Időzóna: UTC + 1 óra




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 660 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 44  Következő
 

Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2009. jan. 13., kedd 09:03 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
Literaty írta:
Nekünk mégis marad a Szentírás.
A világi gumicsontokon legyen az zsidó vagy más nemzetbeli nem kell rágódnunk.
Van egy kanonikus könyvünk a Biblia, innen sokmindent megtudhatunk.
A zsidó náp látjogosultságát is, mely nem emberi kitaláció, hanem Isteni választás.
Mint a Bibliát hitvalló, megtért, Jézust követő keresztyénnek ez alapján kell állnunk.


Szerintem meg nem kellene strucc politikával kezelni a világ történéseit, és a Biblia jövendöléseire hivatkozva lesöpörni a felmerült történelmi kutatásokat, eredményeket. Mindenképpen korrektebb dolog lenne, ha valamiféleképpen értelmeznénk a felmerült kérdéseket.

A zsidó professzor kutatásaival az a probléma, hogy nagyjából eddig is tisztában voltunk ezekkel, csak jó mélyen el lettek hallgatva a tények a keresztény világ előtt. Így kimondva tényleg meredek, hogy a kazár fajú, zsidó vallásúvá vált askenázik állnak harcban a zsidó fajú, muszlimmá vált palesztinokkal.

Azt mindenki tudta, hogy az askenázik a kazárok leszármazottjai, de igazából nem illett róla beszélni. Arról meg főleg nem, hogy a palesztinok muszlimmá lett zsidók. Ezek küzdelmének aspektusából szemlélni az eseményeket meg főleg nem. Különösen azután nem, miután a keresztény cionisták a fenti aprócska tényekről megfeledkeznek említést tenni. Persze egy-két ügyes csavarral ebből is jól ki lehet jönni, és a történtekben is meg lehet látni Isten tervét, ahogy a jehováktól már annyiszor megszoktuk, de azért ezek a történelmi eredmények lássuk be némiképp zavaróak számukra....


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. jan. 13., kedd 09:31 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 21:15
Hozzászólások: 4790
Tartózkodási hely: Budapest
Kedves Rosta!
Idézet:
"Amikor, azonban a bizonyítékokat kezdetem vizsgálni rájöttem, hogy Dávid, és Salamon királyságai legendák."

Ha te ezt az állítást elfogadod, akkor se református, se keresztény nem vagy, ugyanis a Biblia jelentős része számodra nem Isten igéje, hanem egy mesekönyv. Márpedig Jézus ezekre az írásokra is értette, hogy azokból egy vesszőcske sem veszhet el, tehát az utolsó vesszőig igaz.
Kérdés kinek hiszel? Jézusnak, vagy egy okoskodó történésznek.
Azt meg tudnod kell, hogy a történelem az nem fizika, meg matematika, ott sokszor előfordulhat különböző érdekek mentén, hogy egyszer csak minden másként volt. :) Aki viszont a Bibliát elfogadja Isten beszédének, annak számára nem ilyen cseppfolyós a történelem.
üdv
ex


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. jan. 13., kedd 10:02 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
Nemigazán tudom, hogy a történész mit is akar mondani Dávid és Salamon királyságával kapcsolatban, merthogy egy odavetett mondatból nehéz lenne rekonstruálni milyen kérdést vitat. Ez ugyanakkor a jelenlegi helyzet szempontjából teljességgel mellékes. Bizony itt teljességgel a Biblia utáni, jól kifejtett, kutatott, történelmi kérdések vannak terítéken. Ez a kazár eredet és zsidó hit, kontra zsidó eredet és muszlim hit történelmi kérdése. Erről szól az írás, ne terelj másfelé! :)

Persze afféle keresztény cionista lelkesültséggel ezt a kérdést is le lehet söpörni az asztalról, de nem érdemes. Ha már Tel Avivban is erről szólnak a történészek munkái, és ezek alátámasztottak is, akkor talán érdemes lenne venni mély levegőt venni, és a tényeket nézni, és nem a hagymázos vízióitokat....


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. jan. 13., kedd 10:09 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 21:15
Hozzászólások: 4790
Tartózkodási hely: Budapest
Még egy pár megjegyzés ahhoz a tanulmányhoz.
Isten üdvtervében szerepel egy eszköz, egy kiválasztott nép, ez Izrael.
A sátánnak kezdettől fogva célja, hogy valahogy akadályozza Isten tervét, ezért kezdettől fogva ki akarja lőni a tervből ezt a tételt, vagyis Izrael népét és akadályozni a vele kapcsolatos üdvtörténetet. Az antiszemitizmus, zsidóellenesség tehát a sátán találmánya és az antiszemiták neki szolgálnak akkor is ha ezt nem hajlandók elismerni.
A kiradírozás szándéka a Bibliában is többször megjelent és a már közelebbi történelemben is rendszeresen felbukkan. Utoljára a hitleri holokauszt volt a legsúlyosabb.
Isten, sokszor megprófétált terve, hogy az idők végén visszaviszi a szétszóratásból Izraelt az ígéret földjére és ott helyre állítja mint nemzetet és ott fogják felismerni a messiárt és fognak megtérni.
Az anticionizmus is az antiszemitizmus egyik megnyilvánulása.
Vannak aztán más megnyilvánulások is. Az egyik ilyen tudományos köntösben megjelenő, ami azt akarja elhitetni, hogy a mai zsidóság nem is zsidóság semmi köze Izraelhez.
A másik "tudományos" elmélet szerint a bibliai szentföld nem is ott van hanem "komolyan bizonyítja" hogy a bibliai helyszinek nem is a mai Izrael területén vannak, hanem valahol az arab félszigeten.
A sátán mindent megtesz, hogy a helyreállítást akadályozza.
Először ki akarja írtani őket,
ha ez nem megy megakadályozni az ősszegyűjtést megakadályozni Izrael államiságát.
ha ez nem megy, szorítsuk őket a tengerbe.
ha ez nem megy terrorizáljuk őket, hogy megakadályozzuk az újabb bevándorlást, sőt újra menekülésre kényszerítsük őket.
Közben gyártsunk mindenféle elméleteket a jogtalan ottlétükre és folytassunk elképesztő propaganda háborút, hogy a világot ellenük fordítsuk, tehát mondjuk azt, hogy ők nem is a zsidók, vagy azt, hogy a szentföld az nem is a szentföld és egyébként is ők a kegyetlen gyilkosok és nem az őket gyilkolók az áldozatok.
Lehet választani, hogy ki melyik oldalára áll a barrikádnak.
üdv
ex


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. jan. 13., kedd 10:13 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 21:15
Hozzászólások: 4790
Tartózkodási hely: Budapest
rosta írta:
Nemigazán tudom, hogy a történész mit is akar mondani Dávid és Salamon királyságával kapcsolatban, merthogy egy odavetett mondatból .
Sagítek. Azt akarta mondani, hogy a Biblia egy mese, de ezzel azt húzta alá, hogy az ő "története" a mese. :)
ex


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. jan. 13., kedd 10:20 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. aug. 29., kedd 09:37
Hozzászólások: 6093
rosta írta:
Zsidó egyetem történészei miért írnak ilyeneket?



2. Tim. 4:3,4

Mert lesz idõ, mikor az egészséges tudományt el nem szenvedik, hanem a saját kívánságaik szerint gyûjtenek magoknak tanítókat, mert viszket a fülök;
És az igazságtól elfordítják az õ fülöket, de a mesékhez oda fordulnak.


Vannak, akik a holokauszt megtörténését tagadják- most akkor elhigyjük, hogy nem volt holokauszt?


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. jan. 13., kedd 10:50 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 21:15
Hozzászólások: 4790
Tartózkodási hely: Budapest
rosta írta:
Ha már Tel Avivban is erről szólnak a történészek munkái, és ezek alátámasztottak is,

Pont az a lényeg, hogy ezek nem alátámasztottak, illetve legfeljebb csak okoskodással.
Vannak szikla szilárd dolgok, számomra ilyen a biblia és vannak cseppfolyós dolgok mint például történelem. Amíg a természettudományok valóban tudományoknak tekinthetők, mert nagyon erős a tételek bizonyítottsága (kivéve az evolúciót meg az eredet elméleteket) és éles különbséget tesznek elméletek és törvények között, addig ez a társadalomtudományokban nem létezik.
Ezért pl előfordulhat ma is hogy tudományos egyetemünkön egy leninista tanszékvezető népszerűsítsen olyan eszméket, amelyek már bizonyították használhatatlan és káros voltukak (pl Krausz Tamás).
De bíráltam én is olyan doktori diszertációt, hogy diploma munkának sem ment volna el, de ma simán viseli a doktori címet és ha találkoznál vele, akkor az hihetnéd, hogy tényleg doktor azon a területen.
De gondolj bele, ma elő lehet állni olyan dologgal, hogy egy, csak 60 évvel ezelőtti, még élő szemtanúkkal is meg tárgyi bizonyítékokkal aláhúzható esemény meg sem történt, milyen könnyem maszírozható egy sokkal régebbi.
Szóval, hogy a telavivi egyetemen mit hablatyol össze valaki biblia ellenesen az nálam nem sokat nyom a latba, de őszintén remélem, hogy itt ezen a fórumon általában is.
üdv
ex


A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára exrefis 2009. jan. 13., kedd 10:59-kor.

Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. jan. 13., kedd 10:58 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
Kedves Erika, itt nem holokauszt tagadásról van szó, főleg azután, hogy a történész maga is zsidó. Két egyszerű kérdésről van szó, amit az Exrefis makacsul nem akar észrevenni a szokásos taktikájával. :) Jelesül arról, hogy az askenázik zsidó eredetűek-e, avagy kazár eredetűek-e. Nem a vallásuk a kérdés, hanem az eredetük. A másik kérdés, hogy a palesztinok zsidó eredetűek-e, vagy sem. Nem a vallásuk a kérdés, hanem az eredetük. Ennyi a kérdés, a többi csak fecsegés.

Mivel tudjuk a választ, nemigen lehet csodálkozni Exrefis veszettül megzavarodott sorain... :)


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. jan. 13., kedd 11:16 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 21:15
Hozzászólások: 4790
Tartózkodási hely: Budapest
rosta írta:
Kedves Erika, itt nem holokauszt tagadásról van szó,
Valóban, itt most a zsidó identitás tagadásáról van szó, csak ugye a két történet nagyon analóg.
Idézet:
Két egyszerű kérdésről van szó, amit az Exrefis makacsul nem akar észrevenni a szokásos taktikájával. :) Jelesül arról, hogy az askenázik zsidó eredetűek-e, avagy kazár eredetűek-e.
Kedves Rosta!
Tudom, hogy mi a kérdés, jobban mint gondolod, csakhogy te mondjuk 100000 másik történésszel szemben annak a néhánynak hiszel aki kazározik. Elvben attól még lehetne igazuk, hogy csak kevesen vannal de semmivel sem jobbak a bizonyítékai mit a többségnek. Te viszont nekik hiszel, mert ez jobban belefeér a világnézetedbe, ugyanis antiszemita vagy.
Továbbá feltehetnéd magadnak azt a kérdést is, hogy ugyanolyan bizonyítottság mellett melyik elmélet hihetőbb?
Mennyire hihető, hogy egy nép(kazár) vallásfelvétellel belép egy másik nép identitásába, aminek egyébként az a következménye, hogy minden országban automatikausan megnehezíti ezzel a sorsát kétezer éven keresztül?
Semennyire, ez hülyeség. Ezt csak az a nép vállaja fel, amelyiknek ez jelenti a létét, az identitását a szívás ellenére.
Tevjének van egy találó mondatat erre a Hegedős a háztetőn-ben.
"Uram! Tudom, hogy mi vagyunk a te választott néped. De mondd, néha nem tudnál valaki mást kiválasztani?" :)
ex


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. jan. 13., kedd 11:17 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 29., vasárnap 16:25
Hozzászólások: 2935
Tartózkodási hely: bp
Kedves Ex!

Az a baj, hogy a zsidó nép téves és később súlyos köveztezményekre jutott, amikor CSAK a külső ellenséggel foglalkozott és azzal volt elfoglalva, hogy politikailag, harcászatilag jó szövetségeket kössön, miközben belülről rohadt!
Isten prófétákat küldött hozzájuk és legvégül az Ő FIÁT, de sokan a zsidó népből rá se hallgattak, sőt...

Ezért Isten azzal súlytotta ezt a népet, amit a Róma 11.-ben olvasunk.

Tőled, mint a Biblia hirdetőjétől szerettem volna látni, hogy elkezdünk a Róma 11. mellett gondolkodni ennek a népnek és a keresztyén népnek a kapcsolatáról, jövőjéről.

Sajnálom, hogy nem az IGE kerül a középpontba, ez kinek az érdeke?
Pedig az IGE által épülhetnénk és én ezt tartom egyedül olyan fegyvernek, ami ha megsebez, be is kötöz.

Péter

_________________
Békesség Istentől


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. jan. 13., kedd 11:32 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 29., vasárnap 16:25
Hozzászólások: 2935
Tartózkodási hely: bp
ja, még annyit, hogy engem nem ember, hanem az IGE győzött meg arról, hogy mi a helyzet a zsidó nép kapcsán

de ehez IGÉT kell tanulmányozni és nem egy két mondatot kiragadni és ezekből építeni egy ideológiát, ami a tetteimet igazolja

szóval mi van abban a RÓMA 11.-BEN?

Te tudod és hiszed ezt?

_________________
Békesség Istentől


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. jan. 13., kedd 11:33 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
Komolyan mondom Exrefis ez már a vég nálad. Gyakorlatilag velem együtt leantiszemitázod az egész történész szakmát, merthogy valamennyi történész, akik a pusztai népekkel foglalkozik, azok elmondják, hogy a kazárok felvették a zsidó hitet.

Ahány magyar történész könyve tárgyalja a kérdést László Gyulától kezdve, mind erről a zsidó hit felvételéről beszél kazár országban. Járj utána, hogy milyen krónikák írják le. Ha doktori disszertációkat bírálsz el, akkor talán ilyen alap kérdéseknek is utána nézhetsz... :)

Olyan természetes volt az eurázsiai népeknél az egyik egyistenhit felvétele, hogy erről tényleg nem lenne szabad beszélni. A keresztény, muszlim, zsidó hit közül választottak ezek az eurázsiai népek, no és még ott volt a buddhizmus is.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. jan. 13., kedd 11:49 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 21:15
Hozzászólások: 4790
Tartózkodási hely: Budapest
Kedves Péter!
Megmondom őszintén már az elején sem értettem, hogy miért Littől várod a Róma 11 elemzését, ha neked van vele kérdésed. Elég világos, egy cseppet sem homályos igeszakasz és nem nagyon kérdőjelez meg semmit a mai közelkeleti helyzetben.
Szerintem bátran kezd el értelmezni és amikor, valami nem stimmel úgy is visítok. :)
A zsidó népet Isten nem vetette el 2000 évre talonba tette őket és világosn megmondta, hogy az addig két párhuzamosan futó történet t.i. Izrael és az Egyház az idők végén újra összekapcsolódik.
Melyik közelkeleti történés nem fér bele neked ebbe?
Minden úgy megy szerintem, ahogy meg van írva. Szátszóratás összegyűjtés, helyreállítás, megtérés, királyság. :)

Emlékeztetőül a népeknek akik közé szét van szórva Izrael.

21. És kiválasztja azt az Úr veszedelemre, Izráelnek minden törzse közül, a szövetségnek minden átka szerint, a melyek meg vannak írva e törvénykönyvben.
...
24. Azt fogják majd kérdezni mind a nemzetek: Miért cselekedett az Úr így ezzel a földdel? Micsoda nagy felgerjedése ez a haragnak?
25. És ezt mondják majd: Azért, mert elhagyták az Úrnak, az ő atyáik Istenének szövetségét, a melyet akkor kötött velök, a mikor kihozta őket Égyiptom földéről;
26. És elmentek, és szolgáltak idegen isteneket, és imádták azokat; olyan isteneket, a kiket nem ismertek volt és nem adott nékik az Isten.
27. És felgerjedett az Úrnak haragja e föld ellen, hogy reá hozza mindazt az átkot, a mely meg van írva e könyvben.
28. És kigyomlálta őket az Úr az ő földjökről haragjában, búsulásában és nagy indulatjában; és vetette őket más földre, a mint mai nap is van.
29. A titkok az Úréi, a mi Istenünkéi; a kinyilatkoztatott dolgok pedig a miénk és a mi fiainké mind örökké, hogy e törvénynek minden ígéjét beteljesítsük.


1. És ha majd elkövetkeznek reád mind ezek: az áldás és az átok, a melyet elődbe adtam néked; és szívedre veszed azt ama nemzetek között, a kik közé oda taszított téged az Úr, a te Istened;
2. És megtérsz az Úrhoz, a te Istenedhez, és hallgatsz az ő szavára mind a szerint, a mint én parancsolom néked e napon, te és a te fiaid teljes szívedből és teljes lelkedből:
3. Akkor visszahozza az Úr, a te Istened a te foglyaidat, és könyörül rajtad, és visszahozván, összegyűjt majd téged minden nép közül, a kik közé oda szórt téged az Úr, a te Istened.
4. Ha az ég szélére volnál is taszítva, onnét is összegyűjt téged az Úr, a te Istened, és onnét is felvesz téged;
5. És elhoz téged az Úr, a te Istened a földre, a melyet bírtak a te atyáid, és bírni fogod azt; és jól tesz veled, és inkább megsokasít téged, mint a te atyáidat.
6. És körülmetéli az Úr, a te Istened a te szívedet, és a te magodnak szívét, hogy szeressed az Urat, a te Istenedet teljes szívedből és teljes lelkedből, hogy élj.
7. Mind ez átkokat pedig rábocsátja az Úr, a te Istened a te ellenségeidre és gyűlölőidre, a kik üldöztek téged.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. jan. 13., kedd 12:01 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 21:15
Hozzászólások: 4790
Tartózkodási hely: Budapest
Kedves Rosta!
Megértem, nehéz olyan tényeket és logikai következtetéseket befogadni, amelyek kifűrészelik az addig "jó működő" világnézet lábait, de ezzel neked kell megbírkózni. Ilyenkor szokták előkapni a jóöreg kognitív disszonanciát, akkor aztán jaj a tényeknek a szubjektum ellen. :)
Nem mondtam, hogy a kazárok nem vették fel a zsidó vallást, de abból, hogy ezt felvették, nem következik az, hogy ők zsidók lettek, hanem az következik, hogy prozeliták lettek.
Nem következik belőle, hogy ezután a zsidók mint nép eltűntek és a kazárok mint nép helyükbe léptek. Ráadásul még a rassz vonásokat, kinézetet is sikerült átvenniük, amik a sémita népekre jellemző és amelyekkel 2000 évvel később is poénkodtak az antiszemita karikatúristák.
ex
ui.: Mi magyarok mikor felvettük a kereszténységet, nem vettük át egyik szomszédos nép nemzetiségét sem, mert az nem természetes. nem lettünk se németek, se olaszok sem stb.


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. jan. 13., kedd 12:33 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
Lassan csak alakul! :)

Szóval prozeliták lettek a kazárok. És erről ezek a exkazárok is tudnak? No és hová tüntek ezek a derék prozeliták, és hogyan kerültek a helyükre az általad emlegetett zsidó eredetű, zsidó arcú zsidók? Mit is írnak erről azok az általad véleményezett doktori disszertációk. :)

Ja és akkor most antiszemiták-e a történészek, akik között közmegegyezés van a kazárok zsidó hit felvételében, vagy sem? :)


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 660 hozzászólás ]  Oldal Előző  1, 2, 3, 4, 5, 6, 7 ... 44  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 18 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
cron
Style by phpBB3 styles, zdrowe serce ziola
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség