Időzóna: UTC + 1 óra




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 216 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 15  Következő
 

Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2008. jan. 16., szerda 13:09 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 05., csütörtök 20:20
Hozzászólások: 3994
Szia Kedves Gilnis!


Annyit törtem a fejem, hogy mit is mondhatnék, de semmi okos dolog nem jutott eszembe, mert nem vagyok tisztában ezzel a betegséggel.Igaz olvasgattam róla, és volt ilyen ismerősöm, de úgy gondolom mindenki másként éli meg.Egyenlőre én azt tudnám Neked mondani, hogy nagyon szívesen imátkozom Veled.Pl. azt mondod, hogy mindennap este 8-kor, akkor én este 8-kor imátkozom Veled.

Mt 18,20
Mert a hol ketten vagy hárman egybegyűlnek az én nevemben, ott vagyok közöttük.

(Jó, mondhatod, hogy annyian imátkoztak már Velem.Gondold meg. :D
Én még nem. :*:)

Üdv szeretettel cilla

De komolyan, mondhatod azt is, hogy nem.Nem sértődök meg. :D

Ez nem egy isteni bölcsesség.
"Sokszor a romok felett nyílnak a legszebb virágok."


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2008. jan. 16., szerda 14:14 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 21:15
Hozzászólások: 4790
Tartózkodási hely: Budapest
Gilnis írta:
Kedves ex!
Még mindíg fenntartom azon nézetemet, hogy a depresszió is egy betegség,és lehet benne hoszú ideig szenvedni.
Azzal kapcsolatban meg hogy szétcincálja az ember hitét azt azalatt értettem, hogy az ember nagyon nehezen fogadja el a betegség tényét. Kérdezz meg bármely más betegségben szenvedő(rákos, immunrendszeri beteg stb) embert és ők is el tudják mondani, hogy nagyon sokáig nem értették hogy Isten miért súlytja őket ezzel. Itt persze bejöna szokásos kérdés, hogy vajon a betegségek Isten büntetései e, vagy csak egyszerűen ennek a világnak a hozadékai. És igen ezekbe a pillanatokban az ember tud haragudni Istenre a történtekért. Ezt értettem szétcincálás alatt.

Kedves Gilnis!
Kérdésedre
Idézet:
a betegségek Isten büntetései e, vagy csak egyszerűen ennek a világnak a hozadékai.
a válasz egyértelmű: nem büntetés, hanem hozadék.
Az nem vitás számomra sem, hogy a depresszió betegség, csak mivel a lélek betegsége, sokkal nagyobb az embernek a saját ráhatása a gyógyulásra, mint mondjuk egy lábtörésnél, bár még ott is van.
üdv
ex


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2008. jan. 16., szerda 15:20 
Kedves Gilnis!

Pár gondolat:

A keresztyén ember élete nem bűn, nem betegség és nem ÖN központú, hanem Krisztus központú.
Nekem ennek megélése adja mindig mindenben a gyógyulást, ha erőt vesz rajtam a baj. (lelki, testi)

Jób a maga bajai között legalább annyira foglalkozott Istennel, mint a saját bajával. Perelt Vele!
Beteg volt testileg és lelkileg, de teljesen egészséges volt az Úrral való kapcsolata! Miért? Komolyan kellene venni az első fejezetet.

Kérlek olvasd el a következő könyvet, sokat segíthet:
http://www.goodnews.hu/product_info.php ... ts_id=1697


A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára kavics 2008. jan. 16., szerda 20:21-kor.

Vissza a tetejére
  
 

HozzászólásElküldve: 2008. jan. 16., szerda 17:41 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 04., szerda 16:49
Hozzászólások: 1317
Kedves Gilnis

"Szerintem" tölts el minnél több időt Isten Imádásával imában,így lehetőséget addsz Istennek ,hogy a lelki sebeid begyógyítsa.

Számomra a lelkibékét ezek az Istennel eltöltött intenzív együttlétek hozták meg.

A tapasztalatom az,hogy Isten úgy képes az emberi lelket a leghatékonyaban gyógyítani,ha az ember imában"semmi mást"nem tesz mint szeretettel Istenre gondol,és így tölt el Istennel egy intenzív "fél órát"

Számomra ez egy fontos lelkigyakorlat.


Irtad,hogy imádkoztál is sokat,de az sem segített,nem tudom,hogy konkrétan mit értettél az alatt,hogy imádkoztál,mert imádkozni lehet sokféleléppen.


Istent lélekben imádni viszont csak egyféleképpen lehet.

Ezért azt tudom neked is tanácsolni,ha még nem imádtad imában Istent,és úgy érzed,hogy Isten ennek örülne,akkor tedd meg.

Ugyanakkor azt is elkell fogadni,hogy Istennek mindennel lehet célja,még az ember betegségével is.

Habár úgy gondolom,hogy ez inkább a testi betegségekre lehet igaz és nem a lelkiekre,a depresszió viszont inkább lelki betegség,ezért is hiszek abban,hogy IstenLelke amikor imában imádjuk akkor a lelkünk megtisztításával elűzi ezt az"üresség"érzést.

Szeretettel Gabriel


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2008. jan. 16., szerda 19:17 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
Kedves Gilnis!

A depresszió okai sokfélék lehetnek. Én magam is átéltem, milyen az a vegytiszta depresszió, mert egy gyógyszer mellékhatásaként depressziós voltam majd 3/4 évig. Gőzöm sem volt akkor erről, de nagyon sokat gondoltam a halálra a legkedvesebb pillanatokban is, és a világot egy piszkos felhő fedte mindig előttem, csak a horizont alján sütött be a nap, még akkor is, amikor verőfényes, csodás nyár volt. Az orvosomnak véletlenül elszóltam magam, kifaggatott, abban a pillanatban leállította a gyógyszert, és négy napra rá kutya bajom sem volt, eszembe sem jutottak többé hasonló gondolatok.

Részemről tehát nem teoretice, hanem gyakorlati alapon állítom, a gyógyszer okozhat depressziót úgy, hogy teljesen vétlen az illető.

Mondhatnám azt is, hogy tégy valamit ennek a betegségnek az elkerülése érdekében, vagy hibáztathatnám a környezetedet, hogy nem eléggé emberiek, és keresztyénibb magatartásuk segítene rajtad. Ebben nem vagyok teljesen biztos. Ha visszaemlékszem, hát bizony semmi kedvem sem volt fütyörészni, és a fürdőszobában operát énekelni, mint különben szeretek. Magamat nem tudtam a hajamnál fogva kirántani a depiből. A környezetem pedig rendesebb nem is lehetett volna. Szóval nem sok vigasztalót tudok mondani ebben kérdésben.

Ugyanakkor rengeteg olyan betegség van, amely a lélekkel kapcsolatos. Alzheimer kór, parkinson kór, down kór, epilepszia, skizofrénia, pánikbetegség, autizmus, memória problémák, elhülyülés, mániák, depresszió, szenvedélybetegségek, stb. Mivel nem értek hozzá nem sorolom tovább. Bizonyos vagyok benne, hogy sok olyan lelki betegség van, amelyet, mint annak idején a pestist, csupán ima segítségével nem lehet gyógyítani. A depressziónak is kell lennie valami gyógyszerének, de ilyenkor az akut depresszióra gondolok, és nem a két hetesre, amiről a Net2rist féle cikk ír, ha jól értem.

Ezek szerint az USA-ban két heti szorongást, vagy alvászavart már depressziónak kiáltanak ki. Ilyen alapon mindnyájan azok lehetünk valamikor az életünkben, mert két heti nyavajgása mindenkinek volt. Az efféle típusú depressziók szerintem az egyszerű keresztyén imával is gyógyíthatók. Ha a környezetünk emberi, keresztyéni már az maga gyógyszer. Véleményem szerint viszont a szervezet betegségeként fellépő depit gyógyszeresen is kell kezelni, csak azt nem tudom, hogy az orvos hogyan szűri ki, hogy melyik beteg szorong az elbocsátástól, és melyik az, amelyik kémiailag, szervileg beteg.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2008. jan. 18., péntek 15:03 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
rosta írta:
Ezek szerint az USA-ban két heti szorongást, vagy alvászavart már depressziónak kiáltanak ki.


Én több éve küszködöm azzal, hogy- enyhén szólva-nem könnyen tudok elaludni, de amikor ezt elmondtam a doktornőnek, azt mondta: ő sem, olvasgat..ez a recept tetszett, de azért ahogy teltek az évek és egyre rosszabbodott a helyzet, csak kipróbáltam pár gyógyszert.
Ami igazán megfelelő hatást eredményezett, mellékhatások nélkül , annak a gyártását megszüntették, merthogy veszélyes...
Ez éven heves szívdobogásra felírt a doktornő xanaxot, beszedtem már jócskán belőle, mikor belenéztem a mellékelt használati utasításba, hát néztem egy nagyot, mert megtudtam, hogy ez antidepresszáns. Na erre a gyógyszerre biztos, hogy rászoktam, mert ha én elfelejtem bevenni, a szervezetem nem:mihelyt lefekszem, olyan hevesen kezd verni a szívem, hogy máris rohanok, hogy bevegyem, mielőtt nem késő.
Most akkor egy ilyen rókafogta csuka helyzetben vagyok: anélkül, hogy depressziós lennék,-legalábbis nem vagyok a tudatában- rászoktam egy depresszió elleni gyógyszerre.

Gilnis mondtad, hogy nehéz elfogadni egy betegséget..nekem is nagyon terhes ez a problémám. Nagyon keserves órákat töltök emiatt...van, amikor eszembe jut- talán más is szenved pont most, akkor sorba veszem az ismerős betegeket, és imádkozom értük.
Aztán arra gondolok: ha a jót elvettem,a rosszat is el kell vennem..


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2008. jan. 18., péntek 16:20 
Nekem az segít az ilyen helyzetben, hogy hagyom magam.
Ha most kell, hogy elmenjek, akkor az Úrra várok, jöjjön értem és látom, hogy az Ő Országa nem múlik el, nélkülem is él és terjed itt a földön.

Van, hogy 2-3 órát alszom betegség, vagy egyéb ok miatt.
Tudja az én Uram, hogy feltétlenül mennyi alvásra van szükségem.
Azt mindig megadta és megadja.
A fennmaradó időben pedig órákon át lehet imádkozni.
Olyan jó csönd van ilyenkor és olyan megnyugvást kapok ezután.


Vissza a tetejére
  
 

HozzászólásElküldve: 2008. jan. 18., péntek 19:47 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
Kedves Erika, a kollégámnak szívritmuszavara van. Ha este kihagyja a xanaxot össze-vissza ugrál a szíve. szóval ez nem játék. Ami meg a dobozra van írva, hát azt jobb, ha el sem olvasod, mert attól tutira depressziós leszel. Annyi halálos mellékhatást, de legalábbis annyi szörnyűséget írnak minden egyes gyógyszerre, hogy az borzalom.

Kedves Kavics, rossz hírem van. Ha csak 2-3 órát tudsz aludni, akkor alvászavarod van. Az emberi szervezetnek legalább 4 és fél óra pihentető alvásra van szüksége az orvos specialisták szerint. Talán ez a nyomasztó, felpörgetett világ az oka ennek, amibe belekényszerülünk. Persze lehet ennek szervi oka is. A kolléganőm papája állandóan fáradt, törődött volt, míg egy ilyen alvásvizsgálatkor kiderítették, hogy megereszkedett valami izma a szájpadlás, vagy a gége körül, és emiatt éjszakánkén átlag hetvenszer akart megfulladni, ezért automatikusan ugyanennyiszer riasztotta önmagát a szervezete. Egy százezer forintos, maszkos szerkenytyűt kellett venni a bácsinak (egészségpénztárból fizette), aki azóta vígan alszik nyolc órákat. A túlpörgetett, hajszolt, stresszelt világban ettől még lehetnek teljesen más okozatú alvásproblémák...


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2008. jan. 18., péntek 21:07 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
rosta írta:
Kedves Erika, a kollégámnak szívritmuszavara van. Ha este kihagyja a xanaxot össze-vissza ugrál a szíve. szóval ez nem játék. Ami meg a dobozra van írva, hát azt jobb, ha el sem olvasod, mert attól tutira depressziós leszel. Annyi halálos mellékhatást, de legalábbis annyi szörnyűséget írnak minden egyes gyógyszerre, hogy az borzalom.

...


Köszi a figyelmeztetést, ez valóban nem játék. Igyekszem komolyan venni, egy-két életmódi változást beiktatni, ../egyelőre sikertelenül/
A xanax különben minden sarkon felbukkan, nemcsak a legsűrűbben szedett gyógyszer az ismerőseim között, de pl. a Minden vilángol/világos/ filmben a haldokló nagyi éjjeli szekrényén is ott volt.

Most bibliaórán a 274. dícséretet énekeltük, nekem nagyon jó volt, gondoltam, ha hazaérek, beírom nektek is:

Ki Istenének átad mindent,
bizalmát csak belé veti,
azt csudaképen őrzi itt lent,
ínség, baj közt is élteti,
ki mindent szent kezébe tett,
az nem fövényre épített.

A súlyos gondok mit használnak,
a sóhaj, sok jajszó mit ér,
ha sebeink még jobban fájnak,
mindennap kínunk visszatér?
Igy terhünk egyre súlyosabb,
ha lelkünk búnak helyet ad.

Csak légy egy kissé áldott csendben:
magadban békességre lelsz,
Az Úr- rendelte kegyelemben
örök, bölcs célnak megfelelsz.
Ki elválasztá életünk,
Jól tudja, hogy mi kell nekünk.

Zengj hát az Úrnak, s járd az útat,
Mit épen néked Ő adott,
a mennyből gazdag áldást juttat
s majd Jézus ád szép, új napot.
Ki benne bízik és remél,
az mindörökké véle él.

Neumann György


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2008. jan. 18., péntek 22:03 
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 30., szombat 20:10
Hozzászólások: 381
Tartózkodási hely: itt
Erika írta:
Ez éven heves szívdobogásra felírt a doktornő xanaxot, beszedtem már jócskán belőle, mikor belenéztem a mellékelt használati utasításba, hát néztem egy nagyot, mert megtudtam, hogy ez antidepresszáns. Na erre a gyógyszerre biztos, hogy rászoktam, mert ha én elfelejtem bevenni, a szervezetem nem:mihelyt lefekszem, olyan hevesen kezd verni a szívem, hogy máris rohanok, hogy bevegyem, mielőtt nem késő.
Most akkor egy ilyen rókafogta csuka helyzetben vagyok: anélkül, hogy depressziós lennék,-legalábbis nem vagyok a tudatában- rászoktam egy depresszió elleni gyógyszerre.

Gilnis mondtad, hogy nehéz elfogadni egy betegséget..nekem is nagyon terhes ez a problémám. Nagyon keserves órákat töltök emiatt...van, amikor eszembe jut- talán más is szenved pont most, akkor sorba veszem az ismerős betegeket, és imádkozom értük.
Aztán arra gondolok: ha a jót elvettem,a rosszat is el kell vennem..


Drága Erika,
Még jobbat mondok. A Xanax elsősorban pánik- és kényszerbetegségek gyógyszere. Ahol a szorongás megfékezésére nagypotenciálú szerekre van szükség. És igen, van antidepresszív hatása is, másodlagosan.

Amikor beteg voltam, rengeteget sztedtem. Hozzá is szoktam, de le lehet építeni. Egy időben más nyugtatókkal és altatóval kombinálva kaptam és mellé antidepresszánst (akinek mond valamit: Xanax, Rivotril, Dormicum, Prozac) mindent nagy adagban.
És ma mégis gyógyszermentesen élek.
Ha félsz szedni, kérd a doktorodat, hogy állítson át másra, vagy kérdezd meg, hogy tisztán gyógynövényi komponensekből álló termékkel nem oldható-e meg a problémád egy fokozatos leszoktatást követően. Nem vagyok se orvos, se gyógyszerész, csak a tapasztalataim beszélnek belőlem pillanatnyilag.

Az ÚRra jó rászokni, ott az a jó eset, ha egyre nagyobb "terápiás dózisokra" van szükség. :D

_________________
Az ÚR közel!


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2008. jan. 18., péntek 23:07 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Szia Semi!

:shock: szóhoz sem tudok jutni,...kellett nekem orvoshoz menni :evil:


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2008. jan. 19., szombat 12:36 
Kedves Rosta!

Hazudtam neked.
:-(

VAN HOGY 4-5 órát alszom, ha a gyerekek nem hagynak - mert ez is lehet az alvás zavar oka :-) - akkor pedig 2-3 órát.

Aztán a következő napon 7-8 órát, de ez változó.

A lényeg, hogy az Úr tudja, hogy mennyit kell aludnom. Bízom benne, hogy annyit mindig enged aludni, amire szükségem van. (eddig ezt mindig megadta) Reggel egyébként mindig hálával kelek, megköszönve azt a 4-5 órát is, ha ennyi jutott.

Megnyugtatlak, van Atyám, aki nem csak a napi kenyérről, de a napi pihenésemről is gondoskodik. :-) Ezért kérlek ne félts alvászavar kórtól.

Irgalmas az Úr, hogy nem kell folyamatosan semmilyen gyógyszert szednem.
Nyaranta 1-2 hónapig szedem az allergia gyógyszert, de ezen kívűl semmilyen gyógyszerre nem szeretnék rászokni.

Manóval értek egyet, az Úrra szeretnék rászokni, ami nem jelenti azt, hogy ha fáj a fogam, ne vennék be egy fájdalom csillapítót, vagy az allergia orvosságomat, vagy ne adnék a gyerekemnek gyógyszert, ha beteg.

De RÁSZOKNI egyedül az Úrra vágyom, mert a "beteg tájékoztatón" egyedül Nála nincsennek kóros mellékhatások!
Minden más "orvosságnál" vannak, erre utaltál te is.

A Panna lányom is szeretett volna írni, most ő jön:
jiuu8654iopő kjhtlflufvjdir8utlhglhogcvbcxéjphkblblbkbnkvkhgiozrtrewad6789olláká, kk.

ja, most olvasom, hogy azt írtam, hogy van, hogy 2-3 órát alszok, ez igaz, de én ezt a ritka alkalmak közé sorolom és ez még számomra teljesen természetes, ez akkor van, ha sokat kellett volna imádkoznom és nem tettem, hanem ennélkül cselekedtem, akkor az Úr éjszaka bepótóltatja
:-)


A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára kavics 2008. jan. 19., szombat 13:50-kor.

Vissza a tetejére
  
 

HozzászólásElküldve: 2008. jan. 19., szombat 12:38 
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 30., szombat 20:10
Hozzászólások: 381
Tartózkodási hely: itt
Erika írta:
Szia Semi!

:shock: szóhoz sem tudok jutni,...kellett nekem orvoshoz menni :evil:


Erika, kedves,

Orvoshoz menni igenis kell, de érdemes érdeklődő betegnek lenni és kérdezősködni. Ettől függetlenül, lehetséges, hogy a te esetedben -speciális okoknál fogva- tényleg a Xanax a legjobb szer. És nem azért, mert pánikbeteg vagy depressziós volnál, hanem a hatóanyagnak valami különleges egyéb hatása folytán. Ezekről én nem tudok semmit, de az orvosod biztos megmondja, ha kérdezed.

Légy áldott!
m

_________________
Az ÚR közel!


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2008. jan. 19., szombat 13:03 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 08:52
Hozzászólások: 4464
nem szeretem a xanaxot...

picit utánanéztem, valszeg neked a GAD (általános idegességi szindróma) nevű tünetegyüttesre adták, vagy simán "nyugtató-altató"ként


rossz választás egyértelműen: kérd meg az orvost, h állítson át valami "szimpla nyugtatóra", ha egyáltalán szükség van erre...

ha LENNE a közeledben szakember, lehet, hogy érdemes lenne egy keresztény pszichót megkeresni (én sajna csak budapesten tudok ilyet ajánlani)

a drugs.com ismertetőjéből:

Idézet:
Xanax may be habit-forming and should be used only by the person it was prescribed for. Xanax should never be shared with another person, especially someone who has a history of drug abuse or addiction.
----
a Xanaxra rá lehet szokni, kizárólag annak adható, akinek az orvos felírta. Tilos "adni belőle" másnak, különösen olyan személynek, akinek már volt függőséggel kapcsolatos előélete...


nem venném félvállról, sajnos ismerek SÚLYOS xanax-függő drogost is :(

_________________
/mT


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2008. jan. 19., szombat 14:00 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 21:15
Hozzászólások: 4790
Tartózkodási hely: Budapest
net2rist írta:
én inkább valaki Mást kérek, hogy győzzön meg...

NEKEM nem érdekem a te AKÁRMILYEN meggyőződésed se...

mindenesetre az látszik, hogy nem láttál depresszióst KÖZELRŐL (nem cm-ben, EMPÁTIÁBAN mérve a közelséget)

viszont: ezt elolvashatod, kicsit ÁRNYALTABBAN támasztja alá az érvelésedet :)

http://www.crosswalk.com/blogs/mCraven/11564685/
Kedves Net!
Ennek semmi köze az empátia hiányhoz. Annál inkább ahhoz, hogy kishazánkban elterjedt szokás az emberek előtt elhallgatni a valóságot, nehogy szegény szembesüljön vele, hátha nem bírja. Kíméljük! Ezért teljesen bevett szokás volt az orvosok részéről nem megmondani a betegnek, hogy rákos, hanem helyette hazudni neki valamit, ne kelljen szembenéznie a valósággal.
Egyébként, akinek rendben van a kapcsolata Istennel, az soha nem akad ki azon, nem terhelődik meg, ha valaki azt mondja neki, hogy nincs rendben Istennel. Ezen kizárólag az akad meg aki tényleg nincs rendben. Annak meg jó ha tudja és szembenéz vele.
üdv
ex


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 216 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 15  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Style by phpBB3 styles, zdrowe serce ziola
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség