés, a gazdaság, a szennyezés, a globális hatások befolyásolják mindennapi életünket. A munkahelyeink elmehetnek a szegény százmilliók miatt, akik éhbérért is hajlandók dolgozni, az élelmiszeráraink fölmehetnek a százmilliók miatt, akik magasabb áron is hajlandók megvenni, mert nem tudják magukat ellátni. Például Kína gabonatermése az 1950-es 90 millió tonnáról 392 tonnára nőtt 1998-ig, de azóta csökken, 2003-ban csak 322 millió tonna volt, mert csökken a termőterület a beépítés, szikesedés, sivatagosodás, erózió miatt.

A túlnépesedés növeli a világjárványok kockázatát, a környezeti és gazdasági menekültek áradatát, a levegő és az óceánok szennyeződéseit, a klímamegbolondulást, és a konfliktusgócokat is, amelyek mind érinthetnek minket.

Nem félő, hogy a magyarság elfogy, eltűnik?
1920-ban Magyarországon bő hétmillió ember élt, ez fél évszázad alatt másfélszeresére nőtt. Népsűrűségünk duplája a világátlagnak, ökológiai lábnyomunk 130 %-os. Ha a magyar népesség visszacsökken az 1920-as szintre, az ökológiai egyensúly javul. Az EU országok többsége kisebb népességű Magyarországnál: a tíz új tagországból öt (mint Luxemburg is) csak 0.4 és 2.4 millió közt van, Litvánia és Szlovákia – mint ahogy Dánia, Finnország, Írország és (EU-n kívül) Norvégia is – 3.4 és 5.4 millió közt, de svéd, osztrák és (EU-n kívül) svájci is a magyarnál kevesebb van, portugál, görög, cseh, belga pedig ugyanannyi.

A csökkenő, elöregedő népesség miatt Magyarország nem lesz-e jelentéktelen és szegény?
Kétségtelen, hogy a csökkenő népesség problémákkal jár, de ugyanígy a növekvő népesség is sok eltartottat jelent. Ma nem a népességszám adja az országok jólétét és súlyát. Európában jelenleg a tíz leggazdagabb ország mind kisebb népességű Magyarországnál."

Forrás:http://bocs.hu/tulnepesedes.htm


No ez egy tipikus példája a szoclib gondolkodás zsákutcájának. És még nem értik a balosok, hogy miért "rekesztik ki" őket a nemzeti elkötelezettségű közösségből! Hát ezért. Nemcsak hogy nem tudnak értelmes választ adni a nemzeti sorskérdésekre, de nem is értik, hogy mi fán teremnek az ilyen dolgok.

Ez az ökológiai lábnyom a legkatasztrofálisabb duma, ami létezett valaha. Egy amerikai csecsemő mire felnő százszor annyi energiát és anyagi javat fogyaszt el, mint egy indiai csecsemő. A föld siralmas állapotának az égvilágon semmi köze a túlnépesedéshez. Az emberellenes technicizált, fenntarthatatlan civilizációt favorizálják az emberrel szemben. Szóval szerintetek nem az a baj, hogy a profit érdekében haszontalan termékeket adnak el és ilyen dolgok megszerzéséért áll be a modern ember a mókuskerékbe, hanem az, hogy elfogadjuk Isten szavát: "Szaporodjatok és sokasodjatok!"
A Föld a maitól lényegesen nagyobb létszámú emberiséget is el tudna tartani. Csak így nem fog menni, hogy a világ javainak 90%-át a világ lakosságának 10%-a éli fel.

A nemzetfogyás egyébként azért tragikus, mert békés körülmények közt, alacsony mortalitás és fejlett egészségügyi ellátás mellet prdukáljuk a XX. században. A 7 millió magyar a Horthy korszakban gyarapodott és egészséges volt a szerkezete. Néhány év múlva úgy leszünk megint ennyien, hogy elöregedik a társadalom, a dolgozó rétegnek nem lesz utánpótlása és a rá nehezedő teher még nagyobb lesz. A nagy gyereklétszám pedig soha nem jelentett terhet az eltartókra, mert egy emelkedő létszámú nemzetnél egyenletes a humán erőforrás újratermelődése és bőven fedezetet nyújt az eltartottakra.

Lehet, hogy ez nem sokaknak jelent problémát de nekem igen és sokaknál verem ki ezzel a biztosítékot: nekem rossz érzés az, hogy úgy fogyunkévi 40.000 fővel, hogy közben a cigányok (azokon belül is az alig integrálhatók) száma dinamikusan nő. Én féltem a nemzetem és nem szeretném senki másnak önként átadni a helyem. "Tiszteld atyádat és anyádat, hogy sokáig élj azon a földön, amit az Úr, a te Istened adott néked!"

Az ipari társadalom problémáinak a túlnépesedéshez nincs semmi köze. A fogyasztói társadalom, a fenntarthatatlan indusztriális társadalom az, amelyik tönkre teszi a környezetet és az embert. Ahol jól élnek, ott fogynak a legjobban. A túlnépesedés a nyugati világban nem létező probléma, minél kevesebben vagyunk ebben a kultúrkörben érdekes módon annál jobban tesszük tönkre környezetünket.

Kedves MM! Én is feltennék egy személyeskedő kérdést: Volt alkalmad a saját gyermeked szemébe nézni? Belegondoltál abba, hogy egyes "értelmiségiek" szerint ő felesleges létszám a több, mint 6 milliárd ember között? Vagy hogy egyesek szerint felesleges volt Téged is világra hozni, mert amúgy is túl sok az ember?


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. okt. 02., kedd 23:05 
Offline

Csatlakozott: 2007. aug. 19., vasárnap 12:51
Hozzászólások: 298
Kedves MM! Én is feltennék egy személyeskedő kérdést: Volt alkalmad a saját gyermeked szemébe nézni? Belegondoltál abba, hogy egyes "értelmiségiek" szerint ő felesleges létszám a több, mint 6 milliárd ember között? Vagy hogy egyesek szerint felesleges volt Téged is világra hozni, mert amúgy is túl sok az ember?

Elmondtad Te is a véleményedet. Nem mindenben értünk egyet,ez rendben van sztem.
Viszont nem tartom szerencsésnek, hogy egy tényeken és információkon alapuló érvelést egy pusztán érzelmi alapú (nekem kicsit demagógnak tűnő) érvvel próbálsz megingatni. Akármennyi érzelemmel átitatottan is nézünk gyermekeink szemébe, a számok (tények) attól még sajnos nem változnak.

A Föld ökológiai egyensúlya szempontjából (és még számos más szempont szerint is) teljesen felesleges volt engem a világra hozni. Más szempontok szerint pedig nem,de most ez volt a kérdés.

Még annyit, hogy ha megnézted,miből áll össze az ökológiai lábnyom,akkor láthatod, hogy nem csak a népességszámot veszi figyelembe, hanem az általad teljesen jogosan felvetett tényezőkett is.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. okt. 02., kedd 23:32 
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 21:41
Hozzászólások: 241
Tartózkodási hely: Debrecen
Tudod, én nagyon kíváncsi lennék azokra az objektív tényekre. Már annyiszor derült ki ugyanis, hogy egy kutatás eredményét sokkal inkább befolyásolja a megrendelő érdeke, mint a választott módszer.

Isten abszolút emberi élet párti és mi keresztyének is igyekszünk ehhez felnőni. Az élet pedig nem mérhető számokkal és ábrázolható vektorokkal. Még a legjobb társadalomtudósok sem tudják a jövőt megjósolni, redig számos tendenciát, törvényszerűséget leírtak már. Az emberi társadalom a science irányzat módszereivel nem ismerhető meg, csak az autonóm társalaomtudomány historista megközelítésével. A demagógnak tűnő érzelmek fontosak, mert az ember érző emócionális és társas lény. Nem kiszámítható és nem előre tervezhető a viselkedése. Nagyjából ez a második ok az isteni gondviselés mellett, ami miatt egyáltalán létezik a nemzetünk.

Ahol gyermek van, ott élet van és jövő van. És még 3 fontos dolog: hit, remény, szeretet.

Ha alkalmad nyílik rá, menj el egyszer a Gyimesekbe. Ott mérd meg az ökológiai lábnyomot. Hónapokat töltenek el az emberek a hegyi kajibában úgy, hogy nem termelnek hulladékot. A teremtett világ tiszteletben tartása akarat kérdése és nem az emberiség létszámától függ. A természet rombolását a nem újratermelhető fosszilis energiaforrások és nyersanyagok mértéktelen felhasználása okozza. Ma mindenhez vegyszert használnak, pedig bio módon is rentábilisan lehet termelni. Az elfogyasztott élelmiszer 3%-a mezőgazdasági eredetű, a 97%-a ipari (élelmiszeripari) eredetű. A modern ember nem tud egy jóízűt enni (mást sem), meg kell nézni az emésztőszervi megbetegedések, rákos megbetegedések számát. De ezen kívül millió példát lehetne arra hozni, hogy a jelenlegi "felvilágosodás utáni", modern civilizáció élet és ember ellenes. A környezet pusztulásáért meggyőződésem szerint ez az életforma és életminőség a felelős, nem pedig a gyermekek száma.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. okt. 03., szerda 07:22 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 21:15
Hozzászólások: 4790
Tartózkodási hely: Budapest
kuruc írta:
No ez egy tipikus példája a szoclib gondolkodás zsákutcájának.

Ennek semmi köze a szoclib gondolkodáshoz. Ilyen gondolatokat leginkább az ökofasisztáktól lehet hallani.
Csak emlékeztetnélek, hogy a kádári szocialista rendszer sok intézkedést tett a népességfogyás ellen, hogy nem sikerült az egy más kérdés.
Az is teljesen politikai oldaltól független téves gondolat, hogy gazdasági programokkal meg lehet oldani a népszaporulat gondját.
Ez, ahogy azt Erika tökéletesen ecsetelte, nem gazdasági szociális kérdés, hanem morális kérdés. Szellemi, lelki, erkölcsi, erő és bátorság kérdése. Ezekben mindben gyengék vagyunk, hasonlóan a fogyasztói európai népekhez. Az anyagilag tehetős európai országokban indult meg a népesség fogyás. Ebből az következik, hogy nem lehet olyan jólétet biztosítani, a népszaporulatot növelné. Tévút. A megoldás morális szellemi, stb.
üdv
ex


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. okt. 03., szerda 07:58 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 21:15
Hozzászólások: 4790
Tartózkodási hely: Budapest
cilla írta:
Tandíj, vizitdíj, receptdíj, korházi díj, szociális ellátások lefaragása, privatizáció, stb.
Na ezekhez hasonlítsátok a magyar jobboldalt, a programját a jelszavait, szándékait, stb!
üdv
ex


Szia Ex!
Akkor most a baloldal nagyon eltévedt, mert ők csinálják a jobboldal politikáját.Tulajdonképp nem is nyertek volna, ha ezt mind elmondják, hogy mit akarnak.
Üdv szeretettel cilla

Kedves Cilla!
Látod nem is kell a politika, megítéléséhez csak egy kis józan ész. :)
A helyzet az hogy a rendszerváltás után az országot egy határozott jobboldali liberális gazdaságpolitikával kellett volna felzáűrkóztatni. Ezt nem tették meg még a magukat jobboldalinak mondó pártok sem. A szocik természetétől meg idegen a kapitalizmus építése, de a valóságban nincs más út, ezért van az hogy egy skizofrén állapotban lévő politika nem képes hatékonyan cselekedni.
üdv
ex


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. okt. 03., szerda 08:24 
Offline

Csatlakozott: 2007. aug. 19., vasárnap 12:51
Hozzászólások: 298
kuruc írta:
Tudod, én nagyon kíváncsi lennék azokra az objektív tényekre. Már annyiszor derült ki ugyanis, hogy egy kutatás eredményét sokkal inkább befolyásolja a megrendelő érdeke, mint a választott módszer.

Isten abszolút emberi élet párti és mi keresztyének is igyekszünk ehhez felnőni. Az élet pedig nem mérhető számokkal és ábrázolható vektorokkal. Még a legjobb társadalomtudósok sem tudják a jövőt megjósolni, redig számos tendenciát, törvényszerűséget leírtak már. Az emberi társadalom a science irányzat módszereivel nem ismerhető meg, csak az autonóm társalaomtudomány historista megközelítésével. A demagógnak tűnő érzelmek fontosak, mert az ember érző emócionális és társas lény. Nem kiszámítható és nem előre tervezhető a viselkedése. Nagyjából ez a második ok az isteni gondviselés mellett, ami miatt egyáltalán létezik a nemzetünk.

Ahol gyermek van, ott élet van és jövő van. És még 3 fontos dolog: hit, remény, szeretet.

Ha alkalmad nyílik rá, menj el egyszer a Gyimesekbe. Ott mérd meg az ökológiai lábnyomot. Hónapokat töltenek el az emberek a hegyi kajibában úgy, hogy nem termelnek hulladékot. A teremtett világ tiszteletben tartása akarat kérdése és nem az emberiség létszámától függ. A természet rombolását a nem újratermelhető fosszilis energiaforrások és nyersanyagok mértéktelen felhasználása okozza. Ma mindenhez vegyszert használnak, pedig bio módon is rentábilisan lehet termelni. Az elfogyasztott élelmiszer 3%-a mezőgazdasági eredetű, a 97%-a ipari (élelmiszeripari) eredetű. A modern ember nem tud egy jóízűt enni (mást sem), meg kell nézni az emésztőszervi megbetegedések, rákos megbetegedések számát. De ezen kívül millió példát lehetne arra hozni, hogy a jelenlegi "felvilágosodás utáni", modern civilizáció élet és ember ellenes. A környezet pusztulásáért meggyőződésem szerint ez az életforma és életminőség a felelős, nem pedig a gyermekek száma.


Kedves Kuruc!Ha oly nagyon kíváncsi vagy, utána tudsz nézni az objektív tényeknek. Viszont ha eleve úgy indulsz neki, hogy azok a kutatások,amik nem a Te szád íze szerinti eredményt produkálnak,mind torzítanak,akkor mondjuk nincs sok értelme.Noha egy objektív kutatásnak az a lényege, hogy rekonstruálható,tehát leellenőrizhető az eredmény,erre Neked is lehetőséged van elviekben.

Isten abszolút élet-párti,de úgy tűnik, mi emberek rosszul értelmezzük az élet fogalmát, ha bolygónkon jelenleg minden percben ÉHEN HAL 28 ember, mindennap KIHAL egy növény vagy egy állatfaj,az egy percre jutó fegyverkezési kiadás 1 millió dollár,20 éven belül, azaz a MI életünkben a Föld emberi életre alkalmatlan lesz a jelenlegi környezetkárosítási szint mellett.
(http://scee.hu/felhivas?PHPSESSID=a10c9 ... dca99db103)

Köszönöm az ajánlást,de számos alkalommal jártam már a Gyimesekben,elég jól ismerem a régió sajátosságait,az ott élő emberek életét.

Valóban akarat kérdése volna a teremtett világ tiszteletben tartása,bár ez napjainkban már nem ilyen egyszerű kérdés.Mivel benne élünk egy civilizációban, amelyhez alkalmazkodunk,akár akarunk-akár nem (ez alól valóban kivételek a nagyon elszigetelt területen élők,akár már a Gyimesek lakói is,bár én azért ott is láttam egy-két kevésbé környezettudatos megoldást), ezért elkerülhetetlen valamilyen mértékű környezetrombolás.És itt jön be a népességszám kérdése.

De én támogatlak Téged abban,hogy a városi létformát és a technokrata civilizációnkat hagyjuk a hátunk mögött és máról holnapra mindenki éljen a gyimesi emberekhez hasonló életet,felejtsük el a kocsit,termeljen mindenki magának zöldséget, stb. ebben az esetben valóban háttérbe szorulna a népességszám kérdése,de azt gondolom,hogy ez egy nagyon naív elképzelés, magyarul képtelenség (ehhez csak egy megjegyzés, a nemzet érdekéért kiálló kossuth téri tüntetőknek sikerült pár nap alatt összehugyozni,csikekkel és sörösüvegekkel telidobálni a teret,nos tőlük én nem várnám el a környezettudatosságot).Ennél azért jóval reálisabb és kivitelezhetőbb elgondolás a népességszabályozás gondolata.

Nem arról van szó,hogy nincs szükség érzelmekre, csak arról,hogy racionális érvekkel szemben nem szerencsés érzelmekkel válaszolni.Mert akkor most én is belekezdhetnék, hogy néztél e már bele egy szegény-szerencsétlen, a kihalás küszöbén élő sivatagi kisróka szemébe....szerintem az ilyen típusú beszélgetéssel nem mennénk sokra :*:


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. okt. 03., szerda 08:36 
Offline

Csatlakozott: 2007. aug. 19., vasárnap 12:51
Hozzászólások: 298
exrefis írta:
cilla írta:
Tandíj, vizitdíj, receptdíj, korházi díj, szociális ellátások lefaragása, privatizáció, stb.
Na ezekhez hasonlítsátok a magyar jobboldalt, a programját a jelszavait, szándékait, stb!
üdv
ex


Szia Ex!
Akkor most a baloldal nagyon eltévedt, mert ők csinálják a jobboldal politikáját.Tulajdonképp nem is nyertek volna, ha ezt mind elmondják, hogy mit akarnak.
Üdv szeretettel cilla

Kedves Cilla!
Látod nem is kell a politika, megítéléséhez csak egy kis józan ész. :)
A helyzet az hogy a rendszerváltás után az országot egy határozott jobboldali liberális gazdaságpolitikával kellett volna felzáűrkóztatni. Ezt nem tették meg még a magukat jobboldalinak mondó pártok sem. A szocik természetétől meg idegen a kapitalizmus építése, de a valóságban nincs más út, ezért van az hogy egy skizofrén állapotban lévő politika nem képes hatékonyan cselekedni.
üdv
ex


És akár a jobboldal segíthetne is a szociknak a jobboldali gazdaságpolitikában,ahelyett,hogy a szocialalizmust próbálná (vissza)építeni,és állambácsi gondoskodásán nosztalgiázna.Így tényleg nem fog lezajlani soha a valódi rendszerváltás.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. okt. 03., szerda 08:38 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 21:15
Hozzászólások: 4790
Tartózkodási hely: Budapest
Shannon írta:
Tényleg óriási a szakadék a magyar és az európai politikai kultúra között.

Kedves Shannon!
Ebben egyetértünk, de lehet, hogy a szakadékot máshol látjuk. Nos, nem az a politikai kultúra mércéje, hogy mikor és mennyi ember vonul az utcára.
Ugyanis a csőcseléket bárikor rá lehet csibészeltetni lehetetlen követelésekkel a hatalomra, de a helyzet rosszabb. Ugyanis a csőcseléknek nem nevezhető diákságot is fel lehet hergelni jogtalanul, lehetetlen és igazságtalan követelések mentén is.
Pl. a '68-as diáklázadások, mozgalmak az akkor kibontakozó jóléti kapitalizmus helyett kommunizmust akartak bevezetni. Nagyon bölcs dolog volt a követeléseiket semmibe venni.
A politikai kultúra itt abban jelentkezik, hogy lehetetlen és káros követelések mögé nem áll be komoly politikai erő csak azért, hogy idő előtt átvegye a hatalmat politikai ellenfelétől, vagy csak azért, hogy borsot törjön az orra alá.
A választó polgárok politikai kultúrája meg abban rejlene, hogy nem hazugságban versenyezteti a pártokat, hanem arra ösztökéli, hogy az igérgetés helyett komoly programokkal álljanak elő. (tudom, ez túl idealisztikus ma nálunk).
Továbbá abban, hogy (ahogy az pl a franciák már többször megtették) akár gázálarcban gumikesztyűvel, de képesek akár a politikai ellenfélre is szavazni, nehogy valamilyen fasiszta, vagy kommunista szélsőséget segítsenek a hatalomközelébe.
Pl Sárközy és követői előbb fognak a baloldalra szavazni mintsem szóba álljanak egy Le Pen -féle figurával, nemhogy kedvezzenek neki.

Idézet:
Szerinted, mi mikor fogunk eljutni odáig, hogy nem jobboldaliak és baloldaliak vagyunk, hanem magyarok, és közösek az érdekeink?
Sajnos nem tudom, de jelenleg nem arra megyünk. Nagyon mély a gyűlölet a két oldal között és ezt első sorban a jobboldal gerjeszti, ebben nincs paritás.
üdv
ex


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. okt. 03., szerda 08:40 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 21:15
Hozzászólások: 4790
Tartózkodási hely: Budapest
máriamagdolna írta:
És akár a jobboldal segíthetne is a szociknak a jobboldali gazdaságpolitikában,ahelyett,hogy a szocialalizmust próbálná (vissza)építeni,és állambácsi gondoskodásán nosztalgiázna.Így tényleg nem fog lezajlani soha a valódi rendszerváltás.

Ebben egyetértek veled, de méginkább folytathatott volna jobboldali gazdaságpolitikát, amikor hatalmon volt.
ex


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. okt. 03., szerda 08:58 
Offline

Csatlakozott: 2007. aug. 19., vasárnap 12:51
Hozzászólások: 298
exrefis írta:
Ennek semmi köze a szoclib gondolkodáshoz. Ilyen gondolatokat leginkább az ökofasisztáktól lehet hallani.
A megoldás morális szellemi, stb.
üdv
ex


Hmm...ökofasizmus...azért én nem erről írtam:

"A környezeti etika területén ennél szélsőségesebb irányzatok is léteznek. Az egyik legradikálisabb szint az ökofasizmus, amely szerint az ember olyan mértékben élősködik, hogy azt a szintet semmi mással nem lehet feloldani, kizárólag a tömeges öngyilkossággal.
"William Aiken szerint a népesség számának túlzott növekedése miatt a land ethic alapján kívánatos volna "emberek tömeges elhalálozása", amelyet "a mi kötelességünk előidézni""
http://index.hu/tech/net/okolab/

Remélem,látod a különbséget.
Személy szerint elítélek minden erőszakot,mindenféle fasizmust,bármely "nemes ügy" érdekében történjen is.
A népességszabályozás kérdését sem felülről irányítva,és direkt módon képzelem,hanem ahogyan Te is írtad,morális,szellemi,stb. megfontolás kell,hogy megelőzze a családtervezést.Amiben szerepet játszik az is,hogy nem csak a saját önző érdekünkre gondolunk (mennyi örömöt okoz majd nekem még egy gyerek, vagy milyen szép nagy lesz a nemzetünk így),hanem egyéb szempontokat is figyelembe veszünk.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 138 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 10  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 27 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Style by phpBB3 styles, zdrowe serce ziola
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség