Időzóna: UTC + 1 óra




Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 660 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 44  Következő
 

Szerző Üzenet
HozzászólásElküldve: 2009. feb. 02., hétfő 11:44 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 01., vasárnap 15:43
Hozzászólások: 1128
Tartózkodási hely: otthon
pauler írta:
NEM!

Erről szerettem volna írni!
A predesztinációnak, annak hogy Isten választ (MIT MONDOTT JÉZUS A TANÍTVÁNYAINAK ERRŐL? KI VÁLASZTOTT KIT? HOGY SZÓL AZ IGE?) van ereje és van pozitív oldala.
Aki ezt nem fogadja el, MAGÁT és a tanítványait lopja meg!

Az Ige, amit Figyelő írtál IGAZ, mert Isten JÓ! Az embert nem arra teremtette, hogy nélküle éljen és haljon meg.
De az embert ez nem érdekli, mert halott.

A választott nép MI VAGYUNK! Ennek erejét szintén lehet tagadni és nem élni vele, de megint csak MAGADAT lopod meg és azokat akik rád hallgatnak.
És Krisztus egyházában vannak zsidók, sőt a zsidóságra épül ez a templom, hiszen Krisztus maga is zsidó származású, mint Szegletkő!
A zsidó nép maradéka meg fog térni, ha Isten leveszi róluk a vakságot, de mi nem azzal vagyunk Isten szolgái, munkatársai ebben, hogy fegyveres harcra buzdítsuk őket, hogy azzal megyünk nekik, hogy még egy kis idő és végük a palsztínoknak, hiszen a palesztínok között is vannak olyanok, akik a lelki Izrael részesei, az egyház tagjai.

És azzal, hogy ki épeszű, meg ki nem, KÉRLEK ne játsz!
A zsidó állam mögött ott állt/áll egy hatalmas nép és fegyverzet és pénz.
Az USA. A győzelem jelentős része ennek is köszönhető.

Igen, Isten látja a múltat, jelent és jövőt egyszerre, ne akarjunk ilyenné válni, mert eleve bukás a vége.

Református felekezetű az, aki annak vallja magát, aki BECSÜLI és ÉL azokkal az értékekkel, amiket ez a felekezet hordoz!

És vannak akik nem azért jöttek ide, hogy tanulják ezt a jót és ezzel gazdagítsák magukat, hanem rombolási szándékkal és ez baj, nagyon nagy baj.....

És én is szeretném, hogy ha valaki itt VENDÉG, akkor így viselkedjen.


Sajnálom Péter, de csupa csacsiság, amit írsz.
Senki sem vitatta, hogy mindig, mindenben Isten a kezdeményező Az ember - ha akar, ha van benne alázat, ha belátja, hogy saját érdeke -, akkor pozitívan válaszol. De Isten Választása, kiválasztása messze nem predestináció, hanem feladat, megbízás, küldetés - amihez megadja a muníciót is...

A választott nép változatlanul a földi, testi Izrael. Teológiai belemagyarázás a mi vagyunk, a lelki Izrael tévelygése. Idéztem Pál apostolt, vagyis Isten változatlan Igéjét Izraelre nézve. De láthatóan téged ez nem zavar...

S hogy Izraelt az USA fegyverei, s a pénz tartotta életben? Ez a közvélekedés, a nemzetközi antiszemitizmus agymosása, ami benned is végbement. (A jelek szerint azt a Zimányi kazettát éppen nem hallgattad, ahol Józsi bácsi is Istennek tulajdonítja Izrael el-nem-tűnését a történelem színpadáról. Én nem őt szajkózóm, csupán hasonló véleményen vagyok). De már Napóleonnak is egyik tisztje Isten létének bizonyságára a zsidókat említi. Ugye ismered a sok lúd disznót győz közmondást?
A szovjet csapatok nem azért győztek a németek ellen, mert nekik fejlett haditechnikájuk volt, hanem mert százezerszám jöttek és jöttek a katonái a mégoly technikai-taktikai fölény ellenére. Ilyen módon, miért nem győztek az arabok a százszoros túlerejükkel? Vagy Hitlernek miért nem sikerült végbevinnie a "tökéletes és végleges megoldását" a zsidókérdésnek? Csakis azért, mert Isten azt mondta: eddig, és ne tovább.

Távol legyen tőlem, hogy ilyen kérdésben bármivel is játsszam! Tehát e tekintetben a valakiknek az épeszűsége sem lehet vitatéma. Nem orvosi esetnek gondolom, de úgy mindenképp, ahogy Jézus mondja:"ha vaKOK LENNÉTEK, NEM LENNE BŰNÖTÖK, DE MERT AZT MONDJÁTOK; LÁTUNK, AZÉRT MEGMARAD A VÉTKETEK"

Így megismétlem: aki vitatja, hogy a zsidók jelenleg is létező állapota mögött nem Isten vigyázó keze van, az nem épeszű.

_________________
"Mindenekben hálát adjatok, mert ez az Isten akarata Krisztus Jézusban tihozzátok"(1Thess 5,18 )


A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára figyelő 2009. feb. 03., kedd 11:39-kor.

Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. feb. 02., hétfő 12:22 
Aktív tag
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2008. feb. 22., péntek 22:22
Hozzászólások: 830
Kedves testvérek!
A haláltáborok szörnyűségeinek tagadása avagy szélsőséges revíziója, mélyen elitélendő.
Avagy mi a célja mindennek, nem is olyan szörnyűséges?
A fasizmus ideológiája és tettei szégyene európának és a keresztény egyházaknak.
Tisztelet a kivételnek, de ők a táborokba végezték többségében.
Ezt nem suvickolni kéne.
6millió, 5 millió, 100Ezer mialatt nem szörnyűséges?
Megint az a verzió, amerikából jött "szakember" mindent tud.
Ezzel szemben milliónyi más dokumentum van. De az nem számít semmit.
Igen íródtak tanulmányok, de nem magyar nyelven.
Több évtized után, ami előtt a németek felrobbantották a gázkamrákat, majd a látogatók számára felújítva + a több évtizedes időjárás, utánna az amerikából jött szakember vizsgál. Ebből levonni messze tagadó következtetéseket, ez legalább olyan kétséges mint az állítólagos eredmény.
Szégyenkezem, hogy egy keresztyén portálon megjelennek a holokauszt revízionisták írásai és melettük érvel néhány ember.

Összefoglalva ami ezen a keresztyén portálon történt.
- A zsidók összeeskövései, hogy tönkretegyék a világot.
- A zsidók nem is léteznek ma.
- Joguk sincs ott élni ahol ma élnek Izráelben.
- Menjenek vissza oda ahonnén jöttek.
- Az ellenük irányuló gaztetteket ők találták ki.
- Olyan emberek írásai akik a történészek előtt is hírhedtek.
- Szálasi kereszténysége.
- Holokauszt szélsőséges revízionizmusa.

Nagyon szomorú, mintha csak valami szélsőséges hungarista fórumra tévedtem volna.
Ez már nem politika, főleg nem hívő emberek politikai véleménye.
Ez állítólagos tudósok mögé bújt antiszemitizmus annak minden aljas érvrendszerével.

Talán segíthet egy kicsit más szemmel is nézni e dolgokat, hívő szemmel.
http://www.pardi.ro/evkiado/jpiper/piper0.html

_________________
http://literaty-nazo.blogspot.com/
Üdv, Literaty


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. feb. 02., hétfő 14:51 
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 21., szombat 17:24
Hozzászólások: 337
Tartózkodási hely: Veresegyház
kedves Lit!

szeretnék csatlakozni hozzád legutóbbi hozzászólásodban. nemrég írtam levelet az adminnal is hogy nézzem már szét ezen a topicon (mikor szálasi idézet került az oldalra) és kértem avatkozzon közbe. ő sajnos a füle botját sem mozdította, úgy látszik szerinte ez itt rendben van így. moderátorságból egyes, ha olvassa azért, ha nem akkor azért. :cry: kérlek írj neki te is, hátha felébred.

_________________
szerintem...


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. feb. 02., hétfő 16:05 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
Kedves Literaty!

Sajnálatosnak tartom, hogy normális érvelés helyett előveszed a bunkódat, és keményen használod azt. Sajnálatosnak tartom, merthogy az értelmes párbeszédnek így nincs semmiféle lehetősége. Szomorúnak tartom, hogy a vita során a legkisebb fáradtságot sem vetted, és egyáltalán nem néztél utána, hogy a vitában milyen lehetőségeid vannak az érvelésre. Egyszerűen bután feltetted a kezed, majd vártad az időpontot, amikor végre bunkózhatsz.

Nem értem, hogy például askenázi kérdéskörben alapérveket miért nem hoztál fel, amelyek a legszembeötlőbbek egy külső megfigyelő számára is? Egyszerűen a vitában képtelen voltál teljesítményt leadni, és most bunkózol. Ha ezek után sem jutnak érvek az eszedbe, hát ezen én nem tudok segíteni.

Azt mondjátok filoszemiták vagytok. De hát ehhez illene alapszinten érvelni tudni a zsidóság mellett, és nem csak azt a bizonyos bunkót kell tudni használni.

A holokauszt relativizálást, amelyet Eeyore szemére vetsz, a Wikipédia is elköveti, ha jól értelek. Ugyanarról értekezik, mint amit beidézett Eeyore. Most lebunkózod a Wikipédiát is?

Ami az Izrael állam aránytalan válaszait, reagálását illeti, én a helyedben nem védeném annyira. Mózes törvénye, a zsidók törvénye ugyanis a szemet szemért, fogat fogért elvet mondja ki, és nem az aránytalan válaszcsapást. Téged, mint hívő filoszemitát látom, hogy nem hat meg a 100x-os aránytalanság. A 13 személlyel szemben 1200 személy halála, köztük 700 gyermek. Vannak akiket ez kimondottan zavar. Ezt viszont bevállalom. Ez az aránytalan erőszak, a 700 halott gyermek nem feledhető, erre nem lehetnek érveid, mégha az üdvtörténetbe is akarjátok azokat csomagolni.

Amúgy számos alkalommal szóltam Exrefisnek, hogy ne erőltesse ezt az izraeli témát. A válasz a téma további folytatása lett. Amikor lanyhult a toipic, akkor az Exrefis mindig provokált egyet. Lásd most is a bizonyos Hamasz rakétázás beírását.

Részemről vártam erre a támadásra, hiszen már útközben látható volt bizonyos oldalak megszemlélése után, hogy valakik keringenek a topic körül, valami készül itt. Eeyore beírása után biztos voltam benne, hogy itt keményen megtámadják a Parókiát. Bár így lenne lottó ötösöm. Hát te robbantottál, te kezdted el lengetni azt a bizonyos bunkót, lelked rajta. De ezzel még továbbra sem tudjuk, hogy mi is mozog a háttérben…


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. feb. 02., hétfő 16:46 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 29., vasárnap 16:25
Hozzászólások: 2935
Tartózkodási hely: bp
Ex, sajnálom és bűnnek ítélem, amit a Hamasz tett.
Izrael tettei gyűlöletet és haragot váltanak ki a teljes arab világban.
Izrael államfője ezek után kijelentette, hogy Izrael aránytalanul nagyobb büntetést fog alkalmazni a palesztínokkal szemben.
Hol vagyunk már a Mózes álal adott parancstól?

Figyelő, most pakolnom kell, megyek haza, de ha lesz időm válaszolok, addig is a "csacsiság" - mint a butaság leminősítése - már jól esett :-)

_________________
Békesség Istentől


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. feb. 02., hétfő 18:57 
Aktív tag
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2008. feb. 22., péntek 22:22
Hozzászólások: 830
A filoszemitizmus nem bűn, az antiszemitizmus egy sátáni ősbűn.
A Holokauszt szélsőséges átértelmezése, a SS vétkek tisztára mosása, aljas sátáni ármány.

Kedves rosta,
nagyon is sajnálom a palesztin áldozatokat, kérlek ne tulajdoníts olyat amit nem mondtam.

_________________
http://literaty-nazo.blogspot.com/
Üdv, Literaty


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. feb. 02., hétfő 19:27 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 08:52
Hozzászólások: 4464
exrefis írta:
A Hamas újra elkezdett rakétázni.
Sehol nem látom hallom a felháborodott tiltakozásokat. Nem szólal meg egy emberjogi szervezet sem. Nem vonultak utcára a békeharcos hordák sem. Gondolom az ilyesmi reakcókkal majd az izraeli válaszcsapás után kell számítani.
ex


rosta írta:
A médiákig nem jutott el a hír, te honnan veszed?

Sérült meg valaki, vagy csak a sivatagot szemetelték össze a házi gyártmányú petárdájukkal szokás szerint?

Hány száz gyereket öltek meg közülük emiatt ?


exrefis írta:



rosta írta:
...
Ami az Izrael állam aránytalan válaszait, reagálását illeti, én a helyedben nem védeném annyira. Mózes törvénye, a zsidók törvénye ugyanis a szemet szemért, fogat fogért elvet mondja ki, és nem az aránytalan válaszcsapást. Téged, mint hívő filoszemitát látom, hogy nem hat meg a 100x-os aránytalanság. A 13 személlyel szemben 1200 személy halála, köztük 700 gyermek. Vannak akiket ez kimondottan zavar. Ezt viszont bevállalom. Ez az aránytalan erőszak, a 700 halott gyermek nem feledhető, erre nem lehetnek érveid, mégha az üdvtörténetbe is akarjátok azokat csomagolni.

Amúgy számos alkalommal szóltam Exrefisnek, hogy ne erőltesse ezt az izraeli témát. A válasz a téma további folytatása lett. Amikor lanyhult a toipic, akkor az Exrefis mindig provokált egyet. Lásd most is a bizonyos Hamasz rakétázás beírását.
....



pauler írta:
Ex, sajnálom és bűnnek ítélem, amit a Hamasz tett.
Izrael tettei gyűlöletet és haragot váltanak ki a teljes arab világban.
Izrael államfője ezek után kijelentette, hogy Izrael aránytalanul nagyobb büntetést fog alkalmazni a palesztínokkal szemben.
Hol vagyunk már a Mózes álal adott parancstól?



Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. feb. 02., hétfő 19:55 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 29., vasárnap 16:25
Hozzászólások: 2935
Tartózkodási hely: bp
bocsánat, nem olvastam csak EX reagálását, visszaszívom....
hagyjuk

_________________
Békesség Istentől


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. feb. 02., hétfő 20:22 
Bentlakó
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2006. szept. 01., péntek 19:22
Hozzászólások: 4328
Literaty írta:
A filoszemitizmus nem bűn, az antiszemitizmus egy sátáni ősbűn.


A filoszemitizmus akkor csap át bűnbe, amikor az elvakult filoszemita azokat az embereket, akiket nem érdekel egyáltalán a téma, akiket hidegen hagy az ő izmusuk, akik egyformán mérnek, nos azt megtámadják, és kényszeríteni akarják valami hozzájuk hasonló ájult egyetértésre. Ha nem, hát a másikat rögtön leantiszemitázzák. Merthát mérlegre merte tenni az ő imádatuk tárgyát.

A magyar emberre meg azt mondják, amikor kiáll a magyarság szeretetéért, hogy magyarkodik. Mély utálkozással, lesajnálással, és lenézéssel mondják ezt, míg amikor a filoszemita büszkén vállalja az effajta szeretetet azt jogosnak tartják, elfogadják.

Ezt úgy hívják tetszik tudni, hogy kettős mérce. Az amit én legjobban utálok. Az elsők között is elsőnek lenni, felsőbbrendűnek lenni, árjának lenni valakiknek, és előjogokat követelni ez alapján. Vannak bőven ilyen nemzetek. Adott esetben másokat legyilkolni az előjogokért. Nos nálam ez borítja ki a bilit...


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. feb. 02., hétfő 20:41 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 21:15
Hozzászólások: 4790
Tartózkodási hely: Budapest
pauler írta:
bocsánat, nem olvastam csak EX reagálását, visszaszívom....
hagyjuk

Ezt nem értem.
Mit szívsz vissza? Mit nem olvastál?
üdv
ex


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. feb. 02., hétfő 20:47 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 29., vasárnap 16:25
Hozzászólások: 2935
Tartózkodási hely: bp
Idézet:
Senki sem vitatta, hogy mindig, mindenben Isten a kezdeményező Az ember - ha akar, ha van benne alázat, ha belátja, hogy saját érdeke -, akkor pozitívan válaszol. De Isten Választása, kiválasztása messze nem predestináció, hanem feladat, megbízás, küldetés - amihez megadja a muníciót is...


Igen, fontos, hogy az ember válaszoljon Isten hívására. Éljen az elhívással! Ezt én is vallom.
Jákob a születése előtt már az volt, aki lett, ígéret szerint.
Pál még tovább lát amikor a Róma 8.29.-30. Igéit leírja.
De mi a célja ezzel Istennek? Miért adja elénk ezeket az Igéket?
Nagyon fontos, hogy lássuk Isten célját a kijelentés mögött. A cél, hogy az ember ne gondolja, hogy azért üdvözül, mert valamit is TETT ezért, hanem HIGGYE, hogy az Isten őt már ismerte megformáltatása előtt és már akkor elrendelte, hogy egyszer eljöjjön az elhívása ideje, amikor az ember igen választ ad erre az Isteni tervre az Evangélium által és így tovább az Ige szerint.
De amikor ebbe beletekintünk, vegyük le a sarunkat, mert nagyobb csoda ez, mint a csillagos ég milliárdnyi csillaga.
MINDEN KEGYELEMBŐL VAN, aminek lehet még csak az első csillagáig, vagy galaxisáig látunk. Ki-ki amennyit adott neki az Úr.

Idézet:
A választott nép változatlanul a földi, testi Izrael. Teológiai belemagyarázás a mi vagyunk, a lelki Izrael tévelygése. Idéztem Pál apostolt, vagyis Isten változatlan Igéjét Izraelre nézve. De láthatóan téged ez nem zavar...


Nem tagadom, hogy Izraelnek egy része lelki, akik testben vannak persze közöttünk (és jelenleg kemények), de van csak testi is, akik nem öröklik az Isten Igéreteit.
Döbbenet, hogy az Úr Jézus a kor zsidó vezetőit - akik ördöngősnek mondták, amikor embereken segített - az Ördög Atyától származóknak mondja, nem sokkal azután, hogy Ábrahámra hivatkoznak.

Rómabeliekhez írt levél 9. rész
1. Igazságot szólok Krisztusban, nem hazudok, lelkiismeretem velem együtt tesz bizonyságot a Szent Lélek által,
2. Hogy nagy az én szomorúságom és szüntelen való az én szívemnek fájdalma;
3. Mert kívánnám, hogy én magam átok legyek, elszakasztva a Krisztustól az én atyámfiaiért, a kik rokonaim test szerint;
4. A kik izráeliták, a kiké a fiúság és a dicsőség és a szövetségek, meg a törvényadás és az isteni tisztelet és az ígéretek;
5. A kiké az atyák, és a kik közül való test szerint a Krisztus, a ki mindeneknek felette örökké áldandó Isten. Ámen.
6. Nem lehet pedig, hogy meghiúsult legyen az Isten beszéde. Mert nem mindnyájan izráeliták azok, kik Izráeltől valók;
7. Sem nem mindnyájan fiak, kik az Ábrahám magvából valók; hanem: Izsákban neveztetik néked a te magod.
8. Azaz, nem a testnek fiai az Isten fiai; hanem az ígéret fiait tekinti magul.


2Kor 1,20 Mert Istennek valamennyi igérete ő benne lett igenné és ő benne lett Ámenné az Isten dicsőségére mi általunk.

Akik pedig Benne vannak, azoké valamennyi ígéret....

_________________
Békesség Istentől


A hozzászólást 2 alkalommal szerkesztették, utoljára pauler 2009. feb. 02., hétfő 21:39-kor.

Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. feb. 02., hétfő 20:48 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 29., vasárnap 16:25
Hozzászólások: 2935
Tartózkodási hely: bp
Ha jól értem Netet - ez sokszor nekem nem megy elsőre, bevallom- akkor arra gondolt, hogy én hoztam fel azt a témát, amit már hanyagolni kellene.
Erre mondtam, hogy bocsánat, hagyjuk......

_________________
Békesség Istentől


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. feb. 02., hétfő 20:57 
Bentlakó
Offline

Csatlakozott: 2006. okt. 02., hétfő 08:52
Hozzászólások: 4464
({)

köszönöm!

("nem jól értettél", vagyis nem ez volt az én szándékom a beírással (hanem szimpla tükör-tartás csupán), de ez az értelmezés is tetszik :D)

_________________
/mT


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. feb. 02., hétfő 21:20 
Aktív tag
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2008. feb. 22., péntek 22:22
Hozzászólások: 830
Érdemes nézegetni teológiai szinten is, kommentár nélkül teszem ide:
http://www.hatvanref.hu/page27.html

_________________
http://literaty-nazo.blogspot.com/
Üdv, Literaty


Vissza a tetejére
 Profil  
 

HozzászólásElküldve: 2009. feb. 02., hétfő 22:14 
Aktív tag
Avatar
Offline

Csatlakozott: 2008. feb. 22., péntek 22:22
Hozzászólások: 830
Idézet:
Tulip:
A testi Izrael ugyanis soha sem volt Isten választott népe, az mindig a lelki Izrael volt. A 40 éves pusztai vándorlás oka is az volt, hogy a testiek elhulljanak.


Ígértem, hogy erre is reagálok néhány szóban:
A testi izráel nem egynlő valóban szellemi izráellel.
Ugyanakkor az Ószövetséget olvasva, az világos, hogy Isten népének a kiválasztása mint nemzet történt. Isten kiválasztott egy népet, amely egyáltalán nem volt szellemi(lelki), avagy jobb a többitől.
Ez az Ő szuverén döntése volt.
Egyiptomból mindenki szabadult.
A törvények mind a személy mind a nemzet törvényei voltak.
A Királyok felkenése a nemzet számára volt nem a szellemi izráel számára.
A Próféták az egész nemzethez küldettek.
A büntetés kollektíve történt(éhínség, támadások, fogság) az egyes ember személyes bűneitól föggetlenül.
A szabadulás szintúgy, nem a szellemi izráel szabadult a babiloni fogságból.
A körülmetélés intézménye nem a szellemi izráel jele volt, hanem az egész nemzet szövetségi jele.
A szövetségi viszony nem feltétlenül az üdvösséget jelentette, hanem a felelőséget.
Kétoldalú szövetség volt(szemben az újszövetség egyoldalú szövetségével, melyben a büntetést már magára válalta Jézus).

Ugyanakkor igaz a maradék elve, Isten valódi(szellemi, lelki) üdvöt a maradéknak adott és ad. Ez nem jeleni, hogy az Úr nem foglalkozott nemzeti szinten is Izráellel. A testi Izráelt választotta Isten az ószövetségi rendben, földi, fizikai ígéretekkel. Kánaánba nem a szellemi nép ment be, hanem mindannyian a leszármazottakból, jók és gonoszak egyaránt.
A szellemi Izráel pedig választatott a szellemi ígéretekre is.
Ebből a megfontolásból igaz Pál szava, hogy az engedetlen rész nem örököse a szellemi ígéreteknek. Isten nem tekinti szellemiképpen az övéinek.

Az újszövetség ma más alapon működik. Egész egyszerűen nem keverhető a két szövetség.
Ezért is jó téma a népegyházi struktúra ószövetségi minta alapján.
Kálvin egyházszervezeti mintája az ószövetség volt(ha szabad megjegyezni).
Nyílván megvannak ennek a maga történelmi háttere is.
A Biblia olvasása, az Újszövetségi egyház struktúra azonban nem ezt a mintát nyútja látásom szerint.

_________________
http://literaty-nazo.blogspot.com/
Üdv, Literaty


Vissza a tetejére
 Profil  
 

Hozzászólások megjelenítése:  Rendezés  
Új téma nyitása Hozzászólás a témához  [ 660 hozzászólás ]  Oldal Előző  1 ... 21, 22, 23, 24, 25, 26, 27 ... 44  Következő

Időzóna: UTC + 1 óra


Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég


Nem nyithatsz témákat ebben a fórumban.
Nem válaszolhatsz egy témára ebben a fórumban.
Nem szerkesztheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem törölheted a hozzászólásaidat ebben a fórumban.
Nem küldhetsz csatolmányokat ebben a fórumban.

Keresés:
Ugrás:  
Style by phpBB3 styles, zdrowe serce ziola
Powered by phpBB © 2000, 2002, 2005, 2007 phpBB Group
Magyar fordítás © Magyar phpBB Közösség