Időzóna: UTC + 1 óra




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 17 hozzászólás ]  Oldal 1, 2  Következő
 

Nyári beszámolók
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2006. okt. 02., hétfő 19:44 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Ez olyan morzsaszedegetős topic lesz.Merre jártatok,mit hallottatok, láttatok,tanultatok e nyáron- mondjátok el nekünk... :roll:


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2006. okt. 16., hétfő 08:39 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
A jövő évi táboroztatók felé fel fogok terjeszteni egy javaslatot: :evil:

Csak az vehet részt a táborokban ezentúl,akár sima résztvevő, akár segítő, aki felmutat a Fórumról egy igazolást, h. kimerítő beszámolót tartott a Nyári beszámolók topicban :P


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2006. okt. 16., hétfő 09:02 
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 30., szombat 09:09
Hozzászólások: 43
Tartózkodási hely: Budapest
Hehe, Erika ez jó volt...
Ami azt illeti az én ilyen jellegű fogalmazásom egy könyvet is kitenne, szóval bocsássátok meg, ha itt csak mesélgetek...
Ezen a nyáron Isten nagyon megáldott és különleges helyre vitt engem. 5 hétig szolgálhattam együtt főként amerikai (de néhány egyéb nemzetiségű) és sok magyar testvérkével egy ifjúsági táborban (Speak Out) Ez a tábor a Timoteus társaság FÉK programjának tábora (bővebben itt: www.feknyom.hu) Nagyon sok helyzeten vitt át Isten, kezdve a hosszabb távollétet itthonról, 5 hetet "Isten országában, tehát főként testvérekkel és Istennel" Nagyon élveztem, hogy a javarészt még nem hívő táborozóinkon kívül mindenki annak az egy Drága Testnek volt a tagja ezért bár különbözőek voltunk, mégis egy csapat, egy Jézusban és akárkihez akármivel fordultam, tudhattam ezt.
Nekem ez a tábor ajándék volt a szó legeslegteljesebb értelmében. A szívemen volt, hogy menjek, de féltem, mert nem voltam akkor még elég nyílt, se angolul nem tudok annyira, de nekünk magyar staffeknek ez nem volt elvárás és a fontos helyzetekben tudtam segíteni a külföldi tesóknak... Ezen kívül ahogy kimondtam, hogy ok, szeretnék menni, sorba jöttek az akadályok és én mindegyiknél visszamondtam volna, de a vezetőink kicsit bölcsebbek voltak és hitben szilárdabbak, így sokat imádkoztunk és bizony ott lehettem. Visszatekintve vicces, hogy miktől tartottam... Életem legjobb 5 hete volt, azzal együtt, hogy minden napban volt némi új, megharcolnivaló szitu. És igen, a szívemen van, hogy megint szeretnék menni... Meglátjuk Isten megint szeretne-e engem ott látni :-)
Amúgy a tábor célja az angoltanulás, ismerkedés és hogy fiatalok jól tudják magukat érezni (élvezeti cikkek nélkül!) És erre elég sok lehetőség van: amerikai kultura-est, film-est, táncos-bulis este és rengeteg vicces jelenet :-P Igazából nem is tudom leírni, megfogni a Speak Out lényegét. De a táborozókkal ismerkedünk, jókat beszélgetünk és próbáljuk őket illetve más fiatalokat közelebb vinni Istenhez :-)
Üdv: Ami

_________________
"Minden pecsét felszakad, elsötétül majd a Nap, de lesz aki semmitől se fél... Lesz aki örvend, ünnepel, mert a Megszabadító így jön el és a remény újra él..."
/Kovács Ákos:Utolsó Hangos Dal/


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2006. nov. 03., péntek 09:07 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Kedves Amy!

köszönöm a beszámolót, bocs,h. ilyen későn reagálok, de valahogy mindig elmaradt. Kárpótlásul elmondom,h. én is voltam egy ifitáborban 1 teljes napot. A férjemet egy előadásra kérték, Új élet Jézussal az egyházban és a világban címmel,így vele mentem. Nagyon jó volt. Délután a fakultatív előadások keretében bemutatták a különböző szolgálati területeket: gyermekmunka, börtönmisszió, énekkar, ...-ez azért volt pluszban különleges, mert azok közül, akik a bemutatást tartották voltak olyanok, akik még annak idején, amikor mi szerveztünk táborokat, kis, megszeppent táborozók voltak. Hála az Úrnak,h. munkálkodnak, ki-ki a maga helyén.

Ja, aztán még egy zenein is voltam, a fiam kedvéért, de arról már valahol írtam. Onnan egy gondolat: legyünk pazarlóak a szeretet gyakorlásában,ne számolgassuk, vajon megtérül-e,amit én adok a másiknak.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2006. nov. 03., péntek 21:22 
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 18., szerda 10:15
Hozzászólások: 38
Tartózkodási hely: Szlovákia
Hello!
Ezt a bizonysagtetelt egy tanevkezdo ifiistentiszteleten mondtam el. Mivel egy nyari rendezvennyel kapcsolatos, gondoltam, beirom ide.
NG

Arról a tapasztalatról szeretnék beszámolni a gyülekezetnek, amellyel a Campfest nevű keresztyén zenei fesztiválon gazdagodtam. Önkéntesként vettem részt ezen a tátrai rendezvényen, a lelkigondozók egyike voltam, akik beszélgetéssel és imádsággal szolgáltak azoknak, akik betértek a lelkigondozói sátorba. Ha összehasonlítom ezt a szolgálatot a gyerektáborival, akkor az egyik különbség az, hogy a Campfest sokkal kisebb mértékben vette igénybe az energiámat. A gyerektáborban a nap fél hét körül kezdődött, és hol 11kor, hol 12 körül kerültünk fáradtan az ágyba azzal a jóleső érzéssel, hogy mennyi mindent csináltunk aznap. A CF-en kevesebb teendő akadt, főleg az esti előadás után jöttek az emberek beszélgetni, így napközben a programon is részt vehettem. Egy idő után mintha kezdett volna furdalni a lelkiismeret, hogy én itt nem is szolgálok igazán. Arra vágytam, hogy több ember jöjjön hozzám beszélgetni, hogy órákat töltsek el velük, és hogy én is olyan fáradtan jelenhessek meg a reggeli áhítatokon, mint egyes lelkigondozó társaim. Úgy éreztem, hogy többet kellene tennem, ha már itt vagyok.
Csakhogy továbbra sem akadt több beszélgetőtárs, s én végül megértettem, hogy nem helyesen gondolkoztam. Azt hittem, hogy az én szolgálatom nélkülözhetetlen ahhoz, hogy Isten munkája előre haladjon. Eszembe jutottak egy svéd író gondolatai: „Mi, emberek, azt gondoljuk, hogy természetesen mi állunk az események középpontjában. Önértékérzetünk azon alapszik, hogy milyen a teljesítményünk. Tévedünk, ha azt hisszük, hogy azért élünk, hogy Istennek segítsünk. Minél nagyobb fontosságot tulajdonítunk saját szolgálatunknak, annál kissebé tesszük Istent.” Később Chambersnél is találtam hasonló gondolatokat: „Jézus Krisztus a Lk 10,20ban valójában azt mondja – ’Ne a sikeres szolgálatnak örüljetek, hanem annak, hogy velem rendben vagytok.’ Csapdává lehet a keresztyén munkában, ha a sikeres szolgálatnak örülünk, vagy annak, hogy Isten felhasznál. Ma az a törekvés, hogy a szolgálatra tegyék a hangsúlyt. Őrizkedj azoktól az emberektől, akik a hasznosságot teszik elhívatásuk alapjává. Ha a hasznosság a próbakők, akkor Jézus Krisztus élete volt a legnagyobb kudarc, amit valaha láttak. A szent vezérlő csillaga Isten maga, nem a hasznosság, amit felbecsülnek. Az számít, amit Isten végez általunk, nem amit mi végzünk Őérte. Urunk egy ember életében csak arra figyel, megvan-e benne az a kapcsolat, amit az Atya értékel.”
Hálás vagyok Istennek azért, hogy ezt megtanulhattam.
A másik dolog, amit a lelkigondozói szolgálat során megtapasztalhattam, az az imádság hatalmas ereje volt. Annak lehettem tanúja, ahogy az emberek különböző gondoktól terhelve érkeztek, majd ezeket a gondokat imádságban letehették Isten elé, és megkönnyebbülten, meggyógyulva távozhattak. Ezt látva az én hitem is erősödött, és mély hálát éreztem Isten iránt azért, hogy valóban igaz az ige: „Minden gondotokat Őreá vessétek, mert Neki gondja van reátok.” ’Pt5,7


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2006. nov. 03., péntek 21:25 
De jó, hogy ezeket leírtad!


Vissza a tetejére
  
 

HozzászólásElküldve: 2006. nov. 03., péntek 21:54 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
NG,

Kavicshoz csatlakozva mondom én is, h. örülök, h.ezt leírtad.
Akkor majd Amy is, te is, jelentkezzetek az igazolásért. :)


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2006. nov. 03., péntek 21:57 
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 18., szerda 10:15
Hozzászólások: 38
Tartózkodási hely: Szlovákia
ok :wink:


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2008. aug. 09., szombat 15:47 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
Úgy olvastam, hogy az első kurultájt Kazahsztánban rendezték a kazahi madjarok hosszú idők után, amire bennünket is meghívtak. A kormány erre természetesen nem volt hajlandó mozdulni, de a civilek megmozdultak, ott voltak a képviselőink a találkozón.

Szerencsések vagyunk anyiban, hogy a tudomány azonosította, hogy a környező népek közül ők azok, akik a legközelebb állnak hozzánk genetikailag. Ennélfogva egyfajta távoli rokoni összetartozás az, amit érezhetünk irányukba. Érdekes, hogy ezeknél a népeknél még mindig él a szóbeliség, így szájhagyományok megemlítik a rokonságunkat. Nem csoda, hogy velünk rokonszenveznek egész Európában leginkább.... :)


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2008. aug. 11., hétfő 10:03 
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 11., szerda 13:59
Hozzászólások: 496
Tartózkodási hely: Kassa kerülete
Sziasztok!
Voltam a Campfest-en, a Tátrában. Volt sok zene, szemináriumok, mindez 5 sátorban párhuzamosan, olykor több jó program egy időpontban. Működött imasátor és tanácsadó sátor is.
Közel 40 együttes adott dicsőítő koncertet a négy nap alatt. A szemináriumok többek között szóltak arról, hogy keresztényként hogyan boldoguljunk a mindennapi dolgainkban: becsületes vállalkozásról, párkapcsolatokról, döntéshozatalokról, vagy éppen arról, hogy mi minden fér még bele a kereszténységbe, keresztény zenébe.
Elhangzott az is, hogy nagyon jó közösségben lenni, együtt imádkozni, örülni és Istent dícsérni, de nagyon fontos a személyes kapcsolatkeresés és ennek fenntartása Istennel. Mt 6,6 Te pedig amikor imádkozol, menj be a belső szobádba, és ajtódat bezárva imádkozzál Atyádhoz titokban; Atyád pedig, aki látja, amit titokban teszel, megfizet neked."

Képeket (rejtélyes okok miatt) sajnos nem tudok feltenni a Fórumra, de megosztom veletek a fényképalbumomat. :)

http://picasaweb.google.com/nagy.bi/Campfest08

még több infó, programleírás, együttesek bemutatása itt (angolul):
http://eng.campfest.sk/?id=0

_________________
Én választottalak titeket.. Jn 15,16


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2008. aug. 12., kedd 09:57 
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 11., szerda 13:59
Hozzászólások: 496
Tartózkodási hely: Kassa kerülete
még pár gondolat a Campfest-hez..

fordítás - koncerteken két ének között fordították az angol szöveget szlovákra, ugyanúgy előadásokon is. Volt, amikor nehezebben jöttek a szavak a tolmács nyelvére, ilyenkor a hallgatóságból mindig bemondta valaki hangosan a hiányzó szót. Ez kicsit közösségé is formált, jó érzés volt kisegíteni egymást.

Christafari - az együttes úgy gondolta, megénekelteti a közönséget. "Lord, I lift Your Name on high" c. énekét kezdte (magyar verzió: Hozzád száll az énekem), azután a tömeg felé nyújtotta a mikrofont. Biztosan meglepődtek kicsit, amikor a visszahangzó dallam stimmelt, de a szavakat nem értették - a közönség a saját anyanyelvén énekelt tovább. :) Ugyanarról, csak más nyelven.

közösség - jóleső volt a légkör a táborban; a barátságos mosolyok idegenek részéről is; hogy a koncerten a tömeg ellenére mégsem tapostuk agyon egymást; hogy spontán segítséget kaptunk, amikor beragadtunk az autóval a sárba és meg kellett tolni...

_________________
Én választottalak titeket.. Jn 15,16


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2008. aug. 12., kedd 10:01 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
de kár, hogy ebből kiöregedtem! :(


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2008. aug. 12., kedd 11:02 
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 11., szerda 13:59
Hozzászólások: 496
Tartózkodási hely: Kassa kerülete
Erika drága, ölellek.

Különben pedig nyugodtan el tudlak képzelni pl. egy ilyen koncerten. :)
Nem mindenki ugrált elől, én is széken ültem a középen. :)

_________________
Én választottalak titeket.. Jn 15,16


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2008. aug. 12., kedd 12:34 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Najda, :D.

"egy híját esmérem örömimnek még"a Campfesttel kapcsolatban: egy kis magyar szót a színpadon...de jó úton van a dolog: a sátrakat már beengedték...hátha lesz folytatás.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2008. aug. 12., kedd 21:00 
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 11., szerda 13:59
Hozzászólások: 496
Tartózkodási hely: Kassa kerülete
hm... az érdekes lenne.
nagyon kíváncsi lennék az emberek reakciójára...
állítólag volt róla szó, de egyelőre csak a sátrak iránt "volt bizalmuk"

_________________
Én választottalak titeket.. Jn 15,16


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 17 hozzászólás ]  Oldal 1, 2  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 3 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Style by phpBB3 styles, zdrowe serce ziola
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség