Időzóna: UTC + 1 óra
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 4 hozzászólás ] 
 

Érdekességeka Bibliai próféciákról!
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2008. feb. 11., hétfő 13:35 
Aktív tag
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 30., szombat 09:04
Hozzászólások: 967
Tartózkodási hely: Arany Baranya
Pár érdekes ,vagy elgondolkodtató írást hoznék ha nem zavar senkit, és buzdítok más hasonló írásokra!
Szeretettel Tamás

Kéretik a címben lévő névelőt különválasztani, itt jónak tűnt az írás helyessége!


A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára Tamás12 2008. feb. 11., hétfő 13:42-kor.

Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2008. feb. 11., hétfő 13:35 
Aktív tag
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 30., szombat 09:04
Hozzászólások: 967
Tartózkodási hely: Arany Baranya
Szaddam,

Jeruzsálem és

Nabukodonozor

Az ex-diktátor, Szaddam Husszein kivégzésének a napja a zsidó naptár szerint Tevet hó 10-e esett. Ezen a napon kezdödött a jeruzsálemi elsö zsidó-templom lerombolása, mely napra a zsidónép gyásszal emlékezik. A rabbiknak Izráelben és a diaszporában, ennek a zsidógyülölönek a vége, éppen a zsidó böjtnapon, szimbolikusan egy történelmi kört zár be.

I.e. 588-ban vonult fel Nabukodonozor babiloni hadserege Izráel ellen, és Tevet 10-én megkezdte Jeruzsálem megszállását. A város teljes körbezárása 30 hónapon át tartott, és nagy éhezést okozott Jeruzsálemben. I.e. 586-ban a zsidó templom leromboltatott, és Júda törzse Babilonba, fogságba hurcoltatott e hadsereg által.

Szaddam Husszein egész iraki államföi ideje alatt mint Nabukodonozor király utódja, úgy beszélt magáról. Az a tény hogy Szaddam éppen a zsidó gyásznapon lett kivégezve, azon a napon amikor Nabukodonozor Jeruzsálemet elöször megtámadta, isteni jelet lehet látni, mert mindegyiknek Izráel megsemmisítése volt a célja. 1952-ben a rabbinátus a holokauszt áldozataira való megemlékezésért, ugyan csak a Tevet hó 10-ét nevezte ki.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2008. feb. 11., hétfő 13:41 
Aktív tag
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 30., szombat 09:04
Hozzászólások: 967
Tartózkodási hely: Arany Baranya
Jeruzsálem: 1967 - 2007Május 16-án ünnepli Jeruzsálem az 1967-ben a hat napos háború utáni újra egyesülésének 40-ik évfordulóját. A szentváros több mint 3.000 éves történelmében csak egyszer volt megosztva, mégpedig 19 évre a jordániai uralom alatt 1948 és 1967 között. Évezredek óta imádkoznak a zsidók a diaszpórákban háromszor naponta: "Jeruzsálembe, a Te városodba, teljes örömmel fogunk visszatérni" és ismétlik a zsoltár íróval: "Ha rólad megfeledkezem, Jeruzsálem, feledkezzék rólam a jobbom!" Ma 730.000 ember él ebben a vitatott városban, ebböl 490.000 zsidó és 240.000 nem zsidó.

Jeruzsálem nem csak fövárosa Izráelnek, hanem a szive az egész zsidónépnek világszerte. Jeruzsálem korábbi polgármestere Teddy Kollek a következö szavakkal írta ezt le: "A zsidó reménynek és vágyakozásnak háromezer éve Jeruzsálem a központja. A történelem folyamán egy nép öntudatában, vallásában és kultúrájában sem játszott egy város akkora szerepet, mint Jeruzsálem a zsidók és zsidóság életében. A zsidónép bensöséges, feloldhatatlan kapcsolatát látva azt kell mondanunk: ha az ember a zsidó történelmet egy egyetlen szóba akarná tömöríteni ez a szó így hangzana: Jeruzsálem". A zsidók, moszlimok és keresztények szerint Jeruzsálem a középpontja az egész közel-keleti konfliktusnak. Kinek van joga ehhez a városhoz? Az iszlám államok szerint Kelet-Jeruzsálem a palesztinok fövárosa, pedig Jeruzsálem soh'sem volt palesztin vagy ara föváros. Az utólsó 14 évben minden tárgyalás zátonyra futott, Jeruzsálem ügyében. A palesztinok igényt tartanak a zsidónép "szivére" (Jeruzsálemre), amit nekik egy izráeli kormány sem teljesíthet. Minden eddigi javaslat, kompromisszum, a zsidó Templomtér és a Siratófal irányában, egy vörös vonalba ütközött, amit nem szabad átlépni. A nemzetközi nyomást kibírni, amely azt követeli, "Jeruzsálemet a békéért cserébe", csak Isten segítségével lehet kibírni.
A Szentváros történelmei.e 2.000 Ábrahám megpróbáltatása Izsákkal a Mórija hegyén.

(1.Móz.22)

i.e.1.000 Dávid király elfoglalta Jeruzsálem Jebuzeus- erödítményét és fövárosává tette.

(2.Sám.5)

i.e. 950 Salamon király felépítette az elsö Templomot (Szentélyt) Jeruzsálemben a Mórija- hegyen.

(2.Krón.3)

i.e. 701 Hilkiás megerösíti Jeruzsálemet.

(Ézs.22)

i.e. 586 A babiloniai király szétrombolja Jeruzsálemet.

(2.Kir.28)

i.e. 516 A zsidónép visszatér Sionra, és felépíti a második Templomot (Szentélyt).

(Ezsd.1 és Neh.4)

i.e. 167 A Haszmoneusok felkelése és a Templom újra felszentelése.

(Makkabeusok 1)

i.e. 37 Heródes király kormányoz Jeruzsálemben.


i.sz. 70 A rómaiak szétrombolják a második zsidó Templomot és Jeruzsálemet.


i.sz. 132 Bar-Kochba felkelés a rómaiak ellen, amikor Hadrián császár a Templom romjain

egy új várost, Aelia Capitolina néven akar felépíteni.i.sz. 324 Bizánciaiak élnek Jeruzsálemben.

i.sz. 638 Moszlimok elfoglalják Jeruzsálemet és a zsidó Templomtéren felépítik az Al-Aksza mecsetet.i.sz. 1099 Keresztes hadak elfoglalják Jeruzsálemet.i.sz. 1187 Moszlimok újra elfoglalják Jeruzsálemet.i.sz.1250 A mamelukok elfoglalják Jeruzsálemet.i.sz. 1518 A törökök elfoglalják Jeruzsálemet.i.sz. 1860 Elöször települnek Jeruzsálem lakósai az óvároson kívülre.i.sz. 1917 Az angolok elfoglalják Jeruzsálemet.i.sz. 1948 A zsidóállam Izráel megalapul és Jeruzsálem újra a zsidónép fövárosa.i.sz. 1967 A hat napos háborúban Jeruzsálem újra egyesül.i.sz. 2007 Izráel ünnepli újraegyesülésének 40-ik évfordulóját.(Forrás: israel heute Mai 2007, Aviel Schneider)


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2008. feb. 12., kedd 11:43 
Aktív tag
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 30., szombat 09:04
Hozzászólások: 967
Tartózkodási hely: Arany Baranya
A 83.zsoltár aktualitásaIzráel jelenleg két fronton harcol. A Gázából a Hamasz, Libanonból a Hiszbollah. Nem titok, hogy némelyek azt kívánják hogy a háború még több fronton törjön ki, ami Izráelt legyengíti, végül legyözhetövé teszi. Izráel védekezik, és a túlélésért harcol. Az iráni miniszterelnök Ahmadinedzsad kijelentette: "közeleg az idö, hogy az iszlám végre összefogjon és végre Izráelt eltöröljék". Irán ténylegesen az egész nyugatot az iszlámnak akarja alávetni, és Izráel csak egy kezdet ehhez. A moszlim szívekbe és fejekbe beégetett mottó így hangzik: "szombaton öljük a zsidókat, vasárnap a keresztényeket". Ahmadinedzsad jul. 23-án kihirdette: " Izráel az önrombolás folyamatát elkezdte az iszlám nemzetek keze által. Most végre elértük a célunkat. Gyertek! Pusztítsuk el Izráelt véglegesen, semmisítsük meg Izráelt!" (forrás: Autz Sheva Izrael National News. com. 24.o7.) Mi keresztények meg kell hogy értsük hogy ez egy szellemi harc. Az egész konfliktus a közel-keleten igazából nem a földért zajlik. A kérdés az hogy ki az igaz isten? Allah vagy Izráel Istene? Ha az iszlám nem képes ezt a kicsiny Izráelt, ami az óriási iszlám néptengerbe van ágyazva, bevenni és leuralni, az azt jelenti hogy Allah nem midenható. Citát a 13. Chartából: "...Izráel országa 632-töl 1917-ig iszlám uralom alatt volt... ezért kötelessége minden moszlimnak hogy minden területet ami valamikor az iszlám uralma alatt volt, miden eszközzel újra meghódítani az iszlámnak". A 83. Zsoltárnak ma abszolút aktualitása van. Ami ebben le van írva pontosan azt hirdette ki az iráni miniszterelnök, anélkül hogy ezt tudta volna. Ebben a zsoltárban le van írva egy szentségtelen szövetség Izráel ellenségei részéröl. Biblia oktatók, teológusok, prédikátorok megegyeznek abban a megállapításban, hogy ez a zsolt. a mai napig szó szorosan nem teljesedett be. Itt ezen a helyen szeretnék egy különös eseményröl tudósítani, ami nagy figyelmet keltett. Barátaink Izráelböl jul. 26-án a következö hírt küldték: "Isten beszél Írország mocsaras vidékéröl. A CNN. kihirdette ma reggel, hogy az utólsó héten Írország mocsaraiban egy 2o oldalas antik kéziratot (manuszkript) találtak, ami i.u. 800-1ooo-re datálható. Az Ír Nemzeti Múzeum igazgatója mondotta: " Ez a lelet tényleg egy csoda!" A kéziraton olvasható a 83. zsoltár. A latin szöveg leírja, hogy az arab nemzetek és a közel-kelet hatalmai egy "végsö-idö" szövetségbe tömörülnek, Izráel Istene és a zsidó nép ellen, hogy Izráelt a földgolyóról elsöpörjék. Ez megdöbbentö, hogy Isten az egész világnak ezzel egy fehívást és prófétai jelet ad, az aktuális eseményekröl Izráel körül, amit Libanon, Szíria, és Irán cselekszik. Izráel Istene egy ír mocsarat használt hogy felismerjük az idök szavát, és felismerjük az Ö tervét Izráellel mint nemzettel, és az Ö ítéletét mindazok felett, akik a zsidó nép ellen összegyülnek. Figyeljük meg a következö igeveseket:
Zsolt. 83.3-9; 17-19. Mert ímé, háborognak ellenségeid, s gyülölöid fejöket emelik. Néped ellen álnok tanácsot gondolnak, s védenceid ellen terveket szönek. Ezt mondják: "Jertek veszessük el öket, hogy ne legyenek nemzet, hogy ne emlegessék többé Izráel nevét!" Mert tanácskoznak együtt egy szívvel; szövetséget kötöttek ellened: Az Edomiták és Ismaeliták sátrai - - ez ma Déljordánia és Saudi-Arábia; Moáb--Középjordánia; és Hagarénusok--ez ma Szíria és Arábia; A Gebaliták, Ammoniták--ez szintén Déljordánia; (mellesleg Hámán aki a zsidók kiírtását akarta véghez vinni amálekita volt. Filiszteusok -- palesztínok a Gázában; Tyrus -- Dél-Libanon; Az Asszír is szövetkezett velük -- ez ma Szíria; Irak, és Irán -- perzsák, segítöjévé lettek a Lót fiainak. Ezek a nemzetek aik Izráel körül eggyé lettek, hogy Izráel ellen összegyüljenek, és megsemmisítsék. A válasz erre a 17-19. versekben: "Töltsd el orcájukat gyalázattal, hogy keressék Uram a Te nevedet! Szégyenüljenek meg és rémüljenek el örökké, és pirúljanak és pusztúljanak. Hogy megtudják, hogy Te akinek neve Jehova, egymagad vagy felséges Isten az egész földön. (forrás: Die Brücke Berlin-Jerusalem (Berlin-Jeruzsálem Híd, 2006) ________________________________________


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 4 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 1 óra


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Style by phpBB3 styles, zdrowe serce ziola
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség