rosta írta:
Ésszerűbb lenne, ha a versenyt önmagában nem helyeznéd egy mindent megoldó szerepbe, ...
Kedves Rosta!
Ezt az állítást sokadszor próbálod nekem tulajdonítani, de akkor is csak azt tudom mondani, hogy ezt csak te állítod rólam meg másokról. Ugyanis ezt más sem mondta még Adam Smith sem.
A mindent megoldó szerepe nálam Jézusé.
Idézet:
Az sem érv, hogy te meg szereted.
Úgy van, az sem érv, de én nem is a véleményemmel szoktam érvelni, hanem az érvek/tények alakítják ki a véleményemet.
Idézet:
Talán a gazdag ifjú történetére gondolsz, akit Jézus arra biztatott, hogy ossza szét minden javait a szegények között?
Nem én ezekre gondoltam:
Idézet:
1.Kor9,
24. Nem tudjátok-é, hogy a kik versenypályán futnak, mindnyájan futnak ugyan, de egy veszi el a jutalmat? Úgy fussatok, hogy elvegyétek.
2Tim4,
7. Ama nemes harczot megharczoltam, futásomat elvégeztem, a hitet megtartottam:
8. Végezetre eltétetett nékem az igazság koronája,
Idézet:
Mármint miben jobb? Rablásban? Másik zsírjának kiszívásában? Abban, hogy képes elpusztítani a Földet? Hogy leghatékonyabban teszi tönkre a környezetet, a társadalmakat?
...
Mennyiben jobb egy afrikai, dél-amerikai, közel-keleti, kelet európai globálisan letarolt, vadkapitalista, demokráciának hívott társadalom piacgazdasága, mint Szingapur, távolkelet kistigriseinek, netán Kínának a piacgazdasága? Megint itt vagyunk, hogy mi is az a "jobb"...
Tehát miben és mi a jobb?
Én azt állítom, hogy életminőségben, általában a keresztény gyökerű, azon belül is a protestáns gyökerű demokratikus liberális kapitalista országok a jobbak. Ez egy vélemény. Alapja pedig a sok tapasztalat. De ha ez nem volna, akkor még mindig ott van tájékozódásul a józan ész. Az emberek ugyanis minden ideológiai maszlag ellenében zsigerből érzik, hogy hol jobb élni és arra felé törekszenek.
Tehát nem a mexikói hatóságoknak van baja a gringo yenki menekültáradattal, hanem forditva. És nem a pakisztáni, indiai, kínai, japán, meg egyéb kistigris országoknak kell a nyugati migrációval bajlódni, hanem fordítva. Nekem ezek elég meggyőző tények, ezekre alapoztam a véleményemet.
És az élhető országok annál élhetőbbek minél inkább a teljesítményt értékelik, minél demokratikusabb, minél szabadabb, minél kapitalistább, minél versenyelvűbb.
A minőséget mindig a verseny produkálta.
És most kéretik megint nem azzal jönni, hogy mindezekben mi a hiba, mert azt tudjuk, hogy nem tökéletes. De jelenleg nincs jobb, senki nem tudott működőképes jobbat mutatni. Utópiákkal meg te sem akarsz foglalkozni, gondolom.
üdv
ex