Sokat gondolkodtunk a tali programján egyedül, mostantól gondolkodjunk együtt
Első kérdés, hogy mi a céja az egésznek (nem fontossági sorrendben):
1 hogy kipróbáljuk, milyen élőben kommunikálni a többiekkel
2 hogy jól eltöltsük együtt az időt komoly beszélgetésekkel, programokkal, vagy akár komolytalan játékkal
3 hogy együtt megköszönjük Istennek a fórumot, a legutóbbi tali óta történt jó dolgokat, és úgy általában, ha már ilyesmikről beszélgetünk itt, miért ne próbáljunk meg együtt egy Istentisztelet-félét tartani.
A program valahogy így nézne ki:
1. Bemutatkozás
(mindenki elmondja, amit szeretne magáról)
2. Komoly rész - Istentisztelet
- rövid áhítat vagy igehirdetés, vagy ilyesmi
- még kérdőjeles,hogy kérjünk fel külsőst, vagy meg tudjuk oldani magunk - válaszokat várok
- beszélgetés
- éneklés -
én eléneklek bármit, ami a torkomon kifér, viszont nem szívesen döntök arról, hogy mit és hogyan énekeljünk, ötleteket várok, mindenki hozhatná mondjuk a kedves énekeit akár fénymásolva, még jobb lenne, ha hangszert is hozna, aki tud és nagy a múltja, mondjuk gitárt, vagy triangulumot, vagy rumbatököt, vagy bármit.
- közös imádság
- tudom, hogy kell, én sajnos nem vagyok benne jó, mert gátlásaim vannak, remélem azért lesz. (akár úgy is lehetne, ha elhúzódik az eleje, hogy mondjuk tíztől délig lemegy odáig, hogy bemutatkozás és igehirdetés, aztán ebéd után éneklés és beszélgetés)
3. Ebéd - lehet hozni is ennivalót, illetve szavazzuk meg itt, hogy mit együnk. A főtt virsli a hagyományszerű, és elég kézenfekvő is.
4. Egyéb program - erre sok ötletem van, de várok is ötleteket, ha bárkinek van kedve gazdagítani a programot, itt megteheti (mese-vers-éneklés-tánc-játék-akármi)
Egyelőre ennyi jutott eszembe, légyszi segítsetek
Kamilla