Időzóna: UTC + 1 óra




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 4 hozzászólás ] 
 

Mary K. Baxter könyvei a mennyről és a pokolról
Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2008. máj. 15., csütörtök 21:34 
Offline

Csatlakozott: 2008. márc. 26., szerda 21:56
Hozzászólások: 10
Sziasztok!

Szeretem az Úr Jézust és várom Őt. Nem félek a haláltól (mondjuk addig azért szeretnék élni, amíg a gyerekeimet felnevelem). Bízom Isten kegyelmében az üdvösség tekintetében, érdemtelenül is.
A menny és a pokol kérdését nem feszegettem soha annál jobban, mint ahogyan azt a Szentírás kijelentéséből megismerhettem. - Magamban úgy összegeztem a dolgot, hogy a mennyben Istennel tökéletesen helyreállított közösségben lehetünk, de hogy ez pontosan mit jelent majd, azt titokként fogadtam el. Nem rokonszenvezek a pontos leírásra törekvő megközelítésekkel, mert mindegyikben van valami kiábrándító. A pokolról azt gondolom, hogy az a totális elvettetés állapota, többet nem szívesen gondolok róla. A test örök tűzben való gyötrődése, sülése nem talál helyet a gondolataim között, valamiféle szimbolikus értelmezést tudok elfogadni, pl. lelki kínlódást a tudatosult Isten-nélküliség állapotától. De ebben sincs meggyőződésem.
EZZEL SZEMBEN elolvastam Mary K. Baxter két könyvét: Amit a Mennyről mindenkinek tudni lehet és Amit a Pokolról mindenkinek tudni kell. Azt írja, Jézus adta neki a kijelentéseket és bibliai idézetekkel támaszt alá minden állítást. Hirtelen felindulásomban azt mondtam magamban, hogy ez egy skrizofén elme látomás-sorozata, de aztán megijedtem: mi van, ha mégse'? HA OLVASTÁTOK ezeket a könyveket, érdekelne a véleményetek.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2008. máj. 16., péntek 12:43 
Offline

Csatlakozott: 2007. aug. 24., péntek 14:01
Hozzászólások: 104
Tartózkodási hely: Budapest
Szia Ancilla!

Nem olvastam ezeket a könyveket, viszont olvastam Fausztina nővér látomásait a pokolról, szerintem hasonló lehet.

Nagyon mélyen vallásos emberek kapnak ilyen „kijelentéseket”, akik általában érzelmileg labilisak (ami persze nem jelenti azt, hogy skizofrén), de elgondolkodtató, hogy a látomásban látottak mindig megegyeznek az illető felekezetének tanításaival (pl. tisztítótűz). Tehát a látomásokat befolyásolja, hogy hogyan gondolkodott ezekről a dolgokról előtte, pedig ugye elméletileg mindenkinek ugyanazt kellene látnia. 8)

Azért nehéz eldönteni, hogy mi ezekben a fantázia szüleménye, mert az alap elképzelés mindenkinél az Evangélium tanítása, és bibliai igékkel persze nagyon szépen alá lehet támasztani mindent, és mindennek az ellenkezőjét is, a részletekről meg ugye nem lehet senkit megkérdezni, mert senki nem jöhet vissza…

Minden vallás vagy filozófia azt tanítja, hogy bármit is tettél, azért felelősséggel tartozol, előbb-utóbb visszatér hozzád, és meg kell fizetned érte, ebben az életben, vagy a következőben, vagy a túlvilágon, vagy a gyerekeidben, stb. mert ez a Törvény. Azt, hogy felelősséggel tartozol a tetteidért, de Valaki más már megfizetett érte, és Megváltott, ezért ha hiszel Őbenne, már nem a Törvény, hanem a Kegyelem alá tartozol, az Evangélium tanítja. :D

Azt javaslom, ha tiszta forrásból szeretnél ismereteket, maradj meg Jézus és az apostolok tanításainál. Ami egyébként szintén nem egy könnyen emészthető anyag. Például ez: „Ne féljetek azoktól, akik megölik a testet, de a lelket meg nem ölhetik. Inkább attól féljetek, aki a lelket is, meg a testet is el tudja pusztítani a gyehennában.”

Egyébként Fausztina nővér is azt mondja, amit te írtál, hogy a legszörnyűbb a pokolban az Isten nélküliség állapota, szerintem ezzel mi is egyetértünk. Az Isten nélküli élet, az elveszettség és a külső sötétség, és mindaz amiről Jézus beszél, önmagában is elég, ehhez semmilyen további rémisztgetésre nincs szükség. De ha valakinek egy ilyen könyvből jobban megérthető, mint a Bibliából, hát egészségére.

Még valamit, mert úgy érzem, hogy őszintén megijedtél. A pokol, az ítélet, és a kegyelem, ezek a dolgok teljesen rendben vannak. Persze ha elhiszed, hogy ezeket a dolgokat a szent, igazságos és szerető Isten tartja kézben, aki azt teszi, amit jónak és helyesnek ítél.

Szeretettel

Shannon


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2008. máj. 16., péntek 17:39 
Offline

Csatlakozott: 2007. aug. 24., péntek 14:01
Hozzászólások: 104
Tartózkodási hely: Budapest
Kedves Ancilla!

Elfelejtettem mondani, de szívesen elolvasnám a könyvet, ha megvan magyarul. Az Interneten csak inglisül találtam, ahhoz meg most nincs türelmem. Köszönöm!

Shannon


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2008. máj. 19., hétfő 14:34 
Offline

Csatlakozott: 2008. márc. 26., szerda 21:56
Hozzászólások: 10
Kedves Shannon!

Köszönöm a válaszod. Hála Istennek, azért olyan nagyon nem ijedtem meg: hiszem, hogy Isten kegyelmében van az életem. Inkább "csak" erősen elborzadtam annak meggondolása során, amit a pokolról írt M.K. Baxter. Én protestáns könyvesboltban vettem meg mindkét könyvet magyarul, a szombathelyi Immanuel Alapítvány adta ki.

Ancilla


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 4 hozzászólás ] 

Időzóna: UTC + 1 óra


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 15 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Style by phpBB3 styles, zdrowe serce ziola
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség