Időzóna: UTC + 1 óra




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 480 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 32  Következő
 

Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2007. okt. 08., hétfő 17:15 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 05., csütörtök 20:20
Hozzászólások: 3994
.[/quote]Nem mondtam le róla, hogy megértessem veled, hogy amikor a potyautasok ellen beszélek és a szigorúságot hangsúlyozom, akkor nem ellened, hanem érted beszélek. :)

Kedves Ex!
Ez aranyos.':D'Ne is mondj le rólam.
Próbálom megérteni, de igazán ez jövőre derül ki, hogy jobb lesz- e nekünk?
Üdv szeretettel cilla



Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. okt. 08., hétfő 20:14 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 01., vasárnap 19:48
Hozzászólások: 1002
Fony írta:
Exrefis írta:

Az egészségügynek, gyógyításnak van egy költsége. A legigazságosabb, ha mindenki a sajátját állja.


Exrefis írta:

„Nos az evangélium egész mást mond mint te, úgyhogy még tanulmányozd.”



exrefis írta:
Fony írta:
A bűnnek is van "ára" ("zsoldja" – "költsége").
Mit mond az Evangélium?
Amit Exrefis?: – „A legigazságosabb, ha mindenki a sajátját állja”?
A Tiédet Ki fizette ki, Ex?


Ex írta:

Kedves Fony! :)
Nem szép dolog, hogy megpróbálod összekeverni a dolgokat.


Egyetértek abban, hogy nem szép dolog összekeverni a dolgokat senkinek sem.
Keveredés akkor lesz, ha lehagyod az előzményeket és kevered Isten dolgait a világ dolgaival.
Fenti megnyilatkozásaid alapján nem csupán azokra „potyalesőkre” lehet vonatkoztatni fantazma”gloriádat”, akiknek bár bőven van miből, mégsem járulnak hozzá a közterhekhez.
(Tényleg, a HIT-esek önként is fizetnek adót, vagy csak akkor, ha levonják tőlük?)

Ex írta:

A bűne árát mindenki maga viseli, a ha meg nem tér. Aki megtér, azét, tehát az enyémet is, kifizette Jézus. Dicsőség és hála Neki!


De ha valakinek kemény, irgalmatlan szíve van, akkor még van miből megtérnie.

Az mindenesetre reménykeltő, hogy a jelenleg még potyaleső vagy „deviáns”, szétbagózott tüdejű vagy szétivott májú „elemek” között is szép számmal vannak olyanok, akik – ha itt lesz az ideje - meg fognak térni.

Isten pedig pedig gondoskodik róla, hogy megtérésükig fizikai, egészségügyi szükségleteik is be legyenek töltve eddigi „érdemeik” ellenére, olyan embereket felhasználva, akik nem a „mindenkinek érdemei szerint” elvet vallják.

A világ ugyanezt mondja: Mindenki a magáét…..Érdemei szerint…
Akkor mi a különbség?
De ha egy deviáns személyhez vagy egy alkoholistához nem „érdemei” szerint viszonyulunk, hanem azzal, hogy ítélkezés helyett meghallgatjuk, miért is került ilyen állapotba, és erőnkhöz mérten igyekszünk segíteni neki, már megmutattunk valamit Krisztusból, s ezzel a keskeny útnak egy keskeny darabkáját is.

Ex írta:

Sőt, a megtértek egészségének az árát is kifizette a kereszten: "sebeiben gyógyultunk meg".
Ha ezt valamiért valaki nem tudja átvenni, akkor továbbra is a mindenki maga állja a költségeit elv a bibliai. :)


a mindenki maga állja a költségeit elv a bibliai. :) –mondod te.

A régi HIT-es (vagy csak EX?) féle nóta: aki fizikailag nem egészséges, mert nem tudja „átvenni” fizikai gyógyulását, az nincs is igazából megtérve? Vagyis Krisztus már nem is fizette ki bűneinek árát? Tehát fizesse a maga költségeit?

Aki nem „tudja” „átvenni” azt átveszi az Isten az Ő Irgalmából, az egész embert, megtört szívével, testével, erőtlenségével, betegségével együtt.
....

Tények:
Életem során kétszer kerültem közvetlen életveszélybe.
Először 25 évvel ezelőtt, deviáns életmódot folytató parázna keményen alkoholizáló megtéretlen fiatalként. Egyszerre 4 sebész dolgozott rajtam, hogy meg tudják menteni az életemet.
Én nem tudtam akkor „átvenni” a „gyógyulásomat”, helyettem azonban átvették azok a sebészek, akik hittek benne, hogy meg tudnak menteni. és azok az emberek is, akik – mivel imádkozni nem tudtak, csak a szívükben sóhajtoztak csodáért, hogy „érdemeim” ellenére túléljem azt a szörnyű balesetet.

Ezért hálával tartozom Istennek, de köszönettel az orvosoknak, és a szívükben sóhajtozóknak is,
hogy nem kellett megtéretlenül távoznom idő előtt.

Másodszor már hívőként kerültem (saját ostobaságom és engedetlenségem miatt) közvetlen életveszélybe.
Szintén kórház, szintén traumatológia, ahol egyetlen sebészt kivéve mindenki más reménytelennek látta a helyzetemet.
Ez a sebész, mint utólag kiderült, hívő volt.
Itt sem tudtam „átvenni” a gyógyulásomat, de átvette az orvos, aki megműtött, és átvette a gyülekezet és még nagyon sokan mások, akik imádkoztak értem – így túléltem, mert Isten így találta jónak, hogy megtartson.
Ezért hálával tartozom Istennek, de köszönettel ezeknek az embereknek is, akik hitték, hogy Isten még ebből a helyzetből is vissza tud hozni.
Így most írhatom ezt a hozzászólást, családom, gyülekezetem körében lehetek, Isten új szolgálatot, munkát, harmadik gyermeket, - és életet – adott, pecsétül arra, hogy ne az emberi okoskodásnak legyen igaza, hanem Istennek – Aki könyörül akin könyörül, irgalmaz annak, akinek irgalmaz. Hogy ne azé legyen (a dicsőség) aki fut (akár a fizikai gyógyulás átvételéért is) hanem a könyörülő Istené.

üdv
Egy volt
paráznadeviánsalkoholistapotyautas
(dohányozni nem dohányoztam, de hát ez természetesen nem enyhítő körülmény).


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. okt. 08., hétfő 20:48 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
exrefis írta:
rosta írta:
Elvette a család után járó adó kedvezményt, és alanyi jogon jár a már dupla családi pótlék. Nem köti az oktatás kötelezőségéhez a családi pótlékot. Jobban jár, aki a szociális segélyt kapja kézhez, mint aki dolgozik. Közmunkára kellene biztosítani pénzeket, nem pedig szociális segélyre. Nem támogatja a kis, és középvállalkozásokat. Nem támogatja a cigány munkaerőt alkalmazókat. És a többi...

Kedves Rosta!
A helyzet az, hogy az összes eddigi kormány csak szóban támogatta a kis, és középvállalkozásokat, a valóságban viszont adókkal szivattyúzta folyamatosan. Egyébként nem kell őket támogatni elég lenne élni hagyni, de ezt sem tették, a kedvenc kormányod sem.
Továbbá, nyugodtan felhagyhatsz azzal a fixa ideáddal, hogy én kényszert érzek a Gyurcsány-kormányt megvédeni.
A helyzet az, hogy ti azért bíráljátok, mert jobboldali jellegű gazdaságpolitikát folytat, én meg azért mert nem elég jobboldali. Persze az nem olyan nagy fájdalom, hogy egy balos kormány nem elég jobboldali, hiszen amit tesznek már az is ellenkezik a természetükkel. Nekem az fáj, hogy a magát jobboldalnak nevező erő balról akarja előzni a szocikat. Pontosabban nincs az országban megszervezett, igazi polgári gondolkodású párt. Ha lenne azt támogatnám.
üdv
ex


Már bocsánat, de nem hinném, hogy Gyurcsánynál gazdaságpolitikáról egyáltalán lehet beszélni, aki ezt mondja, az védelmezi a Gyurcsányt. Talán a Gyurcsánynak nem kellene goebbelsi módon csak a médiára bízni a dolgokat, abba Hitler is belebukott. Nem kellene csupán médiakormányzást művelni, hanem a társadalom valós problémáira kellene megadni a válaszokat. Éveket nem kormányozni, lehazudni a csillagokat az égről a média segítségével, csak azért, hogy az uniós pénzeket fejhessék az elvtársak a választás megnyerése után, az minden, csak nem gazdaságpolitika. Majd utána megszorítani a nyakon a kötelet, hogy fuldoklik az ország, ez sem gazdaságpolitika. Aki ezt gazdaságpolitikának mondja, az hazudik!

Ne feledjük, hogy a nyugat, az unió, azért adja a rászoruló kormányoknak hasznosításra a szolidaritási alapon, az adófizetőiktől beszedett dollárokat, mert bízik a kormányzatok tisztességében, hogy jó helyre költik azt. Ezek meg politikai alapon osztanak, no meg bűnszövetkezetekbe tömörülve minisztériumok vezetésével csapolják meg az eu-s pénzeket. Nos ez sem gazdaságpolitika, ezt máshogy nevezik!

Ami az adóterheket illeti, jó lenne, ha frissítenéd az emlékezeted, mert 98-2002 között csökkentek a terhek. Most 2006-ban az Orbán nem trükközött, tényleg adócsökkentést csinált volna. És amint korábban is tette a fidesz, a Széchenyi2 tervvel támogatta volna most is a kis, és középvállalatokat. Lámfalusiék vezetésével az Orbánék csodákra képesek, ezt láthattuk 98-2002 között, csak Gyurcsányra szavazott az ország egyik fele.

Ami a jobboldali gazdaságpolitika, meg baloldali gazdaságpolitika kérdését illet, hát ilyen nincs manapság. Van gondoskodó jellegű gazdaságpolitika, amelyre a nyugati kereszténydemokrácia alapul. Ennek az a célja, hogy a munka alapu gazdagság elterüljön az emberek között, minél szélesebb körben. Ilyen a fidesz is. És van egy másik gazdaságpolitika, amely azt célozza, hogy a természet, és a munkaerő kizsarolása, a környezet szennyezése árán is csak kevesek gazdagságát biztosítsa. Gyurcsány, és támogatói az idióta vargabetűik, a bűnözésük megtétele után, és közben ez utóbbit művelik most. Amit az szdsz diktál.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. okt. 08., hétfő 21:01 
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 21:41
Hozzászólások: 241
Tartózkodási hely: Debrecen
exrefis írta:
Nem mondtam le róla, hogy megértessem veled, hogy amikor a potyautasok ellen beszélek és a szigorúságot hangsúlyozom, akkor nem ellened, hanem érted beszélek. :)

Mit mond az ávós, amikor éjfél után váratlanul becsenget?
- Érted jöttünk elvtárs, nem ellened!
Bocs! :D


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. okt. 08., hétfő 22:15 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 21:15
Hozzászólások: 4790
Tartózkodási hely: Budapest
cilla írta:
Próbálom megérteni, de igazán ez jövőre derül ki, hogy jobb lesz- e nekünk?
Ha jobb lesz neked és kívánom, hogy így legyen az nem a kormánytól lesz. Ha azon múlik nem lesz jobb, mert az már most is látszik, hogy csak alibi reformot csinálnak. De fel a fejjel neked nem bennük kell bíznod. :D
üdv
ex


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. okt. 09., kedd 10:48 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 05., csütörtök 20:20
Hozzászólások: 3994
exrefis írta:
cilla írta:
Próbálom megérteni, de igazán ez jövőre derül ki, hogy jobb lesz- e nekünk?
Ha jobb lesz neked és kívánom, hogy így legyen az nem a kormánytól lesz. Ha azon múlik nem lesz jobb, mert az már most is látszik, hogy csak alibi reformot csinálnak. De fel a fejjel neked nem bennük kell bíznod. :D
üdv
ex



Hihi, nem is bennük bízom, mert ha ezt tettem volna már rég feladtam volna.
Nem értem, hogy ezek az elméletileg, okos, tanult emberek, akik írányítják az országot miért nem irányítják jobban.Hát azt hiszem nekem ennyi elég is volt a politizálásból, majd olvaslak Titeket. :D
Üdv szeretettel cilla


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. okt. 09., kedd 18:08 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 21:15
Hozzászólások: 4790
Tartózkodási hely: Budapest
kuruc írta:
exrefis írta:
Nem mondtam le róla, hogy megértessem veled, hogy amikor a potyautasok ellen beszélek és a szigorúságot hangsúlyozom, akkor nem ellened, hanem érted beszélek. :)

Mit mond az ávós, amikor éjfél után váratlanul becsenget?
- Érted jöttünk elvtárs, nem ellened!
Bocs! :D


:D :D :D


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. okt. 09., kedd 18:12 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 21:15
Hozzászólások: 4790
Tartózkodási hely: Budapest
cilla írta:
Nem értem, hogy ezek az elméletileg, okos, tanult emberek, akik írányítják az országot miért nem irányítják jobban.

Természetesen nem arról van szó, hogy mi itt nagy okosan tudjuk, hogy mit kellene csinálni, ők meg nem. Tudják ők is.
Csak arról van szó, hogy az ő egyenletükben mindig van +tényező, még pedig a "sajátzsebfaktor", ezért nekik mindig más eredmény jön ki az egyenlet megoldásánál mint nekünk. :)
üdv
ex


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. okt. 09., kedd 18:38 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 05., csütörtök 20:20
Hozzászólások: 3994
:*: :*:


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. okt. 09., kedd 19:11 
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 14:19
Hozzászólások: 477
Tartózkodási hely: Budapest, Rákoscsaba
tulip írta:
JennyT írta:
Egyébként azt gondolom, hogy valami differenciálás kéne. Mert az azért mégis felháborító, hogy aki szétbagózza a tüdejét ÖNKÉNT, annak is ugyanúgy ingyé' jár a gyógyítás, mint annak, aki önhibáján kívül betegedett meg.


Aki ÖNKÉNT lakik Budapesten annak se járjon ingyen, mert nyilván mégis felháborító, aki ilyen levegőt szív ne fizessen.
Aki ÖNKÉNT megy nyáron strandra annak se járjon ingyen, mert nyilván mégis felháborító, aki bőrráknak teszi ki magát, ne fizessen.
Aki ÖNKÉNT lakik parlagfűves helyen, annak se járjon ingyen, mert nyilván mégis felháborító, aki allergiánakteszi ki magát, ne fizessen.
Aki ÖNKÉNT dolgozik stresszes munkahelyen, annak se járjon ingyen, mert nyilván mégis felháborító, aki stressznek teszi ki magát, ne fizessen.
stb. (kövérség, soványság, iszákosság, mozgáshiány, sok mozgás, ...)

(Zárójelben és kis betűkkel jegyzem meg, hogy lassan 10 éve dohányzom, és most készülök abbahagyni végre... Légyszíves ennek fényében ítéld meg az általad szeretetlennek ítélt szavaimat.
tulip írta:
Csupán református lelkésznek készül a "szentem", van még ideje kupálódni, hogy megértse mit is jelent a közteherviselés.

De ezt már nagy betűkkel: fujjj..... nem is tudok mit mondani, hogy az kulturált és szalonképes legyen.
Szóval inkább nem írok semmit, csak azt, hogy felháborodtam, hogy keresztyén létedre mit meg nem engedsz magadnak az én el- és megítélésemben.

_________________
ex-JennyT :D
"Énekelj az ÚRnak, te egész föld!"


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. okt. 09., kedd 20:13 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 08:52
Hozzászólások: 4464
tulip írta:
...

Csupán református lelkésznek készül a "szentem", van még ideje kupálódni, hogy megértse mit is jelent a közteherviselés. Sokat elárul, hogy megtérésem előtt magam is pont így gondolkodtam a dohányosokról. Azóta tanulgatom, hogy mit jelent a szeretetlen ítélgetés helyett az evangélium.



hááát.... ha már így kimondtad... vegyél még néhány rutin-órát, mielőtt kimégy a forgalomba...

_________________
/mT


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. okt. 09., kedd 21:24 
2Kor 3,17
Az Úr pedig a Lélek; és a hol az Úrnak Lelke, ott a szabadság.


Vissza a tetejére
  
 

HozzászólásElküldve: 2007. okt. 12., péntek 21:37 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
exrefis írta:
cilla írta:
Próbálom megérteni, de igazán ez jövőre derül ki, hogy jobb lesz- e nekünk?
Ha jobb lesz neked és kívánom, hogy így legyen az nem a kormánytól lesz. Ha azon múlik nem lesz jobb, mert az már most is látszik, hogy csak alibi reformot csinálnak. De fel a fejjel neked nem bennük kell bíznod. :D
üdv
ex


Ezt tényleg nem értem. Neked 2002-től egészen idáig nem esett le a tantusz? Nem láttad, nem volt egyértelmű számodra, hogy amikor nagy hírveréssel bejelenttette Gyurcsány a hatalmas, nagy reformokat, akkor amögött semmiféle átgondolt nemzetpolitika, gazdaságpolitika sem volt? Hogy gyakorlatilag médiakormányzás folyik itt csak?

Komolyan most veszed csak észre, hogy a kormány poltikusai gyakorlatilag csak a hatalom megtartásán munkálkodnak 2002 óta, és semmi érdemlegeset nem tettek le az ország asztalára ezidáig? Ha ez így lenne, akkor talán ideje szemorvoshoz menned. Tudd, hogy gyengül a látásod...


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. okt. 13., szombat 04:23 
Aktív tag
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 28., szombat 11:15
Hozzászólások: 648
Ef4,29 Semmi rothadt beszéd a ti szátokból ki ne származzék, hanem csak a mely hasznos a szükséges építésre, hogy áldásos legyen a hallgatóknak.
Mát. 12,36., Mát. 12,37., Kol. 3,16., Kol. 3,17., 2 Tim. 2,14.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2007. okt. 13., szombat 07:05 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 21:15
Hozzászólások: 4790
Tartózkodási hely: Budapest
rosta írta:
Ezt tényleg nem értem. Neked 2002-től egészen idáig nem esett le a tantusz? Nem láttad, nem volt egyértelmű számodra, hogy amikor nagy hírveréssel bejelenttette Gyurcsány a hatalmas, nagy reformokat, akkor amögött semmiféle átgondolt nemzetpolitika, gazdaságpolitika sem volt? Hogy gyakorlatilag médiakormányzás folyik itt csak?
Komolyan most veszed csak észre, hogy a kormány poltikusai gyakorlatilag csak a hatalom megtartásán munkálkodnak 2002 óta, és semmi érdemlegeset nem tettek le az ország asztalára ezidáig? Ha ez így lenne, akkor talán ideje szemorvoshoz menned. Tudd, hogy gyengül a látásod...

Sajnálom kedves Rosta!
De a hiba a te készülékedben van.
Te vagy az, aki az egyik oldalt csak fehérnek, a másikat csak feketének látod.
Te vagy az, aki lassan évek óta nem képes felfogni, hogy aki nem Fidesz-fan az nem jelenti azt, hogy ballib. Ráadásul oda se figyelsz, hogy mit mond a másik, pedig már sokszor elmondtam, hogy nem vagyok ballib. Számomra azért inkább GyF, mert ő inkább jobboldali programot hirdetett. Ma jobboldali határozott kemény liberális politikával lehet az országot beindítani. Ez pofon egyszerű, rengeteg ember tudja ezt ebben az országban, Orbán és a Fidesz nem. Az egy kérdés volt, hogy GyF meg tudja-e ezeket csinálni ilyen kövület szocikkal a háta mögött és olyan ellenzék mellett, amelyik minden reformnak, nemzeti érdeknek keresztbe fekszik a hatalom megszerzése érdekében?
Ebből az eü-torzó tervből úgy tűnik, hogy eddig nem.
De a Fdesz és te a kádári romokat védelmezeitek. Ha egy rendes biztosítási alapú rendszert állítanának fel(amilyen a működő renszerek), ti az ellen is tiltakoznátok. A te világnézeteden látszik a marxizmus mélyszántása. Ráadásul hihetetlen gyűlöletet sugárzol azok felé, akik nem értenek veled egyet, leginkább felém(nem konkrétan ebben a hozzászólásodba, hanem általában).
Az Úr áldjon meg, Kedves Rosta!
üdv
ex


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 480 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 3, 4, 5, 6, 7, 8, 9 ... 32  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 18 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Style by phpBB3 styles, zdrowe serce ziola
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség