Kedves Szrobcsek
JT tanításáról nem azt írtam hogy nem jó beszélni róla.
Hanem azt hogy ez nem beszélgetés. Nem egy fórum társaddal beszélgetsz és próbálod meggyőzni (oda-vissza) hanem maga szervezetet támadsz. (még ha igazad van is, soha nem szabad el felejteni mindenkinek joga van vallását gyakorolni)
Ezzel az erővel más nem keresztény vallást is elő hozhatnátok, és róluk is lehetne bemásolni.
Ennél azért cifrább dolgokat is.
(öngyilkos merénylet, stb.)
Szóval egy JT- szívesem megpróbálok meggyőzni hogy baj van a tanításukkal . De az egész szervezetet mint vallás gyakorlót. Bizony még Kiss professzor is pártfogásukba vette annak idején mikor bajban voltak.
Nem ok nélkül.
Ugyanis az üldöztetések ott kezdődnek, hogy valakik vélt vagy valós igazukat törvény adta jognak tartják, és így a másikat úgy vélik okkal üldözhetik.
Könnyen válhatunk mi magunk is üldözöttekké, ezt jobb nem elfelejteni.
Az újságcikk azért jutott az eszembe, mert egyik Tv csatornán pont, valami hasonlót láttam.
Kétes tartalom miatt a szolgáltatónak kellet magyarázkodnia, és bizony magyarázata nagyon nem állt meg. Pedig azt a lapot keresni kellet nem egy nyilvános fórum volt.
Olyasmit bogoztam ki belőle hogy a közel jövőben, sok minden változni fog ilyen téren is.
--
Kedves Fony
Valóban református fórum, de egyben nyílt fórum.
Tudomásom szerint mindenki számára nyitott, ha így van furcsa vendég szeretetről tanúskodsz. De tőled nem is várok mást.
Tudod ha az előember lenne istenük és hinnének nekik, sok követőjük lenne, sok pénzt szednének be, akkor sem a szervezetre irigykednék hanem a benne lévő embereket szeretném megmenteni és az Úrhoz vezetni, ha az Úr Jézus megfelelő eszközének bizonyulnék.
Nem az Úr Jézus követői kereszteltek tűzzel-vassal. Vallás-szabadság van és ez a jog neki is jár. Ezt próbálom tiszteletbe tartani, és erre felhívni a figyelmet.
Persze lehet hogy eltúlzom és az egész gyerekes dolognak látszik, de pont a te beírásod ösztönzőt hogy szóljak. Sütőt belőle valami ami minden volt csak nem szeretet.
Ha másokra is így hat akik sokkal járatlanabbak a Bibliában, akkor bizony a fórumot olvasgatva JT gyűlöletük csak fokozódik, akár tettlegesség is. (nem hinném hogy ezt akarnátok)
Ezen kívül Pál stílusát jobban csipem.
Figyeld csak meg ő hogy csinálta.
Apcsel 17
21. Az athéniek pedig mindnyájan és az ott lakó jövevények semmi másban nem valának foglalatosok, mint valami újságnak beszélésében és hallgatásában.
22. Előállván pedig Pál az Areopágusnak közepette, monda: Athéni férfiak, minden tekintetben nagyon istenfélőknek látlak titeket.
23. Mert mikor bejárám és szemlélém a ti szentélyeiteket, találkozám egy oltárral is, melyre ez vala ráírva: Ismeretlen Istennek. A kit azért ti nem ismerve tiszteltek, azt hirdetem én néktek.
Ismerős? -„foglalatosok, mint valami újságnak beszélésében és hallgatásában.”
Nem vonta kétségbe meggyőződésüket. - „minden tekintetben nagyon istenfélőknek látlak titeket.”
Nem hinném hogy hazudott volna, azaz mást gondolt róluk és mást mondott.
Pál ennél emberileg is nyakasabb volt. Mégis tiszteletbe tartotta meggyőződésüket.
Nehogy már ne tudta volna hogy bálvány imádok, csak hogy furkós bottal nem lehet madarat fogni. A szeret inkább megbocsájt, elfedez, és Jézus Krisztus szeretetéről beszél és nem vádlóként bűnöket dobál mások fejére.
Mert a vádlásnak a bűnök felsorolásának igazi nagy mestere nem más mint mag a sátán.
Ellenben Urunk a megbocsájt szelíd hang, amitől megolvad kérges szívünk. Elámulunk: „hogy lehetséges ez? Hiszen azt hitem végem soha nem bocsájt meg, Ő meg magához ölel és vétkeim meg sem említi, olyan mesze dobja el tőlem, mint a nap-kelet a napnyugtától.
Zsolt 103,12
A milyen távol van a napkelet a napnyugattól, olyan messze veti el tőlünk a mi vétkeinket.
Mik 7,19
Hozzánk térvén, könyörül rajtunk; eltapodja álnokságainkat. Bizony a tenger mélységébe veted minden bűnünket!
--
Nos ilyesmit éreztem amikor befogadtam Uram Jézus Krisztus szívembe.
Ilyen emberektől nem tudtam volna befogadni az Urat, mert nem láttam volna mást csak gyűlöletet, (a testvérek védelmezése címszó alatt, mert hogy nekik kell meg védeni bár az Ige nem ezt mondja)
Jn 10,28
És én örök életet adok nékik; és soha örökké el nem vesznek, és senki ki nem ragadja őket az én kezemből.
Ehelyett egy gyermeki hitű nagydarab lány küldött elém, aki alig tudott mást mondani, mint hogy: „ ő nem tudja ezeket a dogokat de az igen hogy övé a Fiú így övé az élet.”
1Jn 5,12
A kié a Fiú, azé az élet: a kiben nincs meg az Isten Fia, az élet sincs meg abban.
--
Bizony büszkélkedhetem én sok mindennel, tudásommal vagy a hogy én mit tettem, cselekedtem.
Csakhogy soha nem voltam ilyen bizalmas kapcsolatban az Úrral sőt igazából nem is mertem volna lenni, pedig nem egyszer szólított meg, már előtte is.
Mire elszántam magam, hogy felé lépek bizony nagyon is tisztába lettem mennyire tévedtem felőle, és bizony mennyire félre toltam életemben, meghallgattam tanítását, és megváltónak is tartottam. Csak épp annak nem aki.
Mikor rádöbbentem hogy nincs különbség Jehova és Jézus között, na akkor azt hittem végem.
Ehhez képest megint tévedtem, mert bizony szeretetével ölet át nem volt szó bűnről már (bár sokáig nyugtalankodtam miatt) szeretete töretlenül betakart.
Nem kellet félnem hogy ja mi lesz ha befogadom vagy sem.
Minden vágyam az volt hogy az Övé legyek és Ő az enyém.
Ha egyszer az Úr ennyire szeret minket, de őket is akkor nem tudom milyen joggal szaladgálnánk furkósbottal hogy jól oda vágjunk másoknak.
Sokan mind ezt úgy teszik hogy még csak nem is ismerik őket csak könyvekből.
Mert ha csak egy is akár csak munkatárs ként dolgozna veletek, rájönnétek mennyire becsületes törvény tisztelő, és betartó emberek akikre lehet számítani, ha kell segítség szólj nekik. Még ha nem is hozzájuk tartozol, megfogod látni mennek segíteni.
Tudnék ilyesmiről beszélni, pl, egy nap egy ház falát felhúztuk körbe, ablakokkal, ajtókkal (egy három gyerekes családnak, ellen szolgáltatás nélkül, szóval lenne mit sorolni).
Nem hinném hogy megvetni vagy gyűlölni kéne az ilyen embereket.
Azóta sok keresztény gyülekezetet láttam, és bizony tudnék mesélni mennyire kegyetlen emberekkel vannak tele.
Annyira nehéz elhinni hogy ezek az emberek tényleg Jézus Krisztusban vannak.
Vagy csak akkor amikor beszélnek róla, azt amikor nem, épp olyanok mint a többi világi.
Ha meg szembesíted őket, gyűlölködök lesznek, vagy meg magyarázzák, hogy ez a természetes. Senki sem tökéletes, nem is lehet stb. Vagy ennél körmönfontabb vélt igazságot hoznak elő. Amivel régebben saját lelki ismeretüket betapasztották.
Csak hogy ez a tapasz nem máson van hanem azon a falon amit felemeltek lassan maguk közt és az Úr között. Jó lenne egy két hézag, hogy legalább átlátnának rajta hátha újra, vagy végre meglátnák az Urat.
Kedves Fony nem vagyok benne biztos hogy megértettél, de talán van más aki megért.
Kedves Erika
Gondoltál már arra hogy lehet hogy nem is én szorulok segítségre, hanem mi mindannyian?
Magy bajban vagyunk ha ez így megy tovább a gyülekezetekben és akár a fórumokon is.
Ha csak ennyit jelent az Úrban lévő testvéri szeretet, akkor az bizony nagyon silány szeretet.
Pedig ezen keresztül kellene megláttatni a Urat környezetünknek.
De köszönöm hogy segíteni akarsz. De senki más nem tud segíteni rajtunk igazán csak Urunk.
Nem emberekben hanem Benne kell bízni. (lehet hogy szó cséplésnek hangzik sokak számára hiteltelen, pedig ez igaz. Megmenti az övéit.)
Csak hogy ezt nyomokban sem látom:
1Jn 4
11. Szeretteim, ha így szeretett minket az Isten, nekünk is szeretnünk kell egymást.
12. Az Istent soha senki nem látta: Ha szeretjük egymást, az Isten bennünk marad, és az ő szeretete teljessé lett bennünk:
13. Erről ismerjük meg, hogy benne maradunk és ő mibennünk; mert a maga Lelkéből adott minékünk.
Ezek után ha meg is találja valaki az Urat, nem hiszem hogy olyan gyülekezetekbe és emberek közé kívánkozik akik, semmibe veszik, vagy csak ugró deszkának használják, de igazából nincs semmilyen felelősség érzetük a másik irányába.
Nem kérek mást tőletek csak legalább a környezetetekbe nézetek szét és azt a szerencsétlen szegényt is észre vegyétek aki épp segítségetekre szorulna.
Sokan csak a szimpatikus baráton segítenek, mert úgy azt helyezte szívére az Úr.
Csakhogy ezt a világiak is megteszik, mint ahogy karitatív munkát is végeznek.
Az önzetlen szeret, nem vár vissza semmit. (sokan olyan profi módon segítenek, hogy legfőbbként nekik van a legtöbb hasznuk belőle) nem akarom az Igéket felsorolni mindenki ismeri még sem ismerik fel mit tesznek.
--
De tényleg van tehetetlenség a szívembe, amit talán úgy éreztél hogy segítésre szorulok.
Csak hogy ez nem más, mint amit magam körül látok.
Az utcán, a boltban, vagy gyülekezetben. (a közéletet már nem is említem).
Már szinte senkit nem érdekel a másik, még a barátját (de akár az édestestvérét) is képes rászedni, becsapni, vagy átlépni rajta ha céljai útjába áll.
Nagyon sok közülük a gyülekezetükben szuper keresztény, és az életben épp olyan szuperül tud eltaposni. Igaz sokan csak papíron tartoznak valamelyik gyülekezetben, és csak néha mennek templomba, de bizony ők is oda tartoznak. (ők bizony tökéletesen megfelelő keresztényeknek tarják magukat)
--
Aztán feljössz a fórumra és mit látsz, ugyan azt. Maguk sem tudják kit miért támadnak, csak hogy támadjanak.
Azt hiszem gyorsan lezárom a fórumozást, abszolút nincs jó hatással rám.
Üdv Tivadar
Bocs hogy nem külön- külön válaszolta nektek.