Időzóna: UTC + 1 óra




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 682 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 46  Következő
 

Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2008. szept. 04., csütörtök 13:14 
cilla írta:
Figyelő írta:

Idézet:
Ugyanígy a fórumon is annyi mindennel lehet foglalkozni (művészet, utazás, szabadidő-program, irodalom, filmesztétika, stb. stb.) – s mindehhez az Úrnak semmi köze. Ez a világ nyelvezete, s ha erős befolyással bír, elveszi az időt, energiát, figyelmet a lényegtől.






No most csak úgy általánosságban írok és mindenféle meggondolás nélkül.

Tudom, hogy nagyon régóta vannak akiknek nem tetszik se a képek, se irodalom, nem sorolom tovább.Igaz azóta az is kiderült, hogyha ez más fórumon történik azzal semmi gond nincs, sőt………… és, hogy ehhez semmi köze az Úrnak???
Én megkérdeztem az Urat, Uram mit adhatnék én ehhez a fórumhoz?Nem vagyok bölcs, sajnos nem fújom kívülről a Bibliát…..úgy „hallottam”, „éreztem”, hogy adj abból a szeretetből amelyet Én adtam neked.Boldog voltam.Hoztam verseket, írásokat, igaz nem a sajátjaimat.Mivel eléggé vizuális típus vagyok, hát megkérdeztem a Moderátort tehetnék-e fel képeket?
Megláttatni Isten csodálatos teremtését, a természetet, az állatokat, a tengert és mindent ami a világban van.Hisz minden ŐT dícséri!

Ja és a szabadidős programok, a főzés, hohó néha még humor is!!!!! és irodalom, amelyet „csak” egy írótól hoztunk, vagy hoztam. Tudod vannak emberek a világban akik egyedül élnek, és igen, amit más ember megbeszél otthon a családjával, pl. a főzést, filmet…..milyen jól esik, ha leírhatja, a gondolatait, a kérdéseit, ha néha mosolyoghat egyet, vagy csak elolvashatja, hogy mások hol jártak, mit láttak, vagy csak megkérdezni a másiktól, hogy vagy??
Még a politikáról is beszélgethettem, pedig annyit értek hozzá, mint tyúk az ábc-hez.
Köszi kedves Ex, és köszi kedves Rosta!

Azt mondod épültem-e ebből? Igen, mert Isten rámutatott, hogy nem az én dolgom, ne avatkozzak bele, és kerüljem a felesleges vitatkozásokat, fóleg, hogy nem is értek hozzá.
Még talán annyit leszűrtem belőle, hogy mindkét álláspontnál vannak, jó dolgok, és azokat kellene megtartani, és a többit elvetni.


És igen, ilyen a fórum.Ha csak egy honlap lenne, ott nem találsz semmi „felesleges” beszélgetést.


Üdv Mindenkinek szeretettel cilla


Kedves Cilla!
({)
Nem tudom, jelent-e ez neked valamit, de nekem nagyon teccik minden, amit itt csinálsz.
Szeretettel,
n.


Vissza a tetejére
  
 

HozzászólásElküldve: 2008. szept. 04., csütörtök 13:15 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 08:52
Hozzászólások: 4464
nekem is!!!

({)

sőt... olyat is tudok, aki DIREKT MIATTAD van itt :D

_________________
/mT


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2008. szept. 04., csütörtök 14:42 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 08:52
Hozzászólások: 4464
({)

_________________
/mT


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2008. szept. 04., csütörtök 17:21 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 05., csütörtök 20:20
Hozzászólások: 3994
Jaj, :oops: kedves Testvérek!

Már megint rosszul fogalmaztam :oops: , bocsika.Nem magamra akartam irányítani a figyelmet, de mégis ezt tettem.Ájvé :D

Nem először olvastam ilyen kritikát, hogy ezen a fórumon nem Isten áll a középpontban, ha nem is pontosan ilyen szavakkal, hanem csak egy kis vicc, meg főzés, és egyebek.Ez bántott, hiszen úgy gondolom minden Testvéremnek Jézus a legszentebb a világon.

de néha nevethetünk, vagy főzhetünk is.... :*:

Na valami ilyesmit szerettem volna mondani.

Nagyon kedvesek vagytok!Az ÚR áldjon meg Benneteket!

Naaaaagy ölelés Mindenkinek! :*:

Az pedig külön rejtély számomra, hogy miért a Gyurcsány F. topikba írtam?Hogy került ide?? :*: :*:


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2008. szept. 09., kedd 07:34 
Offline

Csatlakozott: 2006. nov. 08., szerda 14:51
Hozzászólások: 353
Tartózkodási hely: Bp.
PunkRhétor
2008. szeptember 9. 00:00
„A kirekesztés járványként terjed a társadalomban”



Itt van az ősz, és vele egy időben megérkezett Gyurcsány Ferenc politikai agóniája. Már masszívan benne vagyunk a végjátékban. A sarokba szorított játékos nem tudja behozni, amit a középrészben ellazsált, elszórakozott és elnézett. Ha megold egy helyzetet, annak a végén mindig le kell adnia valamit cserébe, és egyszersmind megteremti a következő helyzetet is, amiből megint csak áldozatok árán szabadulhat. Ilyen az, amikor csak a következő lépést látja valaki.

Ha valakit érdekel a játszma, gondolja végig mindazt, amit a Gyurcsány nevű spíler „alkotott” a december 5-i népszavazástól kezdve a 100 lépésen és az 5 éves adócsökkentésen, illetve az őszödi beszéd kiszivárogtatásán és az egészségügyi reformon át a balul sikerült népszavazásra adott válaszként rögtönzött kisebbségi kormányig. És persze nem csak a saját tisztjei és gyalogjai fogytak: vele fogyott mindannyiunk közös jelene – hogy a jövőt már ne is emlegessük.

Mostanra elfogyott a levegő. Jól mutatja ezt a régi konzervek felmelegítése: az írjunk „tanulmányt” teljes kudarca. Aki egy kicsit is vesződött ezzel, vagy a korábbiakkal, mint hogy merjen-e baloldali lenni, meg ilyenek, az nem csak a szokásos paneleket ismeri, de nem csodálkozik a „one man show” politizálás összes ismérvének kitüremkedésén.

Gyurcsány Ferenc magányos ember – legalábbis ami a politika kitalálást, az általa szeretett „csinálást” illeti. Nincsen csapat, aki összeadja a bölcsességet, nincsenek szakértők, nincsen semmi. Csak gyurcsányizmus, taktika, meg húzások, meg „spin”, meg kommunikáció: azaz hitek és félelmek szétszórása a választópolgárok körében.

Gyurcsány Ferenc vesztésre áll. S ezt most már nagyon világosan értésére adták a választók után erre a dolgozatra való tekintettel a piacok és a befektetők is. Még lefut néhány kört. Néhány szűkülő kört. S ebben azért sokan segítségére lesznek.

Ez az a bizonyos percemberkék dáridója. Az egyik azért, mert így majd megkapja – vagy már meg is kapta – a szerepet, a másik azért, mert így bemutatja a darabját – vagy már be is mutatta –, a harmadik azért, mert így kapja meg a helyzetet – vagy már meg is kapta, s így tovább sine fine. De mindegyikükben közös a hit a baloldal felsőbbrendűségéről, arról, hogy egyedül a baloldal a demokrácia letéteményese.

Ez a közös hit nem csak azt eredményezi, hogy vindikálják maguknak a jogot, ők mondják meg ki az erkölcsi jó és a demokratikus rossz. De szemlátomást arra is, hogy a maguk által aktuálisan felkent vezért annak megtestesüléseként állítsák maguk és a nép elé. Teszik ezt művelt és komoly intellektussal rendelkező illetők is. Vágó István emlékezetes – és nem mellesleg a józanészen túli, minden statisztikai adatnak és felmérésnek ellentmondó – tanúságtétele, amely szerint Gyurcsány Ferenc jól irányítja az országot, jól példázta ezt a magatartást.

Itt van ez a szánalmas induló felhívás a Magyar Charta című intellektuális manőver kezdő lépése. Intellektuális értelemben egy silány fércmű. Olyan mondatok vannak benne, hogy: „A mindennapi kirekesztést, rasszizmust és a terjedő erőszakos fellépést megtévedt polgártársaink szemében a politikai kirekesztés legitimálja.” Ez éppúgy nem jelent semmit, mint az egész.

A tartalmához meg csak annyit: az aláírók most vették észre, hogy a folyamat a nemzeti közösség visszavonhatatlan szétesésével fenyeget. A „tetemcafat” és a „micisapka” idején ez nem tűnt fel nekik. Nem tűnt fel 2004. december 5-én sem. Nem tűnt fel nekik 2006. október 23-án sem, amikor békés tüntetőket, védtelen nőket és gyerekeket is megtámadott a Gyurcsány Ferenc kormányfő felelősségébe tartozó rohamrendőrség. Szóval tudják, kinek meséljenek itt bármit kirekesztésről! Olyan hitelesek mind egy szálig, mint az a Gyurcsány Ferenc nevű „magánember”, aki ezt az egészet kitalálta.

Szóval ezek a „búsképű politikai mikiegerek” – boldog emlékezetű Antall József szavait citálva – a kirekesztés elleni harcot egy bukott kormányfő védelmében próbálják meg sikerre vinni. Holott annak a hihetetlen demokrácia deficitnek, amit Gyurcsány Ferenc személye és politika„csinálása” jelent, nemhogy az „ügyre”, de az aláírók személyére is meglehetősen nagy mennyiségű szurkot ragaszt. El a kezekkel a kirekesztés elleni harctól!

Ez az oka annak, hogy a kirekesztés járványként terjed a társadalomban. Ha valóban meg akarjátok állítani, kedves aláírók, akkor ideje lenne eszetekhez jőni. Ha ugyan nem ti szórakoztok ezzel az egésszel a saját magatok mulattatására.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2008. szept. 09., kedd 07:49 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 08:52
Hozzászólások: 4464
én csak ülök az árokparton, és csendben reszelgetem a körmeimet...


meg ... ültem az egyes villamoson is, és DÖBBENTEN néztem végig, ahogy egy kigyúrt romalegény, nyilvánvalóan TELJESEN JOGTALANUL beleköt egy .... .... .... na NEM gárdistába, NEM!!! hanem egy KÍNAIBA


SZERENCSÉTLEN ötvenes szemüveges "konszolidált üzletember" egyszerűen nem tudta mire vélni...

a vége az lett (mindenféle heccelésen és jogos felháborodáson keresztül), hogy "magyar OK, cigány nem OK"

_________________
/mT


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2008. szept. 09., kedd 11:21 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 05., csütörtök 20:20
Hozzászólások: 3994
"Az a mohó és dühös vágy, mely ifjúságomban kínzott, a vágy, megmagyarázni a világot, minden részletével, titkával és rejtett értelmével, ez a mohó vágy átalakult szégyenérzetté. Már nem akarom megmagyarázni a világot. Több okból is. Először is, mert nem értem."



Márai Sándor: A négy évszak


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2008. szept. 09., kedd 11:28 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 08:52
Hozzászólások: 4464
({)

_________________
/mT


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2008. szept. 09., kedd 11:34 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 05., csütörtök 20:20
Hozzászólások: 3994
net2rist írta:
({)


én is (})


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2008. szept. 19., péntek 07:23 
Offline

Csatlakozott: 2006. nov. 08., szerda 14:51
Hozzászólások: 353
Tartózkodási hely: Bp.
TEKNŐSBÉKA
A fiatalember sétál a városban. Az egyik téren leül egy padra.
Mellette idősebb úriember újságot olvas. Kis idő múlva,
természetesen -oh Álmok! oh, régi szép idők!- beszélgetni
kezdenek. A téma, hogy hogy nem, az ország helyzete, és végül
rákerül a sor Gyurcsány Ferencre is.

Az idősebb a fiatalemberhez fordulva megkérdezi:
- Tudod, Gyurcsány Ferenc olyan, mint egy
teknősbéka egy oszlop tetején.
A fiatalember elgondolkodik, majd megszólal:
- Nem értem azt a dolgot a teknősbékáról az
oszlop tetején...Mit akar ez jelenteni, mit akar
ezzel mondani Uram?
Az idősebb ember válaszol:
- Ha vidéken, a mezőn sétálsz, és egyszerre csak
meglátsz egy teknősbékát, amely egyensúlyoz
egy villanyoszlop tetején, mi jutna az eszedbe?
Mivel észreveszi az értetlenséget a fiatalember
arcán, hozzáteszi:
- Először: TE nem érted, hogyan került oda.
- Másodszor: TE nem akarod elhinni, hogy ott van
egyáltalán.
- Harmadszorra: TE jól tudod, hogy egyedül,
magától nem kerülhetett oda.
- Negyedszer: TE biztos vagy abban, hogy nem
kellene ott lennie.
- Ötödször: TE tudatában vagy annak, hogy
semmi hasznosat nem fog tudni tenni ott fent,
semmi jó nem származhat abból, hogy ott van. Így
tehát, az egyetlen és észszeru" dolog: segítséget
kell nyújtanod ahhoz, hogy onnan lekerüljön.

:o)


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2008. szept. 19., péntek 08:27 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 08:52
Hozzászólások: 4464
villanyoszlop-ügyben nemrég tanultam egy REMEK mondást (akár a magyar politikai életre is alkalmazható):

"magas ez nekem, mint KACSÁNAK a TELEFONFA"

_________________
/mT


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2008. szept. 19., péntek 09:15 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 05., csütörtök 20:20
Hozzászólások: 3994
Én azt nem értem, :D hogy ez az állapot gondolom nem jó Gyurcsány Ferencnek sem. Akkor miért marad?Hiszen van szép családja, úgy tudom vállalkozása is amiből jól megélnek.Másoktól is hallottam, hogy lemondtak.
Ő nem mondhat le?


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2008. szept. 19., péntek 09:35 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 08:52
Hozzászólások: 4464
cilla írta:
Én azt nem értem, :D hogy ez az állapot gondolom nem jó Gyurcsány Ferencnek sem. Akkor miért marad?Hiszen van szép családja, úgy tudom vállalkozása is amiből jól megélnek.Másoktól is hallottam, hogy lemondtak.
Ő nem mondhat le?



miért nem száll ki egy szerencsejátékos a nagy nyeremény UTÁN?

ez UGYANAZ az eset...


tudok MÁSMILYEN esetet is, mikor a politikus (kiderülő családi szennyes miatt) FELÁLL, KILÉP, LEMOND, aztán hazamegy és a felesége ezzel fogadja:

"ZOLI, TE NORMÁLIS VAGY? vissza akarsz menni TANÍTANI?"

erre visszakullog, és továbbra is képviselő (ennek már sok-sok éve :S)

_________________
/mT


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2008. szept. 19., péntek 09:49 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 21:15
Hozzászólások: 4790
Tartózkodási hely: Budapest
cilla írta:
Én azt nem értem, :D hogy ez az állapot gondolom nem jó Gyurcsány Ferencnek sem. Akkor miért marad?Hiszen van szép családja, úgy tudom vállalkozása is amiből jól megélnek.Másoktól is hallottam, hogy lemondtak.
Ő nem mondhat le?
Az úgy van, hogy az ő egyenletében van egy olyan tétel, amivel te nem számolsz, ezért a megoldásnál mindig más eredmény jön ki. :)
üdv
ex


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2008. szept. 19., péntek 09:52 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 21:15
Hozzászólások: 4790
Tartózkodási hely: Budapest
net2rist írta:
cilla írta:
Én azt nem értem, :D hogy ez az állapot gondolom nem jó Gyurcsány Ferencnek sem. Akkor miért marad?Hiszen van szép családja, úgy tudom vállalkozása is amiből jól megélnek.Másoktól is hallottam, hogy lemondtak.
Ő nem mondhat le?



miért nem száll ki egy szerencsejátékos a nagy nyeremény UTÁN?

ez UGYANAZ az eset...


tudok MÁSMILYEN esetet is, mikor a politikus (kiderülő családi szennyes miatt) FELÁLL, KILÉP, LEMOND, aztán hazamegy és a felesége ezzel fogadja:

"ZOLI, TE NORMÁLIS VAGY? vissza akarsz menni TANÍTANI?"

erre visszakullog, és továbbra is képviselő (ennek már sok-sok éve :S)
Ez a Zoli, gondolom a P. Zoli, aki a jobboldalon áll és ott tudvalévő nem fordulhat elő ilyen gerinctelenség, az a baloldal privilégiuma.
Ergo: Ilyeneket ne írjál ide mert megzavarod egyesek szép kerek világlátását. :D
üdv
ex


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 682 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 27, 28, 29, 30, 31, 32, 33 ... 46  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 4 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Style by phpBB3 styles, zdrowe serce ziola
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség