Időzóna: UTC + 1 óra




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 480 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 32  Következő
 

Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2008. márc. 25., kedd 12:20 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 01., vasárnap 19:48
Hozzászólások: 1002
figyelő írta:
(amit eddig az Igéhez igazításként éltem meg)!!!! 8) :*: :oops:


Melyik igéhez?


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2008. márc. 25., kedd 13:28 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 21:15
Hozzászólások: 4790
Tartózkodási hely: Budapest
Literaty írta:
No majd meglátjuk.
A hitel leminősítést is ennek kommunikálják be, dehát ez nem így működik. Több évet figyeltek és látták, hogy valódi refomról szó sincs. Nem voltak mögötte számok, javuló gazdasági tendenciák. Hanem éppen az ellenkezője. Munkanélküliség, foglalkoztatottság regyre rosszabb tendenciái, infláció növekedése, gazdasági növekedés 0-1%. Átláthatatlan, bonyolult válalkozás ellenes adó és járulékviszonyok. A cégek már rég nem jönnek hanem mennek. A multik főként. Kis és középválalkozások sorra mennek tönkre. Nem a bér viszonyok miatt. Kormányzati megaprojektek, és azoknak tervei amelyek száz, hanem ezer milliárdokat emésztettek és emészthetnek fel. Az újjab és újjab iszonnyatos hitelfelvételek amelyek már szinte visszafizethetetlenek, amely nagyobb mértékű mint valaha. Adatok bújtatása, az unió pénzügyi átverése. Az Euró bevezetésérének a ködbe veszése, sőtt még a bevezetés nem fontosságát is kormányzati szinten kommunikálták évekig. A kormányfő külföldi megnyilatkozásai is egymásnak ellentmondóak, megbízhatlan az ő szemükben is. stb. . . Kifelé kevés a szöveg, adatot, számokat, tendenciát is látni akarnak. A jómagyarnéppel meg meg lehet etetni szinte mindent. Habár úgy tűnik azért mindent nem.
Kedves Lit!
Nem szabad egyoldalúan és a tényeket figyelmen kívül hagyva megítélni a dolgokat.
Tények:
1. Az EU, Portugáliának éa Görögországnak elnézte a kreatív könyvelést. Nekünk is elnézte volna simán, de amikor a jegybank elnök feljelentette a magyar kormányt az EU-nál, akkor már nem hunyhattak szemet.
2. A 2006-os választásokig a pénzügyi világ figyelembe vette, hogy választás van ezért egészen addig kesztyűs kézzel kezelte az értékelést. Ezt is megteszi minden ország esetében általában.
Ha emlékszel a választások után viszont nagyon kemény kritikák és leértékelések jöttek, jogosan a költségvetés elszaladása miatt, de akkor még nagyon jó volt a gazdasági növekedés és az valós volt.
3. Jött a konvergencia program, ami a költségvetés rövid távú rendbetétele. Miután látták, hogy ez beindult és ténylegesen és lényegesen javult a hiány, újra bizalmat mutattak a pénzügyérek és pozitívra minősítették a pénzügyi kilátásokat, de ebben benne volt annak a megelőlegezése, hogy beindulnak a reformok, mert közép és hosszú távon csak azok garantálják azt, hogy nem borul fel újra a költségvetés. Erre lett volna az egészségügyi és az oktatási reform. De ezek a nyeszlett aligreformocskákat szavazta le a népszavazás. Teljesen érthető, hogy a pénzvilág ezt úgy értelmezi, hogy Mo-on leálltak a reformfolyamatok és újra leminősítették a M.-i gazdasági kilátásokat. Ez a befektetések elmaradását fogja okozni, ami nég lejjebb fogja nyomni a növekedést. miközben mellettünk 5 és 10% fölött dübörögnek a szomszédok többbiztosítós eü., vizitdíj stb mellett. Ott nem szavazgatják le így rövidesen felfut annyira a gazdaság, hogy nem is jelent az ilyesmi nagy terhet. Mi pedig tovább pangunk jó esetben, mert nem voltunk hajlandók megtenni amit meg kell.
Mindehhez súlyosbításként ott van a külgazdaság, ami szintén stagnálásba kezdett az USA recesszióval. Tehát rossz napok következnek, hála az ellenségeskedő, megegyezni képtelen hatalommániás és győlölködő politikai elitünknek.
üdv
ex


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2008. márc. 25., kedd 18:39 
Aktív tag
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2008. feb. 22., péntek 22:22
Hozzászólások: 830
Ami beindult az nem a növekedés volt, hanem a hazudozás indult be nemzetközi szinten is.
Erkölcsileg is tragédia. Ennek a tragikus következménye az igazán elmaradhatatlan.

_________________
http://literaty-nazo.blogspot.com/
Üdv, Literaty


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2008. márc. 26., szerda 09:08 
Offline

Csatlakozott: 2006. nov. 08., szerda 14:51
Hozzászólások: 353
Tartózkodási hely: Bp.
Literaty írta:
Ami beindult az nem a növekedés volt, hanem a hazudozás indult be nemzetközi szinten is.
Erkölcsileg is tragédia. Ennek a tragikus következménye az igazán elmaradhatatlan.


Sziasztok ide is beszúróm a követekező - egyesek szerint, szélsőjobb, barom-ság, meg miegymás cimkékkel ellátott - cikk folytatását, mert a GYF topik nem frissített...
---

A Harmadik Köztársaság vége – a bukás elkezdődött
A politikai helyzet elemzése 2.




A népszavazás után a helyzet látszólag zavarosabbnak tűnik mint előtte. Az első csata a Szövetségesek teljes győzelmét hozta. A gyurcsányi rezsimet támogatók teljesen leblokkoltak és az új taktika felvázolására majdnem két hét kellett. Ez alatt a két hét alatt néhány olyan dolog dőlt el, ami véglegesen meghatározza a gazdasági és verbális polgárháború menetét. Az Apró-Gyurcsány klán a végső politikai összecsapásra készül: megvédeni a kiépített autokratikus – nem demokatikus – rendszerét. Az újabb, szeptemberben kezdődő összecsapás előtt nem árt tisztázni a helyzetet.

SZDSZ

A népszavazás marketing-háborújában a SZDSZ olyan ütést szenvedett el, amely képtelenné tette a kampányban saját identitásának megalapozására, megvédésére. Ezt olyan hibával tetézték – nem azonnal végeztek tisztújítást –, amely alkalmatlanná teszi őket a saját szavazói bázisuk ingadozó részének megszólítására. Marketing és PR szempontból a párt közel fél évre elvérzett. Az imázsuk helyreállítására közel hat hónap, egy jól kormányzó Demszky és egy empátiával rendelkező Horvát Ágnes lenne szükséges, e kettő nem áll rendelkezésükre. Vagy egy óriási politikai marketing húzás. Az SZDSZ teljesen elhasználódott. Jelenleg négy karizmatikusnak tekinthető ember van a pártban: Szent-Iványi, Kuncze, Eörsi és Fodor. Közülük kizárólag Fodor és Kuncze az, akik képesek erős karizmatikus vezetőként emberi arcot rajzolni az SZDSZ-nek. Kunczét a suttogó pletykák a STRABAG üggyel hozzák összefüggésbe, ez akár lejáratás is lehet. Mindenesetre jelenleg pihen.

Jelen helyzetében az SZDSZ érdeke a párt megerősítése. Ehhez időre van szüksége. Az SZDSZ kapcsolatrendszere megroppant. Az MSZP-SZDSZ viszony mélyponton van, ugyanakkor a háttértámogatókat a párt működtetésének törvényessége sem érdekli. Kizárólag a beígért forrásokhoz való hozzájutás a lényeges. Az SZDSZ vezetése – Kóka János – ezzel szemben a konfliktust választotta és nyílván nem egyedül találta ki. A megmérettetés előtt Fodor besározása azt a célt szolgálja, hogy tönkretegye a kihívóját. Fodor támogatói képviselik az SZDSZ hitelesebb részét és a megújulás lehetőségét. A Fodor-féle vonal győzelme valószínűsíthetően Gyurcsány azonnali bukását is jelentené. A Fodor-féle SZDSZ megerősödésének egyetlen esélye Gyurcsány azonnali leváltása – és minden problémát a Kóka-Kuncze párosra kenni. Az áprilisra halasztott döntés a párt vezetésének újraválasztásáról Gyurcsány politikai túlélését szolgálja, biztosítva a hátországot Gyurcsány MSZP-n belüli manővereihez. Ez valószínűsíthetően Gyurcsányt, majd Kókát menti meg májusban.

MSZP

A látszólagos dermedtség mögött komoly szétforgácsolódási folyamat indult meg. Két erő mozgatja a pártot: 1) a Gyurcsány network küzdelme a hatalom megtartásáért, illetve 2) a párt természetes politikai ösztöne a túlélésért. Ezzel szemben Gyurcsány Ferenc helyzete csak látszólagosan instabil. A párt összetartó ereje a személye. A párt megszavaztatásával helyzetét újabb félévre képes lesz stabilizálni. Igen jól látszik, hogy a Párt megmentéséért a valódi kihívója Szili Katalin lesz, ugyanakkor a network Kis Pétert próbálja pozicionálni. Emellett lázasan keresnek egy második vonalbeli „alig használt” embert. Az elmúlt egy hónap alatt annyit tisztult a kép, hogy mindenki elhasználódott Szili és Kiss kivételével. Nagy valószínűség szerint nem maga Szili lesz, aki kihívóként megjelenik majd, hanem egy általa támogatott személy.

Az MSZP érdeke ebben a pillanatban az időhúzás: a Gyurcsány által beindított tulajdonosi program azoknak is ígér tulajdonszerzési lehetőséget, akik tisztességük miatt kimaradtak az előző hat évben. Ez a program továbbá legalizálási lehetőséget biztosít olyan vagyonoknak, amelyek egyébként nem mozdíthatók, továbbá annak a körnek is ígérnek valamit, akik az MSZP becsületes, korrekt politikai részéhez tartoznak, a részvények alacsony áron történő megvásárlása számukra elfogadható és törvényes vagyonszerzés. Gyurcsány ezzel elodázhatja a bukását legalább hat hónappal és biztosíthatja a helyét és a tőkét – egészségpénztári befektetések és az MVM részvénycsomagok, illetve a Kékáramlat tőzsdére vitelével – a Kékáramlat magyarországi megépítéséhez.

Szövetségesek

A Szövetségesek nagyon megerősödve kerültek ki a népszavazásból. A problémát pontosan ez okozza. A három és félmillió(!) támogató egyben tartása igen nehéz. Kielégítésük csak úgy történhet, ha van egy személy, aki a tömeget összefogja. Jelenleg ez a személy Gyurcsány Ferenc. Az ő gyűlölete az, amely összetartja a szövetséges tábort. A Szövetségesek gazdasági program megalkotását illetve a kormányzóképesség folyamatos bizonyítását végzik. A Szövetségesek az egyetlen járható utat választották: a Fidesz a háttérbe vonulva bevárja, amíg a civilek leszámolnak az MSZP-SZDSZ-MDF által kialakított rendszer ideológiai alapjaival.

Az idő szorításában

A népszavazással kényszerpályára kerültek a történések. Az SZDSZ a létéért, az MSZP az Apró-Gyurcsány network ellen küzd. A Szövetségesek a mihamarabbi hatalom átvételért, mert az eltelt napok egyre jobban szűkítik a későbbi mozgásteret. A három szereplőnek időre van szüksége.

Az SZDSZ-nek a sorok rendezése miatt legalább hat hónapra lenne szüksége vagy egy komoly politikai húzásra (ez utóbbi lehet Gyurcsány leváltása, egy hiteles ember vezetésével). Az MSZP-nek a Gyurcsány-utód megtalálására kell az idő, és ebben versenyfutás zajlik a network, Gyurcsány és a párt között. A Szövetségeseknek, hogy a civilek bevégezzék azt, amit a Fidesz elkezdett.

Erre azonban csak fél év van, a következő összecsapásig, az Albert házaspár népszavazási kérdéséig és az EU választások kampányának kezdetéig. A fél év roppant kevés, mivel az MSZP belső szavazása ebből elvesz egy hónapot, a nyár pedig kettőt. Ez alatt az idő alatt kellene a kormányzó pártokat a súlyos vereség után konszolidálni. Az idő csökkenéséhez hozzájárul, hogy a kormány nyárig kapott haladékot az MSZP-től. Ezen csak kismértékben segít, hogy a tulajdonosi program vagyont ígér.

Tovább csökkenti a konszolidációra rendelkezésre álló időt a közelgő EU választás, amely szintén összekapcsolható lesz egy egészségügyi reform-kérdéssel a jelenlegi állás szerint. A jelenlegi helyzetben együttesen maximum 20 százaléknyi támogatottságra számíthat az MSZP-SZDSZ-MDF. Ez azt jelenti, hogy az EU választáson összesen négy, azaz négy képviselőt tudnak ezek a pártok együttesen bejuttatni. Ez a lobbi-erő teljes megsemmisülését jelenti, továbbá azt, hogy a közép-európai régióban csak Csehországban és Szlovákiában marad számottevő kormányzóképes szocialista párt. Ez utóbbi olyan amilyen, de elfogadják, mert a párt és a forráslogika az EU-ban is működik. Ez az Európai Néppártok teljes győzelmét vetíti előre a régióban és egy jelentős EU parlamenti többséget.

A mozgásterek

Gyurcsány egyik legfontosabb hatalmi eszköze a mozgásterek szűkítése. Ebben egészen egyszerűen zseniális. Az MSZP jelenleg a pártszavazással van elfoglalva a vereség helyett. A kialakult helyzetben felkínált konc az MSZP politikai középvezetői részére működni látszik: A párt tisztségviselőit sikerül szembeállítania a tagsággal és ezáltal nem kell felelni a vereségért.

Gyurcsány a lakosság mozgásterét is tovább szűkíti. A gazdaság rossz működése jelen esetben az ő lehetőségét és alkupozícióit erősíti. A gazdaság helyzetéért mindenki őt teszi felelőssé, ezzel szemben a terhek növekedésével egyre jobban kiszolgáltatottá válnak a cégek, az emberek. Ez számára újabb taktikai terepet biztosít: az elosztási folyamatok újraszabályozása – az új költségvetés tárgyalása – legkésőbb október környékén egymásnak ugrasztja az érdekcsoportokat, ahogy ez 2006 és 2007 őszén történt. Ez az egyik magyarázata, hogy a jelenlegi politikai egység, amit a Szövetségesek képviselnek, miért nem jelent meg előbb. (A másik az a PR, ami a radikálisokat összemosta a Szövetségesekkel.)

Gyurcsány egyetlen esélye, ha sikerül kihúznia június-júliusig. Ebben az esetben az MSZP-nek új miniszterelnökkel nekimenni a népszavazásnak, majd az EU választásnak öngyilkosság. Ekkor Gyurcsánynak jó esélye van egy újabb politikai sakkjátszmának a végigjátszásához.

Taktikák, harcok

A Szövetségesek taktikusai eldöntötték, hogy a hosszabb, de biztosabbnak látszó utat választják a rezsim teljes felszámolására. Ennek oka, hogy ez jelen pillanatban kivitelezhetőbbnek látszik a gazdasági helyzet miatt. Ugyanakkor nem csak a gazdasági helyzet kezelése, hanem a rezsim és a támogatók teljes felszámolásának a vágya is benne van a döntésben. Ez egymás nélkül nem megy. A Szövetségesek taktikája ezért nem a hatalom közvetlen megszerzésére irányul, hanem az antidemokratikus erők felszámolására Magyarországon. A döntő győzelem elérése a cél.

A taktika az SZDSZ-szel szemben működött. A gyurcsányi network nagyon komoly bázisát veszítette el a népszavazás során. Az SZDSZ a hitelességet képviselte, és a „jó rendőr – rossz rendőr játékban” a rosszat képviselte. Ennek elvesztése most még felmérhetetlen kárt jelent az MSZP részére. Ettől kezdve minden negatív intézkedés vissza fog szállni az MSZP-re.

Az MSZP óriási taktikai hibát követett el: a kormányzás eredményességét hozzákötötték az egészségügyi reform sikerességéhez (Lendvai Ildikó, Gyurcsány Ferenc stb). Ez azt eredményezi, hogy amennyiben az Albert házaspár kérdései célt érnek, a kormányzás ideológiai és gazdasági célja megsemmisül. Politikai értelemben a kormányzás értelmét veszti.

A Szövetségesek ugyanakkor súlyos csapást mértek a kormánypárti médiára és ezzel az egyik legfontosabb fegyverét vesztette el a Gyurcsány kormány. A network média háttere nem tud mit kezdeni a kialakult kettős hiteltelenséggel. Zavarodottsága érzékelhető. Két olyan pártot kell védeni, amelyek mindegyike súlyos legitimációs és ebből fakadóan hitelességi problémákkal küzd. Ennek következménye, hogy az állami média („state and not public” – Reuters) megjelenései és nyilatkozatai már 2 órát sem érnek meg hiteles cáfolat nélkül a saját sajtójukban. Ez ahhoz vezet, hogy a média által felfújt eseményekre elköltött pénzek felemésztik a költségvetési tartalékokat, továbbá egészen nevetséges párbeszédekhez vezetnek a politikai talk-showkban, mint például a Mokkában Varga Mihály és Azurák Csaba beszélgetése, ahol Azurák nyolc alkalommal próbálta meg 4 perc alatt a Fideszre hárítani a népszavazás utáni helyzetet, és a válasz – teljesen korrekten – csak annyi volt minden alkalommal, hogy ki kormányoz hat éve?

A háttértámogatói rendszer megroppanása

Gyurcsány a népszavazási küzdelem alatt kötött GAZPROM szerződésével súlyosan megroppantotta a saját nemzetközi háttér támogatói rendszerét. A nemzetközi befektetői csoportok illetve hálózatok között lavírozva próbálta meg pozícióját erősíteni. A kapkodás, amely a kormány kommunikációját jellemezte a népszavazási kampány alatt, ahhoz vezetett, hogy nem egyeztetett megfelelő módon saját szövetségeseivel.

A Gyurcsány kapcsolati rendszerébe tartozó európai befektetők enyhén szólva is meglepődtek a sietségen. Ez azt eredményezte, hogy a diplomáciai háttérmozgások során pozícióba hozták Romániát és Ukrajnát, amelyek jelenleg akadályozzák a Kékáramlat létrejöttét. Ezzel számukra kedvező alkupozíciót biztosított saját ügyeik intézésére. További fejlemény, hogy az orosz-magyar gázszerződés kapcsán az amerikai diplomácia a vajdasági magyarokat felhasználva próbál éket verni a szerbek, az oroszok és a gyurcsányi rezsim közé. Azzal, hogy hazánkat kérték fel Koszovó függetlenedése ellenőrzésének egyik fontos posztjára, továbbá a NATO és a USA elvárást fogalmazott meg hazánkkal szemben Koszovó elismerésére. Ezáltal két tűz közé szorították a Gyurcsány kormány diplomáciáját. A Koszovóval kapcsolatos kormánydöntések azonban kihatással vannak a szerb-magyar gázegyüttműködésre is.

Patthelyzet

A politikában patthelyzet alakult ki. A manőverek a csapások és ellencsapások, cselek és ellencselek rendszerében a helyzet ideiglenesen két hónapra befagyott. Az MSZP Gyurcsány, az SZDSZ saját népszerűtlenségének, az ország a hozzá nem értő kalandorok foglya. Az alkotmányos megoldások nem jöhetnek szóba, mert ezek közül kizárólag csak azokat teljesíti a kormány, amelyeket valamely nemzetközi szerződésbe foglaltak és egyúttal mozgásterüket szűkítené a törvényi keretek be nem tartása. A kialakult helyzet nagyban hasonlít a lengyel helyzethez, azzal a különbséggel, hogy a Szövetségesek itt egységesek és azok is maradnak.

A félelem irányítja a kormánypártokat

A jelenlegi helyzetben nem a racionális szempontok irányítanak, hanem a félelem. A félelem a változástól. A MSZP felső vezetése tisztában van azzal, hogy az elkövetett bűncselekményekért előbb utóbb felelni kell. A büntetés, ha nem bírósági, akkor az egzisztenciális helyzetük radikális szűkülése, megroppanása lesz, hiszen jólétük az állami és önkormányzati megrendelésektől függ. Ezt a félelmet használja ki jelenleg gyurcsányi network.

A MSZP-SZDSZ-MDF legnagyobb félelme a határon túli magyarok kettős állampolgárságának elnyerése, amely választójoggal járhat. Ez a magyar jobboldalt bebetonozza közel húsz évre. Gyurcsány politikai túlélését ennek a fenyegetésének köszönheti. Az MSZP és a háttértámogatók a jelenlegi 2,5 millió Fidesz törzsszavazó mellé felsorakozó további 2 millió határon túli szavazót egészen egyszerűen rémálomként élik meg. Gyurcsány ezzel zsarolja az MSZP-t: ki kell venni a pénzt az államból, ameddig lehet, mert utána egy fél évszázadig nem leszünk/lesztek pozícióban.

Az utcai tüntetések – egy kvázi forradalom, egy lázadás – elkerülését, a rezsim a félelem növelésével próbálja meg a lakosság minden rétegére kiterjeszteni. A rendőrség minden alkalommal erőt demonstrál, és ezen felül „...nincsenek felzárkóztató programok, nincsenek beruházás élénkítő programok mindez azért, hogy a lakosság a segélyek rendszerétől függjön.” (dr Parragh László – MKIK)

A Harmadik Köztársaság vége

A „Harmadik Köztársaságot” mint ideológiai hivatkozást Megyesi Péter kampánycsapata találta ki, talán éppen Gyurcsány Ferenc. Ez utalás az 1918-as és 1945-ös, majd 1990-es Köztársaság kikiáltására. A kitalált frázis telitalálat: mindhárom alkalommal a demokratikus köztársaság diktatúrához vezetett, mindhárom esetben baloldali diktatúra alakult ki és mindhárom esetben tökéletesen kifosztották az államot a politikai vezetők. Mindhárom köztársaság azonos külpolitikai orientációra épült, mindhárom esetben azonos gazdasági problémák végeztek velük. Az embereknek elegük lett a hozzá nem értő vezetőkből. A harmadik köztársaság története végéhez közeledik. Az elmúlt hat év két meghatározó pártja, az MSZP-SZDSZ a helyzetek kezelésére rossz taktikát választott: a pénz imádata és a hatalom szeretete nagyobb a vezetőikben, mint a párthűség, a betyárbecsület és hazaszeret. A Gyurcsány-Kóka páros kilóra megvette és magával rántja őket a mélybe. Hiába menekülnek előle, a vég mindig eléri a hibás politikai rendszereket. A Harmadik Köztársaság, mint a Harmadik Birodalom véget fog érni, hogy átadja a helyét egy demokratikus rendszernek


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2008. márc. 26., szerda 12:10 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 01., vasárnap 15:43
Hozzászólások: 1128
Tartózkodási hely: otthon
Fony írta:
figyelő írta:
(amit eddig az Igéhez igazításként éltem meg)!!!! 8) :*: :oops:


Melyik igéhez?


Például a gyermekkeresztség darázsfészkében következetesen ragaszkodni az "Aki hisz és bemerítkezik - üdvözül" jézusi intencióhoz..

_________________
"Mindenekben hálát adjatok, mert ez az Isten akarata Krisztus Jézusban tihozzátok"(1Thess 5,18 )


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2008. márc. 26., szerda 15:51 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 08:52
Hozzászólások: 4464
Fony írta:
net2rist írta:
hmmmm....

tudod: "Krisztust ismerem, Pálról is tudok... de TE úgy mégis ki a fene vagy?"

nem átallottam MÖGÉ-GONDOLNI a tendenciózus kérdéseidnek.... ÉRDEKELNE, hogy TE milyen érdektől-motivációtól vezéreltetve írtad le ezeket a finoman szólva "provokatív" kérdéseket



Ha már Krisztust ismered és Pálról is tudsz - ezt a "ki a fene vagy?" ....kérdést vajon ki- mi motíválta?- ha már alaposan MÖGÉ-GONDOLUNK a dolgoknak......

Ha már érdekről és motívációról van szó - Exrefis által képviselt gondolatok kapcsán merültek fel ezek a kérdések.
Provokatív gondolatok gyakran szülnek provokatív kérdéseket a provokáló irányába.


az előítéletes "ellenségkép-képzés" három lépése a következő:

1) HOMOGENIZÁCIÓ (nem érdekes, hogy én csomó kérdésben nem értek egyet ex-szel, nem érdekes, hogy nem is egy gyülekezetbe járunk, én is "magukféle" vagyok)

2) DEHUMANIZÁCIÓ ("ezek nem is emberek")

3) DÉMONIZÁCIÓ (ha a gondolatmeneteden továbbmegyek, SÁTÁNI sugallatra kérdeztem meg kedves "rejtőzködő" testvérünk (?) valódi személyazonosságát)

_________________
/mT


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2008. márc. 26., szerda 22:09 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
dezi írta:
Igen jól látszik, hogy a Párt megmentéséért a valódi kihívója Szili Katalin lesz, ugyanakkor a network Kis Pétert próbálja pozicionálni. Emellett lázasan keresnek egy második vonalbeli „alig használt” embert. Az elmúlt egy hónap alatt annyit tisztult a kép, hogy mindenki elhasználódott Szili és Kiss kivételével. Nagy valószínűség szerint nem maga Szili lesz, aki kihívóként megjelenik majd, hanem egy általa támogatott személy.


Kedves Dezi, ki írta ezeket az elemzéseket? Véletlenül nem a Csurka? Mert komoly írói vénára vall! Nekem speciel nagyon tetszik.

Az aluljáróban osztogatott Népszabadságban ma olvastam egy történész elemzését, amely szemére veti az MSZP-nek, hogy "tetszettek volna baloldaliaknak lenni!" Azt írja le a Népszabadság írója, amit mi is párszor elmondtunk itt, hogy az MSZP a a liberális közgazdászok, és politikusok hatására évtizedek óta liberális politikát folytat, és gyakorlatilag semmi köze a baloldalhoz. A felmerült gondokra az MSZP részéről csak liberális válaszok keletkeztek. A történész szerint ez mogbosszulja magát.

Az osztogatott újság cikke is mutatja szerintem, hogy az MSZP kezd észhez térni. Különben a Szili nagyon sokat szerepel mostanában bölcs megmondóemberként, potenciális vezetőként... :wink:


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2008. márc. 26., szerda 22:26 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 01., vasárnap 19:48
Hozzászólások: 1002
figyelő írta:
Fony írta:
figyelő írta:
(amit eddig az Igéhez igazításként éltem meg)!!!! 8) :*: :oops:


Melyik igéhez?


Például a gyermekkeresztség darázsfészkében következetesen ragaszkodni az "Aki hisz és bemerítkezik - üdvözül" jézusi intencióhoz..


Kedves Figyelő!

Így már értem. Már attól tartottam, egyetértesz az Exrefis képviselte neoliberálismammonvezetteirányította gazdasági csodatévő eszmékkel, és a hátadat ebben is Exrefiséhez igazítod.

A gyermekkeresztséggel kapcsolatban:
Mielőtt ítélnél vedd figyelembe Jézus egyéb intencióit is.

üdv
Imre barátod
(Ha már a testvéred nem lehetek(?), merthogy én is megkereszteltettem a kislányomat.)


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2008. márc. 26., szerda 22:32 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 01., vasárnap 19:48
Hozzászólások: 1002
net2rist írta:
Fony írta:
net2rist írta:
hmmmm....

tudod: "Krisztust ismerem, Pálról is tudok... de TE úgy mégis ki a fene vagy?"

nem átallottam MÖGÉ-GONDOLNI a tendenciózus kérdéseidnek.... ÉRDEKELNE, hogy TE milyen érdektől-motivációtól vezéreltetve írtad le ezeket a finoman szólva "provokatív" kérdéseket



Ha már Krisztust ismered és Pálról is tudsz - ezt a "ki a fene vagy?" ....kérdést vajon ki- mi motíválta?- ha már alaposan MÖGÉ-GONDOLUNK a dolgoknak......

Ha már érdekről és motívációról van szó - Exrefis által képviselt gondolatok kapcsán merültek fel ezek a kérdések.
Provokatív gondolatok gyakran szülnek provokatív kérdéseket a provokáló irányába.


az előítéletes "ellenségkép-képzés" három lépése a következő:

1) HOMOGENIZÁCIÓ (nem érdekes, hogy én csomó kérdésben nem értek egyet ex-szel, nem érdekes, hogy nem is egy gyülekezetbe járunk, én is "magukféle" vagyok)

2) DEHUMANIZÁCIÓ ("ezek nem is emberek")

3) DÉMONIZÁCIÓ (ha a gondolatmeneteden továbbmegyek, SÁTÁNI sugallatra kérdeztem meg kedves "rejtőzködő" testvérünk (?) valódi személyazonosságát)


Kedves Net!

Írod:
„..az előítéletes "ellenségkép-képzés" három lépése a következő: …..”
És leírtad, mire asszociáltál.
Máris leképeztél engem ellenségednek, mert nem átallottam MÖGÉ GONDOLNI „MÖGÉ GONDOLÁSODNAK”.
Amit megengedsz magadnak, azt megtagadod mástól.

Eeyore végigolvasta Exrefis enyhén szólva provokatív hozzászólásait és leírta, milyen gondolatokat váltott ki ez belőle, erre „kedves” megszólítással szinte emberszámba sem véve leképezted őt Exrefis ellenségének.

A démonizációval kapcsolatban: ajánlom a démonszemüveget levenni. Bár már nem vagytok Exrefissel egy gyülekezetben, asszociációidból ítélve az utóhatások még érezhetők.
Így könnyebb lesz észrevenned, hogy pl. a te hozzászólásaid alapján ki mire asszociálhat, és ez alapján megválogatni a szavaidat.
Talán azt is észreveszed, amikor minket nem vesznek emberszámba és az ellen is ilyen vehemensen felemeled a szavad. stb, stb........

Lehetne ezt még ragozni, de mi (ki) a „FENÉNEK”?

További jó csetelést.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2008. márc. 27., csütörtök 05:36 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 08:52
Hozzászólások: 4464
tényleg lehetne ezt tovább ragozni... de nem teszem...

könnyen huzogatjuk rá a másikra a vizes lepedőt, ezzel DIREKTBEN akadályozva meg Krisztus imájának teljesülését...

nagyon nem akarok "mögéd nézni", emlékeim szerint "egy táborban" vagyunk, nyilván te is viseled eddigi hívő életed "utóhatásait", de őszintén közeledsz Krisztushoz és TÖKÉLETES vagy (az AKARÁS tökéletessége szerint, ahogy azt Pál olyan szívemnek kedvesen leírta)

MI akik TÖKÉLETESEK vagyunk, ilyen értelemben legyünk azok...

Fil 3,15. Valakik annakokáért tökéletesek vagyunk, ilyen értelemben legyünk: és ha valamiben másképen értetek, az Isten azt is ki fogja jelenteni néktek:
16. Csakhogy a mire eljutottunk, ugyanabban egy szabály szerint járjunk, ugyanazon értelemben legyünk.

ilyesmiket kívánva, érted is imádkozva maradtam 10telettel


u.i.:
jaj, bocsánat... ez ez MOST jutott eszembe:

szeretnék tőled bocsánatot kérni mindazért a rosszért, amit MI KARIZMATIKUSOK okoztunk neked-nektek, az általad szeretetteknek

tényleg rettenetesen sajnálom :'(

_________________
/mT


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2008. márc. 27., csütörtök 07:21 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 21:15
Hozzászólások: 4790
Tartózkodási hely: Budapest
Dávid Ibolyában nagyon nem szerettem, hogy nem értett a focihoz, de most nagyot nőtt a szememben:
http://index.hu/velemeny/olvir/davidilev032/

ex


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2008. márc. 27., csütörtök 09:40 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 08:52
Hozzászólások: 4464
volt türelmem végigolvasni, és köszönöm, hogy leírtad!

megköszönném, ha a modi-admin-stb csapat NEM törölné ki, több joga van itt maradni, mint annak az ORBITÁLIS cikknek ;)

1) sír fölötte (már elég régen...)

2) köszönöm

3) MAJDNEM egyetértünk! egy KETTŐS globalizálódás van folyamatban, Bábel-ügyben is tudok "meglepő dolgokat" mondani... mindezt talán nem itt a politikás topicban ugyanakkor...

4) ifj. Horthy levele VALÓBAN megható, valszeg még "több közöm is van" ehhez az egészhez, mint neked, lévén az én nagyapám is ugyanazon sereg repülőtisztje és nagybátyám ugyanazon sereg repülő vezérkari századosa (manapság már pár emléktáblával itt-ott elismerve, ámbár ez lehet, hogy csak annak köszönhető, hogy az OROSZOK nyírták ki végül)... TUDOM mi zajlott a "közkatonák" fejében, és ez hova vezetett, "mi lehetett volna..."

5) igen! elmentem, és - amúgy meggyőződésem (eszem-zsebem) ellenére SZÍV-ALAPON igennel szavaztam a határon túliakról (érdekes, hogy azóta Isten megajándékozott pár NAGYON KÖZELI baráttal közülük... szinte az EGÉSZ "BELSŐ KÖRÖM" innen tevődik ki :)

6) nyertél

7) nyertél (engem ;) )


aki Eeyore-t bántja, ENGEM bánt .... ennél TÖBBET nem tok mondani...

_________________
/mT


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2008. márc. 27., csütörtök 13:29 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
Kedves Eeyore!

Az előbbi hozzászólásodban kérded:

Te pl. miért látogatod ezt a honlapot? Mi a te motivációd? És mi a többiek motivációja?

a Beszélgessünk témában van ilyen topik:

Miért vagyunk itt a fórumon?
- ott néhányan elmondtuk, miért, esetleg szívesen elolvasnánk, te hogyan találtál a fórumra,stb.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2008. márc. 27., csütörtök 19:36 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
Mit szóltok hozzá, hogy az mszp azt latolgatja, hogy kisebbségben kormányoz az szdsz kihagyásával? Szerintem zseniális ötlet, lehet, hogy a Gyurcsány team találta ki, annyira jó.

A szociknak négy, azaz 4 külső ember kell a kormányzáshoz, ennyit az szdsz-ből vígan találnak. Ha netán mégsem, akkor elég megnézni a mai fővárosi szavazást, ahol az mdf szocipártosan tartózkodott. Ha netán még ez sem jönne össze, akkor elő lehet venni az egri receptet, és meg lehet venni egy-két fideszes képviselőt. Tudjuk, hogy a Host Invest csak úgy tudta megkapni az egri kórházat, hogy egy fideszes képviselő korrupt volt, akit nagyon nagy valószínűséggel lefizethettek.

Szóval a szocik gond nélkül lerázzák a szadesz igát úgy, hogy őket teszik meg majd bűnbaknak, mintha ők eddig sehol sem lettek volna. Kiderül, hogy tulajdonképpen ártatlan ministránsok voltak, akiket ezek a gonodsz szakállas bácsik megrontottak. És ezután bemutatják, hogy milyen is az az igazi populista politika, amit a fideszben annyira útálnak... :)


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2008. márc. 28., péntek 07:30 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 21:15
Hozzászólások: 4790
Tartózkodási hely: Budapest
Kedves Eeyore!
Írod:
Idézet:
Ha a két írást összevetem, igazán gondban vagyok, melyiket tartsam figyelemre méltóbbnak, melyik elemzést tartsam értelmesebbnek, okosabbnak, elfogadhatóbbnak.
Nos én nem elemeztem az ominóz cikket mert veled ellentétben nem iszonyat komoly és döbbenetes elemzésnek tartom, hanem iszonyat butaságnak és arra sem érdemes, hogy elemezzem. Egyébként szinte biztos, hogy nem az akadémikus írta, hanem visszaélt a nevével valamelyik eszmevezérelt "gondolkodó", mert nagyon gyorsan lekerültek a linkek a netről.
Sajnos elterjedt népszokássá vált manapság az agyakba felinstallált eszmékhet igazítani a valóságot, a tényeket. A te írásodban is felfedezhető néhány pont, ahol elrugaszkodsz a valóságtól annak érdekében, hogy világképed össze ne ütközzön vele.
Pl.1.
Idézet:
Az önálló magyar államiság ÖRÖKRE elveszett. AZ AKKORI "OLIGARCHÁK" "SZABADELVŰ" hozzáállása miatt
Hogy mondjam, hogy ne sértődj meg?
Az látszik, hogy a liberalizmus a számodra szitokszó, de a korabeli kiskirályok kicsinyes, felelőtlen, kapzsiságát, hatalomvágyát, önzését a szabadelvűséggel összehozni ... nos ezt minek nevezzem? Mellesleg a szabadelvűség gondolata sem létezett akkortájt.
Pl.2.
Idézet:
azaz A GLOBALIZMUS ELLEN AZ ÚRISTEN FELTALÁLTA A NACIONALIZMUST.
A nacionalizmus egy gonosz eszme, amit biztos hogy nem Isten talált ki az emberiség számára.
Néhány példa, amikor a nacionalizmus tragédiát hoz egy nemzetre.:
Ne menjünki messzire itt van mindjárt Trianon nekünk. Németország, amelynek a rövid dicsőség iszonyat tragédiába fordult. A nacionalizmus felhagyásával pedig felvirágoztak. Japán dettó.
Közeli példa a szerbek nagyszerbia nacionalizmusa sikeresen ledarálta Szerbiát.
Továbbá a nacionalizmus már akkor létezett amikor a globalizmus fogalma még nem. (itt megengedem, hogy valszeg te mást értesz globalizmuson).
Pl.3.
Idézet:
mert Európa történelméből azt látom, hogy a helyzet akkor vált a LEGPOKOLIBBÁ, amikor olyanok kerültek hatalomra, akik EGYÉRTELMŰEN, TISZTÁN , NYÍLTAN, KENDŐZETLENÜL ISTENTAGADÓK VOLTAK.
Ezzel szemben a tény az, hogy a pokol nálunk akkor kezdődött, amikor az általad nagyra értékelt istenfélelmet hazudó, erkölcsös imázsú hatalom regnált . A zsidó törvényeket a felsőházban mind a katolikus mind a protestáns főpapok aláírták. De ha őket is besorolod az istentagadók közé, akkor egyetértünk csak akkor újra kell gonbolnod a világképedet előről.

A Horthy levelet - és itt Nettel sem vagyok egy platformon - én nem meghatónak tartom, hanem nagyon elkeserítőnek és főleg azért mert ti sem látjátok mögötte a nyilvánvaló szörnyűséget.
Az ifj Horthy humánumát persze lehet értékelni a söpredék lelkű szadista náci tisztekhez és civilekhez képest, de...
Az ifj Horthynak sem azzal volt a baja, hogy egyáltalán a zsidókat másodosztályú polgárként munkaszolgálatos rabszolgaságba sorozták, hanem csak finnyás lett a gyümölcsökre amelyenek éppen az általa is elfogadott szalon antiszemitizmus ágyazott meg. Így működik ez. Minden országban akad egy vadállat kissebbség, amelyik bármire képes, de azoknak csak akkor jut terep, ha megágyaz nekik a társadalom. A nyilasok azért tudták frappánsan gyorsan gettósítani és deportálni a zsidókat mert a magyar társadalomba már régóta vetették az antiszemitizmus magvait és az aljasságokat képes volt a többség közömbösen végignézni, vagy asszisztálni.
Dániában ugyanilyen német megszállás alatt, csak pár ezer embert tudtak a nácik elkapni és deportálni, dán nép pedig elszabotálta a zsidóik elhurcoltatását.
Isten a népeket többek között a választott népéhez való viszony alapján fogja megítélni. Latolgasd kicsit, mint népnek, az esélyeinket jelen pillanatban.
De már itt a földi életben is átok hordozója az antiszemitizmus, úgyhogy nyugodtan állíthatjuk, hogy az antiszemiták egyben a magyar nemzet ellenségei is. Azt jól látta a kis Horthy, hogy ezért nagy árat kell fizetnünk. Hár fizettünk és fizetünk.
Na ennyi, egyelőre.
üdv
ex

U.i.: Mondj légyszives példát arra, hogy a globalizmus hogyan, mennyiben fenyegeti a nemzeti létet és érdekeket? Komolyan kérdem.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 480 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 16, 17, 18, 19, 20, 21, 22 ... 32  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Style by phpBB3 styles, zdrowe serce ziola
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség